Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Pretpostavljam da ce me mnogi nakon ove teme osuditi da idem u pravcu shirenja komformistichkih ideja, no ja cu reci da je ono shto cu izneti samo plod mog razmishljanja a ne dokazanih teorija i postavljeno je samo u cilju sticanja uvida u to koliko se moje mishljenje poklapa sa mishljenima ostalih forumasha.
Dakle, bivajuci u kontaktu sa gay populacijom (ogranichavam se na mushku) doshao sam do zakljuchka da se gay ljudi medju sobom poprilichno razlikuju. Ali, ako je ikako moguce napraviti nekakvu tipologiju na osnovu interesovanja i nachina zivota ja sam uochio sledeca tri tipa:

Urbano-emancipovani gay
Najcheshce je pacifista, liberalnih shvatanja, ateist, chesto vegeterijanac zabrinut za drushtveno-politichke probleme u drzavi i stagnaciju kulturnog razvoja. Chita Nietzche-a, Hesse-a...

Urbano-neemancipovani gay
Tezi visokom obrazovanju, ali vrlo praktichnim zanimanjima (ekonomija, menadzment), po pitanju vere nema potpuno izdefinisan stav, ljubitelj je kich estetike i markirane odece, glavna zanimanja su mu "da li ce Britney dobiti starateljstvo nad decom". Chita Nietzche-a, Hesse-a, no slabo ih razume... Vishe voli "Da Vinchijev Kod"

Ruralni gay
Uvek neemancipovan, odrastao u patrijarhatu te je chesto tradicionalista i vernik, chesto autohomofoban te u neskladu sa svojom zenskom stranom stalno naglashava svoju aktivnu ulogu u sexu koji mu je glavna sfera interesovanja kada su (homosexualni) medjuljudski odnosi u pitanju. Najcheshce ima srednje obrazovanje, interesovanja su mu vezana za laku zabavu i narodna veselja, pa je chesto ljubitelj folka. Chita dnevne novine (najvishe sportsku rubriku) i erotske magazine...

I kao shto verovatno negde postoji i farmer koji zna napamet desetak Shakespear-ovih soneta, tako sigurno postoje i ljudi koji odskachu od ovog shablona, no ja ih nisam upoznao. Ako neko smatra da su moja zapazanja neispravna, vrlo rado cu ga saslushati sa velikom paznjom...
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da zapravo postoje dve vrste: urbani i ruralni, i bar 10 podvrsta kod svake vrste.
Korisnikov avatar
By decko
Uhm...dunno, nesto pa ne pronalazim u ovim kategorijama.... :lol:

:zongler:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ni ja... mora to malo da se prosiri darling... :hiphip:
Korisnikov avatar
By Mahoney
uff, meni se bas dopala podela i smatram je tacnom, samo sto postoje podvrste, a sad zurim na sastanak, te ne mogu da dam svoj doprinos.

pokusacu, svakako.

:mario:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja nesto ne nalazim meni bliske osobe u ovim podelama, a ne znam da napravim moju ali iscitacu vase :cheer:

Ono sto je meni uvek donekle neobjasnjivo to je da postoje gayevi koji imaju predrasude prema gay populaciji. Isto kao sto mi je neobjasnjivo kad vidim zene koje su zadovoljne diskriminacijom zena, daleko bilo da se to nesto menja :nokti: Mislim jasno je meni odakle to dolazi ali uvek mi ostaje pomalo neshvatljivo kako osoba sebi moze da dopusti da tako razmislja.

