Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam jedva prelomila izmedju wicce i hriscanstva... i kad sam najzad to ucinila ne vracam se u hriscanstvo ni u kom obliku...

:dina:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Katoličanstvo :bljak:

Aj da je Protestantizam, pa da razmislim. :zavera:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
@Dina

Ooo.. nisi mi rekla da si i ti wiccanka ? :)

draga moja vesticice... drago mi je :)

... ovo sam postavala, jer sam dobila na email, info od njih...

pa ako ima interesenata.... eto...
Korisnikov avatar
By m..
Ja sam izmedju agnosticizma i ateizma prelomila za ovo drugo.

Doduse, drago mi je da postoji friendly opcija za gay ljude koji veruju.
By dukkehjem
Ja sve nekako nemam osecaj da je religija nesto sto treba racionalno odabrati u fazonu vagaj, pa odluci. Ili verujes ili ne verujes...
Ja generalno ne verujem ni u kakve religije, niti crkve... dok verujem u apsolut sa druge strane...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Andjelika

@Dina

Ooo.. nisi mi rekla da si i ti wiccanka ? :)

draga moja vesticice... drago mi je :)

...
:hug:

Dukkehjem,
na neki nacin si u pravu... Vera bi trebalo da je u saglasnosti sa onim unutrasnjim i zato je o tome tesko raspravljati ako ne i nemoguce. Ako ja verujem onda tesko mogu da nekom prenesem taj osecaj, takodje i on meni svoj. Ali na nekom racionalnom planu opet se religije mogu promisljati i ako je nesto sto se zvanicno proklamuje tom religijom u neskladu sa osobom onda jaz postaje sve veci... Da ne pricam da je nama neka religija ipak nametnuta jer su nam roditelji, preci te vere. I onda smo dospeli tu pre nego sto smo mogli da odaberemo. Meni je mozda dugo bio problem jer sam ja sama odlucila da se krstim, jeste da sam imala sest godina ali opet je to bila moja odluka a ne od roditelja. Cak i sad imam neki zal za hriscanstvom... ali nekako sam shvatila da ta stalna teznja za uklapanjem necega sto se ne moze uklopiti samo trosi snagu i dovodi u rastrzanje.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

PRIMAOCI:
SPC
Balkan Juridiction Community Parish of Saint Mary

Pomaze Bog!

Hocete li, Boze daj, sa nama na Paradu?
Blagoizvolite uprepodobiti se i doci! Amin, zdravpo!

:lol:
Korisnikov avatar
By starsailor
za ovu crkvu nisam cula.
ali odavno znam za Metropolitan Community Churches
http://ufmcc.com/
koji se sire istocnom Evropom i koliko toliko su liberalni.
neke sam upoznala i licno.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Orlando the Lady

PRIMAOCI:
SPC
Balkan Juridiction Community Parish of Saint Mary

Pomaze Bog!

Hocete li, Boze daj, sa nama na Paradu?
Blagoizvolite uprepodobiti se i doci! Amin, zdravpo!

:lol:
ohohahoahaooooo :rotflmao:
odavno se nisam ovako slatko nasmejala :cheer:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by m..

Ja sam izmedju agnosticizma i ateizma prelomila za ovo drugo.

Doduse, drago mi je da postoji friendly opcija za gay ljude koji veruju.
:up:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
hmmmmm... mene interesuje koliko su zaista tolerantni i inkluzivni... ok, kazu da je crkva otvorena za svakoga, pa i za LGBT (mada to nije eksplicitno receno.... vec se vidi samo na onoj jednoj slici gde je :zastava: )...

ali tamo na dnu, pise ovo:
Pastors offer:

discussion
spiritual support for questions, such as those about church, life, faith, etc.
mental support
family issues and relationships
sexual orientation questions
you can also make a confession to a pastor
... da li ti pastori imaju stav: 'love the sinner, hate the sin', koji znaci: prihvatamo LGBT ljude, ali ne prihvatamo ono sto jesu, nego cemo ih savetovati da 'ne cine greh' itd...
... ili ce zaista nekom mladicu ili devojci koji dodju i kazu 'ja mislim da sam gej' reci nesto kao: 'to je u redu, Bog te voli, to nije nista gresno ili pogresno'

...?...

