Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Upravo je na Exploreru prikazano žrtvovanje muslimanskih vernika za Sadama Huseina. Stavili su žilete među prste na šakama i udarali se po grudima punih sat vremena (toliko je trajala molitva). Bilo ih je na stotine a desetak ljudi je sa šmrkovima išlo i povremeno prskalo vernike kako bi se krv slivala sa njih i padala na beton. Bili su u krvi do članaka. Svi su bili crveni... pre toga su prikazali momka koji ima ožiljke od prošlog puta (ima prelepo telo, ali očajno unakaženu kožu ožiljcima).

Može li neko da mi objasni taj ritual? Kako neko može sebe toliko da povredi i da se raduje tom ritualu povređivanja? Intravenozni narkomani su mi privlačniji od ovih poremećenih ljudi. Svaka čast na čvrstini njihove vere, ali ipak negde mora da postoji granica! Ne verujem da u Kuranu piše ''povređuj svoje telo u Božje ime''. Nema šanse!
Korisnikov avatar
By Deksi
Uzas!Tu nesto nije kako treba....mislim ovo je bolesni fanatizam.....ma nije ni fanatizam...ovde je vera samo izgovor....budale se zrtvuju za koga?
Za pojedinca koji ih je doveo do propasti...ma ajde molim te...
Korisnikov avatar
By 2kune
Što je pičkice? Uplašile ste se malko boli i ožiljaka? :sekirica:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by 2kune
Što je pičkice? Uplašile ste se malko boli i ožiljaka? :sekirica:
Da ti pravo kažem, jesam! Ne znam koliko boli (ipak, neki su se smeškali), ali su ožiljci užasni!

Ne znam kako neko može bez trunke gađenja da gleda preko 100 ljudi oblivenih krvlju kako se samopovređuju ... fuj! Ako ništa drugo, šire jedni drugima zaraze, jer krv prska na sve strane!!!
Korisnikov avatar
By Mars
Ispran mozak. Zivot proveden u jednoumlju, kako zemaljskom tako i nebeskom. Niko im nije rekao da ne mora sve tako da bude, a sami se nikada nisu zapitali.

E sad, na pitanje zasto je sve to tako, nisam siguran za odgovor, ali mislim da je ovde negde: zato sto je to lakse. Lakse je i manje bolno cak i to udaranje ziletima u grudi, i "sigurno" otici kod Alaha u raj, NEGO preduzeti inicijativu i odgovornost za sopstveni zivot - pa gde zavrsis.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Neki su se ovde poshteno prosrali.
Zbog chega cenite ljude po tome koliko imaju slichno mishljenje prema vashem.
Slichna religijska uverenja prema vashim..itd.
S jedne strane kukamo kako su nam ugrozena prava a da ni sami nismo u stanju da tolerishemo postupke drugih.
Svako ima pravo da radi shta zeli.
Nanoshenje bola sopstvenom telu je prozeto kroz mnoge religije i sekte, od Hrishcanstva u Evropi do Hinduizma u Indiji...

Neko pokazuje koliko mu je vera jaka tako shto ce popiti otrov u ime Isusa, zapaliti telo u ime Krishne, ili pobiti "nevernike" u ime Alaha sa bombom oko sostvenog struka.
I da ste Vi draga gospodo na njihovim mestima i da zivite njihove zivote, i Vi bi ste uchinili potpuno isto.
Stavite se na njihovo mesto, to je sve shto trazim.
Neke postupke nemogu da opravdam, ali ih mogu razumeti.
A ako mi diskriminishemo postupke drugih samo shto su van nashih iskustava, logichkih zakljuchaka i uchenja, na koji nachin mozemo da trazimo da neko nama prizna prava iako je nash nachin zivljenja, van njihovog iskustva i mogucnosti razumevanja!?

Divim se svim osobama koje su dosledne u svojim verovanjima, chak i preko granice bola i smrti.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja se secam fotografije nekog daljeg brata moje prijateljice, iz Libana. Na toj fotografiji mu je lice celo obliveno krvlju i oteklo. Svake godine u njegovom selu mladici stanu u red da ih opale sekirom po temenu, pljostimice. Onda treba ceo dan da ostanu tako krvavi, padaju u nesvest po vrucini (desava se leti), ne secam se sta jos rade. Zasto? Mislim da je posredi neko zrtvovanje, kurban, ili tako nekako.

Meni je najvise bilo zao tako dobrog tipa (nenormalno lep, sudeci prema drugim slikama), a iz price te prijateljice sam cuo i da je dusica od coveka. I da svake godine dobije po glavi! Ali sigurno i nasi obicaji njemu izgledaju bizarno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!