Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Ovo pitanje naravno jeste u potpunosti prakti?no pitanje naše svakodnevnice. U svakidašnjoj vjerni?koj primjeni glasilo bi: da li se pravi sljedbenici Isusa Krista smiju kupati na plaži po ovoj vru?ini kao i svi ostali ljudi i ako da, kako bi to trebalo izvesti u granicama krš?anskog morala.
I na kraju, ono što me osobno interesira, da li se prvoslavni sveštenici kupaju na plaži?
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Ne

...kada u Dalmaciji vidiš da netko samo br?ka noge ..taj je 100% :srbin:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne znam, ali zasigurno ne smeju na nudisticku jer bi trebalo da si iskopaju ochi zbog bluda... No iza cempresica im je sve dozvoljeno :spin:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Goraan
Ne

Nije, :srbin: :srbin: se bacakaju i skaku?u svugdje okolo, samo što malo zaziru od dubljeg mora... Za razliku od svih ostalih, ne rone i ne love ribu podvodnim puškama sa bocama na leðima i pod punom opremom, ve? izgledaju ko normalni turisti.
Korisnikov avatar
By 2kune
:pop: grešnici
A možda još nisu bili kršteni, paaa... :blush:
Ipak se i krš?ani moraju okupat jednom u životu... :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Ovo pitanje naravno jeste u potpunosti prakti?no pitanje naše svakodnevnice. U svakidašnjoj vjerni?koj primjeni glasilo bi: da li se pravi sljedbenici Isusa Krista smiju kupati na plaži po ovoj vru?ini kao i svi ostali ljudi i ako da, kako bi to trebalo izvesti u granicama krš?anskog morala.
I na kraju, ono što me osobno interesira, da li se prvoslavni sveštenici kupaju na plaži?
Jura (sa mog avatara) se bogami u kupa?im ga?ama bacakao po Mljetu, tr?ao po daskama preko vode, visio na vre?i (u vrlo izazovnoj žabac pozi), hodao na štulama i smršao dvadesetak kila, a on je pobedio na takmi?enju za najlepše svevaseljensko pismo Papi "volio bih vas ugostiti u svome vrtu" i usput je izrezbario ogroman krst (kojim je plašio ostale Survivore)...
Za prvoslavne sveštenike ne znam... ali svi smo u reklami videli onog katoli?kog što pije kokakolu guše?i se kao da je rajski nektar... i obla?i pantalone na mokre kupa?e ga?e pa se to posle lagano cedi za njim dok ide dalje...
Doduše Isus je živeo u pustinji gde je voda pravo blago, tako da ne verujem da je baš puno imao prilike da se kupa. Oni su beše bili Jevreji a ne znam kakvi su obi?aji bili kod Jevreja tog doba i sa tog mesta.
Ina?e postoje i nudisti?ke hriš?anske asocijacije... prave kampove gde svi idu goli i slave Isusa... to sam video kad sam surfovao internetom...
Korisnikov avatar
By kal zakath
Pa ovako. Biblija kaze da je zabranjeno kupanje u moru (ono se razdvaja), po jezeru evntuelno moze da se seta, dok se oko rijeka teolozi jos spore (jedni zagovaraju tezu da se moze upotrebljavati samo za krstenje, dok oni liberalniji tvrde, da ako si jednom pisao u rijeku, mozes to da radis i vise puta).
Korisnikov avatar
By SouthSide
Biblija zabranjuje kupanje u moru??? :zvezdice:

A sta dozvoljava vise?

Po Bibliji izgleda treba da se smaras celog zivota.
:whatever:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by SouthSide
Biblija zabranjuje kupanje u moru??? :zvezdice:

A sta dozvoljava vise?