I am not quite convinced... (but hope I'm wrong)
Korisnikov avatar
By Vel boy
shto se tiche katolichanstva i ACCE zajednice, ACCE zajednica srecom izgledaju da nisu vatikanski rimokatolici, vec stari katolici koji se doktrinalno i tradicijski baziraju na ili sve ono josh iz vremena pre raskola ili bar na ono iz rimokatolichke tradicije shto nije u sukobu s npr. pravoslavnom tradicijom, znachi iz ili vremena pre rascepa na rimokatolike i pravoslavce ( tj. iz vremena kad je hrishcanska crkva bila jedna) ili iz vremena kada je bilo josh onda nastojanja unutar rimokatolichkog sveta za ochuvanjem ujedinjenosti s pravoslavnim, u ime Isusa Hrista. tako da su mi prihvatljiviji ovi s linka :) nego bilo samo rimokatolici bilo samo pravoslavci.

@ ns_Beckie, i ja se apsolutno slazem da bi bilo neprihvatljivo da ti pastori imaju stav: 'love the sinner, hate the sin', koji znaci: prihvatamo LGBT ljude, ali ne prihvatamo ono sto jesu, nego cemo ih savetovati da 'ne cine greh' itd...- jer tako oni ne tretiraju ni heteroseksualce, pa ne bi smeli da tretiraju ni nas homoseksualce/biseksualce/transeksualce, - ali ne mislim da je to sluchaj kod ovih iz linka. valjda nisu takvi.

samo mali progresivno-teoloshki poduchiteljski off: samo da kazem da svaka ljudska seksualna otrijentacija je jednako potencijalno greshna, pochev od heteroseksualne pa nadalje. kad kazem potencijalno, znachi zavisi o vrstama poriva i motiva (tj. da li je nasilna, primorano nametnuta, muchilachka, s ciljem da nanese dushevnu, fizichku bol, eksploatatorska.... (to su sve- satanski, neljudski tj. neoprostivi (ukoliko nisu pokajani) gresi- bilo da se vrshe u heteroseks., homoseks., biseks. orijentaciji)..... ili ne). ovo je mislim podrazumevajuce jasno.
ljudska pak potencijalna greshnost, s naglaskom na ljudsku, u seksualnosti (pochev od heteroseksualne pa nadalje) je ona koja je sastavni deo ljudske (bilo heteroseks., bilo homoseks., bilo biseks.) prirode, per se, da se uziva u konsenzualnom seksu (bilo heteroseksu, homoseksu ili biseksu) i automatski je oprostiva, per se :yes: , jer je, dakle, sastavni i neizbezni deo ljudske prirode (bilo heteroseksualne, homoseksualne ili biseksualne) :yes: . e, sada, ako je to (pochev u heteroseksualnosti pa nadalje) toliko prekomerno da zaokuplja najveci deo vremena i interesa odredjene ljudske osobe, toliko da sva ostala polja ljudskog delovanja (u koje, pored chinjenja dobrih i poshtenih za svakoga dela, spada i obozavanje pravednog i poshtenog za sve, bilo heteroseksualce, homoseksualce, biseksualce...., Boga) budu zanemarena, onda je jasno da je doshlo do otudjenja vernika/ce od Boga te da je u grehu, dochim, ljudskom tj. oprostivom- ali ukoliko se umanji taj preterani seksualni hedonizam (bilo da je heteroseksualni, homoseksualni, biseksualni).

Sve shto hocu reci, na krajeva krajeva, je da homoseksualnost/biseksualnost ne kazem da nije ili ne moze biti greshna- ali nishta vishe ni manje nego shto je i heteroseksualnost greshna. I ovde je najjacha i najkrucijalnija razlika izmedju progresivnih vernika koji ovako kao i ja kazu i veruju na jednoj strani te konzervativno-heteroseksistichkih antigej nazovi "vernika" koji insistiraju kako je, toboze, heteroseksualnost neuporedivo bolja i bezgreshnija od homoseksualnosti/biseksualnosti- a shto svakako s verom u Boga nema veze, ali je heteroseksizmom i homfobijom/homomrznjom masa uzdignuto na pijedestal tzv. sluzbenog uchenja tzv. sluzbenih crkvi, vera itd........

