Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

BEOGRAD - Sva bratstva pravoslavne monaške države na Svetoj gori proslavi?e danas praznik Svetog Save, koji je ceo Atos zadužio svojim prosvetiteljskim radom i zalaganjem za vrednosti pravoslavnog hriš?anstva. Ime Rastka Nemanji?a, koji je monaški postrig primio u manastiru Vatoped, a Svetu goru zadužio ne samo ktitorstvom ve? i zakonopravilima i manastirskim tipicima koji se i danas poštuju, bi?e pomenuto s poštovanjem na liturgijama u svim atoskim manastirskim crkvama.

U srpskom manastiru Hilandar dan smrti svetitelja ili Savindan jedan je od ?etiri najsve?anija dana, pored manastirske slave Vavedenja, praznika Trojeru?ice, posve?enog ?udotvornoj ikoni koja se ?uva u hilandarskoj crkvi, i praznika posve?enog Stevanu Nemanji, monahu i svetitelju Simeonu Miroto?ivom.

Monasi Hilandara do?eka?e praznik uobi?ajeno u molitvi, na sveno?nom bdenju i na svetoj liturgiji, slave?i svog ktitora koji je 1199. podigao manastir na temeljima zapustelog gr?kog manastira, pretvorivši ga u najve?u duhovnu školu za ceo pravoslavni svet i prvu manastirsku bolnicu na Svetoj gori.