Po Bibliji izgleda treba da se smaras celog zivota.
:whatever:
Pa uistinu ne pise da je zabranjeno. Ali posto je Moses razdvojio more, pretpostavljam da ono nije bas kosher.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Oh, vratio nam se 2kune. Faljen Isus. :molise:

Za ve?inu popova koje sam upoznao, osim par ?asnih protestantskih izuzetaka, reklo bi se da imaju obi?aj da se kupaju, u na?elu, veoma povremeno. Na plaži ne znam ni kako bih ih razlikovao, osim ako ne bi poneli mantiju, ali onda bih ih mešao sa muslimanskim ženama, kad im se onaj ?ador onako rasprostre svuda okolo dok su u vodi, samo velika crna lelujava masa ne?eg mokrog. A uostalom verovatno bi potonuli od premnogih grehova i rascepa duševnog...

Za Isusa tek pojma nemam. Valjda ga je Joca Krstitelj okupao onomad celog u Jordanu? Ali mislim da je imao neke aljine tako da od nekog bezbožnog virenja iz šaši nema, bojim se, ništa. S apostolima nemam pojma šta je radio, moram proveriti u svom ekumenskom apokrifnom Kalendaru s roždanikom za godinu 2005.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by AngraMaina
Oh, vratio nam se 2kune. Faljen Isus. :molise:
Navjeke sinko... :opatica:
Al nije me On vratio ve? autobus... :sveca:
Originally posted by AngraMaina
Za Isusa tek pojma nemam. Valjda ga je Joca Krstitelj okupao onomad celog u Jordanu? Ali mislim da je imao neke aljine tako da od nekog bezbožnog virenja iz šaši nema, bojim se, ništa. S apostolima nemam pojma šta je radio, moram proveriti u svom ekumenskom apokrifnom Kalendaru s roždanikom za godinu 2005.
Pa koliko mi je poznato iz ikonologije prizora u kojem je Joca uredovao po arhimedovom zakonu sa tijelom božjeg sina, radilo se o potpunom uronu iliti podušivanju, a tijelo koje je istislo vode rijeke Jordan koliko je samo teško bilo je odjeveno u lanene pelene, svojevrsnu prete?u današnjih kupa?ih ga?ica, dok je gužva okolo bila neopisiva, baš kao na Ba?vicama (najmnogoljudnije ST kupalište; op.prev.)...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
A sto se ne bi kupao?
Pa tad nije bilo Biblije da mu zabrani da se kupa u moru. Mislim da jeste.
Korisnikov avatar
By gari
2 kune je postavio eksplicitno pitanje "da li se PRAVOSLAVNI sveštenici kupaju na plaži". Ne pominje katoli?ke, protestantske niti bilo koje druge. Njemu smetaju i vrlo ga interesuju baš pravoslavni sveštenici? Pa 2 kune, mislim da si malo preterao. Ti se raspitaj za "katoli?ke sve?enike" da li se kupaju, pa kad saznaš, ja ?u ti dojaviti da li se kupaju "pravoslavni sve?enici". Ako ti i AngraMaina niste vernici, možda neko ovde jeste-ne mislite li vi tako "kulturni i obrazovani" da ovo nekoga povreðuje. I to poigravanje sa Isusom Hristom. Mislim da ovde verska netolerancija nije dopuštena a vi ste preterali sve mere. Možda je vreme da malo pro?itate pravila...
:molise:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
