Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Kroz jednu malopređašnju diskusiju, rodila se u meni ideja da predložim formiranje Komisije koja će imati zadatak da utvrdi autentično gay i lezbo tumačenje Biblije.
Svedoci smo da Bibliju tumači kako se kome prohte i odgovara, a homofobi posebno vole da mašu izvodima iz nje kada žele da pokušaju da argumentuju svoje zlikovačke stavove.
Pa onda kažu kako u Bibliji stoji da muškarci koji legnu zajedno kao muž i žena treba u oganj da se bace, a prećutkuju da isto to piše i za hetero preljubnike i decu koja ne slušaju svoje roditelje. Očigledno je da se delovi Biblije zloupotrebljavaju i vade iz konteksta u zavisnosti od trenutnih interesa pojedinaca i klika, a o tome da je ona pisana u specifičnim istorijskim prilikama od strane ljudi koji su, kao i svi ljudi, bili opterećeni svojim onovremenskim stavovima, trenutačnim ciljevima i predubeđenjima - niko i ne razmišlja.
U tom haosu kvazimoralizma, prepoznao sam potrebu da i mi pustimo svoj glas da se čuje i latimo se posla, te sastavimo autentično pedersko tumačenje Biblije. Komisija za ovaj ozbiljan posao može da se formira i preko Gej strejt alijanse. To tumačenje bismo proglasili za zvanično i pozivali bismo se na njega u svakoj zgodnoj prilici, kad god se ukaže potreba.
Šta vi mislite o ovoj ideji ?
:pop:
Korisnikov avatar
By Herald
Odlicna ideja!!! Crkvonoshtvo je ubedljivo najkriminalnija struktura koja radi protiv istine i manipulishe ljudima zbog novca, ugleda, silovanja, crkvene chistote...

Veoma je bitno da se ne filozofira previshe vec da recenice budu kratke i jasne, a ne ko popovi.

http://www.gay-serbia.com/teorija/2004/ ... /index.jsp" target="_blank
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Joj... :uplasen: u meni ova tema izaziva strah... da će se povampiriti jedna osoba... strasna osoba... sa modifikovanim Đavoljim znakom... :uplasen: ...bolje da ćutimo... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Blady
Upravo sam shvatila da me savrseno boli kurac za bibliju.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pokusala sam jednom da procitam bibliju ali sam se, kao i svaki put pri iscitavanju bajki, uspavala. kada dodje neko sa takvim stavovima protiv LGBT i pozove se na bibliju moj odgovor je uvek da je primarno naglaseno da Bog voli sve svoje ovcice i da ce oprost dobiti sve osobe cistog srca koje drugima nisu naskodile.

:up: za predlog deni, mislim da bi moglo bit' interesantno :)

i da, htela sam reci da je tako u sustini nastao protestantizam, sa idejom da svako bude interpretator biblije, bez katolickih dogmi..

:iskolacen: cek, cek, deni, ako planiras zasnivanje nove sekte, ukljuci poligamiju, obozavam seriju Sister Wives :wundy:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369649#p2369649]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]
:iskolacen: cek, cek, deni, ako planiras zasnivanje nove sekte, ukljuci poligamiju, obozavam seriju Sister Wives :wundy:
Ne, Stepanovićeva...
Nikakva sekta, zamislio sam formiranje specijalne Komisije sastavljene od eksperata i drugih stručnih lica ( istoričara, teologa, filozofa, psihologa, seksologa itd. ), koja bi stručno i smisleno utvrdila novo ( jedno od ) tumačenja Biblije.
:yes:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zanimljiva, ali teško ostvariva ideja.

Da bi neko želeo i mogao samo da pročita Bibliju, da ne govorimo o iscrpnom tumačenju, mora biti vernik ili pak naučnik zainteresovan za oblast religije. Problem s naučnicima jeste malobrojnost, a s vernicima pristrasnost.
By Kragi
^ Nije bas tako. Citao sam i Bibliju i Kuran npr a uopste nisam vernik. Mozes da ih citas i posmatras kao literalna dela.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pored toliko zanimljivijih književnih dela, ne mogu...

Ok, ako dodamo i ludake na spisak, opet je neizvodljivo :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
E evo jedne mudrosti! Bog je ljubav. Kurac se voli. Prema bogu se treba ponasati kao prema kurcu. :eureka:
Nije losa ideja Deni :)

doduse sve smo vec ispisali, bar ja...sad bi se ponavljao :)

evo spreman sam se izmaknuti iz ugla vernika i analiticki pristupiti cinjenicama koje ona navodi od samog pocetka, nastanka.
jos kad bi diskusija bila bez nepotrebnih upadica forumasa koje ne zanima ovo, bila bi bas ovo dobra tema sa odlicnom porukom!

SRECAN USKRS SVIM KATOLICKIM VERNICIMA SA FORUMA :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369840#p2369840]barni011 napisao:[/url]
I ovo znajte, najpre da ce u poslednje dane doci rugaci koji ce ziveti po svojim zeljama.

Sta mislis ko su rugaci?
Pa ja mislim da su to Palma, Dačić, Amfilohije, Pahomije i ostali. Oni žive po svojim željama oduvek, pa i danas, kradu, lažu, bogate se, siluju decu nekažnjeno itd., rugači su svemu časnom, lepom i poštenom.
Druge rugače nešto ne vidim.
:nono:
Čim mi neko pokaže tog famoznog, svemoćnog Boga sa mističnim moćima i kad od njega čujem te zapovesti - onda ću ih možda razmatrati.
Sve do tada smatram da su te '' Božije zapovesti '' obična izmišljotina nekih ovozemaljskih bitangi, manipulatora i zlotvora, koji su preko njih želeli ( i uspeli ) da zastraše nesrećne, priproste ljude i da im nametnu svoju ličnu zlikovačku volju.
Tako je to bilo ranije, a tako je i danas.
Poražavajuće je što i dalje postoji dovoljan broj glupih ljudi koji podležu takvoj vrsti prevare.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369854#p2369854]*deni* napisao:[/url]Čim mi neko pokaže tog famoznog, svemoćnog Boga sa mističnim moćima i kad od njega čujem te zapovesti - onda ću ih možda razmatrati.
Sve do tada smatram da su te '' Božije zapovesti '' obična izmišljotina nekih ovozemaljskih bitangi, manipulatora i zlotvora, koji su preko njih želeli ( i uspeli ) da zastraše nesrećne, priproste ljude i da im nametnu svoju ličnu zlikovačku volju.
Tako je to bilo ranije, a tako je i danas.
Poražavajuće je što i dalje postoji dovoljan broj glupih ljudi koji podležu takvoj vrsti prevare.
Deni srce moje :)

Ne radi se ovde o tebi ili meni vec o razlicitom od tebe i mene.

Imamo osubu A i osobu B

osoba A zivi svoj zivot po pravilima koje sama donosi, prakticno bez pravila
osoba B zivi svoj zivot po pravilu Bozijem

osoba A ismeva osobu B
osoba B ne razume osobu A
Ko je tu rugac? A ili B

Deset bozijih zapovesti su i deset moralnih zapovesti tako da nemoj to povezivati sa losim necim.
Korisnikov avatar
By blenta
ne mislim da nam trebaju pederi tumaci
mahom je medj ovim aktuelnim tumacecim klerom sve peder do pedera
sto latentan, sto homofobican, sto glup, sto osvetoljubiv
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!