ONT, apsolutno mi je drago da konachno vidim da se gej-prijateljsk(ij)e crkve pojavljuju i u istochnoj polovini Evrope uklj. zemlje ex-Yu. Konachno! :yes:
Korisnikov avatar
By gossip
ateista sam tako da mi je svejedno :whatever:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
ACC je po svom opredeljenju i imenu katolička crkva, odnosno, pravilnije bi bilo Rimo-katolička crkva. Oni su zadržali kompletan katolički obred i koriste Misal Romanum (knjiga koja sadrži bogosluženja, a koja je obavezna za celu Rimo-katoličku crkvu u svetu), takodje pominju na bogoslužeimonjima i Svetog Oca Papu rimskog. Tradicionalna Rimo-katolička crkva se ogradila od njih i ne priznaje ni jednu od njihovih svetih tajni (sakramenata).

Ono što meni lično veoma smeta u svemu ovome je to što ljudi ne shvataju da crkva koja predstavlja religiju koja opet, objašnjava veru, nije robna kuća. Jer se ponašaju po principu: Neću u ovu, idem u onu drugu tamo je rasprodaja, pa onda prva pravi veće sniženje da bi privukla kupce (vernike). Dakle to prekrajanje, seckanje, dodavanje, oduzimanje, miksovanje i mešenje svega i svačega bi trebalo da bude snishodjenje vernicima i doterivanje Boga prema verniku. Da bi taj isti vernik mogao da odabere Boga koji mu najviše odgovara...(ovo sam napisao za one koji veruju, nebitno kako i kojoj denominaciji pripadaju) To je rasprodaja!

Ovi tradicionalni sveštenici su bar pošteni u svom nastupu: Kod mene je ovako i toliko košta, ako hoćeš izvoli.. A kod ovih će jednog dana osvanuti natpis: Pušim parohijanima posle ispovesti, svaki dan od 09:00 do 11:00..

Njima je neophodna podrška LGBT, da bi opravdali sopstveno postojanje, jer i samo pripadaju "nama". Uskoro će se i "pravdati": Imam mnogo gay vernika, pa da bi ih razumeo, morao sam i ja. To je pranje sopstvene savesti i ništa drugo.

Summa summarum:

Onome ko veruje, ne treba crkva skrojena prama njemu da bi verovao. A oni koji menjaju pripadnost nekoj religiji, jer kod drugih je bolje i drugačije, zar misle da ljudsko prekrajanje i prepravljanje Božanskih zakona ima zaista bilo kakav učinak?!

Ovde ne mislim na tumačenja vezana samo za gay pitanja, nego uopšte. Jer kroz vekove sekte su nastajale upravo na taj način: Dodji kod nas, mi na to (ovo, ono) gledamo drugačije, mi ćemo te prihvatiti (tebe i svu tvoju imovinu)...
Korisnikov avatar
By Vel boy
tachno sam znao da ce se Aljosha Veliki pravoslavujushchi javiti :giggle:

elem, ako je ovo
Originally posted by Alexandrus Magnus

ACC je po svom opredeljenju i imenu katolička crkva, odnosno, pravilnije bi bilo Rimo-katolička crkva. Oni su zadržali kompletan katolički obred i koriste Misal Romanum (knjiga koja sadrži bogosluženja, a koja je obavezna za celu Rimo-katoličku crkvu u svetu), takodje pominju na bogoslužeimonjima i Svetog Oca Papu rimskog.
tako, onda zashto je ovo
Tradicionalna Rimo-katolička crkva se ogradila od njih i ne priznaje ni jednu od njihovih svetih tajni (sakramenata).
ovako?

ono shto meni lichno smeta u tome je shto naglashavash nebitne slichnosti izmedju ACC i Vatikano-katolika, a nonshalantno ignorishesh ono najbitnije u chemu je ACC znatno bolja od Vatikano-katolika. ali, dakako, u onom u chem je ACC bolja od Vatikano-katolika, bolja je isto toliko ako ne i vishe i od pravoslavaca. i to je to shto desnicharskim pravoslavcima, i tebi kao njihovom apologeti, i smeta. ali to je vec vash problem kojeg bi valjalo da ne projektujete na one koje bezrazlozno napadate.

