Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By tramp
ja reko bice tema o popaljivanju heterofobijom ... prebacujem u iz Golicljivih :sigh:
Korisnikov avatar
By MajstoriVoland
Mislim da prava heterofobija ne postoji... Ipak je to svet iz koga svi mi dolazimo i na cijim principima smo odrasli... Mi to, hteli to ili ne, razumemo... Ali kao paralela homofobiji i potreba da se na taj nacin izrazi nesto kao antihomofobija, slikovit prikaz kako to izgleda samo u obrnutom smeru... da!... mislim da tako nesto i te kako postoji... ja ne propustim priliku da je ispoljim
Korisnikov avatar
By djo
jesam (heterofob)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by MajstoriVoland
Mislim da prava heterofobija ne postoji... Ipak je to svet iz koga svi mi dolazimo i na cijim principima smo odrasli... Mi to, hteli to ili ne, razumemo... Ali kao paralela homofobiji i potreba da se na taj nacin izrazi nesto kao antihomofobija, slikovit prikaz kako to izgleda samo u obrnutom smeru... da!... mislim da tako nesto i te kako postoji... ja ne propustim priliku da je ispoljim

Zato sam i postavio temu ... ne znam nikog ko se gadi i plaši heteroseksualnosti, ali sam čuo priče o takvim ljudima...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Kiwi

Postoji li?
Postoji.
I užasno me smeta.
Smeta me isto koliko i ono pretjerivanje u stilu šta ti seljački strejteri znaju, mi pederi smo puno bolji i zabaniji od njih...
Ne volim to. Nemam puno str8 frendova ali i ono malo što imam pravi su ljudi i ne želim da se pljuje po njima.
Osim toga, strejteri nas napravili, i guess.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mars
... a posle konstatacije dotičnog da je jedan sladak dečko "... str8, JER je previše glup da bi bio gay".
Е, да.... Такав је један мој бивши пријатељ у покушају. А мој је став као Стрипијев.

И онда су се наша недељна седења по кафићима и испијања пића свела на моје гледање, у неверици, да ли се зеза или је озбиљан. Не може да смисли сцену цуре и момка како се држе за руке (скретање погледа, мрмљање себи у браду, псовке, убрзано и неравномерно дисање). ПОВТАЋА му се ако их види да се љубе. Не подноси никакав контак са људима који нису геј, и тако даље...

Када сам схватио да је озбиљан (штавише - да се контролише, због мене, да тада још и смекша у својим ставовима), престао сам да се виђам с њим.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Dina
Postoji. I mada je opravdanija od homofobije, u smislu da je homofobija nicim izazvana a heterofobija reakcija na nju, slican mi je to tip ljudi. Ni jedne, ni druge ne bih volela u mojoj blizini. Ponekad se desava da meni bliski ljudi ispoljavaju znake delimicne heterofobije, bas se vidi da je reakcija na predrasude i postupke nekih ljudi ili to cak i sami kazu. To mi je razumljivo i ljudski. Ali znam par gay ljudi koji heterofobije ni u tragovima nemaju, kao da im se nikad nista negativno nije u zivotu desilo. Ustvari jeste, nego su oni zaista drugaciji od ljudi sa kojekakvim predrasudama. I skroz posebne osobe za mene. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
ovo me podsjeća na jednog nišliju....
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Stripi
Originally posted by Kiwi

Postoji li?
Postoji.
I užasno me smeta.
Smeta me isto koliko i ono pretjerivanje u stilu šta ti seljački strejteri znaju, mi pederi smo puno bolji i zabaniji od njih...
Ne volim to. Nemam puno str8 frendova ali i ono malo što imam pravi su ljudi i ne želim da se pljuje po njima.
Osim toga, strejteri nas napravili, i guess.
U potpunosti se slažem sa tobom.
Korisnikov avatar
By KiWi

U potpunosti se slažem sa Galatejom i citiranim tekstom.. ne bih i ja da citiram, bilo bi prenatrpano.
Korisnikov avatar
By Mars
Мени је јако драго и срећан сам што има људи који се слажу са цитираним текстом.
Korisnikov avatar
By Tot
Kivice, obično je zla, nedovoljno poznata manjina ta koja sprema zaveru poštenoj, radinoj i seksualno ispravnoj većini. Moglo bi se postaviti pitanje kako to da gejevi koji dostižu do 10% populacije(oprostite ako grešim) mogu toliko naduvati strah prema poštenim, seksualno ispravnim građanima i koji je to nivo otvorenosti i slobode gejeva u društvu da bi oni teoretski mogli biti neki fator prodsticanja predrasuda izvan vlastite grupe? Gejevi tako slobodno opšte u društvu, njihova seksualna praksa je tretirana kao ok te oni zloupotrebljavju sveopći seksualni pluralizam sve naširoko pričajući o pogubnosti heteroseksualne prakse i običaja. Strašno!
Korisnikov avatar
By KiWi

