Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Gay & Lesbian Mormons serves the needs of gay Mormon women and men, as well as bisexual and transgender LDS and their supportive family and friends, through social and educational activities.

http://www.affirmation.org/

sta mislite o ovakvim religijama?
da li je to marketinski potez.... iskreno verovanje u jednakost ljudi ili nesto trece?
By polarlicht4.1
Meni je, bar što se Mormona tiče, to vrlo sumnjivo. Čitao sam odavno neki članak o tome kakva je represija nad heteroseksualcima na delu kod njih (stalno ispovedanje svakog "greha", stroga zabrana masturbacije, užasan pritisak porodice i sveštenstva što se tiče predbračnog seksa; krivica, krivica i samo krivica, jednom rečju) a mogu samo misliti šta se dešava sa LGBTIQ ljudima. Isto tako u tom članku sam pročitao da se beleži veliki procenat suicida i pokušaja istog kao i bežanja od kuće upravo zbog pritiska sa svih strana (kod heteroseksualaca, nije bilo podataka o LGBTIQ populaciji koliko pamtim). Mislim da sam taj članak pronašao u Journal of the History of Sexuality ali nisam siguran. Koga zanima, pogledaću.
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Hmm, ko je jos toliko lud da veruje da je Joseph Smith bio pravi prorok a ne obican dokoni mladic pun maste.

Oni propovedaju da je kroz njega i preko njega jedino moguce spasenje, i spram Smitha, Hrist je sasvim sporedan lik. Veruju da je Smith nasao zlatne tablice(koje niko nikada osim njega nije video), na jednoj planini u Vermontu i sa njih iscitao "Knjigu Mormona", otkrovenje dato Josephu Smithu. Sve je to lepo zapisao njegov najblizi saradnik, dok mu je ovaj zaklonjen paravanom diktirao. I za njih je "Knjiga Mormona" zapravo treca knjiga Svetog pisma, pored Starog i Novog zaveta.

Inace, po njemu, na teritoriji danasnje Severne Amerike nekada su postojale dve izuzetno napredne civilizacije koje su se medjusobno, u sukobu epskih razmera, istrebile. Njima se tu pojavio i sam Isus, dosavsi da im se ukaze posle Vaskrsenja i pokusa da ih izmiri(valjda)...

Svakako je kuriozitet i tvrdnja da se prvobitni biblijski raj, Edenski vrt, takodje nalazio u Americi, i to bas na teritoriji danasnje savezne drzave Misuri... :zacepi:

Ama... potpuno nebulozno i suludo. Hriscanstvo, kakvim ga do sada znamo, izvrnuto naopcke. Na stranu to sto je sve i naucno neutemeljeno...

Pored toga, Crkva svetaca poslednjih dana (Latter Day Saints - kako je pun sluzbeni naziv) puna je cudnih rituala, i krajnje represivna prema svojim clanovima(postoji neobjasnjiva i neutemeljena stroga zabrana ispijanja caja ili kafe, npr.). Crkva je bila progonjena tokom svoje istorije, od inace krajnje tolerantne protestantske sredine prema verskim denominacijama u SAD. Zapoceli su u drzavi Njujork, pa su proterani u Ilinois, a odatle se preko Misurija konacno smestili u Juti(Utah), sa sedistem u Solt Lejk Sitiju(Salt Lake City). Sam Joseph Smith je i ubijen u jednom okrsaju vojske Mormona koju je on predvodio protiv federalne vojske SAD-a, krajem XIX veka. Od tada je podignut na pijedestal obozavanja. Pored proroka, postao je i mucenik. Istorijski dokumenti pokazuju da je sam Smith bio daleko od sveca. Bio je izuzetno agresivan, posesivan, represivan i pohotan, ali pre svega, jako harizmatican, cime je zavodio mase. No mozda je najvise bio ambiciozan. Predvodio je sopstvenu vojsku sastavljenu od zaludjenih vernika, a poznato je da je zeleo da zauzme mesto americkog predsednika i krunise se za kralja SAD-a!

Najvise od svega im je zamerano propovedanje poligamije(Sam Smith je, cini mi se, imao 6-7 zena), koje se sve do skora sukobilo sa savremenim americkim federalnim zakonima. No kontroverze tu ne prestaju, jer se i danas (2004. - poslednji slucaj) desavaju razni skandali sa krsenjem ljudskih prava, prisilnim oduzimanjima slobode i slicnim stvarima, u mormonskim institucijama, kao sto su, najcesce, skole i internati... I danas su, i za same Amerikance naviknute na razne verske denominacije, jos uvek jedna sasvim egzoticna i zatvorena verska zajednica.

Eto, tek neki uput o kakvoj se crkvenoj organizaciji radi. Pa bio to njihov pravi - mainstream crkveni pokret(koji je, uzgred, ultra-homofobican), ili tek LGBT odeljak...thanks, but no thanks...

:jerry:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!