Znam za tri, tj. josh dvoje pored mene, ali primetih i jednog budistu, shto spada u neki new age, naravno mozda mi je neko promakao.
U knjizi "Shamani Sinovi Neba" je dat detaljan opis spiritualne kulture severnoamerichkih indijanaca, shaman odnosno vrach, je mogao da bude osoba koja je bila drugachija od drugih, mi koristimo izraz queer, bio on ili ona, zena koja se oblachila kao mushko, lovila, i obavljala mushke rituale, ili pak mushkarac koji je imao odnos s mushkarcima, takozvani "normalni" nisu mogli biti posvecenici.
U dalju istoriju ako idemo i uzmemo za primer Egipat, sveshtenici Izide su morali da budu homoseksualci.
A da pomenem da je Egipat jedna od retkih starih despotija gde su prava sveshtenika i sveshtenica bila izjednachena, kao pripadnika vishe klase.
Artemidine sveshtenice su mogle samo da upraznjavaju lezbejski sex primer za Grchku.
Znachi veza postoji mnogo pre nastanka new age pokreta, ona je utkana u same niti chovechanstva.
Elem, ja se zovem Vikanom, od svoje 13-ste godine, kada sam se odrekao hrishcanskog uchenja jer je puno shupljina i kontradiktorno.
Lutao sam, chak sam jedno vreme bio i ateista (nedelju dana), pa simpatizer Hare Krishne, uchenik sexualne magije etc.
Sada se zovem veshtcem, (varlok je pogrdan naziv, i znachi sasvim deseto), dok je vikan isuvishe neprecizan naziv, jer on u sebi moze da obuhvata i hrishcanse elemente.
Pre sam bio sledbenik Isianske shkole, pa Vilinskog uchenja, da bih se okrenuo Velshkom uchenju, hermetizmu, indijskim tehnikama itd. Tako da sam sada napravio savrsheno meshavinu znanja i moci, koja mi odgovara.
Iako sam kao veshtac vishe naklonjen tamnoj strani, chinima smrti, prokletstva i osvete, odnosno poshtujem tamna oblichja bogova, balans odrzavam poshtujuci Izidu, u aspektu Isis Panthea, odnosno radjajuce energije koja je u svemu zivom, chak i u bogovima i entitetima vecim od njih, a bez te energije zivot u bilo kom obliku ne bi postojao.
Trenutno se bavim razvijanjem sheste chakre, poznatijeg kao treceg oka ( i vec mi se deshava da ljude ne vidim u ljudskom obliku vec u duhu), obozavam da radim love spellove za moje prijatelje, i da bacam nevaljale elemetale ljudima koje ne podnosim. Isto tako volim da boravim na astralnim ravnima, a posebno u Elementarnom Carstvu Vode. I tako dalje....
P.S. Ne verujem u magiju, ja je znam, tako da nema potrebe da verujem da je ona negde tamo, ona je u meni, ja sam magija i magija je ja.
Na slici su plesachi Beltaina, jednog od veshtichijih sabata