Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

:rentgen:

zanima me... jer svako koga sam preko foruma sreo ili svako ko me je hteo sresti a dolazi na forum, nekako mi je Vesticario ili se bar pravio da to nesto kao poznaje, pa me zanima koliko ljudi ovde uopste ima predstavu sta znaci biti Vestac odnosno, Magicar, odnosno, Mag, odnosno, da ne nabrajam...

I otkud veza izmedju toga ( occult, magick, hermetizam, i sl. ) sa gay / lesb motivacijom?

:mag: :D

napominjem: ne zanimaju me odgovori koji glase:
ne verujem u magiju
ili ima nesto ali ipak ne verujem...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Znam za tri, tj. josh dvoje pored mene, ali primetih i jednog budistu, shto spada u neki new age, naravno mozda mi je neko promakao.

U knjizi "Shamani Sinovi Neba" je dat detaljan opis spiritualne kulture severnoamerichkih indijanaca, shaman odnosno vrach, je mogao da bude osoba koja je bila drugachija od drugih, mi koristimo izraz queer, bio on ili ona, zena koja se oblachila kao mushko, lovila, i obavljala mushke rituale, ili pak mushkarac koji je imao odnos s mushkarcima, takozvani "normalni" nisu mogli biti posvecenici.

U dalju istoriju ako idemo i uzmemo za primer Egipat, sveshtenici Izide su morali da budu homoseksualci.
A da pomenem da je Egipat jedna od retkih starih despotija gde su prava sveshtenika i sveshtenica bila izjednachena, kao pripadnika vishe klase.
Artemidine sveshtenice su mogle samo da upraznjavaju lezbejski sex primer za Grchku.

Znachi veza postoji mnogo pre nastanka new age pokreta, ona je utkana u same niti chovechanstva.

Elem, ja se zovem Vikanom, od svoje 13-ste godine, kada sam se odrekao hrishcanskog uchenja jer je puno shupljina i kontradiktorno.
Lutao sam, chak sam jedno vreme bio i ateista (nedelju dana), pa simpatizer Hare Krishne, uchenik sexualne magije etc.

Sada se zovem veshtcem, (varlok je pogrdan naziv, i znachi sasvim deseto), dok je vikan isuvishe neprecizan naziv, jer on u sebi moze da obuhvata i hrishcanse elemente.

Pre sam bio sledbenik Isianske shkole, pa Vilinskog uchenja, da bih se okrenuo Velshkom uchenju, hermetizmu, indijskim tehnikama itd. Tako da sam sada napravio savrsheno meshavinu znanja i moci, koja mi odgovara.

Iako sam kao veshtac vishe naklonjen tamnoj strani, chinima smrti, prokletstva i osvete, odnosno poshtujem tamna oblichja bogova, balans odrzavam poshtujuci Izidu, u aspektu Isis Panthea, odnosno radjajuce energije koja je u svemu zivom, chak i u bogovima i entitetima vecim od njih, a bez te energije zivot u bilo kom obliku ne bi postojao.

Trenutno se bavim razvijanjem sheste chakre, poznatijeg kao treceg oka ( i vec mi se deshava da ljude ne vidim u ljudskom obliku vec u duhu), obozavam da radim love spellove za moje prijatelje, i da bacam nevaljale elemetale ljudima koje ne podnosim. Isto tako volim da boravim na astralnim ravnima, a posebno u Elementarnom Carstvu Vode. I tako dalje....

P.S. Ne verujem u magiju, ja je znam, tako da nema potrebe da verujem da je ona negde tamo, ona je u meni, ja sam magija i magija je ja.

