Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Promena je u vazduhu. Ponovo! Saturn i Uran će ponovo biti na potpuno suprotnim stranama jedan naspram drugog, 15. septembra, formirajući tako ono što se u astrologiji naziva 'opozicija' -- dve planete pozicionirane na 180 stepeni. Ovo je treća od pet takvih opozicija koje su počele 4. novembra 2008., i nastaviće se do 26. jula 2010. Ove opozicije uvek dolaze u ciklusima, i događaju se otprilike svakih 45 godina. Poslednji put kada su ove dve planete formirale opozicije bilo je u periodu između 1965. i 1967., a pre toga od 1918. do 1920. Saturn-Uran opozicija koja nas je poslala na ludu vožnju prošle jeseni i ranije ove godine vraća se na bis da izazove još veće promene, kako u Vašem privatnom životu tako i globalno. Setite se novembra 2008. i februara 2009. – šta se tada dešavalo u Vašem životu?

Moguće je da Vam sledi još jedan krug promena – u toku ovog meseca i nadalje – koji će svakako ubrzati Vaš lični razvoj i rast. To nije uvek zabavno, ali je ponekad neophodno.

Saturn je planeta autoriteta i iskustva, i predstavlja strogog i konzervativnog disciplinara, dok je Uran divalj i nekonvencionalan -- maverick** planeta promena. Saturn vlada stanjem „status quo“, dok Uran vlada reformom.

Saturn i Uran su smrtni neprijatelji u mitologiji, i kombinacija njihovih energija u astrologiji signalizira tenziju i transformaciju. Pitanja koja su se taložila ispod površine izranjaju, a pravila igre se pomeraju. Uranova energija donosi inovaciju kroz nestabilnost. Nagli i neočekivani događaji potresaju naše temelje i teraju nas da posmatramo stvari na novi način.

** maverick--neobična osoba koja ima drugačije ideje i načine ponašanja od drugih ljudi, i koja je često veoma uspešna // an unusual person who has different ideas and ways of behaving from other people, and is often very successful //

--------

Change is in the air. Again! Saturn and Uranus will be exactly opposite each other again on September 15, forming what is known as an 'opposition' in astrology -- two planets positioned 180 degrees apart. This is the third of five such oppositions that started on November 4, 2008, and it will continue until July 26, 2010. These oppositions always come in a cycle, and happen approximately every 45 years. The last time these two planets formed oppositions was 1965 to 1967, and before that from 1918 to 1920. The Saturn-Uranus opposition that sent us on a roller coaster ride last fall and earlier this year returns for an encore to evoke more major shifts, both in your personal life and globally. Think back to November 2008 and February 2009 - what was happening in your life back then?

You may be in for another round of changes - this month and beyond - which will no doubt accelerate your personal growth. It isn't always fun, but it's sometimes necessary.

Saturn is the planet of authority and experience, and represents the tough and conservative disciplinarian, while Uranus is wild and unconventional -- the maverick planet of change. Saturn rules the status quo, while Uranus rules reform.

Saturn and Uranus are mortal enemies in mythology, and their combined energies in astrology signal tension and transformation. Issues that have been festering beneath the surface emerge, and the rules of the game shift. Uranus energy brings innovation through instability. Sudden and unexpected events shake our foundations and force us to look at things in a new way.

------

Izvor: astrology.com
Prevod: nsBeckie
Korisnikov avatar
By Dina
Desile su mi se velike promene u novembru 2008 a i sad mi se desavaju... Ali necu da vam pricam sta :durenje: Ovo prvo i mogu da kazem a ovo sad... hm... jednog dana ;)

Uglavnom, meni ta opozicija bas deluje izgleda...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Takodje su mi se desile promene i desavaju se.
Osim toga, ja sam Vodolija (dupla), a planete koje "vladaju" ovim znakom su Saturn i Uran, tako da me uvek interesuje sta se s tim planetama desava i primecujem da dosta uticu na mene.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja imam obe zenske planete (Mesec i Veneru) u Vodoliji a Sunce u Jarcu (vladalac Saturn), tako da je i kod mene to mozda objasnjenje sto mi ta opozicija zestoko deluje ;)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Ja se duboko nadam da ce ova opozicija (makar malo) uticati na citavu ovu situaciju oko Parade, i da ce Uran doneti promene uprkos Saturnu, koji se uvek trudi da sve ostane isto.