Ono što meni lično veoma smeta u svemu ovome je to što ljudi ne shvataju da crkva koja predstavlja religiju koja opet, objašnjava veru, nije robna kuća. Jer se ponašaju po principu: Neću u ovu, idem u onu drugu tamo je rasprodaja, pa onda prva pravi veće sniženje da bi privukla kupce (vernike). Dakle to prekrajanje, seckanje, dodavanje, oduzimanje, miksovanje i mešenje svega i svačega bi trebalo da bude snishodjenje vernicima i doterivanje Boga prema verniku. Da bi taj isti vernik mogao da odabere Boga koji mu najviše odgovara...(ovo sam napisao za one koji veruju, nebitno kako i kojoj denominaciji pripadaju) To je rasprodaja!
To je tvoja tipichna tradicionalistichko-konzervativnim povladjujuca interpretacija. A o tom smo prichali i rasprichali se u temi o Gej Pravoslavcima. http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=36256 (ko je zainteresovan, neka pomno prati sve stranice te teme). Sve shto npr. ja rekoh tamo, mogu samo ponoviti i ovde.

Ovi tradicionalni sveštenici su bar pošteni u svom nastupu: Kod mene je ovako i toliko košta, ako hoćeš izvoli..
k'o u radovana karadzica, dabome.

a, shto ne bi bili poshteni da ovako ne govore za one koje ne podnose, citiram te

A kod ovih će jednog dana osvanuti natpis: Pušim parohijanima posle ispovesti, svaki dan od 09:00 do 11:00..
:klap: :seronjo: to je ta bezdana niskost i ljigave izvrtachine kojim se sluze konzervativni tradicionalisti (poput tebe Aljosha Veliki ako si im glasnogovornik ovde), kada se ochito uzbudite shto gubite vernike. valja dobro isklevetati one progresivne, napad je najbolja odbrana, dashta. poljubi te glenn beck.

Njima je neophodna podrška LGBT, da bi opravdali sopstveno postojanje, jer i samo pripadaju "nama". Uskoro će se i "pravdati": Imam mnogo gay vernika, pa da bi ih razumeo, morao sam i ja. To je pranje sopstvene savesti i ništa drugo.
:pucaodsmeha: wow, Aljosha dostizesh sve "bolje i bolje" bezdane, pardon, nivoe......

Summa summarum:

Onome ko veruje, ne treba crkva skrojena prama njemu da bi verovao. A oni koji menjaju pripadnost nekoj religiji, jer kod drugih je bolje i drugačije, zar misle da ljudsko prekrajanje i prepravljanje Božanskih zakona ima zaista bilo kakav učinak?!
summa summarum: cilj i jeste da crkva ne bude skrojena ni za koga miljenichki , vec da bude objektivna i poshtena . takvo stanje stvari s tzv. sluzbenom crkvom ovakva kakva je- nije, vec je upravo skrojena da povladjuje hetero-mushkarcu k'o Bogu i batini na zemlji- jer je tako konzervativnoj-tradicionalist. crkvi osigurana moc, shto materijalna shto fizichka. desnicharska, konzervativna crkvena hijerarhija je- crkva- na nebu, desnicharski ideal hetero-mushkarca- na zemlji, a Bog, ljubav, poshtenje, pravda i razumevanje prema svakom ko objektivno ne ugrozava drugog- pod zemljom. eto, kako je shta skrojeno josh odavno. da josh i ne podsecam na sav materijalizam konzervativno-tradicionalistichke crkve.......

a, to stanje stvari je neprihvatljivo da bude obavezujuce za svakoga da se tome pokorava, samo kazem!

Ovde ne mislim na tumačenja vezana samo za gay pitanja, nego uopšte. Jer kroz vekove sekte su nastajale upravo na taj način: Dodji kod nas, mi na to (ovo, ono) gledamo drugačije, mi ćemo te prihvatiti (tebe i svu tvoju imovinu)...
sve i da je ovo samo o sektama (a nije), pa shta? ako su npr. spc i rkc sigurne u svoja "stada" i sigurne u uzajamnu lojalnost izmedju njih i crkve i obratno, onda u chemu je problem, molicu lepo, sve i da je npr. ACC sekta (a nije)?? zashto na svaki razlichiti stav i verovanje u hrishcanstvu, spc, rkc.... skachu uvredjeno i hoce to da gushe? zar je to Isus tako uchio?
konachno, i celi protestantizam je bio anatemisan kao sekta, krivoverje, ovo, ono....., pa eno ga sad en par rimokatolichanstvu. je li to chega se spc toliko plashi? da sluchajno ne bi neka malo drugachija hrishcanska crkva joj bila ravnopravna unutar npr. srpskog naroda, pa odmah skache da gushi?
well, reakcionarnom agresivnoshcu spc treba da je svesna da nishta nece dobiti vec samo gubiti, a ako ne zeli da uopshte gubi- Boga mi nek' se pozabavi sama sobom i nekim poshtenijim promenama tj. reformaciji unutar sebe!

