Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Da li postoji nesto sto za vas predstavlja vanvremensku lepotu? Pod tim mislim na neki predeo, umetnicko delo, stvar, lice... Kada ugledate to uzivo ili u mislima na sta vas asocira? Sta menja u vasem zivotu? Na sta vas pokrece?
Korisnikov avatar
By Dina
Pustinja. Kada sam je prvi put videla bila sam fascinirana, na neki nacin ona je sve sto sam ja trazila. Isto je bilo i svaki sledeci put samo sam tada vec znala koliko je za mene pustinja nesto posebno, nikada me nije izneverila. Nekako mi je istovremeno mirna i opasna, potpuna tisina i istovremeno potpuna glasnost. Beskrajna i vecna... naspram nje je sve moje bilo malo a opet uklopljeno. Inspirisala me je na neka duhovna traganja. Takodje, bas u tom trenutku sam bila nesto u problemima, besna sto mi zivot ide tako i kad sam pogledala u pustinju to je odjednom izgubilo na znacaju. Kao da se smestilo u neki siri kontekst u kome to iz nekog razloga treba tako da bude. Kad god se u mislima vratim na taj predeo vrati se i taj celokupan utisak.
Korisnikov avatar
By Mars
Ovo se rimuje protiv moje volje ali - za mene je dobrota vanvremenska lepota. Sve ono što je dobro, meni je istovrmeno i lepo. Dobri ljudi su meni najlepši. Menjaju mi život i deluju tako, hm. Pročiste nekako. Kao kad se operu prozori iznutra, ili vetrobransko staklo u kolima...

Period od početka proleća do prvih vrućina je meni vanremenska lepota u prirodi.

A materijalnosti... Nefertiti ili Krupov dijamant ili Venecija. Vanvremenski je i to, ali na drugi način.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina
Pustinja...
Na mene nije delovala ni stimulativno ni smirujuće. :)

Korisnikov avatar
By V25
Nije što mi je dečko, ali Frey je zaista jedno prelepo biće... Prosto ne mogu da skinem pogled sa njega. On je sve već promenio u mom životu, a njegova pojava me samo razveseli još više... On mi daje snagu i uvek mi pruža podršku... Eto, to bi bilo jedno prelepo i predobro stvorenje koje volim najviše na svetu!!!!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mars
Originally posted by Dina
Pustinja...
Na mene nije delovala ni stimulativno ni smirujuće. :)

To su mi i drugi rekli. Kad sam putovala u Tunis (gde sam prvi put videla pustinju) sve su mi pominjali a pustinju ne, ili eventualno da odem da vidim ali nista nije to posebno. Utoliko je moja fascinacija kad sam je ugledala bila veca...
Korisnikov avatar
By Mars
U većini ste ipak vi koji ste oduševljeni, znam ljude koji bi mogli satima da pričaju o tome. Meni su ta 2 dana bila prosto zanimljiva, tišina i zvezde i sve, ali je izostalo ono o čemu ti pričaš-ništa bliži sebi nisam bio zbog svega toga.

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jedne noci Morgan je chuo predivnu pesmu, hiljadu glasova, ta muzika...nije nikada postojala na ovom svetu. Sama personifikacija lepote zvuka.
Druga "stvar" za koju Morgan smatra da je istinksa lepota, je lepota ljubavi u najchistijem obliku, bez tela, jer telo propada.
Bilo je jutro, Morgan je zavrshio "Himnu Izide" i pogledao Sunce koje se radjalo, u tom trenutku, te emocije ljubavi, Morgan se sklupchao i pocheo da plache kao neki kurac od jachine te ljubavi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Samo muzika.

Iako je slikarstvo nesto cime se bavim, sto obozavam etc, samo muzika u meni budi VANVREMENSKU lepotu.

I stanje u kome sam dok slikam. Uz muziku. ;)

Slikarstvo, iako je neprocenjivo vredno, ostaje u kandzama vremena (cak i apstrakcije, cak i stari majstori)

I, sto rece Morgan, ljubav.

Ali to je vec nesto potpuno drugacije.

I, mozda, sustina.
Korisnikov avatar
By Deksi
Slike,muzika i jos neke osobine koje ako neko poseduje automatski postaje lepsi...zapravo za neke stvari vezujem lepotu tako da kad god ih prepoznam negde skroz sam happy
Korisnikov avatar
By gari
Za mene je vanvremenska lepota Bog i sve ostale manifestacije lepote mogu se doziveti samo kroz NJEGA.

Sve propada i bude unisteno, ali BOG je vecna lepota.

:cita: :cita: :cita:
Korisnikov avatar
By KiWi
meni je Gorski Vilenjak npr. vanvremenski lep iako ne znam šta mi se na njemu zapravo dopada. Kada gledam njegove slike ništa specijalno ne osećam, ali kad ga vidim ili još bolje pipnem nešto prostruji kroz mene i ne mogu da skinem pogled s njega ... ne bih to opisao kao zaljubljenost (jer se to kod mene drugačije manifestuje) pre će biti da je to neka zaslepljenost ... i da, mnogo mi je lep, dođe mi da ga cokim svaki put kad mi je u blizini.
Korisnikov avatar
By gari
@KIWI: On nije vanvremenska lepota jer je prolazan kao i svi drugi i od njega ce, kao i od nas, ostati samo prah. Ovde je pitanje bilo-sta je VANVREMENSKA LEPOTA.
Korisnikov avatar
By Dina
I ja sam ocarana lepotom Gorskog vilenjaka... Ali Gari je u pravu, nisam ovde mislila na nasa osecanja prema pojedinacnim osobama jer bih u tom slucaju temu postavila u ljubavnom forumu ili u tracu. Mislila sam na lepotu vise sa estetskog stanovista a ne osecajnog. Takodje i u smislu sveobuhvatnosti, odgovora na nasa pitanja, duhovnog mira i slicno...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by gari
@KIWI: On nije vanvremenska lepota jer je prolazan kao i svi drugi i od njega ce, kao i od nas, ostati samo prah. Ovde je pitanje bilo-sta je VANVREMENSKA LEPOTA.
... ali ja mislim da ću to osećati i kada njegova lepota izbledi ... ma dobro, ni ne očekujem da to razumeš.