Ali da se zadrzim na gay osobama. Nemam medju prijateljima ali medju poznanicima imam ljude koji iako su i sami gay imaju predrasude prema feminiziranim muskarcima, lezbejkama a narocito onima koje su butch, slobodnom oblacenju muskaraca (sminka i sve sto asocira na zensko) itd. E ali oni ne bi spadali u ove ruralne gayeve jer imaju fakultetsko obrazovanje, nisu neki vernici, nisu zainteresovani samo za laku zabavu. I svesni su da su to predrasude, ali ne mogu ili nece da ih se oslobode.
Korisnikov avatar
By bothways
Heh. Onda sam ja urbano-polu-emancipovani. Kad se lepo iskombinuju ne- i da- emancipovani, eto mene :) . Mada, mislim da vecinu ljudi ne mozes smestiti u stereotipove, kao i obicno...
Korisnikov avatar
By gorilica
Ovo je teshko banalizovanje.
U mom dosadashnjem iskustvu sam ustanovio samo jednu istinu, a to je da koliko god vrsta i podvrsta str8 ljudi imash, toliko ih imash i medju gay populacijom. Sretao sam najrazlichitije profile lichnosti, a svaki od njih je bio obojen svojim lichnim nijansama.
Korisnikov avatar
By Zonche!
STA FALI DA SE BRINE NEKO ZA BRITNEY!!!!! :shamar:
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Zonche
Milice, promashila si topic. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja ne zelim da me svrstavaju u bilo koju od grupa. :durenje:
Mozda bih se pronasao pod ovim Urbano-neemancipovani gayevima... ali sada ne mogu, posto me zabole BEEP za Britney!
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by BellyButton

Ruralni gay
Chita dnevne novine (najvishe sportsku rubriku)
peder toliko zagrijan za sport... jos se vjerojatno i provodi vrijeme u kladionicama... ne znam... tog jos nisam vidio :giggle:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by BellyButton
Urbano-emancipovani gay
Najcheshce je pacifista, liberalnih shvatanja, ateist, chesto vegeterijanac zabrinut za drushtveno-politichke probleme u drzavi i stagnaciju kulturnog razvoja. Chita Nietzche-a, Hesse-a...

Urbano-neemancipovani gay
Tezi visokom obrazovanju, ali vrlo praktichnim zanimanjima (ekonomija, menadzment), po pitanju vere nema potpuno izdefinisan stav, ljubitelj je kich estetike i markirane odece, glavna zanimanja su mu "da li ce Britney dobiti starateljstvo nad decom". Chita Nietzche-a, Hesse-a, no slabo ih razume... Vishe voli "Da Vinchijev Kod"

Ruralni gay
Uvek neemancipovan, odrastao u patrijarhatu te je chesto tradicionalista i vernik, chesto autohomofoban te u neskladu sa svojom zenskom stranom stalno naglashava svoju aktivnu ulogu u sexu koji mu je glavna sfera interesovanja kada su (homosexualni) medjuljudski odnosi u pitanju. Najcheshce ima srednje obrazovanje, interesovanja su mu vezana za laku zabavu i narodna veselja, pa je chesto ljubitelj folka. Chita dnevne novine (najvishe sportsku rubriku) i erotske magazine...
Ne dopada mi se tvoja podela, jer je suviše uopštena. Da ne bude da samo kritikujem, izlažem svoj vid podele, s tom razlikom što ću se ja voditi forumom. :D

1. Kvazi intelektualci - Misionarski žele da preobrate neuki (jel te) forumski živalj. U svojim postovima se obavezno pozivaju ili na Šopenhauera ili na Vajlda. Primetno je da koriste pojmove kao što je posmoderna, avangarda, plebs i ostale. Razlikuju sebe od drugih što su oni pametni, a ostali glupi. Na forum dođu da pokžu žal za prošlim vremenima kad su imali više prostora na forumu i da nas još jednom podsete kako su oni pametni, a mi ostali glupi.

2. Intelektualci - Pišu postove kao da vode lirski dnevnik. Zaljubljeni su u neke male lepe stvarčice. Pomalo namćorasti i ne vole da otkrivaju intimu, kao ni da laskaju drugima.

3. Politički fanatici - Dele ljude na mi i oni. Raznolik intelektualni nivo. Puna usta tolerancije, a u praksi nedostatak iste. Mahom su ateisti, ali svog političkog vođu gledaju kao boga. O kojoj god temi da je reč, gledaju da provuku svoj politički stav. Da su živeli četrdesetih godina XX veka, bili bi kao Prle, Tihi & co, uvek za ideju.