(TANJUG)
Korisnikov avatar
By Zemunac
Svim pravoslavnim vernicima koji slave danasnji dan zelim Srecnu Slavu Svetog Savu....... Sve najbolje.........
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Skolska slava......
Svim pravoslavnim hriscanima koji slave sve najbolje.....
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Po mom skromnom misljenju, Sveti Sava je najznacajnija licnost srpske istorije.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Mahnitu
Po mom skromnom misljenju, Sveti Sava je najznacajnija licnost srpske istorije.
Slazem se.....
Korisnikov avatar
By 2kune
Pridružujem se ?estitkama. Monaški i prosvetiteljski podvig kao onaj sv. Save iskreno poštujem.
Korisnikov avatar
By gari
Sa zakašnjenjem od skoro godinu dana i ja se pridružujem ?estitkama. Lik i delo Svetog Save ostaje zauvek dok je Srba da ga slave. No, ima i oni kojima smeta, pa i njegov hram na Vra?aru.
:kralj:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
o, ima i oni kojima smeta, pa i njegov hram na Vra?aru.
:kralj:
Ar ju toking tu mi? :carica:
Elem, kako te stvari tebi spadaju u onostrane i nevidljive, moram te ispraviti ma koliko bilo razvidno u mojim postovima - Sv. Savu, istinske svece, dobre ljude i prave vjernike zaista poštujem po onome što i u bibilji piše da služi kao sredstvo prepoznavanja. Po plodovima ?ete ih prepoznati...
A sv. Sava je na Vra?aru za sada samo kao titular. :svetac:
Korisnikov avatar
By gari
Jok more, nije bilo na tvoju adresu. Taman posla. Tebe sam 2 ribe ve? kanonizovao za "sveca", vidim da si jako pobožan, pa nije red da ne ostaneš u nekom kalendaru, ne kao Josip Radnik /sveti/ ali bar kao neka preslava ribara ili tako nešto. Na?i ?e se ve? mesto negde i za tebe. A ko su "istinski sveci"? Kako prepoznaješ "dobre ljude"? Po "plodovima"???
:curka:
Korisnikov avatar
By 2kune
Jok more, nije bilo na tvoju adresu. Taman posla. Tebe sam 2 ribe ve? kanonizovao za "sveca", vidim da si jako pobožan, pa nije red da ne ostaneš u nekom kalendaru, ne kao Josip Radnik /sveti/ ali bar kao neka preslava ribara ili tako nešto. Na?i ?e se ve? mesto negde i za tebe. A ko su "istinski sveci"? Kako prepoznaješ "dobre ljude"? Po "plodovima"???
:curka:
Jeste dušo. Primiš ih za jajca pa vidiš kad ?e da skriknu... :sweet:
Neznabožci pak skri?e i kad ih nemaš namjeru primit za jajca... :odbij:
Korisnikov avatar
By gari
Ko o ?emu-baba o uštipcima /jajcima/. Ko te bre prima za jajca? Ti si ?ovek oženjen sa Angra Manijom i ona neka te i prima i drpa. Ja jok! Kad sam rekao da nije na tvoju adresu, to sam i mislio. Ne odgovori ti meni na pitanja ko su: istinski sveci /a ko lažni/, kako prepoznaješ dobre ljude /kao što sam ja/ i po kojim to "plodovima" /jabuka, narandža. liwi.../'''
:vijaca:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ko o ?emu-baba o uštipcima /jajcima/. Ko te bre prima za jajca? Ti si ?ovek oženjen sa Angra Manijom i ona neka te i prima i drpa. Ja jok! Kad sam rekao da nije na tvoju adresu, to sam i mislio. Ne odgovori ti meni na pitanja ko su: istinski sveci /a ko lažni/, kako prepoznaješ dobre ljude /kao što sam ja/ i po kojim to "plodovima" /jabuka, narandža. liwi.../'''
:vijaca:
Elem dušo... Primiš ih za jajca pa vidiš kad ?e da skriknu... :sweet:
Neznabožci pak skri?e i kad ih nemaš namjeru primit za jajca... :odbij:
:smeh:
Korisnikov avatar
By gari
2 ribe-šta je ovo? Pokvario ti se gramofon-pokvarena plo?a. Gde ti je smisao za humor, meni ništa ovde nije smešno, potrudi se malo. Elem dušo, tema je bila: "Cela sveta gora...".Na stranu što si pogrešno napisao Sveta Gora malim slovima /uzmi u ruke pravopis/ a osim Svete Gore slave ga i svi drugi /škole, crkve i pojedinci osim SKJ i AFŽ/.
:mljac:
Korisnikov avatar
By 2kune
Gari dušo, loš si cucek... Ne pratiš i ne slušaš... Ako ponavljanje ne pomogne proradit ?e šibica... :maji:
Korisnikov avatar
By gari
Pratim, slušam, ponavljam...ali ne razumem. Kad bi baba bila deda imala bi jajca /da ne kažem muda/. Tako i ti, kad bi riba bila kuna imala bi škrge...P.S. Šibica je zastarela izmišljen je upalja?.
:oklagija:
Korisnikov avatar
By 2kune
Pratim, slušam, ponavljam...ali ne razumem.
Sušta istina... :snob:
P.S. Šibica je zastarela izmišljen je upalja?.
Pa kad ve? inzistiraš... :burner:
Korisnikov avatar
By gari
Jadan ja, spali me 2 ribe...Šta sada da radim kada sam USPALJEN. Idem na železni?ku stanicu-eto šta ?u, možda naðem još nekog upaljenog. Ina?e, tema je: "Cela Sveta Gora...", neka mi Bog oprosti na grešnim mislima. Idem u nedelju na ispovjed kod svog kanonika. Dobi?u po pi?ki /sa oproštenjem/.
:iskusenje:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Fifi, tiho budi. Kao prvo, opet lupetaš, piše se Sveta gora, a kao drugo, rekao sam ti da me izbaciš iz upotrebe u bilo kojoj varijanti.

:odbij: :odbij: :odbij:

:meduza:
Korisnikov avatar
By gari
Ne znam ko lupeta. Piše se Sveta Gora jer je i prva i druga re? vlastita imenica. Drugo-budi pristojna ženica, ne koristi smajlove "odbij" i tre?e za li?ne obra?une sa mnom koristi U2U ili MSN a ne Forum /pro?itaj pravilnik/, a za brakorazvodnu parnicu nemoj se obra?ati meni nego Sudu. Ja diskutujem na temu a ti si bila u temi. Tema je: "Cela Sveta Gora...". Dakle, Sveti Sava je i danas pomenut u udarnom TV Dnevniku kao zalog za budu?nost srpskog naroda. Tek da znaš šta te ?eka.
:kosach:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ja nisam bio u temi, niti sam hteo da budem, dok Fifi nije opet po?elo da cvili za malo pažnje.

