Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kakva je vasa kolekcija i biste li mogli da preporucite nesto sto bi moglo imati veze sa

a) demonologijom,
b) belom tantrom,

cak iako ove discipline ne idu u red okultisticke prakse?

A i cini mi se da je tema vrlo potrebna u ovom odeljku gsf-a.
By alexandermagic
Jao Popi, nikad mu to nećeš zaboraviti. :lol:

OnT: Najvalidnije knjige te vrste se pronalaze u antikvarnicama, prezentovane na net-u i u širokoj prodaji uvijek sadrže iskrivljene/nepotpune/netočne podatke.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Hvala na kadjenju, barni, ali bojim se da nema mnogo ucinka u ovim, mreznim okolnostima.

Aleksandere, mozes li navesti nekoliko reprezentativnih naslova, sve sa imenom autora i godinom izdanja, kad ti ne bude bilo tesko/ mrsko?
Problem sa tvojim pitanjem je što najvažnija dela iz te oblasti nisu prevedena na srpski (a najčešće nisu prevedena ni na moderne jezike).
Pomenuta dela su egipatske Knjige kovčega, Knjiga disanja, demotski i ranokoptski ostrakoni demona (treba spomenuti i znamenitu Knjigu mrtvih, zatim još starije od egipatskih sumerske dimme tablice, mandajske, aramejske i poznoasirske demonske posude.
Znam da bi ti neke od njih pomogle, zato već par meseci prevodim te aramejske posude.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
hvala na ucenom odgovoru :)
ali, stani, cekaj, zar makar Knjige mrtvih nema u prevodu?
Korisnikov avatar
By bern
ima. davno sam je čitao. knjižica jedna.
Korisnikov avatar
By bern
anayway... okultizam može biti veoma, veoma zanimljiv. ali, traži mnogo toga i njije za svačiji stomak, da ne kažem - psihu. okultni tekstovi su, bez potrebnog mentalnog okvira, samo egzotični i ponekad zanimljvi.

makar je takvo moje iskustvo.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
slazem se, ukoliko se neko nameri da postane praktikant

za ispravnu obavestenost snazna upucenost nije od velikog znacaja.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
... a slight hint of menace ... jasan mi je tvoj namig. a evo i mog: ;)

To mi je sasvim jasno. Primera radi, na rodjendanu druga u osnovnoj skoli prizivali su se duhovi (jasno je da sam pobegla pre nego sto su poceli) i nakon toga su se neke neprijatne stvari desile u tom stanu.

Ipak, uzimajuci u obzir dobrobit svoje devojke, i svoju devojku, smatram da je od najvece vaznosti biti potkrepljen nekim i nekakvim ne-ekskluzivno-pravoslavnim znanjem, uvazavajuci i moguce posledice.
Za okultne stvari (što ih ja zovem iz kupinovog grma) treba snažno i zdravo telo, još jača psiha i mnogo vežbe, mnogo hrabrosti i velika koncentracija (ništa ne sme da ti skreće pažnju) + neizmerna ljubav prema prirodi, gde leže odgovori na sve što te zanima. Takođe, čak i za teorijsko čitanje toga, treba znati sažvakati da ništa nije natprirodno i da je sve prirodno.
Naravno, sve to što tebe zanima je mnogo starije od pravoslavlja i zato ono ne nudi mnogo odgovora.
Okultno traži i da znaš jasno da vidiš gde je prag, ali takođe da ne smeš da se okrećeš i osvrćeš (opet pitanje koncentracije, pažnje i hrabrosti)
Korisnikov avatar
By bern
Orlando the Lady napisao:slazem se, ukoliko se neko nameri da postane praktikant

za ispravnu obavestenost snazna upucenost nije od velikog znacaja.
ja to posmatram ovako (čista psihologija): da li je neko spreman da se izbori sa onim što ga čeka ako se upusti u okultizam? ne radi se tu o nekim nadnaravnim iskustvima (iako se mozak gadno nekad poigra) već o tome da praktikant u svoj um pusti mnogo stvari (odnosno, dozvoli sebi tumačenja) kakva su rijetka kod neokultista.

"obavještanost" i "upućenost" u tom kontekstu su onda kao jurnjava za sopstvenim repom. uf, ne znam jesam li jasan. htjedoh reći: za izučavanje okultizma potreban je jasno definisan okvir.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
pazi, pokusacu da budem konkretnija:
sta bi to bio moj ,,jasno definisan okvir"?
moja potreba za prezivljavanjem. iako zvuci dramaticno, uverena sam da postoji mogucnost da neko poput mene izgubi razum od straha/ susreta.
a nije kao da mogu taj strah da izbegnem, jer biva izazvan.
stoga je bolje biti temeljnije upucen.

pre neki dan su me napala dva besna psa u sumi, i iako se plasim besnih pseta, odreagovala sam onako kako SU ME NAUCILI da reagujem, i izbegla i problem i odlepljivanje. Prema analogiji, verujem da mi veca upucenost moze samo pomoci.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nije kao da cu preduzimati nesto na SVOJU ruku...: dovoljno sam porocna i slaba za tako nesto.
ali bolje da odlepljujem zbog IMENOM- entiteta nego da sedim i razmisljam sta je koji moj ono bilo.

ali mozda imas pravo. (mada me ne treba ni potcenjivati, prababa mi je bila vracara)
bilo kako bilo, tema moze biti korisna.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400428#p2400428]Orlando the Lady napisao:[/url]nije kao da cu preduzimati nesto na SVOJU ruku...: dovoljno sam porocna i slaba za tako nesto.
ali bolje da odlepljujem zbog IMENOM- entiteta nego da sedim i razmisljam sta je koji moj ono bilo.

ali mozda imas pravo.
bilo kako bilo, tema moze biti korisna.
imaš samo dva izbora, duh, ili demon. ime nećeš saznati sigurno.
korisno je da znaš i u koji se sat u toku dana/noći pojavljuje, gde se pojavljuje itd.
može takođe da bude dobar, indiferentan, ili zao, poneki i sa dvojnom prirodom.
neki imaju svoj broj, određenu količinu podređenih i nadređenih i sl. mogu biti takođe i sa infernalne ravni, ili ravni čistilišta
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
znam da je nesto od to dvoje, ali do sada ne saznasmo sta je.

samo je postalo agresivnije: cima za bravu, pali i gasi svetlo, a mene je ,,protreslo" iznutra i paralisalo za svaku mogucnost govora na minut ili dva.

a krajnje je vreme za neko blize saznanje, s obzirom na to koliko traje, i na to da je to NJENA kuca, njen stan, njen dom.
Korisnikov avatar
By mega therion
predlazem Robert-a Graves-a i njegovu knjigu o the White Goddess. Poenta je da su ljudi u periodu matrijarhata ziveli u jedinstvu sa prirodom, a kasnije su odbacili istu. Ljudi su na pocetku slavili darkness, water, eternity a potom su iste te stvari stavili u negativan kontekst.. Da ne tupim sad previse... Ko to procita, sve ce mu se samo pojasniti. P.S. Nije ovo knjiga o demonima, a u iste licno ne verujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!