4. Seksualni fanatici - Nije ih briga ni za politiku, ni za umetnost ni za cveće u bašti. Njihova preokupacija je koliki je čiji, koliko je guza razvaljena kome, kako svršiti u trabantu i sl.

5. Separatisti - Oni su odabrali jedno polje koje će biti njihova čvrsta identifikacija koju će iz posta u post napominjati, bilo da je to isticanje svog fem, buč ili medved identiteta.

6. Namćori - Mahom imaju kratke postove i uz to malo reče nekog ili nešto podbodu, neretko i same sebe.

7. Fanovi - Zakače se za neku zvezdu i onda kroz postove dave sa istom. Ovde fanstvo nije uslovljeno seksualnom privlačnošću, već ideopoklonstvom (meni) nepoznatog porekla.

8. Tračare - Opsednuti su četom, poznanstvom sa nekim forumašima i stalno preispituju druge gde, kako, kad, zašto. I ne, nije on njemu pušio zbog zimovanja, već je bla, bla, bla. I nije on rekp to zato što je ovaj rekao ono, već zato što je onaj onda tamo uradio ovo.

9. Hejteri - Pokušavaju stalno da izvređaju druge, ali u svemu tome ispadaju smešni. Iza tog 'ne volEm', više se krije neki strah. Sad od čega, pojma nemam, ali tako mi deluje.

10. Odbegli iz Laze - To su raznorazni proroci, tomasi, gariji i slični. Ostali se pitaju da li je reč o duplim nikovima ili totalnim ludacima. U koliko je ovo prvo, ubrzo bivaju otkriveni. Ukoliko je drugo, budu aktivni jedno vreme, a završe kao banovani.

11. Dobrice - Slažu se sa svima, skoro oko svega. Ako i dođe do neslaganja, pažljivo to, u rukavicama, iznesu ili prećute. Razapeti su između istinske dobrice i konformiste.

12. Adhokeri - Dođu jednom u sto godina, mahom posete folder Scena, ne uživljavaju se u diskusije.

13. Forumska deca - Provode više vremena na forumu nego sa okolinom. Pomalo su internet zavisnici. Doživljavaju svaki komentar lično. Forum im je subporodica.

14. Umetnici - Imaju stilizovane postove, kao pesmu da pišu. Hiljadu puta proveravaju da li su dobro složili to što su napisali. Estetični su i pomalo plašljivi. Preosetljivi.

15. Strejtlukeri - I nad strejterom ima strejter: gej strejtluker.

16. Pozeri - Gej ne samo da je okej, gej je i imidž.

17. Lingvističke picajzle - Rade na korektnosti kvir izražavanja kao i na gradnji kvir teorije.

Evo, ovo bi bili neki tipovi koji su mi prvi pali na um. Sa foruma se preslikavaju i u realnom životu. Naravno, postoje i kombinacije. :D :D :D
Korisnikov avatar
By Rei
Mislim da svako ko deli ljude ima problem sa onim shto jeste, te to manifestuje kroz podele pokushavajuci da se ogradi. :vezan:

No nekad je to ok. Npr ok je deliti ljude na kriminalce i one koji to nisu, kriminalci su, well, nanose shtetu drugima, a i sebi, shto nije lepo, tako da je ogradjivanje od toga lepo, jelte.

Ali ovo ostalo je glupo, sasvim je idiotski deliti ljude na one koji vole britni, i one koji chitaju sportske rubrike. To su prosto sve kompleksi! :zvizdi:

[size=-2]PS nikoga nisam hteo da uvredim, ali ako se neko nadje uvredjen, jbg, njegov problem, to su sve kompleksi, lol[/size]
By polarlicht4.1
Originally posted by Galateja
15. Strejtlukeri - I nad strejterom ima strejter: gej strejtluker.
:pucaodsmeha:

Nemam šta da dodam na ovo, samo mi je urnebesno smešna rečenična konstrukcija posle crtice.

