Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By dukkehjem
Svima nam je jasno da kompjuter i internet imaju mnogo dobrih strana i encu se time baviti. Razmisljao sam danas nesto i setio sam se kako sam ranije imao vocni dan jedanput nedeljno, kako bih organizmu pruzio sansu da se odmori od varenja teske hrane i iscisti... (Sada sam taj vocni dan izbacio jer generalno ne jedem tesku hranu ^^ ) no, da se vratimo na temu - dosao sam do toga da mi i sam kompjuter puno vremena oduzima i energije, i resim opet da uvedem sebi normu - radnim danima sat i po, a vikendom po dva sata; medjutim smatram da bi bilo korisno da uvedem i dan bez kompjutera i interneta. Verovatno ce to biti ponedeljak, nisam jos odlucio...
Koliko ste (ako jeste) zavisni od kompjutera? Meni je jezivo sto mi je mnogo lakse da se kontrolisem oko hrane nego oko njega npr.
Koliko biste mogli bez interneta?
I, ako je ovaj jedan dan i ograniceno vreme ostalim danima mali korak - da li biste bili u stanju da samo jedan dan provodite nedeljno za racunarom, ne vise od dva sata na primer.

Provodim previse vremena za kompom (ironiji svega doprinosi da i to razmisljanje o kompu iznosim preko istog is vestan sam toga)... Kompjuter mi, pored toga sto oduzima vreme (koje bih u drugom slucaju koristio citajuci, radeci nesto, vezbajuci - sta god) i pored toga sto oduzima energiju, narusava i zdravlje, inace naprezuci oci oduzimamo energiju jetre po nekim teorijama itd., a zracenje i striktno naucne cinjenice da ne pominjem, kao ni psihicke neke smicalice (tipa opsesivnost, ocd i sl.).

So, kakva su vasa razmisljanja o ovome? Da li ste inace razmisljali na ovu temu? Imate li nekih planova? :novinar:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
kad iz nekog razloga nemam prostup internetu - nemam problema, niti osećam potrebu da se 'prikačim'
kad imam slobodan pristup - teško da umem da se kontrolišem
iz krajnosti u krajnost
By dukkehjem
Originally posted by ultraviolet

kad iz nekog razloga nemam prostup internetu - nemam problema, niti osećam potrebu da se 'prikačim'
iz krajnosti u krajnost
eee, bukvalno to!
a porazavajuce mi je kada nekad shvatim da sam prethodna dva, tri ili cetiri sata igrao kaladont, q/a, i brojao do minus beskonacno... a oci posle bole, i vrat se ukoci i joj...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Znala sam i po dva meseca da budem bez neta, recimo proslo leto, nisam placala, plus sam radila kao stoka, pa mi nije bilo do zivota a ne do neta.

Kod mene su bitna godisnja doba, leti mogu bez neta opusteno, a zimi uuuuuuuuuf vec me kriza hvata pri pomisli na to. :lood:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ovi danasnji monitori te zrace isto koliko i sijalica, ne budali dukenhajmu! :oklagija:

Kod mene tako vec godinama, kada sam dobio kompjuter u srednjoj skoli a zatim i internet u roku od odmah, nastala je totalna opsesija. Kasnije je to bilo preko potrebno koristiti za fakultet i posao a tako je i dan danas. Ako ogranicim komp i net mogu samo da se prijavim na biro. :smeh: Cak sam na kraju uveo i net na mobilnom :sigh:

U principu jedino 'bacheno' vreme je posle ponotji pa dok ne legnem, al sha sad.

e da, protivno logici (a mozda i ne), ako odem negde i kazem da se necu kachiti na net (jer nema potrebe) apsolutno nemam problema i da ne vidim kompjuter ili internet. Hocu reci, nije zavisnost koliko potreba i navika.
By dukkehjem
e, a sad videh da mi je tacno 11 meseci otkako sam se registrovao, znaci za oko 336 dana sam imao 9020 poruka, sto dodje 26.85 poruka dnevno, to uopste nije mali broj...
neka je potrebno u proseku minut za poruku, to je (da zaokruzimo) 27 minuta dnevno, 336 dana to je 9027 minuta, odnosno 151,2 sata, odnosno 6,3 dana!!!!
Ej, skoro sest i po dana sam proveo u kucanju na forumu (a proveo sam i vise vremena citajuci, sigurno, a da ne uracunam jos i fejsbuk i sve za sta komp koristim).