Heterofobija = Strah od heteroseksualaca

Dakle ne govorim o mržnji, već strahu.
Korisnikov avatar
By Tot
Arahnofobija- strah od paukova. Fobija u svom sirovom stanju dozvoljava uništenje objekta straha ili izbegavanje sa posledicom agresivnih impulsa prema objektu straha(u konkretnom slučaju paukova).

Mislim da si, verovatno nenamerno, suzio značenje pojma o kome raspravljaš. Kod fobija sa značajnim društvenim konsekvencama vodimo računa o zasnovanosti straha, posledica koje prouzrokuje a to su najčešće agrasivni impulsi, osobinama straha da podstiče intenzivnu uznemirenost i iracionalno se širi.

Ako se ja plašim neke etničke grupe, to ne bi bilo ni od kakvog značaja kada taj strah ne bi imao socijalne posledice širenja i podsticanja drugih da mrze i eventualno se obračunavaju sa pripadnicima te grupe.

Možeš shvatati heterofobiju kao isključivo individualni a ne i društveni fenomen ali bojim se da to ovaj termin ne dozvoljava. Isto je kada govorimo o homofobiji.

I u skladu sa tim obuhvatnijim i čini mi se ispravnim značenjem je bio moj post.

:kiwi: :)
Korisnikov avatar
By KiWi

E pa mici ondak se nismo razumeli ... jasnije je.
Korisnikov avatar
By Mars
Знате како... Ништа лакше него да се у пар абрака-дабра потеза којима нас учи психологија покаже како се у корену сваке мржње налази страх.

Али када је о хомофобији реч, најчешће се ради о чистој мржњи.

Korisnikov avatar
By Dina
Tot,
Slazem se sa tobom da pojam heterofobija sadrzi i agresivne impulse itd i da ako je Kiwi mislio samo na strah suzio je znacenje reci. A to sto nema isti uticaj kao homofobija ne znaci da o tome ne moze da se raspravlja niti da na nju treba gledati blagonaklono (bar ja ne gledam). To me podseca na primer (ovo ja u stilu gospodjice Marpl :lol: ) moje prijateljice koja je udarila samar muzu pa ne shvata da je to greska jer on je jaci pa to nije isto, a i alarmantno je samo nasilje nad zenama a ne i nad muskarcima. Nasilje je uvek nasilje i nema mu opravdanja u rasprostranjenosti, jacini itd. Isto kao i predrasudama, fobijama i slicnome...
Korisnikov avatar
By Seaman
Bas sam sa Dinom pricao o tome, prije nekoliko dana.

Postoji!
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
By Simor
Originally posted by Dina
To me podseca na moje prijateljice koja je udarila samar muzu pa ne shvata da je to greska jer on je jaci pa to nije isto, a i alarmantno je samo nasilje nad zenama a ne i nad muskarcima.

Ako bi samo gledali fenomen nasilja izolovano, onda se svakako slažem da je svako nasilje (kako ono fizičko, tako i ono psihičko) za apsolutnu osudu.

Međutim, ako fenomen nasilja stavimo u strukture moći, a nasilje koje se primenjuje prema jednoj društvenoj grupi uvek je vezano za pozicije moći, onda stvari izgledaju drugačije.

Da, naravno da postoji rasizam od strane Afro ljudi, da postoji nasilje nad muškarcima od strane žena, i da postoji heterofobija kod nekih homoseksualaca. Međutim, ono se ne može staviti u istu ravan sa rasizmom prema crncima, patrijarhalnim nasiljem prema ženama ili homofobijom. I dok je ono prvo nasilje najčešće reakcija ugnjetenih, ono drugo je utkano u društvene strukture i gotovo se smatra normalnom reakcijom.

Naravno, ne kažem da je nasilje ok, niti mislim da se objekat nasilja ne bi promenio da su drugačije pozicije moći, ali stvarnost u kakvoj sada živimo jednu vrstu nasilja, dakle i heterofobiju, ostavlja u domenu izolovanog, pojedinačnog, dok drugu vrstu nasilja, pa i homofobiju, postavlja kao princip i opšte društveno ponašanje.

