Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By stefan19
Da li ste se ikada hipnotisali? :psiholog:
Evo bas lezim u krevetu, ugaseno svetlo, slusam ambijent muziku; pa sam se setio prijatnog iskustva hipnoze. Mene je hipnotisao psiholog. Cilj je bio samo relaksacija, bez diranja podsvesti. Da li ste vi nekada pokusali da postignete to stanje potpune smirenosti i blazenstva, kada vam je svaki misic opusten i kada ne mislite bukvalno bi o cemu? Kako to postizete? Ja pokusavam da uvezvam self hipnozu, ali mi iskreno nesto i ne ide od ruke. Da li neko od forumasa meditira? To me isto prilicno zanima.
Korisnikov avatar
By Zoe
Nisam bila :hipnotizer:
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme mozete naci ovde

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
Korisnikov avatar
By Blady
Meditiram s vremena na vreme :)
Nisam nikad bila hipnotisana.... ali volela bih :)
Korisnikov avatar
By Dina
Nije me niko nikad hipnotisao... ne bih bas volela, ali bilo bi zanimljivo cuti sta sam pricala pod hipnozom... ko zna sta bih otkrila :uplasen: Ponekad cujem ljude da kazu da oni ne mogu biti hipnotisani mada mi nije bas najjasnije zasto to misle. Cini mi se neka nerealna sigurnost u sebe, mislim da svako moze biti hipnotisan...

Meditaciju ne povezujem bas sa hipnozom. Nekad sam zavrsila silva metod pa s vremena na vreme radim te vezbice. Ili nesto po knjigama Shakti Gavejn, ona mi se dopada. Bas sam i na sajmu knjiga kupila jos jednu njenu knjigu :klap: Sve te vezbe se uglavnom zasnivaju na kreativnoj vizualizaciji i na opustanju, neki spoj Zapada i Istoka...
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Stefane ajde opisi malo kako te je hipnotisao, bas me zanima kako to postizu.

Nisam bio hipnotisan ali bih voleo da vidim kako je to, tj da cujem do kakvih mudrolija cu dopreti tim cinom a da mi izmicu ovako.
Mada nisam siguran ni koliko bih voleo da prodrem u podsvesno. Neke stvari su tu zakopane sigurno, pitanje je koliko ih trebamo pustiti da izadju. Ne mislim pri tom na samu nasu sustinu vec na neka nasa ubedjenja, izmastane stvari (moglo se desiti i ovako) i tome slicno.
Koliko je hipnoza sposobna da razgranici taj deo nase svesti od onog realnog, cinjenicnog stanja. Da napravi jasnu granicu i razliku.
Voleo bih da znam sta sam bio u proslim zivotima, cujem da i to rade neki. Ali opet je pitanje koliki deo moje price bi bio zasnovan na mojim zeljama itd.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan kada hoce da bude pod uticajem hipnoze ukljuchi TV.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by blabla-baby
Stefane ajde opisi malo kako te je hipnotisao, bas me zanima kako to postizu.

Nisam bio hipnotisan ali bih voleo da vidim kako je to, tj da cujem do kakvih mudrolija cu dopreti tim cinom a da mi izmicu ovako.
Mada nisam siguran ni koliko bih voleo da prodrem u podsvesno. Neke stvari su tu zakopane sigurno, pitanje je koliko ih trebamo pustiti da izadju. Ne mislim pri tom na samu nasu sustinu vec na neka nasa ubedjenja, izmastane stvari (moglo se desiti i ovako) i tome slicno.
Koliko je hipnoza sposobna da razgranici taj deo nase svesti od onog realnog, cinjenicnog stanja. Da napravi jasnu granicu i razliku.
Voleo bih da znam sta sam bio u proslim zivotima, cujem da i to rade neki. Ali opet je pitanje koliki deo moje price bi bio zasnovan na mojim zeljama itd.
Hola Back Blaby
Hm... Moram prvo da se ogradim. Osecaj hipnoze je tesko opisati. Ne toliko zbog neke kompleksnosti citave procedure, vec iz prostog razloga sto je taj cin neuobicajen, nesvakidasnji, na jedan nacin i zbunjujuc.
Evo kako je sve izgledalo:
Usao sam u prostoriju veoma smirujuceg ambijenta, i prvo sto sam zapazio je bila veoma udobna sofa u cosku, a iznad nje slika devojke koja sedi na prozoru i gleda u zvezde, dok zavesa leprsa na vertu. Zanimljivo... Saloni su bili zatvoreni, tako da smo sedeli u polumraku. Mogao sam doduse da primetim senke drveta iz dvorista kako se lagano njise po zidu, ali to me je samo dodatno umirivalo... Ceo ambijent je bio umirujuc. Tada sam seo u sofu, i potpuno se opustio. Nasao sam najudobniju poziciju i spremno cekao na proceduru. U pozadini je svirala VEOMA smirujuca "Ambient" muzika, a hipnoterapeut je poceo da mi cita.
Tokom cele procedure, hipnoterapeut je taj koji te vodi kroz "etape" i govori sta da radis. Meni je govorio da se potpuno opustim i da svakim momentom osetim kako mi se svaki misic tela opusta... Tako je prolazilo vreme, a ja sam uz njegove direkcije odlazio sve dublje u svoju podsvest. To otprilike izgleda ovako: Potpuno si svestan sta se dogadja, ali nemas NI JEDNU misao na pameti. Nista. Samo praznina i opustenost. Time je svesni deo uma povonovan podsvesnom. To se dogadja posle nekih 25 minuta od pocetka hipnoze, kada dodje do citanja "levela A, B, C". To je trenutak kada je um spreman da iskopa ono sto je zakopano i potisnuto.
Ok. Mislim da hipnoza deluje na svakog, ali nisam uveren da bih mogao zaista da otkrijem stvari koje su mi u podsvesnom delu uma tako lako. Za mene je ovo bilo veoma opustajuce iskustvo, and that's it.
A da budem iskren, i ne slazem se toliko sa Freud-ovom teorijom uma. Da, ima mnogo logike, ali kao i vecina psihologa, mislim da je Freud kod ove teorije morao biti fleksibilniji. Evo smara me cimer moram da bezim. Nadam se da sam bio helpful. So long honey :-)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!