...

Ja navijam za Uran na ovoj utakmici. Eto, i ja postadoh navijac...Mozda bismo i mi mogli da osnujemo svoju navijacku grupu...

:)
Korisnikov avatar
By Dina
I ja rekoh nesto slicno na nekoj temi u Aktivizmu :)

Uran se tradicionalno vezivao za homoseksualnost, mada ja ne znam koliko je to opravdano... nadam se da ce u ovom slucaju biti tacno, te da ce doneti srecu vezano za paradu... :fige:

Pridruzujem se toj Uranijanskoj grupi :grouphug:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by V I V I S E C T
Mesec u Lavu ovih dana isto donosi promenu.
:dancing:
18. septembra, mladi mesec ulazi u Devicu, sto signalizira nov pocetak...

Ako je ikada trebalo da astrologija bude na nasoj strani, onda je to sada. I ja drzim fige da nas Sudbina/Bog/Univerzum [=odaberite po sopstvenoj zelji] ne napusti u ovom bitnom trenutku...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Dina
Uran se tradicionalno vezivao za homoseksualnost, mada ja ne znam koliko je to opravdano...
Mislim da je to samo mali deo. Uran se vezuje za reformatore, inovatore, naucna i druga dostignuca, drugim recima sve sto je drugacije od postojeceg stanja. Gore napisah da Urana nazivaju "maverick"--a to je neobicna osoba, sa novim idejama, drugacijim nacinom zivota--sinonim za "queer"?--pa, otud, mozda i ta analogija sa Q ljudima...
Korisnikov avatar
By svejedno
Saturn je donosilac promena...teskih, bolnih, ali promena.

..

Nikako 'status quo'.

Saturn = vreme, i lekcije kroz vreme.

Stoga 'iskustvo'.

..

Uran donosi potrese, povrede, eventualna sranja na toj paradi, kad vec ulazite u tu pricu i sl..

No, donosi i promene, i on.

..

Al Saturn nikako nije status quo.

Informisite se, ljudi ,)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Swanheart
to za rakove znaci sta? :smirk:
Na licnom planu, promena, odstupanje od postojeceg stanja, licni razvoj i rast--a u kom aspektu zivota, zavisi od toga gde se Saturn i Uran nalaze u tvojoj natalnoj karti--moze se to odnositi na socijalni zivot, na licne odnose/veze, na svasta...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
@svejedno
Niko ne kaze da je Saturn skroz los. Ali, nije bas kako ti kazes--evo jednog teksta--boldovala sam i dobre stvari, ne samo lose, ali stoji ono sto pise u uvodnom postu.

Saturn, is the ruler of Capricorn. In Greek Mythology, Cronus was one of the Titans, and the father of Zeus. Cronus ate his children to prevent himself from being dethroned as the King of the Gods. That is, until his wife, Rhea, tricked him into swallowing a stone when Zeus was born.

In astrology, Saturn is associated with restriction and limitation. Where Jupiter expands, Saturn constricts. Although the themes of Saturn seem depressing, Saturn brings structure and meaning to our world. Saturn knows the limits of time and matter. Saturn reminds us of our boundaries, our responsibilities, and our commitments. It brings definition to our lives. Saturn makes us aware of the need for self-control and of boundaries and our limits.

Saturn is often associated with our fathers or father/authority figures. In childhood, the discipline, rules, and regulations imposed on us by our authority figures--from parents, teachers, and the like--were not always pleasant, but they actually helped us to understand the world around us. Similarly, Saturn's lessons actually help us to grow.

