Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Koliko ja znam, službeno se katoli?ka crkva o tome ne izjašnjava... No što bi zna?ilo za biblijsku objavu ako naiðemo na vanzemaljce ili oni naiðu na nas? Neslužbeno pojedini katoli?ki teolozi razmišljaju kako to ne bi ništa mjenjalo u samoj objavi jer da je ona kao takva namjenjena Zemlji i ?ovjeku. No ipak, to nije tako jednostavno... Kao prvo, postojanje inteligentnih vanzemaljaca kosi se sa biblijskom slikom svijeta, pogotovo ako ovi budu razvijeniji i inteligentniji od nas. I što bi sad kad bi se pokazalo da su stvorenja stvorena na sliku i priliku božju inferiorna i ne zadovoljavaju inheretnu biblijsku rasnu postavku? Da li su onda i invazemaljci djecja božja? Ako jesu, da li se i njima Krist objavio? Da li i njih treba pokrstiti i privesti istini?
Što mislite, kako bi SPC reagirao u situaciji prvog kontakta? :alien:
Korisnikov avatar
By Stripi
Zaredit ?e par vanzemaljaca, imat ?emo klingonskog nadbiskupa i to je to. Ako pedofili mogu djeci predavat vjeronauk, ne vidim uistinu zašto jedan tamo alien neb mogo bit sve?enik?
Korisnikov avatar
By Delete
Koga je normalnog uopste briga za crkvu?! Gomila prica koje su vec odavno prevazidjene i kojima se jos samo nasi politicari-vernici zamlacuju. Naravno da ce dodati jos koji redak u bibliji o vanzemaljcima i reci...pa to oduvek postoji, samo se cekalo pravo vreme da se iznese u javnost i da su i oni bozja deca.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Delete
Koga je normalnog uopste briga za crkvu?! Gomila prica koje su vec odavno prevazidjene i kojima se jos samo nasi politicari-vernici zamlacuju. Naravno da ce dodati jos koji redak u bibliji o vanzemaljcima i reci...pa to oduvek postoji, samo se cekalo pravo vreme da se iznese u javnost i da su i oni bozja deca.
A s druge strane, ako se dokaže postojanje vanzemaljaca, onda ?e objašnjavanje ve?ine ?udnih stvari iz biblije biti sasvim logi?no pomo?u paleokntakata... I tako ?e i teisti koji tvrde da je biblija istinita i ateisti koji tvrde da je biblija laž do?i na svoje i napokon pomo?u znanosti i logike do?i do pravlnih tuma?enja svojih stavova... :lukavi:
By SJH
Najcudnuja stvar iz Biblije jeste trudnoca nevine zene. Vec dugo se zna da zena moze zatrudneti bez defloracije a samim tim prica o bezgresnom zacecu pada u vodu. Drugo, ako je Isusova keva vec bila udata zasto nije imala seks sa svojim muzem? Trece, ako je imala seks i ostala trudna bez da joj je muz oduzeo nevinost onda to znaci da mu je bio veoma mali ili da je bio impotentan.

Slika

Sve u svemu, nikakav razlog za nadanje u zagrobni zivot kao i za ubijanje "nevernika".
Korisnikov avatar
By Pipin
Pa ako ?e ve? biti inteligentnija rasa od nas, valjda ?e biti dovoljno pametni da zahebu popove - prvi koji siðe nek kaže: Ja sam Isus.
:giggle:
Korisnikov avatar
By Don`t Look
Optuzila bi katolicku crkvu...da ona stoji iza svega...
:lol: :lol: :lol:
:saint2: :lol: :lol: :klap: :klap: :bouncy: :bouncy:
By Gost
Originally posted by 2kune
Što mislite, kako bi SPC reagirao u situaciji prvog kontakta? :alien:
Uh, garant bi se pokrljali oko kalendara. Naro?ito ako isti onemogu?i precizno datiranje prvog kontakta vanzemaljaca sa zlatnim kašikama. Tu bi se onda našlo posla i za brojne istori?are. Sve u svemu, ne?im bi se ve? zabavili.
Što se ti?e katoli?ke, kontam da bi pohitala da osnuje misiju, kao u South Parku, jel. :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by krepa?
Što se ti?e katoli?ke, kontam da bi pohitala da osnuje misiju, kao u South Parku, jel. :lol:
Bilo bi zanimljivo vidjeti kojem bi je redu povjerili... :lol:
By fencysmurf
Originally posted by SJH
Najcudnuja stvar iz Biblije jeste trudnoca nevine zene. Vec dugo se zna da zena moze zatrudneti bez defloracije a samim tim prica o bezgresnom zacecu pada u vodu. Drugo, ako je Isusova keva vec bila udata zasto nije imala seks sa svojim muzem? Trece, ako je imala seks i ostala trudna bez da joj je muz oduzeo nevinost onda to znaci da mu je bio veoma mali ili da je bio impotentan.
kakva predivna analiza. ti mora da si usao u samu srz krscanskog katehezisa kada sa ovako stamenim argumentima pobijas zlu dogmu crkve.

a na postavljenu temu:

pronadjemo li inteligentne vanzemaljce (sto je vrlo zemljocentricno fasisticka definicija) siguran sam da ce mo pronaci da i oni veruju u nesto.

a sto se tice biblije i njene objave stvaranja sveta i sve ostalo. biblija se moze citati lakocom davinchijevog koda, stim sto ce onda i pouka biti istog kvaliteta!

a na kraju krajeva biblija nudi dve slike stvaranja sveta. ne znam na koju tacno mislite da ne dozvoljava postojanje vanzemaljaca.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by fencysmurf
pronadjemo li inteligentne vanzemaljce (sto je vrlo zemljocentricno fasisticka definicija) siguran sam da ce mo pronaci da i oni veruju u nesto.
Hvala bogu da "sigurnost kako i oni vjeruju u nešto" ima tako vaseljensko-kozmi?ki prizvuk za razliku od zemljocentri?no fašisti?kih "inteligentnih vanzemaljaca"... :smeh:
a sto se tice biblije i njene objave stvaranja sveta i sve ostalo. biblija se moze citati lakocom davinchijevog koda, stim sto ce onda i pouka biti istog kvaliteta!

a na kraju krajeva biblija nudi dve slike stvaranja sveta. ne znam na koju tacno mislite da ne dozvoljava postojanje vanzemaljaca.
Ako tako gledaš onda Gospodar prstenova ima ve?u vrijednost i istinitost od biblije... Svidio bi se krš?anima... :lol:
By fencysmurf
pa sad, ovakva sbbkbb tema je idealna za kalambure svakojake vrste, jer je sve ostalo potpuno deklasirana forma komunikacije.

dakle:

:roflmao: :roflmao: :roflmao:
thumb up

ja podrzavam ovaj post.

i pozivam forumashe koji me znaju kako sam divan da posvedoche o ovom!

ja sve ovo radim zbog forumasha dobrog srca

umm...

a da
:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

6 limenki piva, 2 litre vranca i kolachi profiterole...

u redu sada?
Korisnikov avatar
By 2kune
6 limenki piva, 2 litre vranca i kolachi profiterole...

u redu sada?
Ako nije MB pivo ima da se zakrvimo... :durenje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!