2 kune je postavio eksplicitno pitanje "da li se PRAVOSLAVNI sveštenici kupaju na plaži". Ne pominje katoli?ke, protestantske niti bilo koje druge. Njemu smetaju i vrlo ga interesuju baš pravoslavni sveštenici? Pa 2 kune, mislim da si malo preterao. Ti se raspitaj za "katoli?ke sve?enike" da li se kupaju, pa kad saznaš, ja ?u ti dojaviti da li se kupaju "pravoslavni sve?enici". Ako ti i AngraMaina niste vernici, možda neko ovde jeste-ne mislite li vi tako "kulturni i obrazovani" da ovo nekoga povreðuje. I to poigravanje sa Isusom Hristom. Mislim da ovde verska netolerancija nije dopuštena a vi ste preterali sve mere. Možda je vreme da malo pro?itate pravila...
:molise:
No to, mili moj, nije jedino pitanje ove teme; ona je mnogo op?enitija... Sasvim je logi?no što mene zanima da li se pravoslavni sve?enici kupaju na plaži jer mi to iskustvo jako fali u životu. Ako tebe pak zanima da li se katoli?ki i/ili protestanski sve?enici kupaju na plaži, ondak to i pitaj, nije to nikakva tajna... Kupaju se, kupaju, itekako... Kupaju se mahom i svi fratri na Hvaru gdje im je samostan zapravo ljetno odmorište a minimalno desetodnevno ljetovanje nazivaju terminom "duhovne vježbe". A i župnici se kupaju... Pada mi na pamet slu?aj jednog šoltanskog župnika (?ije ime i župu ne?em javno...) koji je posjedovao i gliser, pa bi, kako mu je bog u svojoj premudrosti dao mladost i dobar izgled, u tom gliseru odjeven samo u atraktivno crne kupa?e (skoro pa tange, mater mu jebem obdarenu...) va?ario njemice i ?ehinje... Kada je glas o misionarskom djelovanju na strankinje došao do biskupa Štambuka, don Jebo je namah osjetio poziv božje providnosti koja ga je neopozivo premjestila u župu daleko sa isto?ne strane Velebita gdje je svoj bogomdani talenat dalje upražnjavao na pastiricama iz narodnih pjesama (koje su u doba sa?injavanja tih pjesama bile mlade) kojih vazda bijaše od 5 pa na niže kako su godine prolazile...
Elem, ja ne vidim kako bi moglo pravog vjernika vrijeðati kada se razgovara o svakodnevnim aspektima njegovog vjerni?kog života. Zar mu to zapravo nebi trebalo biti drago i zar nebi trebao tu priliku iskoristiti za propovjedanje svoje vjere, morala i na?ina života?
Možda je taj vjernik malko nesiguran u svoju vjeru pa se ne snalazi u temema življenja svoje vjere u svakodnevnom životu? :lukavi:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by kal zakath
Pa ovako. Biblija kaze da je zabranjeno kupanje u moru (ono se razdvaja), po jezeru evntuelno moze da se seta, dok se oko rijeka teolozi jos spore (jedni zagovaraju tezu da se moze upotrebljavati samo za krstenje, dok oni liberalniji tvrde, da ako si jednom pisao u rijeku, mozes to da radis i vise puta).
:lol: jes' vala :D ova ti je dobra!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
gari, dijete, rekao sam ti da me se otkaneš. Ako te povreðuje, a ti lepo udesi toaletu, pribavi neophodan aksesuar, odeni se u crnu duga?ku haljinu, turi ondulaciju na bradu i maši mirišljavom torbicom punom tamjana, pa te možda neko i spase :pop: a tuða, kako si to lepo i logi?no izrazio, u?ena i nadasve neuka pisanija, poljubi pa ostavi, pa te ne?e povreðivati.

