Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by MyselfZavisi do kog stadijuma je trudnica dogurala ... negde sam ?itao da je beba koja je mesec dana u stomaku (ili je to još uvek fetus) po?inje da formira nerve i može da ose?a.. pa je samim tim i živo bi?e.. pa je onda to abortus ... nisam dovoljno informisan o ovoj temi, ali ovo je moje mišljenje ... nemam ništa protiv, ako postoji jak razlog za abortus.
Abortus - ubistvo ili ne?
Originally posted by MinaHarkerova sva govorancija me podseti da se u nekoj evropskoj zemlji (mislim da je poljska) abortusi vrše na brodu kada uðe umeðunarodne vode.. jer je po njihovom zakonu abortus zabranjen... pou?eni tim iskustvom, mislim da je svima jasno da je abortus potreba savremene civilizacije ...
Tema je vrlo delikatna.
Da se odmah razumemo, protiv sam zabrane abortusa, koja ne bi dovela do smanjenje broja operacija, samo bi postale skuplje, radile bi se ilegalno, zene bi se odlucivale da cesce sebi oduzmu zivot, ili da prelaze granicu u zemlje u kojima je abortus dozvoljen. I zabranu abortusa uglavnom forsiraju religijski ostrasceni muskarci, a to necu da komentarisem.
Bilo kako bilo, abortus jeste ubistvo. Gledano fizioloski, od momenta zaceca, nakon prvih deoba nastaje organizam koji ima potencijal da postane novo ljudsko bice. Znaci, nije to samo neka gomila celija koju ako izvadis nije ubistvo, a jeste ubistvo ako izvadis nesto sa vec formiranim nervima.
Razliciti su i razlozi zbog kojih se vrsi taj abortus, apsolutno podrzavam u slucajevima sindroma (Daunov, Tarnerov), nekih teskih bolesti i fizickih nedostataka, ili ako postoji opasnost po zivot majke. Cak smatram da bi trebalo tim majkama predociti opasnosti radjanja takve dece, koliko je to mucno i za tu decu i za njihovu okolinu.
Podrzavam i u slucajevima kada je to zaceca doslo silovanjem, ukoliko se odredi da je zena iz nekog, psihickog ili fizickog razloga nespremna za materinstvo. Trudnoca je komplikovan proces koji obuhvata dva bica, tako da je malo tesko stati na samo jednu stranu, recimo majcinu i reci da je abortus sasvim ok, i da ga treba koristiti maltene kao kontraceptivno sredstvo. Ili obrnuta situacija, kada se brani pravo deteta na zivot, a zanemaruje se pravo na izbor zene.
Ono st treba imati u vidu je da je abortus bolan i rizican operativni zahvat. Postoji mogucnost da dodje i do steriliteta. Zato treba biti dovoljno oprezan pre nego sto dodje do nezeljene trudnoce.
Originally posted by MinaHarkerPosle ovog stvarno ne znam sta bih jos napisala. Slazem se sa ovim.
Tema je vrlo delikatna.
Da se odmah razumemo, protiv sam zabrane abortusa, koja ne bi dovela do smanjenje broja operacija, samo bi postale skuplje, radile bi se ilegalno, zene bi se odlucivale da cesce sebi oduzmu zivot, ili da prelaze granicu u zemlje u kojima je abortus dozvoljen. I zabranu abortusa uglavnom forsiraju religijski ostrasceni muskarci, a to necu da komentarisem.
Bilo kako bilo, abortus jeste ubistvo. Gledano fizioloski, od momenta zaceca, nakon prvih deoba nastaje organizam koji ima potencijal da postane novo ljudsko bice. Znaci, nije to samo neka gomila celija koju ako izvadis nije ubistvo, a jeste ubistvo ako izvadis nesto sa vec formiranim nervima.
Razliciti su i razlozi zbog kojih se vrsi taj abortus, apsolutno podrzavam u slucajevima sindroma (Daunov, Tarnerov), nekih teskih bolesti i fizickih nedostataka, ili ako postoji opasnost po zivot majke. Cak smatram da bi trebalo tim majkama predociti opasnosti radjanja takve dece, koliko je to mucno i za tu decu i za njihovu okolinu.
