Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Šta za vas predstavlja moć? Da li je želite? Koliko daleko ste spremni da idete u potrazi za njom?

Moć kvari i opija kažu, ali ja je tako želim da se prosto plašim sebe :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Sunce
Za mene je najveca moc - sloboda.

Toliko.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Sunce

Toliko.
Onda je ultimativna moc ogranicavanje slobode :goran:

sloboda mi je nekako u rangu komunizma, socijalne jednakosti, demokratije, pravde i ostalih stvari koje se uzimaju tako zdravo za gotovo a zapravo su utopije koje je nemoguce ostvariti APSOLUTNO u ljudskom drustvu.

zato priznajem cold harded cash kao izvor moci, a apsolutno zadovoljenje svojih potreba, hirova, nametanje svoje volje i svog interesa kao manifestaciju moci.

ono, moc je devetocifreni iznos u banci na kajmanskim ostrvima. :wundy:

some day, some day :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By *deni*
I ja je želim, da bih mogao da se bahatim i iživljavam kako i koliko mi se prohte.
To priznajem u nadi da će mi je dragi Bog zbog moje iskrenosti podariti.
Uzdam se u onu narodnu - Nije kome je rečeno, već kome je suđeno, pa ako je suđeno - biće je !
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by unic0rn
Originally posted by Sunce

Toliko.
Onda je ultimativna moc ogranicavanje slobode :goran:

sloboda mi je nekako u rangu komunizma, socijalne jednakosti, demokratije, pravde i ostalih stvari koje se uzimaju tako zdravo za gotovo a zapravo su utopije koje je nemoguce ostvariti APSOLUTNO u ljudskom drustvu.

zato priznajem cold harded cash kao izvor moci, a apsolutno zadovoljenje svojih potreba, hirova, nametanje svoje volje i svog interesa kao manifestaciju moci.

ono, moc je devetocifreni iznos u banci na kajmanskim ostrvima. :wundy:

some day, some day :evilgiggle:
Monahinja je isto utvrdila, da se decaci zestoko pale i sire guze kad osete da je neko nadmen, arogantan i bogat. Dobar je fetis.

Ali, ako pricam o duzem, onda je slobodna osoba ipak naj, naj. :opatica:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa valjda o dužem vremenskom intervalu.
:puzzle:
Sunce, mogao bi sa VEĆIM stepenom pažnje i koncentracije da koncipiraš postove i izlažeš misli.
Korisnikov avatar
By Sunce
Duzem "konceptu", shvatanju moci.

deni, upravo glodjem sargarepu. Samo da znas kako je dugacka, cvrsta, zivahna, mirisna i ukusna. :blush:
Korisnikov avatar
By Tungi
...grickas kao zecic?:sladoled:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ni pusacke kurve mi nisu ravne. :trep: :sladoled:
Korisnikov avatar
By unic0rn
:sigh: ne volim to kad kvalifikujemo tudja misljenja, prosli put smo zavrsili tako sto se neko naljutio.

ajde pustamo druge da odgovore na temu :chestram: ^^
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne kvalifikujem. :opatica: je iznela ono sto je percipirala. .Nista nije zakljucila, niti je njen pogled apsolutna istina.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ni ja nisam kvalificirala, samo sam tumačila.
:kosa:
Da bi se kvalificiralo, potrebna je ipak neka moć, odnosno ovlašćenje.
Ovo tek da se vratimo na kolosek zadate teme.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Delimično nestručno i lično rečeno: Nametanje volje drugima, radi ostvarivanja sopstvenih ciljeva.
Posedujem je nedovoljno, ne u smislu da ne umem, već da nemam mogućnosti da je koristim!

Treniram se pomalo da budem hladnokrvniji, da mogu da idem baš baš daleko, a da se uopšte ne preispitujem!
By Ulix
Moć me ne interesuje naročito ali, paradoksalno, moraš da budeš u poziciji moći da bi mogao da je se "oslobodiš".

Šta je moć, to je malo teže pitanje, ali recimo da je doživljavam kao nešto inherentno svakoj organizovanoj zajednici, recimo neki spektar privilegija (uticaja) koji dolazi sa specifičnom pozicijom koju pojedinac zauzima. Nisam se baš najbolje izrazio, ali bolje trenutno ne mogu, ni kafu nisam popio.
:obesen:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da apsolutna moc ne postoji.