Sem toga možda ti se ujedno na taj na?in smanje frustracije, ?ujem ima dosta akcije kako na jugu (Vranje) tako na severu (Hopovo), a gde je Sveta gora, pa konventusi i milosrdna sestrinstva, neko ?e ti ve? rešiti probleme, samo polegni na manastirsku bunar-?esmu i pumpaj, pumpaj, pumpaj... i dok okom trepneš, ?elovjekoljubec Bog ti se javi u vidu (tavorskih?) svetlaca pred o?ima... A možeš i da avanzuješ, pa da te jednom imamo kao vladiku rumunskog i cele Indonezije, da širiš blagovesti Logosa i br?kaš se, recimo, na plažama Balija (ontopic!) okružen preobra?enim tajlandskim muškim prostitutkama, koji u horu kli?u i hvale Gospoda, aliluja...?

(Moderatori, help, dete me progoni po forumu, pogrešno mi ispravlja pravopis, ho?e da mi ospori pravo na slobodu mišljenja ter da me privede materi crkvi :gnuš: još malo pa ?e me prisilno voditi na egzorcizam, indoktrinaciju, kastraciju, vazektomiju, sve u ime gospodnje, upomo?!)
Korisnikov avatar
By gari
AngraMaina zove upomo? kao da je silovan/a/ a 2 kune perfidno reklamira /je/ba?ke sposobnosti nekog katoli?kog sve?enika. Uz to i još gomila uvreda na ra?un Isusa Hrista-da li je nešto radio ili nije sa apostolima. To mi li?i na onu pri?u "Aska i vuk". Na sve strane bljujete gomilu uvreda a ovamo sad zapomažete da vas moderatori zaštite od mene koji samo /uljudno/ pozivam na versku toleranciju. 2 kune ho?e onako licemerno da ukaže na to da su, valjda, pravoslavni sveštenici neki prljavci a ovome /AngraMaini/ smeta još i brada? I sad ko ovde treba da zaziva pomo???? Ah, AngraMaina, verovatno te je jeako uvredilo što sam ti ispravio gramati?ku grešku pa si u svojoj sujeti JAKO povreðena? Žalim, ne podnosim nepismene i neobrazovane...
:pas:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Johan, Johan, kumte pisli her, virfte gurbijana hinauz!

:lol: :mama:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
E stvarno ne znam kako da ti pomognem. Da nisi bio nevaljao, možda bih ti i isprovodadžisao nešto pa bi se smirio. Ovako, jbg, mora?eš da tražiš sam... Ne, stvarno, mislim da ti dobrog qrca dugo nisi video, ako si ikad i video. Ja ti predložim Svetu goru atonsku, kao mogu?i izvor resursa u tom smislu, a ti tako nezahvalan, režiš kao ta džukela sa slike. O tempora, o mores!... :drama:

Što bi moja pokojna baba rekla, mutatis mutandis, jebite se kako znate.

Nego da, zamalo da zaboravim, nije zbog toga što izmišljaš gramati?ke greške tamo gde ih nema (ve?ito poslednje pribežište zajapurenih tetkica na forumu), antipati?an si mi uglavnom zato što si nedokazan i ograni?en, zato što ne umeš civilizovano da komuniciraš, što bi se reklo, ne znaš za vo imja oca, što si generalno konfuzan i nedore?en, a najviše zato što si dosadan... Naravno, to sve može da zna?i da si mlad i da se još tražiš, ali, iskreno, pošto preterano kev?eš, otklonio si svaku mogu?nost da mi ne budeš bljax. Jel ti sad jasnije? Pardon, je l' ti sad jasnije?

:no:
Korisnikov avatar
By 2kune
Vidi vidi Angry :D sad je i tebi reko da si nepismen/a i neobrazovan/a a post iznad je hvalio tvoje baratanje latinskim... To je ta prekrasna dijalektika... :hekla:
A mogu ja prispodobiti i o jeba?kim sposobnostima nekog pravoslavnog sve?enika, štoviše monaha :D , ali bojim se da bi mi i to uzeo za zlo... Kako tog ?ovjeka zadovoljit? :fist:
A trejd je o kupanju u javnosti a ne o ?isto?i. Možda ti Gari, garifule moj, ne razumiješ što je to ljudska intima? :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By gari
AngraMania-sa slike ne reži nikakva džukela ve? ?istokrvni Zlatni Ret-River, kome ti nisi ni približno po intuiciji. Gramatiku ne znaš, to je definitivno dokazano /ko gubi ima pravo da se ljuti/, stalno se pozivaš na neke svoje godine /koliko ih imaš 999/, i sve što ne odgovara tvojoj fino?i ti odbacuješ /fuj/-kakvog li gospodina? Da li sam ti simpati?an ili ne, baš me zabole kita, ja ne pišem ovde da bih privla?io male fufice e da bi mi se javile za naklon ispod pupka. To "gospodine" prili?i vašim godina kojih se tako držite i stalno ih isti?ete. Ne volite mlad...Pa, dobro, zadovoljite se onda i starijim malo...A šta ste vas dvojica /dvoje, dve/ pa se toliko udružujete i branite jedan drugoga. Primenjujete ono partizansko-deset na jednoga. Ako, mogu ja i to da prihvatim /da ne kažem primim/. Nešto ne prime?ujem tu vašu "latinsku" fino?u kada vas neko potka?i. Odmah izviri onaj prokleti prazi luk, zna se odakle. Šta vredi, seljak ostaje seljak...
:machevi:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by 2kune
Ne

