Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By *STATUS*
http://www.hramsvetogsave.com/

Slika

Фасцинира ме ова грађевина, тј храм...

зрачи великом количином позитивне енергије...

:zen:

Да видимо ваше утиске о храму Светог Саве...
Korisnikov avatar
By deran
Zgrada je odvratna i progutala je toliko novaca,da se mogao dobar autoput napraviti...:unic:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Вала нека је прогутала много новца...
Мислим да је вредело јер је направљен највећи и најлепши симбол Београда ....

Одраз једне религије и српске историје....

(Ако заиста имаш проблем са сумњама када је новац у питању, обрати се у ул. Немањину бр.8,
па их питај колико новца су они прогутали и шта је све од тог народног новца могло у овој земљи да се уради....)

Када су српске светиње у питању, ту стварно не треба штедети.....

:saint:
Korisnikov avatar
By deran
To je odraz megalomanstva i časnohlepnosti i ničeg više...

I to za mene nije simbol Beograda...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
За тебе није, али за већину људи јесте...

Уосталом, Храм је највеће здање у Београду и мислим да се види из скоро свих делова града...

А и лепо делује када се улази у Београд, јер је на великој надморској висини, па као да бди над градом...

Slika

Деране, одрасти, љуби те бата Статус....
:meda:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by BellyButton
Ta pozitivna energija se zovu - reflektori...
:smeh:

OT> Uleteh jednom tamo, direktno sa onkologije posle posete drugarici...

Inače mi je sam objekat duhovan taman kolko i Delta City (dodatno opoganjen Amfilohijevim rečima koje su valjda upili i emituju oni zidovi...)

Moje crkve su prvo Svetog Marka a posle Crkva Ružica i kapela Svete Petke na Kalemegdanu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by *STATUS*

зрачи великом количином позитивне енергије...

a mene, recimo, asocira na veliku količinu haračlijskih poštanskih markica.
Korisnikov avatar
By 2kune
Tamo na Vračaru, gde se ono zemaljsko spaja sa onim nebeskim, otelotvorila se slika prekrasna, bela kao jagnje i velika kao vera srpske pravoslavne crkve.

Vaistinu je golema to vera i čovekoljubiva kada ne brine za vreme, za cenu ni za mogućnosti ovog grešnog sveta i ne haje za isplativost, samo da iznedri vidni i večiti spomenik duboke zahvalnosti svega srpskog naroda svome najvećem preporoditelju i ugodniku božjem, svetitelju Savi Srpskom, iako je sam Hristos rekao: "idi i prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu".

Vaistinu je hrabra ta vera kada, kako kaza patrijarh Barnaba, hoće da u hramu bude u mermeru, reljefima, ukrasu, mozaiku i freskama izložena sva srpska historija, život i događaji, iako je sam Hristos rekao: "hajde za mnom i pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve" i "tko god vrši volju oca mojega koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka".

Vaistinu je suvremena i okrenuta budućnosti ta vera kada, kako kaza patrijarh Dimitrije, želi da preko tog hrama sve ono što je srpski narod imao u prošlosti osigura i za svoju budućnost, iako je sam Hristos rekao: "Promotrite poljske liljane kako rastu! Ne muče se niti predu. A kažem vam: ni Salomon se u svoj svojoj slavi ne zaodenu kao jedan od njih. Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, bog tako odeva, neće li još više vas, maloverni?".

Vaistinu je jaka i stabilna ta vera kada se usuđuje graditi betonskim blokovima na temeljima i zidovima od opeke, iako je sam Hristos rekao: "Tko god sluša moje reći i izvršava ih, bit će kao mudar čovek koji sagradi kuću na steni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer utemeljena je na steni." i "Tko god sluša moje reći a ne vrši ih, bit će kao lud čovek koji sagradi kuću na pesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vetrovi i sruče se na tu kuću, i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika.".

:svetac:

---------------------------------------------------------

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 243&page=1
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mars

Moje crkve su prvo Svetog Marka a posle Crkva Ružica i kapela Svete Petke Kalemegdanu.
Bravo.

..

