Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Simor
U poslednje vreme na raznim sajtovima nailazim na termin "MSM populacija". MSM je skraćenica od "men who have sex with men". Da li ovaj termin onda odgovara na primedbe da je jedino seksualni odnos između osoba istoga pola univerzalan, dok je sve ostalo, dakle identitet izgrađen na tome, posledica raznih društvenih faktora, raznih društvenih konstrukcija? Da li je to onda precizniji pojam, pošto pojam "gej" podrazumeva, ili bar često podrazumeva, i građenje sopstvenih simbola, jezika, institucija, etc.?

:predsednik:
Korisnikov avatar
By greek_lover
'MSM" je u upotrebi, pa sigurno skoro nekih godinu dana (pardoniram, ja sam cuo za taj izraz pre godinu dana) i kako su meni objasnili ljudi koji su baratali tim pojmom, to nije skracenica za sexualno opredeljenje (sto po meni znaci da je jos uvek zvanicno gay ili homoseksualac, sad da ne baratam terminologijom, slabije mi ide), vec je skracenica za muskarce koji su bar jednom u zivotu imali sex sa drugim muskarcem, muskarci koji su nekad u svom zivotu imali bar jedno homosexualno iskustvo.
Rodno odredjena skracenica, dakle, odnosi se samo na muskarce.
Moj odgovor je da skracenica MSM nema nikakve veze sa gradnjom indetiteta muskaraca homoseksualaca.
Izraz je izmisljen i stavljen u upotrebu da bi se njime obuhvatili svi muskarci koji su bar jednom u zivotu imali seksualni kontakt sa drugim muskarcem (koji ne mora obavezno biti gay).
Meni tako objasnili :cowboy:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
meni to zvuci kao pederi koji ne bi da su gejevi.

ali sad ces verovatno da kazes da je to bas pre neki dan ljilja smajlovic rekla jorgovanki tabakovic, kad su se sastale u srebrenici, u kafeu putin (tadic sluzio sitne kolace).
By жњ
Ljudi imaju sklonost da zalepe sto je vecu etiketu moguce i strpaju u nju sto je vise ljudi moguce u kojoj preovladjuju neke unakrsne zajednicke osobine vecine (ono sto si nabrojao), ili preciznije da se izrazim - ono sto oni misle da zajednicka osobina predstavlja (snimak amsterdamske gej parade, roze peruske i vrteshke golih dupeta koja se dodiruju, odredjeni nacin govora u filmovima i serijama (i sama svedocih kako neki ljudi popederchishe svoj govor vremenom...)) i povezu je sa njima najinteresantnijom, l.i.k.e. fucking in the ass sklonoscu, ne bi li tako pojednostavili svoje vidjenje realnosti. Bas zbog te individualizacije, termin MSM (WSW) mi se vise svidja. Ako nam je vec jedina pocetna zajednicka osobina sklonost ka istom polu (koji opet mozemo voleti na razlicite nacine), svakako bi prepoznata upotreba navedenog termina uklonila neke pocetne zabune. (Ti si GEJ? A kako to da ne izgledas kao jedan od njih?)
By Simor
Originally posted by AngraMaina
ali sad ces verovatno da kazes da je to bas pre neki dan ljilja smajlovic rekla jorgovanki tabakovic, kad su se sastale u srebrenici, u kafeu putin (tadic sluzio sitne kolace).
Ne. Prijatno si me iznenadio. Ja sam mislio da će tebe "MSM" da asocira na "Medvedev who has sex with Mladić", i da će te ta panslovenska erotska asocijacija podbrcnuti da prosipaš seme a ne reči po forumu.
Originally posted by жњ
Bas zbog te individualizacije, termin MSM (WSW) mi se vise svidja.
Znači misliš da izraz MSM preciznije odslikava stanje stvari?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by AngraMaina
aaaaaaaaaaaaaaaaa :pucaodsmeha:

Kako ja vas dvojicu volim!!! :love: (ne, ovaj emotikon je previše banalan za objasniti šta ja virtuelno osećam prema vrituelnim vama)

Moja dva omiljena forumaša (pa 10. mesta pa sledeći) a tako predivno se džapate i bockate... Ne znam... Ako to prestane, ja ću morati forum cipelom da razbijem.

:fige: da ne prestane
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, sjajni su Angra i Simor u tandemu.
:klap:
Korisnikov avatar
By Sing
MSM u naucnim publikacijama se uglavnom koristi kad nije bitno (za statisticku analizu rizika na primer) da li se tipovi u uzorku/populaciji identificiraju kao gay/bi/stra8, vec da li (i kako cesto, itd u zavisnosti od toga sta se kalkuluse) imaju seksualne odnose sa muskarcem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!