Na slici su plesachi Beltaina, jednog od veshtichijih sabata
Slika
Korisnikov avatar
By tramp
da dodam spisku - U Burmi medijumi (nat kadaw) koji komuniciraju sa duhovima (nat) su trans muskarci ili trans zene
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by O b o z a v a m T e !
koliko ljudi ovde uopste ima predstavu sta znaci biti Vestac odnosno, Magicar, odnosno, Mag, odnosno, da ne nabrajam...
Sad ?e ovo da ti zvu?i strašno neozbiljno, ali za mene je svaka fizika magija, jer u nju mogu jedino da verujem a ne da je shvatam razumom... ništa je ne razumem... talasi, ?estice, sile, polja. Ja razmišljam na mnogo prakti?nijem makroskopskom nivou. Kao kada u "Jednakost rituala" objašnjavaju razliku izmedju ?arobnjaka i veštica po tome kakvom se magijom bave. Mislim da bih samo tako prošao kao mladjahna diskvorldska veštica (malo glavologije tj.primenjene psihologije, malo poznavanja koja je koja travka, još me i štreca glava pre velikih dogadjaja, i-haj) ... Ina?e znam nekoliko biologinja koje ?itaju sve u vezi sa lekovitim travama, pa preko tih knjiga idu na trave u mitologiji raznih naroda, pa onda idu na knjige o šamanizmu, itd itd. Mislim da jako spretno uspevaju da balansiraju na korak od okultnog a da se baš ne bave okultnim.
I otkud veza izmedju toga ( occult, magick, hermetizam, i sl. ) sa gay / lesb motivacijom?
Mislim da je, ovde kod nas u Srbiji, u suštini stvar u odbacivanju "tradicionalne patrijarhalne hriš?ansko pravoslavne" kulture iz razloga što ona ne podržava gejeve, bar zvani?no i bar u poslednjih par vekova (ovo pominjem za slu?aj da neko krene da pri?a o onom bratimljenju). Onda kada se jednom odbaci ta kultura, ljudima ostaje rupa u religijsko-verskom smislu koju moraju nekako da popune, a bar po?etne faze magicka izgledaju vrlo privla?no, hipi i tako to. Onda se krene odatle pa gde se stigne.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja imam jednu drugaricu koja je totalno u tom fazonu... ne dolazi na forum.. str8 je, bar tako izgleda.. nikada nije imala de?ka iako extra izgleda.. ma sve je totalno ?udno oko nje... ona je jedina osoba koju ja poznajem koja je u tom ''Vika'' fazonu
Korisnikov avatar
By O b o z a v a m T e !
Morgan Le Faye

hvala.

Mislim da je to sto si napisao, ok. Sasvim. Ali me zanima zasto su "queer", tj. zasto je androginski nastrojen covek pogodniji za veshca.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan Le Faye

hvala.

Mislim da je to sto si napisao, ok. Sasvim. Ali me zanima zasto su "queer", tj. zasto je androginski nastrojen covek pogodniji za veshca.
Sa sigurnoshcu ne mogu da dam odgovor na ovo pitanje, ali moje mishljenje je da najverovatnije ima veze sa hemijom i nachinom funkcionisanja mozga, naravno postojali su i postoje magichari koji su normalni po nekim normama, ali oni bash i nisu postigli visine, ostali su prosechni.
Korisnikov avatar
By HARP
Kontrolišem uticaj negativne energije,imam vidovite snove koji me vode,vizuelnom projekcijom usmeravam energiju na cilj,sve bezopasno...ali korisno...
Korisnikov avatar
By Escobar
Ja hocu da budem Fibi!!!!!! (al ne zbog Kola :) )

Bez obzira shto se bavim egzaktnom naukom, imam vrlo jaku intuiciju, chak mi se deshava da predvidim neke stvari....

A kako i gde mogu da se informishem malo vise o tome???
By zmeu
Tužna je i permanentna vijest da Zemlja umire. To je, nažalost, ?injenica. To je i najve?i razlog postojanja ovih stranica.
Istina je da Kozmi?ka fantazija, ?udo univerzuma, divna, ?arobna, jedinstvena, neprispodobiva Živa Zemlja umire, da je na samrti. Istina je da je krivac ?ovjek.
?ovjek? Društvo? Zajednica? Demokracija? Vjera?

Živjela Magija koja jedina razumije Dušu Zemlje!
Živio njezin aktivni dio, Satanizam koji je revolucija, koji je razara? inertnih vjera i dosadašnjih "civilizacijskih vrijednosti", vrijednosti koje u stvarnosti zna?e smrt Zemlji.

Alal Avalon!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam koliko ovde ima vestica, ali znam da mi onaj dedica sa gornje slike u decijem auticu vise lici na pokojnog papu, nego na vesticu ! :lol:
To k`o neki maskenbal, boga ti ! Da nisam procitao da se radi o skupu vestica, pomislio bih da je slika sa Izbora za Kasandrinu dvojnicu. :lol:
:pas:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by deni
Ne znam koliko ovde ima vestica, ali znam da mi onaj dedica sa gornje slike u decijem auticu vise lici na pokojnog papu, nego na vesticu ! :lol:
To k`o neki maskenbal, boga ti ! Da nisam procitao da se radi o skupu vestica, pomislio bih da je slika sa Izbora za Kasandrinu dvojnicu. :lol:
Hmm... pa ja sam mislio da to i jeste bio maskenbal kao deo hepeninga? Ili su veštice samo ove na desnoj strani koje su odlu?ile da održe šta ve? drže u lokalnom parku.
Koliko vidim, na slici ima dosta dece. Mislio sam da deca ne u?estvuju u vešti?jim dešavanjima dok ne napune x godina.
Originally posted by GOX
Kontrolišem uticaj negativne energije,imam vidovite snove koji me vode,vizuelnom projekcijom usmeravam energiju na cilj,sve bezopasno...ali korisno...