In the chart, the position of Saturn by sign and house reveals our own limitations, fears, and sense of responsibility. Saturn brings definition, and often limitation, to the planets it aspects.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by nsBeckie
Uran se tradicionalno vezivao za homoseksualnost, mada ja ne znam koliko je to opravdano...
Mislim da je to samo mali deo. Uran se vezuje za reformatore, inovatore, naucna i druga dostignuca, drugim recima sve sto je drugacije od postojeceg stanja. Gore napisah da Urana nazivaju "maverick"--a to je neobicna osoba, sa novim idejama, drugacijim nacinom zivota--sinonim za "queer"?--pa, otud, mozda i ta analogija sa Q ljudima...
Znam da se vezuje i za to, nego je za nasu pricu bilo samo ovo znacajno pa zato spomenuh. A upravo zato sto ti kazes ja Uran ne vezujem toliko za homoseksualnost jer to sto je neko homoseksualac ne znaci automatski i da je neobicna osoba, niti da tezi novim idejama, ni da nije konzervativan...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
srpski prevod:

Saturn je vladalac Jarca. U grčkoj mitologiji, Hronos je bio jedan od Titana, i otac Zevsa. Hronos je pojeo svoju decu kako bi sprečio da ga skinu sa vlasti kao Kralja Bogova. To jest, dok ga njegova žena, Rea, nije prevarila da proguta kamen kada se Zevs rodio.

U astrologiji, Saturn se povezuje sa restrikcijom i limitacijom. Tamo gde Jupiter širi, Saturn sužava. Iako teme Saturna zvuče depresivno, Saturn donosi strukturu i smisao našem svetu. Saturn poznaje ograničenja vremena i materije. Saturn nas podseća na naše granice, naše dužnosti, i naše obaveze. Donosi preciznost-granice našem životu. Saturn čini da postanemo svesni potrebe za samo-kontrolom, granica i naših ograničenja.

Saturn se često povezuje za naše očeve ili očinske/autoritetne figure. U detinjstvu, disciplina, pravila, i zakoni koje su nam nametali naši autoriteti—roditelji, profesori, i slično—nisu uvek bili prijatni, ali su nam pomogli da razumemo svet oko sebe. Slično, Saturnove lekcije su nam zapravo pomogle da se razvijemo.

U natalnoj karti, pozicija Saturna u određenom znaku i kući otkriva naše sopstvene limitacije, strahove, i osećanje dužnosti. Saturn donosi preciznost, i često limitaciju, planetama sa kojima aspektira.
By Kragi
joj novembar 2008 :fige: da se ponovi :kgcs3:

dupla devica here
uran/strelac 3 kuca
saturn/vaga 2 kuca
sta ce se desiti? sta ce se desiti??? :cupakosu: :cupakosu:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
I, evo i druga strana citave price--prvo na engleskom, pa prevod na srpski.

Uranus, God of the sky and the heavens, is the ruler of Aquarius. In Astrology, the energies of Uranus are electric and crammed with change. Uranus is forward-looking. It balks at tradition, and celebrates originality and individuality. Uranus is associated with technology, innovation, discovery, and all that is progressive.

On the up side, Uranus is associated with enlightenment, progressiveness, objectivity, novelty, and ingenuity. Negative expression of Uranus is rebelliousness without a cause and irresponsibility.

When Uranus is not developed, it reacts; but when natives are truly in tune with its energies, Uranus is highly intuitive. It represents the spark of intuition that spurs invention. We can see Uranus as the intuition that sparks further studies or investigation.

In the chart, the position of Uranus by sign will be shared with other people in the same generation due to the comparatively slow movement of Uranus in the heavens. By house, the position of Uranus shows where individuals look to stir things up, put a new spin on situations, and go against established thought or order. Uranus aspecting other planets in the chart color those energies with some willfulness, quirkiness, and originality. Where we find Uranus in the chart is where we see some refusal to blend in with others (and situations), and some erratic life patterns.

