Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

U jednom tranrodnom trenutku sam razmišljao kao žena, te se zapitao sljedeće...
Kako nas ti jebeni muškarci ugnjetavaju stoljećima, ma kakvi stoljećima - milenijima! Kako su nas masovno silovali u ratovima koje su započinjali, većinom iz potpuno idiotskih razloga, kako su tvrdili da smo vještice i spaljivali nas žive na lomačama, kako su nas smatrali nižim bićima, te smo tek u dvadesetom stoljeću dobile pravo glasa, kako su nas tretirali kao strojeve za rađanje djece i ništa više, kako i danas imamo značajno niže plaće nego muškarci koji rade isti posao... itd...

E to bih pomislio da sam žena, i onda sam pomislio i ovo:
Well, žena na svijetu ima brojčano više nego muškaraca. Zašto se žene svijeta ne mogu udružiti i jednostavno preuzeti vlast, poubijati sve neposlušne muškarce, donijeti zakone koji muškarcima zabranjuju bavljenje politikom, te ih zatvoriti i samo cijediti spermu iz njih kako bi se oplođivale, a genetski bi spriječavali da se fetus razvije u muškarca... one koji bi ipak takvi ispali bi - abortirali :party:

Zašto realnost nije takva? :drama: Zašto žene jednostavno oružjem i čistom snagom brojeva ne preuzmu vlast od muškaraca? :boxer:
Korisnikov avatar
By Tungi
"Sve je sranje...I muskarci su sranje":pljuje:
Korisnikov avatar
By Srklet
Da sam žena, ja bih svakog muškarca smatrala neprijateljem. Mislim i da žene imaju povijesno opravdanje da ubijaju muškarce.
Korisnikov avatar
By starsailor
mozda nemamo toliku zelju za ubijanjem jer nemamo testosteron.
sada salu na stranu, popeye slazem se sa tvojom animom, u prvom delu posta, u drugom ne jer sam antimilitarna feministkinja jbg :)
Korisnikov avatar
By Loni
To da žena ima brojčano više od muškaraca je zabluda.

Tako je samo zbog baba.
Naime prosečna žena živi 6 godina duže od muškarca (ne zna se tačno zašto je to tako) i to je jedini razlog zašto žena ima više.

U svim mlađim generacijama je više muškaraca.
Na 100 rođenih devojčica, rodi se 107 dečaka.

Da ne spominejmo da je u Kini razlika još mnogo veća (iz poznatih razloga).
Korisnikov avatar
By 2kune
dear popay, to ti je tipično muško razmišljanje... kad se previše družiš sa bučicama onda i iz habitusa finog feminiziranog dečeca lahko upadaš u muški ratnički gnjev... :odbij:
da si prava žena rodila bi i namah bi shvatila zbog čega put ratnika nije put žene (ma koliko Kaštradina... ovaj :blush: ... Kastaneda, jelte, lagao o tome)... :sise:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by polarlicht4.1

Dakle - babe nisu žene.
pa i nisu baš... :peace:
one su aseksualna bića sposobna da izađu iz svoje rodne uloge za razliku od glupih muškaraca... :mama:
jedino pravo pitanje je zbog čega ih tako malo to radi... :hamlet: valjda ne čitaju Fukoa... :isus: jeble ih molitvenici i krunice... :sigh:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Hm, zato sto je to o cemu pricas "muski princip", i tako stvari resavaju muskarci,
a ne zene... to sa ubijanjem, otimanjem...

... postoje daleko inteligentniji nacini da se to uradi, a mozda i ne vidis,
ali se to vrlo desava...

patrijarhat je na svom umoru!!!

Slika
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Postoji vise razloga.
Prvi je navela Andjelika, resavanje problema nasiljem je vise testoteronska stvar.
Drugi veliki razlog je sto ne postoji sloznost unutar zenskih redova. Muskarcima je srodnije da se grupisu u razlicite formacije, po bojama i velicinama, dok je to kod zena manje izrazeno, stavise mnoge ce pre ispostovati muza kretena nego svoje drugarice. No, uvek postoji vladanje iz senke...
Korisnikov avatar
By Mage
Zato što su fizički slabije i uglavnom nenasilne? :nesiguran:

A osim toga, zašto bi iko želeo budućnost u kojoj je jedan pol nadređen drugom? Valjda treba da težimo jednakosti, poštovanju i toleranciji, a ne diktaturi, robovlasništvu i nejednakosti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ah, mejdz, nisi se izgleda druzio sa puno feministkinja...

Ako ikada zene preuzmu vlast nasilo na celu te povorke ce biti moja profesroka engleskog.
Kad god dodje srecna na cas mi je pitamo kod je muskarca sad ubila :lol:
Jednom prilikom je rekla "Ja ne volim polovne stvari, brzo se lome. Najduze sam polovnu stvar cuvala 4 godine, ali kraju se i ona polomila, a to je bio moj muz."
Devojcice imaju ocenu vise nego sto bi trebalo... i tako. Jednom smo joj rekli "pa to je diskriminacija" a ona je odgovorila "znam, tuzi me!"
Ali zena je u svakom slucaju carica :lol:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Vetur úlfur

Devojcice imaju ocenu vise nego sto bi trebalo... i tako. Jednom smo joj rekli "pa to je diskriminacija" a ona je odgovorila "znam, tuzi me!"
Takve ljude bi ja pootpuštao sa radnih mesta. Kakva krava... Meni to uopšte nije smešno :nope:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Jeste krava, ali mi smo navikli, ionako u odeljenju imamo 5 devojcica. Ali jednu je ipak oborila na popravni, devojka nije dolazila celo drugo polugodje. :drama:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Mage