Prestani da GUBIS razum gledajuci svoje telo...umorices se pa nece niko ni uspeti da vidi ono najlepse na tebi:)
Korisnikov avatar
By O b o z a v a m T e !
Originally posted by Escobar
Ja hocu da budem Fibi!!!!!! (al ne zbog Kola :) )

Bez obzira shto se bavim egzaktnom naukom, imam vrlo jaku intuiciju, chak mi se deshava da predvidim neke stvari....

A kako i gde mogu da se informishem malo vise o tome???
preciziraj
Korisnikov avatar
By O b o z a v a m T e !
Originally posted by zmeu
Tužna je i permanentna vijest da Zemlja umire. To je, nažalost, ?injenica. To je i najve?i razlog postojanja ovih stranica.
Istina je da Kozmi?ka fantazija, ?udo univerzuma, divna, ?arobna, jedinstvena, neprispodobiva Živa Zemlja umire, da je na samrti. Istina je da je krivac ?ovjek.
?ovjek? Društvo? Zajednica? Demokracija? Vjera?

Živjela Magija koja jedina razumije Dušu Zemlje!
Živio njezin aktivni dio, Satanizam koji je revolucija, koji je razara? inertnih vjera i dosadašnjih "civilizacijskih vrijednosti", vrijednosti koje u stvarnosti zna?e smrt Zemlji.

Alal Avalon!

Premalo je onih koji su kadri pojmiti rijec, Satanizam, tacnije STN
Ne bih je onda ni u kom kontekstu koristio, sem sto se iza nje kriju fantazije nedoucenih posmatralaca. I nista drugo, za vecinu. A mene , vecina ne zanima, kao ni manjina.

Zemlja ne umire i ne moze umreti. To UMIRU samo sjecanja koja su zavrsena i koja NEKI pokusavaju produziti, ponoviti, prosiriti i sto je najgore, Ustanoviti Principima. A posebno mi je glupo da u Vjeru unesem svoju sumnju.

Sad ce neki covjek pomisliti da treba da spasava Zemlju i nagradi svoju placljivu egoisticnu samovaznost, Logikom Inteligencije da ju je kadar Sacuvati, regenersiati ili Spasiti. Njoj treba jos dva Tzunamija, i zaboravice covjek da zna i da misli. Stoga, ne bih se usudio pomisljati da je ONA NETKO ili NESHTO.

Jedina revolucija koju priznajem je Evolucija Ljudskog Duha.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Originally posted by deni
Hmm... pa ja sam mislio da to i jeste bio maskenbal kao deo hepeninga? Ili su veštice samo ove na desnoj strani koje su odlu?ile da održe šta ve? drže u lokalnom parku.
Koliko vidim, na slici ima dosta dece. Mislio sam da deca ne u?estvuju u vešti?jim dešavanjima dok ne napune x godina.
Mene najvise intrigira onaj dedica u decijem auticu.
A deca k`o deca, okupila se iz radoznalosti.
U svakom slucaju, cudan neki skup u lokalnom parku.....
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by GOX

Prestani da GUBIS razum gledajuci svoje telo...umorices se pa nece niko ni uspeti da vidi ono najlepse na tebi:)
Pametno zboriš umni ?ove?e....znaš da ja ne gledam svoje telo,to rade drugi...
Ja sam samo jedan obi?an de?ko,umetni?ka duša...nadam se da ?e ljudi uvideti ono lepo u meni ko što kažeš,a ne da me doživljavaju kao sex objekat...
Telo je jedno,ono što je unutra je sasvim drugo...
Korisnikov avatar
By 2kune
Rije?i što objašnjavaju skrivaju?i, dar svevišnjeg, oruðe svjetlonoša...
Kao muhe su: u velikoj množini lete naokolo, dosadne su i sve zagade.
Od onih koji sa njima tako štedro barataju rijetko je tko gospodario muhama.
Za muhe je svako govno medij i svako sranje vrijedno je spomena.
Ne prizivajte me bez pipsa ;)
:djavo:
Korisnikov avatar
By O b o z a v a m T e !
Originally posted by GOX
Originally posted by GOX

Pametno zboriš umni ?ove?e....znaš da ja ne gledam svoje telo,to rade drugi...
Ja sam samo jedan obi?an de?ko,umetni?ka duša...nadam se da ?e ljudi uvideti ono lepo u meni ko što kažeš,a ne da me doživljavaju kao sex objekat...
Telo je jedno,ono što je unutra je sasvim drugo...