No, kao shto rekoh, Aljosha Veliki, mi smo o ovom manje-vishe sve rekli u temi Gej-Pravoslavci i tamo smo se slozili da se necemo moci sloziti u mnogim stvarima. Tim vishe ne vidim tvoju potrebu da pishesh uznemirene anti-progresivne lazi i tirade ovde. mislim, svi znamo i previshe smo svesni shta konzervativna-tradicionalistichka crkva ima reci za bilo koga ko joj je u nechemu drugachiji i/ili ko ju logichki analizuje, ali pusti malo choveche da se i drugi glas hrishcanstva chuje! zar ti je toliko teshko, Aljosha?
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Vel boy
@ ns_Beckie, i ja se apsolutno slazem da bi bilo neprihvatljivo da ti pastori imaju stav: 'love the sinner, hate the sin', koji znaci: prihvatamo LGBT ljude, ali ne prihvatamo ono sto jesu, nego cemo ih savetovati da 'ne cine greh' itd...- jer tako oni ne tretiraju ni heteroseksualce, pa ne bi smeli da tretiraju ni nas homoseksualce/biseksualce/transeksualce,
ne bi smeli oni stosta po mom misljenju, ali ipak to cine (raznorazni svestenici, ne samo katolicki)
Originally posted by Vel boy
Sve shto hocu reci, na krajeva krajeva, je da homoseksualnost/biseksualnost ne kazem da nije ili ne moze biti greshna- ali nishta vishe ni manje nego shto je i heteroseksualnost greshna.
to je tacno... ali zvanican stav Rima je i dalje taj da je homoseksualni cin greh, vodi u pakao (ako se iskreno ne pokajes) i sta-ti-ja-znam (dok hetero seks nije greh osim ako nije rec o preljubi ili silovanju)... posto sam mislila da je ovo neki zvanicni odeljak rimokatolicke crkve, bila sam malo skepticna kako se oni zapravo ponasaju prema LGBT ljudima, ali ako su ovi iz linka bas tako progresivni da ne prave razliku po pitanju seksualne orijentacije - ok, bravo za njih
Korisnikov avatar
By Paparazzi
da se razumemo alexandruse, jesam ja hedonista ali svejedno procitao sam deo onoga sto si napisao. dok vec odgovor na tvoj post nisam jer je previse dugacak :D
svejedno, tvrdim da svaka nesuglasica moze da se resi diplomatski i bez teskih reci. :hvala:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by nsBeckie

ne bi smeli oni stosta po mom misljenju, ali ipak to cine (raznorazni svestenici, ne samo katolicki)
o, znam, itekako sam toga svestan.
samo kazem- valjda ovi iz linka nisu takvi.
Originally posted by nsBeckie

to je tacno... ali zvanican stav Rima je i dalje taj da je homoseksualni cin greh, vodi u pakao (ako se iskreno ne pokajes) i sta-ti-ja-znam (dok hetero seks nije greh osim ako nije rec o preljubi ili silovanju)... posto sam mislila da je ovo neki zvanicni odeljak rimokatolicke crkve, bila sam malo skepticna kako se oni zapravo ponasaju prema LGBT ljudima, ali ako su ovi iz linka bas tako progresivni da ne prave razliku po pitanju seksualne orijentacije - ok, bravo za njih
i to sve znam, o tom upravo i ja kritichki govorim.
samo i ja kazem isto shto i ti- ali ako su ovi iz linka bas tako progresivni da ne prave razliku po pitanju seksualne orijentacije - ok, bravo za njih. :yes: :kiss:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by Paparazzi

da se razumemo alexandruse, jesam ja hedonista ali svejedno procitao sam deo onoga sto si napisao. dok vec odgovor na tvoj post nisam jer je previse dugacak :D
svejedno, tvrdim da svaka nesuglasica moze da se resi diplomatski i bez teskih reci. :hvala:
Apsolutno se slažem. Ja sam takodje pacifista i verujem da se sve može rešiti bez teških reči, ali avaj...

Nisam video odgovor na moj post, doduše, neki su pisali nešto što nema veze sa mišljenjem i idejom iznetom u mom postu.. A i u pravu si, ko bi to još čitao...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!