Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika
Adolf - Istine i laži

Da li je neko gledao ovaj dokumentarac i kakvo je vaše mišljenje?

Prosto mi je neverovatno da od 1945-te do 1986-te kada je umro niko nikada nije tražio Jozefa Mengela (totalno je nelogi?no što su mu sudili u odsustvu a da ga niko pre toga nije tražio)... takoðe, zvu?i neverovatno da je Hitler izgubio rat samo desetak sati pošto je Longinovo koplje odnešeno iz Berilna.

Na?uo sam da pored ovog dokumentarca postoji i film sli?nog imena, gde se sva zloba prema Jevrejima koja se rodila u Hitleru pripisuje prosjacima koji su Adolfa punili pri?ama o siromašnim Nemcima i prebogatim Jevrejima koji su živeli u istom kvartu. Istorija sveta bi bila druga?ija da je komisija u umetni?koj školi imala razumevanja (ko je gledao, razume?e).

Mada, iskreno ne verujem u sve što je prikazano ... baš da su mogli sa meseca da snime ?elijsku membranu i detalje lanaca DNKa tako jasno... nema šanse!!! Ma nema šanse da su onog lika tako jasno snimili! A ono delovanje laserom na široke narodne mase i izazivanje euforije! Tek to ne verujem!

Kasnije se pominje neki Bruno Bertold, parapsihološki medijum koji snagom volje može da kontroliše i pokre?e volove u polju na daljini od 300 m. To bih voleo da vidim ...
Korisnikov avatar
By unic0rn
joj taj paranormalni bullshit...

mislim okej servirati nekome u Danskoj, Holandiji, Belgiji ali servirati nekome ko je imao Tita, Slobu, Seshelja bash i nema smisla, josh manje ima smisla da se neko nalozhi na telepatsko komandovanje masama i slichno...
Korisnikov avatar
By Mars
Zadnje sto sam na tu temu gledao su "Hitlerovi Poslednji Dani"[/i].
Ne znam sta da mislim o svemu sto si napisao.

Ni ja ne bih verovao u te stvari, iako smo pored Slobe i Seselja ovde takodje imali i Milju Vujanovic, koja je svojim recima stvarala daleke vasione".
Korisnikov avatar
By 2kune
To nama ovdi doli nikad ne?e pro?i... :odbij:
Mi slušamo Cecu a ne Wagnera... :kosa:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ne znam šta da mislim .. po?etak Hitlerovog života je veoma temeljno odraðen .. te paranormalne ludorije kre?u od pri?e o Jozefu Mengelu i njegovim eksperimentima u kojima je ljudima menjao prirodnu boju kose i boju o?iju ... a sve u cilju pro?iš?avanja Arijevaca ...takoðe, zaprepaš?uju?e je kad autori pred kraj dokumentarca tvrde da je jedan od autora za vreme montaže kidnapovan i da su ga posle nekog vremena locirali u Kanadi, odakle se javio. On tvrdi da su ga oteli neki ljudi koji sebe zovu ''Hitlerovci'', a sve zbog snima na?injenog 1992. godine u Beogradu na kojem se vidi jedan neonacista koji obu?en u Hitlera (autori ?ak idu tako daleko pa tvrde da je to Hitler) mu?i jedno dete i psuje na nema?kom piskavim glasom!
Korisnikov avatar
By gari
Nisam gledao navedenu emisiju tj. dokumentarac, no u vezi sa Hitlerom ništa nije jasno. Kao i Mars gledao sam dokumentarac "Hitlerovi poslednji dani" gde takoðe ništa nije jasno. Interesantno je da ?ove?anstvo mnogo bolje pamti velike zlo?ince nego ljude koji su u?inili nešto na dobro ?ove?anstvu?
:svetac:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Veceras je bio film o Hitleru na RTS, o njegovim po?ecima, drugi deo je sutra oko 17h. Ima nešto u tome što kiwi pominje, naravno pod uslovom da je film baziran na ?injenicama... ?ovek je 1924 godine suðenje za veleizdaju pretvorio u svoj trijumf - pokušao je da izvede pu? na tadašnju vladu, uhapšen, izveden pred sud, gde je optuženi?ku klupu pretvorio u govornicu, izmanipulisao masu, uklju?uju?i i sudije, koji su ga proglasili krivim i osudili ga na 9 meseci zatvora (!) i nov?anu kaznu od 200 maraka...:teletabisi:
By fencysmurf
Originally posted by Kiwi

takoðe, zvu?i neverovatno da je Hitler izgubio rat samo desetak sati pošto je Longinovo koplje odnešeno iz Berilna.
dochim je do pre tih desetak sati dobijao rat....
Korisnikov avatar
By svejedno
Pazite, ja jesam ubedjen da je Hitler bio opsednut okultizmom. Ni svastika nije slucajna, ni egipatski simbol sunca na chelu, ni rimski orao niti bilo koji simbol koji je koristio. A koristio ih je mnogo.