Nije, :srbin: :srbin: se bacakaju i skaku?u svugdje okolo, samo što malo zaziru od dubljeg mora... Za razliku od svih ostalih, ne rone i ne love ribu podvodnim puškama sa bocama na leðima i pod punom opremom, ve? izgledaju ko normalni turisti.
Shta zar josh postoje varvarske zemlje koje dopushtaju sportski ribolov?
Jao, uzas.:balon:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by gari
AngraMania-sa slike ne reži nikakva džukela ve? ?istokrvni Zlatni Ret-River,
Ret-River? Je li to nešto sli?no kao irski Pseter?
...prazi luk,
Koliko ja znam, praziluk je u srpskom jedna re?, kao flomaster.

(San letnje no?i: His eyes, as green as leek..)
Korisnikov avatar
By 2kune
Jooooj, jukie i ti postao partizan?ina 10 na jednoga?! :shamar:

Lijepo molim, Hrvatska nije varvarska zemlja koja dopušta sportski ribolov. Ona je razvijena europska zemlja koja ga ne kontrolira i ne kažnjava, a to je bitna razlika... :peca:
Korisnikov avatar
By gari
Jao, Hrvatska razvijena europska zemlja...U kom pravcu razvijena nalevo ili nadesno? AngraMania cr?e od smeha jer ne poznaje rasne pse kao što sam ja. No, do?i ?e vreme kad ?eš tražiti da te vakcinišu od besnila /ili za besnilo/ pa se ne?eš više smejati. Juki-je, praziluk ili prazi-luk /može na oba tri na?ina/. Udruživanje je zabranjeno, ali ako baš ho?ete nemam ništa protiv. Kako ste se svi udaljili od teme tj. ko se kako kupao, re?i ?u vam. Hrist nije prao noge sebi nego je prao noge /simboli?no/ svojim apostolima kako bi im pokazao kako se treba odnositi prema drugim ljudima. A to da li se kupao sam, ostavljam mašti fratara i sli?nim koje to pali.
:federi:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kaže se Hristos, neuki stvore.

Kad ?eš kucnuti tim cipelicama...?
Korisnikov avatar
By gari
U?eni stvore, mi ga ovde zovemo Rista, jer smo sa njim na ti. To ga ti zoveš Hristos /gr?ki maniri/ a mi ga zovemo Hrist, Hristivoje, Ristivoje, Rista...Tepamo mu ga jer ga volimo. Šta satanista ima da razmišlja kako se kaže Hrist, razmišljaj ti kako ?eš zvati svoga gospodara...:njami:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Oh, kad pokažeš da ne znaš srpski, onda to odjednom zapravo i nije tako važno. Menja se Hristos, Hrista, ali šta bi ti znao o tome...

Zna?i sad sam opet u?en? Pa zar nisi zauvek ustanovio da sam neznalica? Rascep duševni, što bi rekla Ana Komnina.

A da je u?enje popa Žarka, koji je izjedna?io homoseksualnost sa satanizmom, naišlo na širok odziv u javnosti, lepo se vidi kod ovakvih zaumnih stvorenja, po kojima ne biti pravoslavac automatski zna?i služiti samom bradatom ðavolu, ako ne i papi li?no...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!