-------------

Uran, bog neba i svemira, vladalac je Vodolije. U astrologiji, energije Urana su elektricke i ispunjene promenom. Uran uvek gleda napred. Protivi se tradiciji, i slavi originalnost i individualnost. Uran se povezuje sa tehnologijom, inovacijom, pronalascima, i svime što je progresivno.

Sa dobre strane, Uran se vezuje za prosvetljenje, progresivnost, objektivnost, novinu, i genijalnost. Negativan izraz Urana jeste pobuna bez razloga i neodgovornost.

Kada Uran nije razvijen, on se buni, reaguje; ali kada je okolina zaista u skladu sa njegovim energijama, Uran je visoko intuitivan. On predstavlja plamen intuicije koji podstiče inventivnost. Možemo posmatrati Uran kao intuiciju koja podstiče dalje proučavanje ili istraživanje.

U natalnoj karti, pozicija Urana u određenom znaku biće zajednička ljudima iste generacije, zbog relativno sporog kretanja Urana u svemiru. Pozicija Urana u određenoj kući pokazuje gde pojedinci traže nešto da promene, razdrmaju, i odu protiv postojećih misli ili reda. Kombinacije Urana sa ostalim planetama daju tim energijama boju svojeglavosti, ekscentričnosti, i originalnosti. Tamo gde vidimo Uran u natalnoj karti, vidimo neko odbijanje da se asimiliramo sa drugima (ili uklopimo u situacije), kao i neke životne šablone koji odstupaju od utvrđenog merila.

(edit: ova dva teksta na engleskom o Saturnu i Uranu uzeta su sa Cafe Astrology.com
prevod: moja malenkost)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by KgCS3
joj novembar 2008 :fige: da se ponovi :kgcs3:

dupla devica here
uran/strelac 3 kuca
saturn/vaga 2 kuca
sta ce se desiti? sta ce se desiti??? :cupakosu: :cupakosu:
Nisam ti ja neki strucnjak. Ali, evo neki linkovi sa Astrology.com
2. kuca, kuca stvari koje posedujemo:
http://www.astrology.com/aboutastrology ... ouse2.html
3. kuca, kuca komunikacije:
http://www.astrology.com/aboutastrology ... ouse3.html

...

Link za Saturn:
http://www.astrology.com/aboutastrology ... aturn.html

Link za Uran:
http://www.astrology.com/aboutastrology ... ranus.html

Astrology.com (tu ima malo vise o ovim planetama, a moze se naci i Saturn Sign, Uranus Sign, itd.--ma ima svasta, ali necu bas da se rasplinjavam u ovoj temi)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
moze se naci i Saturn Sign, Uranus Sign, itd
Samo da objasnim sta ovo znaci--to je prosto u kom znaku se nalazila odredjena planeta kada ste rodjeni. Evo, na primer, meni je Uran u Strelcu, pa je Strelac moj "Uranus Sign" ili "Rebellion Sign", kako se jos zove--evo kako to izgleda, na mom primeru--mislim, opisi su manje-vise uopsteni:

"Rebellion Sign -- Uranus in Sagittarius is a great combination. Sagittarius is the explorer, always looking to discover new things. With Uranus always trying to change the world, revolutionary proceedings can occur at breakneck pace. Those with this placement aren't about to accept anything from the past without questioning and investigating it mercilessly. Educational reform may be high on your agenda, spurred on by a generosity that is lacking in many other signs. You have the power to change any system that you feel could be made better. You think big, and your actions could make ripples throughout the world. Your thirst for knowledge may never be fully quenched, but the information you amass will help make your life fulfilling and assist you in your quest to make the world a better place."
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Znam da se vezuje i za to, nego je za nasu pricu bilo samo ovo znacajno pa zato spomenuh. A upravo zato sto ti kazes ja Uran ne vezujem toliko za homoseksualnost jer to sto je neko homoseksualac ne znaci automatski i da je neobicna osoba, niti da tezi novim idejama, ni da nije konzervativan...
Da, slazemo se. :) Ne moze se tako generalizovati. No, u ovom slucaju, nasem slucaju, ja sam na strani promene i Urana.