Takve ljude bi ja pootpuštao sa radnih mesta. Kakva krava... Meni to uopšte nije smešno :nope:
itekako je ozbiljno! ta žena ispravlja institucionalno-strukturnu diskriminaciju s kojom se sve zene suocavaju, jos od djetinjstva, te zapravo nedovoljno nadoknadjuje musko ugnjetavanje nad zenskim rodom.

tako treba!:oklagija:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Popeye

itekako je ozbiljno! ta žena ispravlja institucionalno-strukturnu diskriminaciju s kojom se sve zene suocavaju, jos od djetinjstva, te zapravo nedovoljno nadoknadjuje musko ugnjetavanje nad zenskim rodom.

tako treba! :oklagija:
Pa budalo jedna sutra se ti možeš naći kao meta neke kravetine slične toj :lol: Baš se pitam oćeš i onda biti tako pun razumevanja prema takvoj vrsti diskriminacije... :hmm:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Hahahah popaj je nasa feministikinja :pegla: :tepih: :oklagija: :meso: :mete:

Setih se jedne narodne umotvorine: Sta ce Alisa u zemlji cuda kad treba da je u kuhinji! :awesome:
Korisnikov avatar
By tintily
-Zato sto bi se poubijale izmedju sebe :)
-Zato sto bi imale manje vremena samo za sebe ( ionako nam ga nikad dovoljno)
-Zato sto je vecina nas protiv oruzja i fizickog obracuna
-Zato sto...

Jeste se zena i odnos nje same prema sebi i okoline i drustva prema njoj menjao kroz istoriju. Valjda se iz toga treba uciti, dobiti zelju da se stvari menjaju , a ne samo ih okrenuti i opet ciniti lose. To bi bio zacarani krug. Svi se mi rodimo isti - par kg koscica, vode, mesa..., i kad poredjate bebe jednu uz drugu sve su to divna mala bica , jednaka bez obzira na pol, boju koze , roditelje... Tuzno je to sto vas kroz zivot ovi ili oni uce da ne trebate biti dobri, bolji , najbolji zarad sebe samih vec na stetu drugih , da ne trebate nesebicno deliti , pomagati , vec grabiti i otimati ...Jesam li otisla predaleko ? jesam izgleda :)
Ne treba niko preuzimati vlast ni od koga , trebamo uciti da zivimo jedni sa drugima (sto se ne odnosi samo na polove), postovati jedni druge... Slazem se sa Mage
Korisnikov avatar
By Srklet

Pa budalo jedna sutra se ti možeš naći kao meta neke kravetine slične toj :lol: Baš se pitam oćeš i onda biti tako pun razumevanja prema takvoj vrsti diskriminacije... :hmm:
spreman sam, kao bioloski muskarac, snositi odgovornost za visemilenijski teror muske rase nad zenskom. :lepeza:
Korisnikov avatar
By ManToy
Originally posted by Popeye
Zašto žene jednostavno oružjem i čistom snagom brojeva ne preuzmu vlast od muškaraca? :boxer:
Zato sto zene ne znaju da koriste oruzije a slabe su fizicke da se brane od muskaraca. :) Tema je megaretardirana usput.
Korisnikov avatar
By Galadriel
zato sto vole muskarce i ne zele da zive bez njih. zato sto vole svoje sinove, bracu i tate :eureka:
Korisnikov avatar
By blenta
coz they r too buys with shopping and blow-drying their hair ?:kuckuc:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by ManToy

Zato sto zene ne znaju da koriste oruzije a slabe su fizicke da se brane od muskaraca. :) Tema je megaretardirana usput.
Dušo (neuka, usput), znam par komada iz šupljih bataljona i, vjeruj mi na riječ, bolje znaju baratati s oružjem nego većina muških mačo kretena. Zašto? Jer nemaju viška mužjačkog kurčenja i ne uživaju ko debili u nadomjescima za mini kite pa oružje upotrebljavaju logično ko vulkanci. Nije za vraga staro pravilo CIA-e i FBI-a: prvo pucaj u naoružano dijete, zatim u naoružanu ženu a tek onda u naoružanog tipa. To je ajmerička bihevioristička škola... :volinevoli:
Btw, legendarne su sovjetske i izraelske pilotkinje lovaca prve linije i njihova preciznost i učinkovitost u borbama. :deda:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Loni

To da žena ima brojčano više od muškaraca je zabluda.

Tako je samo zbog baba.
Dakle - babe nisu žene.

:nazdravlje:
Aha ha ha, pardon.
Spetljano se izrazih. Htedoh reći da je zabluda da se one češće rađaju.
No u svakom slučaju sve do generacija 70-ogodišnjaka, muškaraca je više.
Posle toga ne znam da li je relevantno uopšte i posmatrati stvari.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Wilhelmina

Postoji vise razloga.
Prvi je navela Andjelika, resavanje problema nasiljem je vise testoteronska stvar.
Drugi veliki razlog je sto ne postoji sloznost unutar zenskih redova. Muskarcima je srodnije da se grupisu u razlicite formacije, po bojama i velicinama, dok je to kod zena manje izrazeno, stavise mnoge ce pre ispostovati muza kretena nego svoje drugarice. No, uvek postoji vladanje iz senke...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Jedna profesorica engleskog na 10 drugih, muskih profesora.
Ako cemo da se frljamo sa primerima, jedan vrlo mlad profesor je izjavio kako nikad ne bi oprao sudje, ako u kuci postoji makar jedna zenska osoba. Drugi je zastupao tezu da se, zbog dece, mora znati kakvu ulogu ila majka, a kakvu otac... i tako u krug...
No, poenta...sve dok jedni druge posmatramo kroz prizme bioloskih razlika, postojace diskriminacija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!