Sad, to sto je on lichno voleo okultizam nema veze ni sa chim.

Chinjenice su da taj rat nije mogao da dobije.
Nije mogao zaista da veruje da se nece umesati Amerika, niti bi bilo ko, po meni, bio dovoljno glup da prekrsi sporazum o ne napadanju sa Sovjetima toliko rano. Prerano.

Mozda sam ljubitelj 'teorija zavere', ali mislim da taj rat nije ni planiran da bi nemci u njemu pobedili, vec da bi se stvorila organizovana medjunarodna zajednica.

Da bi svet imao POTREBU za medjunarodnom policijom. UN, NATO i td.

U sushtini, mislim da je vecina ratova 'prevara sa obe strane'.
Korisnikov avatar
By gari
Hitler jeste bio opsednut oklutizmom, imao je tim astrologa koji su ga uvek pratili i koje je konsultovao pre svakog poteza. Nije ih poslušao kada su mu savetovali da ne napadne SSSR. Sve te simbole nije ima slu?ajno a ni on sam se nije pojavio slu?ajno. Jednostavno su se stekli uslovi za pojavu takvog ?oveka a pri?e da je bio lud su smešne. Nijedan ?ovek koji je lud ne može da postigne da jedna država bude osposobljena da vodi rat sa ?itavim svetom sedam godina. Bio je op?injen ne?im što je on nazivao "proviðenje" ali lud sigurno nije bio. I mi smo imali svog Fuhrera. Eno ga ispod stoletne lipe.
:spin: :fist: :kakodane:
Korisnikov avatar
By svejedno
Znas kako kazu: JEDINA razlika izmedju ludaka i genija je u uspehu.
By XanaX
My opinion: netko je previse citao Martina Mysterea (Martija Misteriju za stariju generaciju)....
Korisnikov avatar
By gari
Jedna od nepobitnih ?injenica je da je stari Adolf roðen u Turiji i da je bio jedan od najboljih kobasi?ara tamo a i šire. Mladi Adolf tj. Hitler je najverovatnije roðen u Lapovu gde mu je otac bio carinik a kasnije su tek prešli u Austriju i dobili državljanstvo.

:novinar: :smeh: :machevi:
By жњ
Postoji cak i prica o tome da su Hitlerovi inzinjeri uspeli napraviti letece tanjire i da je on ustvari sa takvom tehnologijom pobegao na severni pol i da je samoubistvo iscenirano. Tu pricu sam cula od lika koji je iz nemacke i kao, to je medju ljudima tamo vazeca prica :psiholog:

Inace, procitala sam i Mein Kampf. Knjiga je laicki napisana i nedovoljno argumentovana za sve ono sto je usledilo. Nema sumnje da ce nas Hica jos dugo intrigirati. Ruzan, smesan, a zaveo pola planete. De ces veci fenomen :kosa:
Korisnikov avatar
By Skyen
Originally posted by gari
Bio je op?injen ne?im što je on nazivao "proviðenje" ali lud sigurno nije bio.
xaxaxa, ok, mozda nije bio lud-lud, al je bio poremecen, garant :lol:

e da, na RFI-u bio je pre nekog vremena komentar bivseg nemackog kancelara Sredera. covek prica da je mladjani Bush u nekoliko navrata u neformalnom razgovoru sa njim izjavio kako mu glasovi u glavi govore kakvu politiku treba da vodi. kada da napadne neku zemlju, kada ovo, kada ono. zanimljivo. predsednik koji ima IQ nizi od 100 + cuje glasove u glavi "vodi" jednu tako mocnu zemlju :shok:

prosto ne znam dal da se smeje ili da placem

:osama: :novinar:

@amniza - dal je Hica imao ijedan argument nekada?! pardon, imao je u svojoj vugli, tu je sve pasovalo. a na konto njegove "ludosti" - pa dovoljno je sto je imao previse bolesnu sexulanu mastu i naviku, da mu se svaka ljubavnica ubila (ok, ovo ostavljam diskutabilnim, dal su likvidirane ili su se jadnice same ubile od pretrpljenih trauma)

jel neko gledao Occult history of 3. Reich? - dokumantarac iz tri dela. ja pogledala prva dva - iskreno sad se i ne secam sta su lupetali, mada sam vise gledala zbog autenticnih snimaka tog doba, nego zboh njihovih teorija.
By fencysmurf
Originally posted by Skyen
Originally posted by gari
Bio je op?injen ne?im što je on nazivao "proviðenje" ali lud sigurno nije bio.
xaxaxa, ok, mozda nije bio lud-lud, al je bio poremecen, garant :lol:

e da, na RFI-u bio je pre nekog vremena komentar bivseg nemackog kancelara Sredera. covek prica da je mladjani Bush u nekoliko navrata u neformalnom razgovoru sa njim izjavio kako mu glasovi u glavi govore kakvu politiku treba da vodi. kada da napadne neku zemlju, kada ovo, kada ono. zanimljivo. predsednik koji ima IQ nizi od 100 + cuje glasove u glavi "vodi" jednu tako mocnu zemlju :shok:

prosto ne znam dal da se smeje ili da placem
mozda da se raspitas kako funkiconise donosenje strateskih odluka u SAD. najbolje.

tek, koja je svrha neke nove "istine" o Adolfu Hitleru? Kako bi bolje razumeli zasto je ubio 6 miliona Jevreja ?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by fencysmurf

tek, koja je svrha neke nove "istine" o Adolfu Hitleru?
I to ima smisla. Nikakva.

