Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Da krenemo od te hipoteze da je ceo hriscanski koncept dobra i zla, raja i pakla tacan, da li biste prodali dusu djavolu zarad uspeha i bogatstva? Ili pak, kupoprodajni odnos ne mora biti striktno vezan za trampu dusa/uspeh i bogatsvo, vec jednostavno da dobijete nesto sto jako zelite i sto vam nije dostupno "regularnim" putem?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Za dobre pare... bih, narocito jer ne verujem u djavola.. hehe:flasher:
By Çâðê_DUP
ne. dusa, ma koliko potcenjena i ma koliko nista dobro nikom nije donela, prevelika je cena da bih dobila neke prolazne tricarije. sve to mene ionako ceka u carstvu nebeskome. :deda: :pop:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ne znam odakle je potekao taj koncept prodaje duše đavolu, ali rekla bih da iz samog hrišćanstva nije. najstarije što ja znam na tu temu je "faust", a u njemu se ti religijski motivi koriste više simbolično nego doslovno. hoću reći, prodaja duše "đavolu" (mada i duša može pod navodnike, u zavisnosti od toga kako je ko shvata) uopšte ne zahteva postojanje đavola. people do it on daily bases.

a da li bih je ja prodala... ne znam, napravila sam tu i tamo neke sitne kompromise sa svojim ubeđenjima koji mi se nisu dopadali, a ja otprilike tako shvatam to prodavanje duše. e sad, kad kažem sitne, tako i mislim, a i nisam ih pravila radi uspeha i bogatstva. mislim da dalje od toga ne bih ni išla, a ako i bih, morala bi da bude neka ekstremna situacija u pitanju. a postizanje uspeha i bogatstva to svakako nisu.
By Çâðê_DUP
S tim da u FAUSTU, Mefistofel kao satana nije neprijatelj covekov, niti destruktivna pojava koja steti coveku, vec kao faktor otreznjenja.
On Fausta vodi putem obicnog zivota. Faust upoznaje ljubav, patnju i bol, kroz koje prolaze svi ostali ljudi. Nije djavo uvek toliko crn :)

Sem toga, bog i djavo su dve strane istog novcica, a u Faustu su cak u prijateljskim odnosima. :saksofon:
Korisnikov avatar
By uninvited
Njah. recimo,da verujem u ceo taj koncept..i da je zaista tako - kao bane ti djavo i kaze aj mi daj deder dusu eto tebi to i to.. mislim da bih mozda i prodala. ne za novac. vec nesto mnogo vrednije.

ko zna.. :povez:
Korisnikov avatar
By bothways
Sta je dusa? Ko je djavo? Kad definisemo ta dva, razmatracu i prodavanje iste istome :) :maca:
Korisnikov avatar
By 2kune
Polazeći od pretpostavke da je tradicionalni srednjovjekovni kršćanski koncept istinit zasigurno bih jer mi ionako zbog sodomije i gomorije ne gine pakao. Pa što nebi još nešto i ušićario pri tome, jebiga? :kopanos:
Sasvim je, pak, druga stvar kako bi se taj ugovor ispoštovao s obzirom da je jedna stranka balkanac a druga đavo... :giggle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma, kad umremo, ionako ce to i bog i djavo podeliti na ravne casti...
Korisnikov avatar
By EYA
u metafori ˝prodati dushu djavolu˝ krije se prica o egoisticnoj strukturi i neprekidnoj potrebi coveka, koji se indetifikuje sa ovakvom strukturom, da poseduje sve sto, tako bolestan-bez dushe, zamislja da se moze posedovati (osobe, stvari, misli...)
dakle, nase dushe su odavno djavolu ˝prodate˝, pitanje je da li zelimo da ih ˝otkupimo˝ nazad i oslobodimo se ˝robstva djavolu˝, tj prestanemo biti őnaj koji poseduje˝vec onaj koji JESTE˝
sto bi rekao Erih From: IMATI ILI BITI? / za one kojima je lakse da barataju filozofijom, nego biblijskim bajkama.
Korisnikov avatar
By Hton
Ne...cak mi se cini da je mefisto ne bi ni zeleo:(
:D
Korisnikov avatar
By Vespertine
Ja sam budista... Ako neshto zasluzhujem,samo ce mi doci... Samo u se i u svoje kljuse...
By ~ Le Saint X ~
Da, prodao bih dusu djavolu
bez dvoumljenja

ali, ne zbog uspeha i bogatstva

novac nikada nije igrao vaznu ulogu u mom zivotu

koliko imam - dovoljno mi je

nego da se domognem
nekoga

:)

et toq!
:snob:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by blenta
ala craven sad shtuca sirot :njanja:
Hahaha...