Zato kazem, moram da pocnem zesce da pazim...
By dukkehjem
Originally posted by unic0rn

Ovi danasnji monitori te zrace isto koliko i sijalica, ne budali dukenhajmu! :oklagija:

Kod mene tako vec godinama, kada sam dobio kompjuter u srednjoj skoli a zatim i internet u roku od odmah, nastala je totalna opsesija. Kasnije je to bilo preko potrebno koristiti za fakultet i posao a tako je i dan danas. Ako ogranicim komp i net mogu samo da se prijavim na biro. :smeh: Cak sam na kraju uveo i net na mobilnom :sigh:

U principu jedino 'bacheno' vreme je posle ponotji pa dok ne legnem, al sha sad.

e da, protivno logici (a mozda i ne), ako odem negde i kazem da se necu kachiti na net (jer nema potrebe) apsolutno nemam problema i da ne vidim kompjuter ili internet. Hocu reci, nije zavisnost koliko potreba i navika.
joj, navike ubijaju :sigh:
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne, samo moras da prestanes to overthink it :)
By dukkehjem
Originally posted by bas bleu

ne, samo moras da prestanes to overthink it :)
ma nije overthink, ozbiljno... zamisli da sam i tih dvadeset nesto minuta dnevno radio vezbe, msm, hvala bogu pa sam radio oko 1h dnevno, ali opet, sest dana je mnooogo.

Originally posted by dukkehjem
Zato kazem, moram da pocnem zesce da pazim...
a u to ime, dosta je za danas, begam, iako mi je jedan sat i 26 minuta :smeh:

(e, da, a id esava se da sam okruzen prijateljima nekad i porodicom, bre, pre neki dan mi dosla omiljena tetka a ja je kuliram i sve cek da otkucam jos ovo, cek da otkucam ono)
Korisnikov avatar
By ultraviolet
stvarno, kad preračunaš tih šest dana u kamile.. to je dosta kamila.
Korisnikov avatar
By bothways
Moj ceo fakultet se vrteo/vrti oko racunara* i buduci posao ce neminovno biti vezan za racunar. Tako da bez racunara ne mogu da zivim, bukvalno.

Da, mogu reci da sam zavisan od racunara i interneta, ali jbg, takve su okolnosti. Desava se da odem u inostranstvo i mogu da izdrzim neko vezano vreme bez racunara. Doduse, otkad imam laptop, manje-vise ga stalno nosam sa sobom van Srbije, tako da, ako nemam net, makar imam racunar. :)

* izbegavam termin kompjuter zarad upotrebe domaceg termina racunar
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by unic0rn

Cak sam na kraju uveo i net na mobilnom :sigh:
Samo sto u mom slucaju nije :sigh: nego je :)

Ja ne mogu bez neta (i kompa).

Ali ( jel ovo cudno) sasvim lepo mogu bez TV.
Korisnikov avatar
By ns.happy

iz krajnosti u krajnost
isto.
inace, zanimljiva ideja o tom danu bez neta...
Korisnikov avatar
By nsc
iz krajnosti u krajnost
isti slucaj
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kucam ovo na telefonu na putu na posao, gde kasnim zato sto sam preslusavao muziku na youtubeu i gledao neki link sa fejsbuka. Totalni sam ovisnik, ali ne mogu da se skinem jer 90% posla obavljam na racunaru, i jos gore, uz pomoc interneta. Znaci svakako moram da provedem barem 2-3 sata dnevno na netu (s prekidima). Sta god da radim, moram da proverim postu barem 2-3 puta dnevno. Jedino da sam sebi stavim parental lock na pojedine sajtove. :teletabisi:
By J...
Ja volim kompjuter. :love:

Ne mislim da provodim previse vremena za njim jer mi je i posao uvek do sada bio povezan s njim a i mislim da je u svakom smislu zdravije da sam na netu nego da gledam TV (koji inace godinama ne gledam).

A zasto bi jedan dan sebi uskracivala neke osnovne stvari za koje mi je potreban net kao sto je provera mejlova, citanje vesti i sl. ako vec ne moram? Da nema neta svakako bih isto toliko vremena provela citajuci novine ili gledajuci TV ili citajuci pisma koja sam dobila.