:rotflmao:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sada sam zbunjen... pronalazim se u vise grupa! :nerd:

Mada... kada bolje procitam, jedina grupa u koju u potpunosti spadam jesu Fanovi :dancingfever:

U ostale se ne mogu svrstati jer su polu tacne, polu potpuno netacne, u mom slucaju.

Ali ta podela je definitivno potpunija i tacnija od prethodne.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ne bih da pravim (sada) podele i kategorije (mada sam ih intimno mozda uvek i osecala/primecivala), ali zelim da naglasim da su mi POSEBNO gadni ti sto strogo paze sta ce i kako ce napisati, prepravljaju postove, a pre svega u stanju su da DUGO pisu, smisljajuci "pravu stvar", a o ONIMA koji stavljaju pa SKIDAJU FOTOGRAFIJE necu vise ni da govorim :nope: ........
Moji su postovi, cak i oni jako dugacki napisani u jednom dahu, onako kako sam tog trenutka osecala i razmisljala, bez kalkulacije, bez osluskivanja pulsa ostalog zivlja i te neke "politicke forumske korektnosti"..........no, nismo svi isti.
Tolerantna sam (cim sam ovde uprkos GOMILI ovakvim likova), ali prosto kazem da to ne podnosim.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Najvishe se prepoznah u "Urbano-emancipovani gay".... Postoje razne podvrste itd... ali kontam da je BellyButton-ova podela ok....
By ~ Le Saint X ~
Je sais pas...
c'est marrant tout ca, t'sais...

Ruralni tip i Shekspirovi soneti!!!

Mislim...
Korisnikov avatar
By colorado
Po Galateji sam namcor.
Po pupku sam niko i nista.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam niko i nista i po pupku i po nimfi
Korisnikov avatar
By horus.
ne dopada mi se belly-jeva podela, jer je isuvise generalizovana (oko toga je se vecina slozila)...
podela je na nivou: biljka, zivotinja, mineral... :down:
galateja daleko dublje razmislja, ali omedjila je svoj stav u okvire foruma, a forum nije zivot, vec samo mali deo zivota...
u svakom slucaju, na dobrom je putu u definisanju (po meni)... :up:
Korisnikov avatar
By Galateja
Hej, ljudi, naravno da se ne možemo svi uklopiti. 'Listala' sam homoseksualce koje znam i 'znam' pa sam pokušala na osnovu ponovljenih osobina da grupišem. Može tako do 100 i više. Neki 'profili' se dobijaju sistemom miksanja, opet ima onih koji su izostali. Ovih 17 navedenih su najčešći. :D
Štošta se sa foruma ponavlja u životu.
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Ove podele, i belly-eva - sveobuhvatna i galatejina - detaljnija, jesu donekle tachne.
Mislim da se ljudi na forumu mahom ponashaju dosta drugachije, nego u "stvarnosti".
Mozda se to ponashanje na forumu moze generalizovati tako, ali su to opet povrshne osude, iako detaljno odredjene.
Svi imaju svoje razloge za ponashanje.
Ali, stoji da postoje ljudi sa nekim razvijenim identitetima i fetishima, koji se praktikuju i privatno.
Nije nimalo prijatna generalizacija, jer posedujemo takav spektar osobina, IQ-a, interesovanja etc.
Sad ispade da se ja proseravam, pa ce me neko strpati u kategoriju.
:kesa:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Zonche
Ja nigde ne napisah da tome neshto fali... :nono:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Da ne uđem u filozofiranje ko je koliko dobro obuhvatio razne profile: ja sam definitivno ADHOKER.
Korisnikov avatar
By Galateja
Hej, ljudi, da li je neko primetio da je moja 'teorija' više zajebancija, no odista neko teoretisanje? ;)
Mislim, ne kažem da nema istine u onom što sam napisala...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!