Pa, napice se on vode vec kod mene

pa ce prestati
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by EYA
:eya:
tko kaže da From nije prodo dušu đavolu da bi to napisao? :eevil:
Korisnikov avatar
By Zoe
Da mi bane Djavo kao iz filma i ponudi mi Neznamsta, prodala bih je........ :lol: Ionako ne verujem u zagrobni zivot, i svejedno mi je hocu li u raj ili pakao...tako da bih je prodala za nesto sto ne mogu da dobijem ali to nije bogatstvop i novac.......
Mislim, ako mogu ja da raspolazem sa njom (dusom) dok sam ziva, boli me dupe sta ce biti posle smrti.......A kad prodas dusu Djavolu (po filmovima) slobodan si (valjda??) dok ne umres.........

Tako da, ako je moja dok sam ziva, dobro je, a posle smrti neka ide gde hoce :zvizdi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ali zoe dušo, ako ti bane đavo ko iz filma, onda je i ostatak filma istinit... Tj. znači da si ta duša ti i da preko nje vječno neki kurac osjećaš pa ti nije zgodno pretpostaviti da je ti jednostavno otpeljaš đavlu nakon smrti i nemaš više brige s njom... To zapravo znači da ideš tamo gdje će ti duša jer ti je ona jedina nakon smrti preostala... A zna se iz filma gdje je to i kako je tamo...
:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By jukie
Već sam mu dao četvorku. Sad da mu dam i dušu, to je stvarno malo mnogo.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie
Već sam mu dao četvorku. Sad da mu dam i dušu, to je stvarno malo mnogo.
:smeh: :smeh: :smeh:
e svaki ti dao! :radosnice:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hahahahahahahahahahahahaha....

on: ne bih...prosto....nema sta da mi se ponudi....nemam zelje, pa samim tim nema trampe....
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by 2kune
Ali zoe dušo, ako ti bane đavo ko iz filma, onda je i ostatak filma istinit... Tj. znači da si ta duša ti i da preko nje vječno neki kurac osjećaš pa ti nije zgodno pretpostaviti da je ti jednostavno otpeljaš đavlu nakon smrti i nemaš više brige s njom... To zapravo znači da ideš tamo gdje će ti duša jer ti je ona jedina nakon smrti preostala... A zna se iz filma gdje je to i kako je tamo...
:uljenavatru:

:cekam:

Jbt, tacno........ :vezan: nisam ozbiljno razmisljala na ovu temu.......

Ne dam dushu, zaboravi Dragi........ali evo ti moje telo, pa cini sa njim sta te volja! :hvala:

:zvizdi:
Korisnikov avatar
By sofia
Sad bih je prodala za jednu cokoladu,moze i od 100 grama,ne mora 300... :pms:

ps.Djavole,ako citas ovo,samo sam se salila,imam neke druge planove sas dusom...
Korisnikov avatar
By Hton
A da li sve duse imaju istu cenu? Kada neka dusa pocinje da se racuna kao istrosena i plovna? :hmm:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Hton
A da li sve duse imaju istu cenu? Kada neka dusa pocinje da se racuna kao istrosena i plovna? :hmm:
guessujem da sve zavisi koliko si "posrnuo" pre prodaje duse... :hmm:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Sve ima svoju cenu i držeći se te parole, verujem da bih prodao svoju dušu ili bih barem probao... Imajući u vidu da cenim sebe i znajući šta me čeka ja bih svoju dušu vala i ceniooo....
Ali, pak sve je to diskutabilno....
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Prodao bih kada bi pored Đavola, u koga verujem, postojala duša u koju ne verujem!
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Dušan Maljković
Prodao bih kada bi pored Đavola, u koga verujem, postojala duša u koju ne verujem!
i jedno i drugo su deo "folklora", te ne mozes selektivno verovati u nesto, a u nesto drugo pak ne...
By Swanheart
uglavnom dobijem sve sto zelim a da pri tom nikom ne prodajem dushu, ono sto ne mogu da imam verovatno ne bi ni trebalo da imam...ko zna zasto je sve to dobro...

dakle, ne, ne bih prodala ovo malo dushe sto mi je ostalo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!