Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Ovo iz naslova je izreka, te molim da se tema ne pretvori u prepirku teista i ateista, ima nekoliko tema o tome.

Mene interesuje šta je to što ne da ljudima da budu sretni pa prelaze u ekstreme kada su ostvareni kao ličnosti (u domenu koji je njima prihvatljiv) i imaju sve preduslove za sreću. Da li ste nekada i sami razmišljali o ekstremima te vrste?

Prilažem tri video snimka:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NWVJx7WO ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k7jzKpVT ... re=related[/youtube]

''
Korisnikov avatar
By Blady
Jesam, zaista zanimljiva tema...
Mislim da ne bih mogla da objasnimto, bas... kao volis nekoga toliko da ga lisis zivota.. i sebe...
Mada mogu da priznam da sam bila u toj situaciji, u nekom momentu, nekada.
Korisnikov avatar
By castor
Ja bih dodao Whitney Houston na ovu tvoju listu. Samo sto je ona (jos) ziva.
Korisnikov avatar
By Galateja
Lista može biti podugačka. Ja sam navela tri ilustrativna primera. :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kurt i ja smo ekstremi te vrste.
To je stvar prirode, diskutovati o tome moze samo ostaviti nekog rastuzenog.

Uzmimo Ivana Karamazova za primer.
"О, никада, никада они неће себе без нас нахранити! Никаква им наука неће дати хлеба, догод буду остајали слободни; него ће се свршити тим што ће донети своју слободу пред наше ноге, па ће нам казати: "Нахраните нас, па макар нас и заробили!" Разумеће најзад и сами, да се не да ни замислити: да слободе и хлеба буде довољно за све у исто време, јер никада, никада они неће бити кадри правично међу собом поделити оно што имају! А увериће се и о том: да не могу никад ни слободни бити, зато што су слабачки, порочни, ништавни и бунџије.
By dukkehjem
Originally posted by Galateja

Ovo iz naslova je izreka, te molim da se tema ne pretvori u prepirku teista i ateista, ima nekoliko tema o tome.

Mene interesuje šta je to što ne da ljudima da budu sretni pa prelaze u ekstreme kada su ostvareni kao ličnosti (u domenu koji je njima prihvatljiv) i imaju sve preduslove za sreću. Da li ste nekada i sami razmišljali o ekstremima te vrste?
Ja mislim da je postavka losa - prvo, to sto neko ima karijeru i novac ne znaci da je ostvaren kao licnost, a ako vec pricamo o domenu koji je tome nekome prihvatljiv, boga pitaj sta se u cijoj dusi i glavi nalazi...
Tako da mislim da nisu oni bili srecni i cvetale im ruze, pa onda otisli u drugi ekstrem.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Postoje talentovane ličnosti koji su u stanju da ostvare snove, problem nastaje kada shvate da su ostvarile očekivanja, pa i snove drugih ljudi a ne svoje.
Tada dolazi do autodestrukcije koja nekada može biti direktna a nekada veoma subtilna. Zato što ono što su oni ostvarili nije u stanju da im podari sreću.

Baš sam danas imao viziju sebe okupanog ljudskom krvlju, s pepelom na licu kako se krešem s likom na nekom smašanu.

Ono što hoću da kažem jeste da bi se bilo srećno treba zaboraviti sve što smo naučili od društva, dragih nam osoba pa i naša uverenja. Treba početi od mraka i stvoriti svetlost.

Velika je mudrost poznavati SVOJE želje i ići ka njima, tužno je što nam se u današnjem svetu serviraju ostvarenja i želje prema kojima bi trebali da idemo, a koje kada ostvarimo neće nas učiniti istinski srećnim.
Korisnikov avatar
By Galateja
Dobro... No, šta je to što mladog, privlačnog, zdravog i uspešnog (tumačiti ovo rastegljivo) mladića natera da uzme pištolj i puca u devojku pa u sebe?! Mene jako interesuje ŠTA je to... Znam da sad mogu uslediti postovi 'nije on ni toliko zdrav kad je takvo što učinio', zatim diskusije da li je privlačan ili ne (mislim da objektivno jeste), a to nije ni bitno... Drugo, šta je u njoj (Ksenija) pa da trpi takvu vezu (mediji su navodili da su pre ubistva danima bile u opticaju učestale svađe)?
Korisnikov avatar
By Galateja
Neka je i tako. Uzmi nekog ko nije retard, a postoji sličan sled. Planeta je puna 'ekstremista' za koje se posle svi čude, jer bio je 'miran, fin i šutljiv skroz'. Zašto?
By dukkehjem
Originally posted by Morgan Le Faye

Ono što hoću da kažem jeste da bi se bilo srećno treba zaboraviti sve što smo naučili od društva, dragih nam osoba pa i naša uverenja. Treba početi od mraka i stvoriti svetlost.
rece morgan i zavrljaci komsinici puza u bastu :awesome:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

Neka je i tako. Uzmi nekog ko nije retard, a postoji sličan sled. Planeta je puna 'ekstremista' za koje se posle svi čude, jer bio je 'miran, fin i šutljiv skroz'. Zašto?
Ti cutljivi i fini i povuceni su obicno najbolesniji.