No, naravno, svi smo skloni da je vidimo na ovaj ili onaj nacin. I da je zelimo.
REcimo da je to za mene sloboda i nezavisnost u normalnim granicama. Ne bih slobodu da mogu da se izvucem sa ubistvom, ali bih onu koja bi mi omogucila da ostvarim zacrtane planove na svoj nacin.
Mislim da moc kvari samo one koji su nezreli i nespremni da prihvate odgovornosti koje ta moc namece.
Korisnikov avatar
By Mage
Kao što je Ulix rekao: ili imaš moć ili si pod njenim uticajem ;)

U tom smislu sloboda i jeste moć jer moraš biti moćan da bi ispunio svoje želje i hirove. Mada ja lično smatram da su sloboda i moć iluzije ljudske svesti. Svi smo mi zapravo nemoćni samo što to ne želimo da priznamo. Ako je moć i sloboda iluzija, zašto im težimo toliko? :misli:
By Ulix
Originally posted by Mage

Kao što je Ulix rekao: ili imaš moć ili si pod njenim uticajem ;)

U tom smislu sloboda i jeste moć jer moraš biti moćan da bi ispunio svoje želje i hirove.
Nisam baš to želeo da kažem. ;)
Niko ne može da ima moć, makar ne onako kako je ja shvatam, jer je ona u relacijama, a ne u pojedincu.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Za mene je vrhunska moć da odslušam glupave razgovore u prevozu a da ne popizdim. Priznajem, nekada u stanju zena to mi i polazi za rukom...:balon:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Ulix

Nisam baš to želeo da kažem. ;)
Niko ne može da ima moć, makar ne onako kako je ja shvatam, jer je ona u relacijama, a ne u pojedincu.
Pojedinac ne poseduje moć, samo može da je koristi.
Slažem se.

:opacupa:
Korisnikov avatar
By Srklet
samo kao he-man. kao princ adam je pičkica. :hand:
By Kragi
Moć se generalno kapira kao izvestan "autoritet" ali ja se tu nesto ne bih nametao ( :D ) ili ne bih tako grubo definisao.
Za mene je moc sposobnost da ostanete dosledni sebi (u, neminovno, razlcitim zivotnim okolnostima) :)
Korisnikov avatar
By Dina
Moc bivanja na sopstvenom putu. Ne treba da idem daleko, samo da zaronim u sebe ;) Ali to i najteze ide, cesto sam bivala na kojekakvim stazicama i stranputicama a nikad i nisam sigurna da sam dosla na glavni put. Ali kad osetim da sam tu negde, to je sve sto mi treba, moja energija... a iz nje proizlazi sve ostalo...
Originally posted by Wilhelmina

...
Mislim da moc kvari samo one koji su nezreli i nespremni da prihvate odgovornosti koje ta moc namece.
Sto se spoljasnjih moci tice, slazem se sa ovim sto je rekla Mina. Sto veca moc veca i odgovornost, ako se drugacije shvati obicno unisti onoga ko ju je imao. A ljudi se ne kvare nego samo u nekim situacijama pokazu lice koje ranije nismo imali prilike da vidimo.

Sto se tog spoljasnjeg tice, ako potpada pod moc, novac zelim uvek. Prvenstveno ga zelim da meni i bliznjima mogu da priustim brzu i dobru lekarsku pomoc kad je potrebna, to je ono osnovno. A zatim ide udoban, opusteniji i samim tim lepsi zivot nego sto je bez novca...
Korisnikov avatar
By maka
Ne postoji apsolutna moc. Svi smo mi samo pijuni na ovom svetu,moc danas najvise predstavlja broj nula na tvom racunu. A novac je sloboda.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Ulix

Moć me ne interesuje naročito ali, paradoksalno, moraš da budeš u poziciji moći da bi mogao da je se "oslobodiš".
true.
Šta je moć, to je malo teže pitanje, ali recimo da je doživljavam kao nešto inherentno svakoj organizovanoj zajednici, recimo neki spektar privilegija (uticaja) koji dolazi sa specifičnom pozicijom koju pojedinac zauzima. Nisam se baš najbolje izrazio, ali bolje trenutno ne mogu, ni kafu nisam popio.
:obesen:
I ovo je tacno.

No, to je samo posmatranje moci sa tacke gledista da je moc nesto sto se 'namece/radi u odnosu sa drugima'.

..

Ima raznih vrsta moci.

Postoji moc uma. Mozete da budete potpuno neslobodni (takoreci, u zatvoru ,) i da i dalje posedujete tu moc.

..

Postoji 'moc kompetentnosti' (ne umem sada normalnije daa se izrazim), u savremenom svetu sve bitnija moc.

Ljudi veoma cene ovu vrstu moci, primecujem.

..

Postoji cak i moc uverenja...mislim...blah ,)

..

Ideja da je 'sloboda = moc', iako je tacna, nije mi draga.

To je samo jos jedan dokaz da sloboda nije PRAVO, vec privilegija.

..

Meni je moc....ma, ja sam rodjen mocan ,)

Imam vecinu moci koje zelim da posedujem.

..

Moc, na kraju krajeva, JESTE sposobnost da uradis ono sto zelis.

Moc = ostvarenje zelja.

..

A zelje se razlikuju.

..

pS. Sa druge strane, moc u mundanom smislu, diktatorska, tiranska i sl, cesto moze biti i zatvor.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!