Ali, zanimacija je.
Korisnikov avatar
By Skyen
aj mi ti reci kako funkcionise, posto ja nema pristup tako poverljivim informacijama
Korisnikov avatar
By gari
Tja, kao da se od Hitlera naovamo nešto kao promenilo. I dalje onaj ko je ja?i TABA onog slabijeg-po principu vuka i jagnjeta /što mi mutiš vodu iz izvora/. Izgleda da su malo više poreme?eni narodi koji takve voðe slede. Tu smo i mi negde jer i mi smo imali svog Fuhrera.

:shocked: :peca: :D
By fencysmurf
Originally posted by Skyen
aj mi ti reci kako funkcionise, posto ja nema pristup tako poverljivim informacijama
to je stvar predmeta koji se kojekude po univerzitetima zove - politicki sistemi...

dakle, kako god da ide, sigurno je da odluke od strateskog znacaja ne donosi jedan covek.
Korisnikov avatar
By gari
Jadni Adolf je bio neshva?eni genije /kao i svi geniusi/. Ko zna šta je siroma teo, ali nije znao kako to da kaže /osim ratom/. Ali u po?etku je bio sasvim dobro dete /kao mali/.

:cowboy: :no: :durenje:
Korisnikov avatar
By Delete
Da, da, tako to obicno pocinje :machevi:
Korisnikov avatar
By gari
Kakav li je bio naš Adolf kada je bio mali /ako je ikada bio mali/?

:njanjanja: :smokin: :gric:
Korisnikov avatar
By Milos92
Ja sam gledao dokumentarac "Psiholoski profil Adolfa Hitlera", gde su sluzeci se Frojdovom i drugim metodama analize licnosti, na osnovu Hitlerovih dela, postupaka i ranog detinjstva pokusali da shvate njegov fasizam. Hitlerovo detinjstvo nije bilo nimalo lako. Otac mu je bio alkoholicar i cesto je tukao njegovu majku. Hitler je kao mali imao velikih zdravstvenih problema, tako da se njegova majka trudila da mu u svemu udovolji i maksimalno se zalagala za njega. Cak se veruje da je on imao Edipov komleks. Imao je odnose i sa necakom, koja se je zbog toga i ubila. Bio je sadista i, veruje se, vrlo labilna i nesigurna licnost. Svoju nesigurnost, strahove i probleme projektovao je u ljude nad kojima se izivljavao, verujuci da sa njima nestati i njegovi problemi.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Ma to su trash dokumentarci. Ako te više interesuje da saznaš o Hitleru, preporučujem ti ovu knjigu. Može se naći na netu, i to je svedočanstvo Hitlerovog druga iz mladosti Augusta Kubizeka. Nije nikakav nazi pamflet, jedna vrlo zanimljiva i dobro napisana knjiga.
Korisnikov avatar
By Dirrty
svejedno, dopada mi se tvoj način razmišljanja.
Oženi me! :lol:
Korisnikov avatar
By Tot
Istina je da je Eva Braun urinirala po njemu stalno. Kažu da su proslavili na ovaj način život i pred zajedničko samoubistvo.
Korisnikov avatar
By Mariška
Erih From: "Anatomija ljudske destruktivnosti", knjiga druga, poglavlje XIII: "Maligna agresija: Adolf Hitler, klinički slučaj nekrofilije"

Knjiga se može skinuti sa neta, npr. ovde

Nego, mene interesuje odakle je Adolf crpeo inspiraciju? Kakva je razlika između socijalizma i nacional-socijalizma?

''
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Ja mislim da je osnovna razlika u tome što socijalizam insistira na klasnom i prirodno je okrenut internacionalnom. Nacional-socijalizam je bastard socijalističke ideje. Hitler je bio svestan etničke tj "rasne" heterogenosti Nemaca ali NS ipak i uvek daje prednost nacionalnom. Ipak među samim Nemcima, iako je Hitler demagoški obećao nemačkom proletarijatu jednako vrednovanje fizičkog i intelektualnog rada, napravio je zaokret u korist nemačkog krupnog kapitala, aristokratije i klera. Ti politički kompromisi revidirali su socijalističke elemente NS ideologije. Zato se i danas o ovu ni-baba-ni-cura ideologiju spotiču NS poletarci.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!