Zasto? Sto ljudi, sto cudi. Sto zena, dvesta sisa.
Pozabavicu se temom kada se vratim sa planine.
By dukkehjem

to sto je neko bio fin, miran, sutljiv - to nista ne znaci.

Moze neko spolja super da izgleda a da godinama zivi u paklu nekom svom o kome niko nema pojma...

McQueen za pocetak, bio je izuzetno vezan za majku, a majka mu je umrla itd.

Filip bio je posesivno vezan za Kseniju i ko zna cega je sve tu bilo...

koga god da nadjes - ima nesto cak i spolja da se nadje.

A i da nema, opet boga pitaj ko sta prozivljava.

Mislim da je krajnje nezahvalno (da ne kazem glupo) tvrditi za bilo koga da je srecan i ima sve zelje ostvarene i sl. to je na osobi samoj da kaze i proceni, a cesto nije ni sama u situaciji da to odredi...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by dukkehjem

Mislim da je krajnje nezahvalno (da ne kazem glupo) tvrditi za bilo koga da je srecan i ima sve zelje ostvarene i sl. to je na osobi samoj da kaze i proceni, a cesto nije ni sama u situaciji da to odredi...
Naravno da je sreća vrlo širok pojam i da nije na nama da sudimo da li je neko sretan ili nesretan.
Dakle, mi nikada nećemo znati zašto je neko takvo što učinio, ali me interesuje pretpostavka Dukia, Orlando, Morgana, Bleki i ostalih forumaša zašto su ljudi iz klipova uradili to što su uradili. I ne samo iz klipova, ima puno primera. Koja je to tačka kada se pređe linija?
By dukkehjem

Naravno da je sreća vrlo širok pojam i da nije na nama da sudimo da li je neko sretan ili nesretan.
Dakle, mi nikada nećemo znati zašto je neko takvo što učinio, ali me interesuje pretpostavka Dukia, Orlando, Morgana, Bleki i ostalih forumaša zašto su ljudi iz klipova uradili to što su uradili. I ne samo iz klipova, ima puno primera. Koja je to tačka kada se pređe linija?
i to zavisi od osobe do osobe i od praga tolerancije itd. :)
opet ne moze generalno da se odredi jedna crta.
Korisnikov avatar
By Mariška

Dobro... No, šta je to što mladog, privlačnog, zdravog i uspešnog (tumačiti ovo rastegljivo) mladića natera da uzme pištolj i puca u devojku pa u sebe?! Mene jako interesuje ŠTA je to... Znam da sad mogu uslediti postovi 'nije on ni toliko zdrav kad je takvo što učinio', zatim diskusije da li je privlačan ili ne (mislim da objektivno jeste), a to nije ni bitno... Drugo, šta je u njoj (Ksenija) pa da trpi takvu vezu (mediji su navodili da su pre ubistva danima bile u opticaju učestale svađe)?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qk0dWFRy ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Galateja
^ Sviđa mi se pesma, podseća na Lubenicu (romska pesma). :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ono sto su nama preduslovi za srecu ne moraju da budu i drugima. Tom Filipu je uslov za srecu kako je on gledao bila veza sa Ksenijom, posto taj uslov nije bio ispunjen odlucio se na ubistvo pa samoubistvo. Ksenija i on nisu isto, jer je ona zrtva a on nasilnik. U njenom slucaju je krivac policija jer je ona dva puta pre smrti prijavljivala njega policiji, treci put ju je ubio. To sto policija nije prepoznavala nasilje ili ih to nije interesovalo i nisu zatvorili nasilnika je nju dovelo do smrti.
Korisnikov avatar
By Galateja
^Dina, naravno da ona nije kriva što je ubijena. Moje pitanje se više odnosilo na to zašto ljudi ulaze i ostaju u takvim vezama (a znamo da ovde nije reč o fizičkoj prinudi kakav tretman na žalost imaju neke žene)?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da su zaista ostvareni i srećni, takve ljudske gluposti ne bi ni postojale.

Ko u tome uspe, vrlo je srećan i sposoban čovek.
Korisnikov avatar
By Mars
Ima ona cura koja je pošla prvi dan na posao i pregazio je vozač ministra Veselinova...
Korisnikov avatar
By Mage

Ja mislim da je postavka losa - prvo, to sto neko ima karijeru i novac ne znaci da je ostvaren kao licnost, a ako vec pricamo o domenu koji je tome nekome prihvatljiv, boga pitaj sta se u cijoj dusi i glavi nalazi...
Tako da mislim da nisu oni bili srecni i cvetale im ruze, pa onda otisli u drugi ekstrem.
U potpunosti se slažem :up:

Čovek je kao ledeni breg, 90% se nalazi ispod površine. Osim toga, dosta stvari u vezi sebe samih često nismo ni svesni.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!