Podrzavam i u slucajevima kada je to zaceca doslo silovanjem, ukoliko se odredi da je zena iz nekog, psihickog ili fizickog razloga nespremna za materinstvo. Trudnoca je komplikovan proces koji obuhvata dva bica, tako da je malo tesko stati na samo jednu stranu, recimo majcinu i reci da je abortus sasvim ok, i da ga treba koristiti maltene kao kontraceptivno sredstvo. Ili obrnuta situacija, kada se brani pravo deteta na zivot, a zanemaruje se pravo na izbor zene.
Ono st treba imati u vidu je da je abortus bolan i rizican operativni zahvat. Postoji mogucnost da dodje i do steriliteta. Zato treba biti dovoljno oprezan pre nego sto dodje do nezeljene trudnoce.
Originally posted by EYA
ako je i ubistvo, pre sam za to da ga ubiju nego da ga muce ceo zivot tako nezeljeno.
Originally posted by gariDobro, sada imamo i dva potpuno suprotstavljena stava... Jutros se više slažem sa EYom nego sa garijem.
Bolje da je živo pa makar i neželjeno nego da mu se ne da nikakva mogu?nost da se izbori za svoje mesto na ovom svetu...
Originally posted by unic0rnTo ce se desiti ukoliko se pronadje gen za sklonost ka istom polu, ali ja sumnjam da takav gen uopste postoji kod ljudi, odnosno verujem da je pripadnost lgbt drustveno ponasanje.
A sta ako u buducnosti ljudi budu mogli da saznaju da li ce im dete biti lgbt ili ne i prema tome odredjuju da li ce da abortiraju ili ne?
Originally posted by gariNe konkretno mi, ali svako moze doneti odluku, sam za sebe ili za nekog sebi bliskom, da se uradi eutanazija, ukoliko je zivot smrtno ugrozen ili ako taj nastavak zivota nije dostojan coveka. Pod tim bi se podrazumevalo da taj covek vegetira kao biljka, da nije svestan ni sebe ni svoje okoline, niti je u stanju da se krece, hrani, obavlja fizioloske potrebe. Postoji i mogucnost donacije organa ljudima kojima je to potrebno, sve je stvar etike i licne odluke.
To je kao i sa ljudima koji su u komi. Pa, ako nisu svesni onda ih možemo dakle mirne savesti eutanazirati, jel da?
Svesno ili ne u trenutku za?e?a to je živo bi?e sa dušom i to ubistvo je groznije od drugih gde žrtva može još i da se brani. Ono jadno ne može...Da ne pominjem mogu?nosti manipulacije sa polom deteta /neko voli muško, neko žensko/ a tek genetske manipulacije kada po?nu...Ne vidim razlog za strah od genetskih manipulacija. Pre svega jer se nece skoro obistiniti "Gataka", a i covek, ako misli da se doakze kao superiorno bice (sto naravno nije) bi to mogao da i demonstrira time sto ce uspeti da utice na genetiku nerodjenih ljudi. Do sada se sve razvija po principu slucajnosti, pola gen. materijala od mame, pola od tate, pa kako ispadne.
Ako se unapred utvrdi da ?e neko dete biti nasledno bolesno od neke bolesti imamo dakle ze?eno svetlo da ga odmah ubijemo "da se ne mu?i"...Pa svi se mi mu?imo, samim tim što smo ovakvi kakvi jesmo, odba?eni od društva, stalno u strahu da ?emo biti otkriveni i osuðeni od sredine u kojoj se nalazimo-treba li i nas pobiti u ime milosrða...Prosetaj malo do domova i bolnica u kojima se nalaze deca sa sindromima, pa vidi koliko je humano dozvoliti takav zivot.
![]()
Originally posted by gariMolim da mi se jednom i za svagda, argumentovano i dokumentovano dokaze da bice zvano BOg ima bilo kakvog udela u zacecu, razvijanju i radjanju deteta. Dok ne dobijem potpuno objasnjenje, po fazama, o delatnosti istog, ne uzimam u obzir tu cinjenicu.
. Ipak, mislim da si sebi kod abortusa uzela pravo koje pripada samo Bogu-da odlu?iš ho?e li neko živeti ili ne?
Originally posted by GrMi_ZEkaDnevno u testisima umru milioni ako ne i milijarde spermatozoida i to je prirodan proces. Da li cu ih ja izdrkati a neko drugi omastiti brke ili ce se razgraditi unutra je svejedno.
Abortus kao cin sprecavanja ljudskog zivota je ubistvo, naravno!S druge strane drkanje i svrsavanje u kondom podrazumeva ubistvo nekoliko miliona potencijalne dece. Sta je veci greh?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!