Postoje naravno i dani kada uopste nemam vremena za net, recimo ako negde odem ili sam zauzeta necim drugim tako da me ne zanima. Ako mi se ide negde ili ako moram nesto da radim - ici cu, radicu, net me u tome nikad ne zadrzava.
Korisnikov avatar
By acid drop

iz krajnosti u krajnost
takva sam ti i sama.
Korisnikov avatar
By Mage
Hvala bogu na kompjuteru, internetu i skajpu :molise:

Da nema ovoga, čuo bi se sa svim prijateljima, roditeljima i dečkom možda jednom u mesec dana pošto su telefonski pozivi strašno skupi. Osim toga, kompjuter koristim za sve živo, počev od programiranja, korišćenja raznih programa, kucanja izveštaja i radova itd itd...

Nope, meni nema života, ni posla bez kompa... :drama:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ala cete vi svi najebati 2012, kad sunce prdne, a strujna kola na zemlji odu u qrac... :napitak:
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ne provodim puno vremena za kompjuterom,a kad ga koristim uglavnom sam na netu.Navikla sam uvece da svratim malo,vidim sta ima novo,malo se dopisujem,skinem neki film,muziku...pomaze mi i za fax,ali mi nije neophodan.
U svakom slucaju,slobodno vreme radije provodim ispred kompjutera,nego TV-a :grin:
By Hans
Dešavalo se da neko vreme nemam pristup internetu i nisam se osećao loše niti sam paničio zbog toga. Najduže bez interneta je bilo skoro pa mesec dana. Ali i tada bih nalazio wireless negde po gradu te bih bio u toku preko mobilnog.
Da mogu bez njega, mogu.
Nekoliko predmeta na fakultetu prošle godine mi je zavisilo donekle od kontakta sa profesorima preko interneta kao i to da sam odatle skidao neophodne materijale i sl.
Ono što je anjveći problem jeste boravak na internetu posle 12 uveče, ma i posle 11 je već zlo jer bi tada trebalo opustiti organizam uz čašu mleka i knjigu. Voleo bih te navike da se otarasim. A što se tiče surfovanja preko dana- to i nije toliko strašno. Ima ljudi koji su satima za kompjuterom jer im je to posao.

Najduže sam bio osam sati. Najčešće kada su ili prevelike vrućine ili kad je vreme užasno. Nakon toga, ako izađem na ulicu, osećam se vrlo, vrlo čudno. :lol:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Ranije, dok mi nisu počela predavanja i vežbe, znao sam da provedem i po 8h, ako ne i više za računarom. Kad sam na internetu obično tražim nešto za faks, proveravam e-mailove, slušam muziku, chatujem sa dragim ljudima, skidam neku muziku, pišem ovde po forumu ( :giggle: ). Najteže od svega mi pada to što kad sednem za računar, teško mogu da se odvojim. Damn it... :shrug:

A da li bih mogao bez interneta i kompa? Hm...
Mogao bih. Dan bih mnogo bolje i kvalitetnije iskoristio...

PS: Samo se pitam kako ćemo izgledati sa 40 godina? Verovatno k'o zgureni đedovi sa velikom dioptrijom i ukočenim vratom... :drama:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
croesus, Koliko sati? :B :awesome:

ont: Mogu bez neta kad mi se desava nesto dovoljno zanimljivo u zivotu. Sad mi dosadno i izbegavam obaveze :sigh:

Inace, ne volim sebe da ogranicavam jer mi ne prija ogranicavanje a zavisnik ne mogu da postanem jer me SVE u zivotu brzo smori.
Korisnikov avatar
By Tungi
E.Ne mogu bez interneta i kompa.Pogotovu bez filmova,a navikao sam da ih gledam tako,dvd recorder ne ukljucujem.Bez interneta ne mogu nikako,vesti,muzika..Novine ne kupujem,ne pamtim kada sam poslednji put kupio neki dnevni list,sem (ok,nije dnevni list) Yellow Cab-a(koji mi isto tako ne treba,jer su mi sve smernice na netu).Navika.Od TV-a sam se daaavno oprostio,ta kutija mi samo smeta,ne znam gde cu sa njom.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Mage

Hvala bogu na kompjuteru, internetu i skajpu :molise:

Da nema ovoga, čuo bi se sa svim prijateljima, roditeljima i dečkom možda jednom u mesec dana pošto su telefonski pozivi strašno skupi.

ja sam obrnut
i na skajpu sam u fazonu
jao losa mi je veza
prekida mi nesto
:awesome:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!