Samo ne znam za Crkvu Ruzicu (?) al ove dve obozavam.
Korisnikov avatar
By jukie
Jako je zanimljivo kada slučajno prolaziš tuda baš kada ona zvona zazveče i onda kao da ti prolazi struja kroz celo telo
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by svejedno
Sad ćeš da znaš "i za nju" :)

Klik. Klik. Klik.

:)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by jukie
Jako je zanimljivo kada slučajno prolaziš tuda baš kada ona zvona zazveče i onda kao da ti prolazi struja kroz celo telo
Zveče zvečke. I zvečarke.

Zvona zvone.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by svejedno
Sad ćeš da znaš "i za nju" :)

Klik. Klik. Klik.

:)
Hvala. 'Ladno ta, a nisam znao ime.

..

Thx.
Korisnikov avatar
By Mars
Molim.
Zato navodnici gore. Nisi ni znao da znaš. :)

I znaš i sam kako su lepe te crkve i kako se čovek oseća u njima.

A ne ko Stati. Najvažniji su mu veličina, novogradnja i centar.

:D
Korisnikov avatar
By antibiotic
Dobra tema. Crkve.
Hram S.S je , koliko je meni poznato, najveci pravoslavni hram na balkanu (ako ne uzmemo u obzir aju sofiju koja je dzamija).

Crkve pripadaju svima, ne dozvolimo da one budu samo stvar hetero-religiozne vecine.
Korisnikov avatar
By bas bleu
fala lepo, al ja mogu bez da mi pripada nesto sto ima plocice on the outside, i to sa crnim fugom. da ne idem beyond aesthetics...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by antibiotic
Hram S.S je , koliko je meni poznato, najveci pravoslavni hram na balkanu (ako ne uzmemo u obzir aju sofiju koja je dzamija).
Aja Sofija je danas muzej.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by bas bleu
fala lepo, al ja mogu bez da mi pripada nesto sto ima plocice on the outside, i to sa crnim fugom. da ne idem beyond aesthetics...
da, hram pati od par sindroma, jedan je to sto je jako nov, a drugi je sto su verovatno usled nedostatka novca morali da naprave neka kompromisna resenja koja estetski deluju... pa jeftino.

Na zapadu su crkve i hramove ove velicine poceli da grade otprilike kad su kod nas dosle osmanlije, a zavrsavali su ih otprilike kad smo mi poceli da se ratosiljamo istih.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by jukie
Zveče zvečke. I zvečarke.
I medenica na ovnu predvodniku....

On: Izvinte, al ne mogu a de se ne ubljujem na ovu temu i argumente :bljak:
Korisnikov avatar
By Mars
I te medenice, eto. I svašta još (verovatno).

Ali zvona jedino i samo zvone.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
Koga u 21. veku boli kurac za crkve. Dragi Ricarde Dokinsu. STRAVICNO.
Korisnikov avatar
By Mars
Ako je pitanje bilo "Kome je u 21. veku stalo...koga je u 21. veku briga za crkve", odgovor je između jedan koma pet i dva koma jedan milijarde ljudi.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
Koincidentalno, ja sebe smatram inteligentnijim od 1.5 i 2.1 milijarde ljudi.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by agent-fisher
Koincidentalno, ja sebe smatram inteligentnijim od 1.5 i 2.1 milijarde ljudi.
Tvoje legitimno pravo da smatraš sebe kakvim god hoćeš. Budi i auto i viči okolo TU-TU!, što se mene tiče.

Pitao si za ono koga je briga, i ja ti odgovorio. To je to.
Korisnikov avatar
By spliff
ta crkva je odraz srpske megalomanije...
vetj smo imali crkvu koja je jedna od najvetjioh na svetu (sv. marko), na kojoj su gradjevinski radovi zavrsheni krajem chetrdesetih godina proshlog veka ali iznutra je potpuno gola a oltar je napravljen pre desetak godina
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by *STATUS*
Вала нека је прогутала много новца...
Мислим да је вредело јер је направљен највећи и најлепши симбол Београда ....
:psiholog:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by BellyButton
Ta pozitivna energija se zovu - reflektori...
:smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!