Neko je spomenuo ("svejedno", mislim) da Uran donosi promene samo kroz turbulenciju/nasilje, sto uopste nije tacno. Uran ce pre da izazove duhovnu revoluciju, da se tako izrazim, odnosno da bude iskra koja ce zapoceti tu neku revoluciju u duhovnom smislu, kako je opisano gore u onom tekstu, koja ce promeniti nacin na koji nesto posmatramo--i u tom smislu se on opire postojecem poretku i tradiciji. To nema veze s nasiljem, tako da ja ovu opoziciju Saturn-Uran uopste ne vidim kao neko "predskazanje" da ce biti haosa na Paradi. Bas suprotno, ocekujem samo dobre stvari da proizadju iz ovoga. To jest, nadam se tome...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Datum za skup je fenomenalno izabran zbog konjukcije Venere i Plutona 20tog. Koja otprilike znači velike i značajne socijalne promene koje će se desiti pod uticajem Venere (ljubav) - sloboda ljubavi....get it?
Korisnikov avatar
By svejedno
Saturnove lekcije su nam zapravo pomogle da se razvijemo.
To ti kazem ,)
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by svejedno
Saturnove lekcije su nam zapravo pomogle da se razvijemo.
To ti kazem ,)
:up:

Da, naravno--uvek se mora uciti iz proslosti. Niko, zapravo, ne moze da pocne od neke nule... Iz nicega, ne radja se nista. Ali, kada autoritet i tradicija pocnu da guse, dolazi do opiranja, jer je osnovno, prirodno stanje coveka sloboda.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ua! Nosite vas dvoje taj Saturn što dalje od mene, ako vam treba njegov uticaj evo menjam mog Saturna za vašeg Jupitera.
:right:
Korisnikov avatar
By Mikili73
Znači onda sad Saturn ulazi u vagu? Najebali smo onda mi oktobarci :lol:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
I ja rekoh nesto slicno na nekoj temi u Aktivizmu :)

Uran se tradicionalno vezivao za homoseksualnost, mada ja ne znam koliko je to opravdano... nadam se da ce u ovom slucaju biti tacno, te da ce doneti srecu vezano za paradu... :fige:

Pridruzujem se toj Uranijanskoj grupi :grouphug:
Ovo baš i nije tačno. Ako ćemo po tradiciji, planeta koja se vezuje za homoseksualnost je Merkur. Isto tako, po tradiciji Saturn se više vezuje za Vodoliju nego za Jarca, međutim moderna astrologija ga predstavlja kao starog čikicu koji ograničava i koči. Astrologija zapravo nema mnogo veze sa grčkom mitologijom, ali kad mnogi vole da prave poređenja, i Kronos (Saturn) je zbacio svog oca Urana sa vlasti i time je prvi napravio "revoluciju" i sproveo borbu protiv tiranije. E sad, to što je sam nastavio da sprovodi tiraniju je nešto drugo :) .

Opoicija Saturna i Urana može doneti samo sukobe, krah ekonomije, nove represije, oružane sukobe i sl... Za neke pozitivne promene ipak bi trebalo sačekati da oni dođu u trigon.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Originally posted by Mikili73
Znači onda sad Saturn ulazi u vagu? Najebali smo onda mi oktobarci :lol:
Ma niste, Vodolije i Vage najbezbolnije podnose Saturnov tranzit (to je za njih čak i povoljan period). Najgore pada Rakovima i Lavovima.
Korisnikov avatar
By KiWi
Zar nije dokazano da položaj planeta ne utiče na čoveka? Njihove gravitacije i zračenja jesu velike ... ali dok stignu do nas su zanemarljive ... Bio je 1948. godine neki eksperiment kojim je nedvosmisleno dokazano da horoskop nema osnova ...
Korisnikov avatar
By Mikili73
Ma niste, Vodolije i Vage najbezbolnije podnose Saturnov tranzit (to je za njih čak i povoljan period). Najgore pada Rakovima i Lavovima.
[/quote]

E onda dobro, ako ti tako kažeš :beba:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!