jos kad bi prespojio ono iznutra preko ovog sto ja vidim o tebi pa spojio sa onim sto ti vidis kad bi sebe pozeleo da si neko drugi, i uz to u svakom trenu prestajao( ne prestao odjednom) da se secas sta to "ja" bejah... ( tvoje "ja" ) dozivljavao bi ono cega si se izgleda gadno napunio...obnovio bi osecaje...vratile bi se aspiracije...nestala bi zebnja...

a sada nije tako... pocinjes da patis u biti ni zbog cega i to je ono sto me najvise buni a propos tebe. inteligencija ti je na zavidnom nivou, posedujes bezrezervan smisao za sarkazam, humor jednom recju i jedina stvar koja tebi nedostaje je COVEK ( nije stvar ) koji svoje TELO dozivljava, kao UOBLICAVAJUCU sustinu, koja uz to postaje "kao" STVAR, a tako i jeste STVARNOST i telo i duh i dusa koja to spaja.

jedini problem koji sam "nasao" kod tvog sagledavanja je to sto ljude s kojima si previse odjednom Ispijes pogledom=dodirom=osecanjem prisustva.
USPORI

( tehnicki: 2xvoda elementa+ 1 elemenat zemlja-vazduh, deljeno 3 vazduh elementa pa sve dignuti na kvadrat vatrenim elementom.)
Korisnikov avatar
By EYA

Jedina revolucija koju priznajem je Evolucija Ljudskog Duha.
kako ova recenica dobro odrazava moja najdublja uverenja...
kako samo ova jedna recenica objasnjava sve sto bih pozelela reci na ovoj temi... i ne samo na ovoj !

hvala ti sto si mi ustedeo vreme i reci :yes:
Korisnikov avatar
By O b o z a v a m T e !
sto se ja sa OVOM EYOM takodobro kapiram a sa svim ovim moderatorima ostalim ne mogu i to ti je?
Korisnikov avatar
By 2kune
baal ze bu!
I ne baš... To je kriva popularnost...
Znanje prepoznavanja. Sjedni. -2. A i krivo izgovaraš, naglasak je na drugom bu. :smeh:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
A ovo je jedna od proslava, sve popularnijeg slovenskog paganizma, odnosno vracanja slovenskih naroda svojoj prvobitnoj religiji, pre pokrshcavanja
Slika
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Morgan Le Faye
A ovo je jedna od proslava, sve popularnijeg slovenskog paganizma, odnosno vracanja slovenskih naroda svojoj prvobitnoj religiji, pre pokrshcavanja
Kad se ve? razumeš u sve to, koliko (kod nas) ima tih razli?itih mini-verskih grupa i kakav je njihov meðusobni odnos?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by jukie
Originally posted by Morgan Le Faye
Kad se ve? razumeš u sve to, koliko (kod nas) ima tih razli?itih mini-verskih grupa i kakav je njihov meðusobni odnos?
U radove spiritualnih organizacija nisam neshto preterano upucen, tj. znam ono shto sam nachuo tako da je svaka dopuna pozeljna:

OTO postoji u Novom Sadu i Bg-u, tj, Ordo Templi Orientis

OTO

http://www.tm.org.yu/ na ovaj link sam skoro naleteo,

Hare Krishna su divne osobe i prave lepe kolachice, ali za free spirit kao ja nikako nije nachin za uzdizanje do prosvetljenja...Krishna

Vestice u Jugoslaviji

za godinu dana porast od 200% je zapazen, odnosno s 7 na 21 osoba koje imaju svoj profil na sajtu...

Za ostale zaista nisam siguran, a njihov odnos, pa bash i nije neki. Ali ja sam laik po tom pitanju, jer nisam chlan nijedne vece organizacije, jer volim svoj solitaran rad, iako su mi nudili da udjem u masoneriju i slichne organizacije, u koje cu rado uci AKO MI NEKI NJIHOV CHLAN pokaze da ima VISHE znanja nego shto ja posedujem, u vezi teme koja je vezana za spiritualizam, po njihovom izboru.

Da sam u inostranstvu rado bih posetio www.fellowshipofisis.com , i jedinu osobu u celoj Evropi koja moze da ukloni karmichke bolesti, a to je Olivija Robertson, koja poseduje ogromnu mudrost i koja je svesnija u mnogim sakralnim stvarima od mene, ali se ne slazem u potpunosti s njenim gledishtima na svet. To je jedna od dve organizacije chiji sam dopisni chlan, jer se Liceum u Novom Sadu zatvorio, pre 5 godina a njihovi chlanovi su preshli u OTO, a chlan sam i Streganera kovena u Kaliforniji *dopisni takodje*.

Josh jedan sajt o veshticharstvu http://iamawitch.com/

a imaju predivne mail adrese *****@iamawitch.com
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!