Vanvremenska lepota - nešto toliko lepo da oduzima dah (a još mi samo teško disanje i tahikardija fale...)

Inače, Dorian Grej je sinonim za vanvremensku lepotu, a znamo kako je on završio ... Dakle, bolje je biti prosečno lep ali natprosečno seksipilan (kao Gorski).
Korisnikov avatar
By gari
@KIWI: I dalje govoris o pojedinacnoj lepoti jednog coveka. Pojam lepote se menjao kroz vekove i kulture. I ono sto je danas lepo u nekim delovima sveta, za nas je ruzno. Tvoja trenutna opijenost lepotom neke osobe nije vanvremenska lepota, nego bas VREMENSKA jer ce proci.

Ono sto je van vremena je neprolazno, neprolazna lepota. Vec sam rekao, to je za mene Bog sa milijardama i beskonacnoscu svojih manifestacija. Sve ostalo vreme brise i ne moze se svrstati u tu kategoriju.

:zastava: :sesir: :duh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Muzika, priroda, ljudi, lice majke, lice voljene osobe, i naravno biljke.

Dopada mi se šta je o lepoti pisao Hese.

"Pogled volje je nečist i izobličen. Tek tada, kada ništa ne želimo, tek tada kad naš pogled postaje čisto posmatranje, nastupa duša - lepota...U trenutku kada volja miruje i javlja se posmatranje, čisto viđenje i predanost, sve postaje drugačije. Čovek prestaje da bude koristan ili opasan, interesantan ili dosadan, prijatan ili neobrazovan, jak ili slab. On postaje priroda, postaje lep i neobičan kao i sve ka čemu se okreće čist pogled. Jer, pogled nije istraživanje ili kritika, on nije ništa osim ljubavi. On je najviše i najpoželjnije stanje naše duše: bespožudna ljubav."
By superfly
vanvremenska lepota?

lice plavog bisera, majke zemlje - neponovljivo i jedinstveno.

Slika
Korisnikov avatar
By djo
za mene je dobrota vanvremenska lepota. Sve ono što je dobro, meni je istovrmeno i lepo.
ti baš po aristotelu :)

ja ne znam kako da odgovorim na ovo pitanje... ali prva stvar koja mi pada na pamet kada se kaze lepota je - jednostavnost... ali ne znam da li uopšte možemo da govorimo o vanvremenskoj lepoti - jer smo, primećivali to ili ne, uronjeni u vreme u kojem živimo, pa samim tim i naši pojmovi 'vanvremenske lepote'. :)
By superfly
Originally posted by bojandjo
ali prva stvar koja mi pada na pamet kada se kaze lepota je - jednostavnost...
evo ja ću biti skroman pa neću citirati (da ne kažem krasti) poznate mislioce,
već ću samo uz dozvolu preneti reči dragog mi prijatelja:

"simplicity is the bliss"

:)
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by superfly
ali prva stvar koja mi pada na pamet kada se kaze lepota je - jednostavnost...
evo ja ću biti skroman pa neću citirati (da ne kažem krasti) poznate mislioce,
već ću samo uz dozvolu preneti reči dragog mi prijatelja:

"simplicity is the bliss"

:)
ova slika zemlje koju si okačio je pravi primer vanvremenske lepote iz našeg vremena
a i jednostavnosti :kiss:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
vise se trudim da energiju usmjerim na ljepotu momenta, tako da je vrijeme/vremensko u mom poimanju ljepote uvijek prisutno na ovaj ili onaj nacin...

osjecaji, tj cistoca, nevinost ili jednostavnost (ili sve to!) pojedinih osjecaJa, preciznije... ili, pak, osjecaNJa, s tim sto ista mogu da variraju, traju, nestaju ili blijede, dok je osjecaj momenat koji ostaje, i na koji se svim silama pokusavamo iznova vratiti.
tipa, kad pozelite da se osjetite kao nekad, obicno ne pokusavate da iznova osjetite ljubav, udobnost, strast prema nekome/necemu, vec onaj trenutni napad euforije, olaksanja ili pozude...

am I making any sence over here? :lood:

elem, htio sam reci da se ljepota zivljenja krije u tim osjecajima, te bi mozda to trebalo da bude moj odgovor na temu:)
Korisnikov avatar
By Mars
za mene je dobrota vanvremenska lepota. Sve ono što je dobro, meni je istovrmeno i lepo.
Је ли?! Ок.

Korisnikov avatar
By Galateja
Vincent Van Gogh
Vilinsko kolo Bore Dugića
Čekajući Godoa
mir i sve 'posledice' istog
Korisnikov avatar
By Galateja
Је ли?! Ок.

Meni se čini da je to Platonova teorija, a ne Aristotelova.
Korisnikov avatar
By Mars
Е, за то се обрати бојанђоу. Ја од ове тројице само знам ко је коме био учитељ а ко ученик (сав мој фокус y вези античке филозофије* био је на Питагорејцима...)

А ако баш морам да се присећам, мислим да је оно био Џон Китс: "Лепота је истина, истина лепота - то је све што на Земљи знате, и што вам ваља знати"

А од кога је он то мазнуо, немам појма :)

* да, ја кажем са "З"

Korisnikov avatar
By djo
moždabidne i platonova, ali ja to o lepoti kao dobroti znam iz aristotelove 'poetike'
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!