Elem, ne sumnjam da heterofobija postoji, ali se ni na koji način ne može staviti u istu ravan sa homofobijom.

A ja jesam heterofob, baš kao što sam i rasista prema belcima, i to u onom smislu u kom mi je muka i žestoko se protivim svetu koji je izgrađen prema meri belog muškarca heteroseksualne orijentacije srednje ili više klase. Jer, takav svet je polovinu svog stanovništva, žene, stavio u osobe drugog reda, jer je heteroseksualnost postavio kao jedini emotivni i seksualni princip, jer je ljude druge rase označio divljacima, jer je siromašne proglasio nesposobnima i predodređenima za patnju, jer svoju sreću gradi na nesreći drugih.

Stoga, u ime aktuelnog trenutka - Unė jam Shqiptar! :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Bilo kako bilo, protiv sam heterofobije, ma u koliko ceolofana to neko zapakirao.
By Simor
Pa, Stripi, i ja sam protiv svakojakih fobija.

Ali kako ne stoje isti mehanizmi iza svake od fobija, moramo ih spoznati, e ne bi li se uspešno borili. ;)

Unė jam Shqiptar!

:saksofon:
Korisnikov avatar
By Stripi
No da, a prije toga ćemo odvagnut koja je jača pa ćemo jednu jače naglašavat a drugu relativizirat? To je nekakav uspješan vid borbe?
Strange.
By Simor
Ako mi pokažeš prstom gde sam ja relativizovao nasilje po sebi, bio bih ti zahvalan.

Nisam ja kriv što iza homofobije stoji struktura moći a iza heterofobije ne. Tek, ako misliš drugačije a ti organizuj strejt paradu, ne znam šta drugo da kažem. Vrlo bih se rado pojavio na istoj, da prestanu govorkanja da sam peder.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Tot
Kivice, obično je zla, nedovoljno poznata manjina ta koja sprema zaveru poštenoj, radinoj i seksualno ispravnoj većini. Moglo bi se postaviti pitanje kako to da gejevi koji dostižu do 10% populacije(oprostite ako grešim) mogu toliko naduvati strah prema poštenim, seksualno ispravnim građanima i koji je to nivo otvorenosti i slobode gejeva u društvu da bi oni teoretski mogli biti neki fator prodsticanja predrasuda izvan vlastite grupe? Gejevi tako slobodno opšte u društvu, njihova seksualna praksa je tretirana kao ok te oni zloupotrebljavju sveopći seksualni pluralizam sve naširoko pričajući o pogubnosti heteroseksualne prakse i običaja. Strašno!
Relativizacija i opravdanje.
Zato što je nas samo 10% ne znači da je onda heterofobija nešto što je strašno?
Fobiju opravdat fobijom?
Mržnju mržnjom?
Oko za oko, zub za zub?
By Storm
Imam heterofobične ispade, npr kad vidim nekog zgodnog tipa sa ribom, nije mi jasno šta će mu riba.
A moguće da sam na nekom dubljem nivou i ozbiljnije heterofobičan.
:ninja:
By Simor
@Stripi, to što si citirao nisam ja napisao, a od svega što je Tot napisao jedino se ne slažem sa procentom, pošto koliko znam, prema Labrisovom istraživanju manje je od 5% ljudi koji sebe percipiraju homoseksualcima u Srbiji.

Pažljivijim čitanjem bi zaključio da nije u pitatnju nikakav revival starozavetnog principa, nego pokušaj da se objasni šta stoji u osnovi jednog oblika nasilja a šta u osnovi drugog. Ne opravdanje nasilja nego objašnjenje. Ili si ti u hipi fazi, pevaš pesme cveću, hiper si tolerantan, i stavljaćeš cvetić u pušku, bez da pokušaš da razumeš zašto je baja uopšte uzeo pušku.

Taj nenasilna-ja-ti-komunikacija nvo pristup je jako sladak, ali bez razumevanja fenomena nasilja, to je pišanje uz vetar. No, dobro, nije da nisu simpatični ti romantičarski pristupi. Doduše, bez onog dela gde se love veštice. Odoh da čitam Jane Austen.

:tepih:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ups, zeznuo me umor...a i pokatkad pomješam vas dvojicu :D
I to nije moj novi pristup, ja nasilje ne razumijem, ne mogu i nikad neću. E sad, ako je tebi problem što ne želim razumjeti fenomen nasilja, i što ne prihvaćam heterofobiju ili je minoriziram to je samo tvoj problem ne i moj.
Nadam se a te nisam omeo u čitanju knjige.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!