Originally posted by CokoladnaBananica
Bog covjeka...
jukie, sorry, ali u zadnje vrijeme sve manje vjerujem u Darvina, i sve sam ubjedjeniji da nas je sve stvorio Bog!
i ne smatram da je homosexualnost kao takva grijek, te me zabole za to sto kaze crkva, u koju skoro i da ne idem...
i znam da "Bog ne voli grijek, ali voli gresnike" jer je Njegova ljubav bezgranicna, i svacija.
tako da Dimitriades, tvoje pitanje bas i nije na mjestu, i sto se mene tice, cinjenica da je neko 'peder' (uh, kako mrzim tu rijec!) sasvim je irelevantna za njegovo vjerovanje...
Moja skoro potpuna podrska ovom postu!
Jedino sto ja verujem i Darwin-u i nauci i ne suprotstavljam nauku veri u Dobrog i Pravednog Boga!
I Bog nam je dao zdrav razum i dobro srce da mozemo razluciti koji su to ljudski grehovi koji su oprostivi i NEIZBEZNI jer su sastavni deo ljudske prirode, a koji grehovi su satanski ili neoprostivi i ne bi se smeli ciniti! Neoprostivi grehovi su oni koji stvaraju,objektivno sagledano i zakljuceno, STETU I UGROZU drugome ili samom sebi, a primeri takvih grehova u bilo kojoj seksualnoj orijentaciji su: seksualna i fizcka zlostavljanja dece, nemocnih, silovanja uopste, incesti, sva ubistva (izuzev u goloj samoodbrani!), fizicki napadi, samoubistvo....
Bilo koja ljudska seksualna orijentacija (homoseksualna, heteroseksualna, biseksualna) je jednako ljudski gresna/negresna i nema nikakve slicnosti sa neoprostivim grehovima, per se.
Dakle nije pitanje i ne bi trebalo biti pitanje koje seksualne orijentacije jesi, vec KAKO ZIVIS I STA RADIS u toj tvojoj seksualnoj orijentaciji, BILO KOJA da je!
Bilo koja ljubav nije greh, bilo koji konsenzualni seks bilo koje seksualne orijentacije je neizbezan tj. ljudski greh, a bilo koje napastovanje, silovanje, incest... je greh koji se ne sme ciniti tj. satanski greh!