Dok ne prestaneš da (neduhovito) prozivaš, ne mogu prestati da ti govorim sikter. Pravilnik dozvoljava da mi se ne dopadaš, pomiri se s tim ve? jednom.

A dok se ne promeni pravopis, pisa?e se Sveta gora.

(Koju sam, uzgred, posetio, imao neke zanimljive doživljaje, i možda bih nešto i rekao o tome da me ne smaraš svojim (neduhovitim) prozivkama...)
Korisnikov avatar
By 2kune
svete mi Gore :lol: sad smo ga najebali... Otkrio je link za pravilnik... :smeh:
Sad ?e se namah pretvorit u Carlu del Ponte... :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By gari
Iju, moram da se...dnem! Ko bre privla?i tvoju pažnju??? Šta ti znaš o duhovitosti, duhoviti mogu da budu samo inteligentni ljudi...Pravopis ne znaš i stavila si dve zagrade u zagradi, valjda si se opet uzbudila, kao i uvek kada ugledaš moj lik i delo. Šta mogu kad sam lep. Ja sam Atos video samo na fotografijama i deluje mi nekako isuviše bezvodno i ima malo isuviše kamena za moj ukus. Ina?e, dopada mi se što su tamo samo muški...
:njanjanja:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
"Sveta gora (geogr.), svetogorski, Svetogorac (kaluðer sa Svete gore, Atosa)"

Pravopis srpskoga jezika, Matica srpska (NS), Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 2002, str. 476.
Korisnikov avatar
By gari
Ja se držim starog Pravopisa a ti se držiš Krivopisa od 2002.godine. Gora u ovom slu?aju ne ozna?ava zajedni?ku imenicu nego vlastitu pa se tako piše velikim po?etnim slovom /kao Crni Vrh/ itd. Dakl,e ja ga imam u pravu a ne ti Angra Manija. 2 ribe-odmah moraš da se pojaviš da odbraniš svoju ženicu /muži?a/? Tako i treba, vas dve kao jedna duša i telo. Ina?e, tema je: "Cela Sveta Gora...". A ne smeta ti Angra Manija što je tvoj 2 ribe napisao malim po?etnim slovom i Sveta gora???:kokice:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Od tebe se zaista treba braniti, ali u smislu odbrane od šizofrene buve -- ista koli?ina dosade, ista veli?ina mozga.

Vidim da opet pokušavaš da reteriraš, ali stvar je sasvim jasna, piše se Sveta gora.

Nego šta je trebalo da zna?i "ja ga imam u pravu"? Ponovo treba da ?itamo zaumne nejezi?ke konstrukcije tvoje nejake moždane trake, omlitavele od Bensedina u prahu?

(Uzgred, Sveta gora nije ni bezvodna ni kamenita, obrasla je bogatom vegetacijom, prikazanom onomad u posebnoj sali u okviru izložbe "Blaga Svete gore", a i li?no sam se u to uverio.)

I da ne zaboravim, važe?i pravopis uopšte nije iz 2002, to je ponovljeno izdanje, ali samodovoljna vulgarnost ne zna za granice.
By Simor
Originally posted by AngraMaina
zaumne nejezi?ke konstrukcije tvoje nejake moždane trake, omlitavele od Bensedina u prahu?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By gari
Ha, neko se razbesneo u nedostatku argumenata?! A ovamo za avatara stavila anðela, nick Angra Manija a dole "voza?-ubica??? Pa ko je onda ovde "šizofrena buva"? Uzmi se malo u pamet a moje jezi?ke konstrukcije su tako divne samo što ti u svojoj oholosti to ne prime?uješ. Treba malo da poja?aš ishranu i da dodaš malo fosfora u hranu to je dobro za mozak. A na Svetoj Gori ima malo vode a vegetacija je uglavnom ?etinarska i retka. Što se toliko hvališ da si bio tamo, ho?eš da pokažeš kako si velika vernica, šta li? I još nešto-ne možeš me uvrediti svojim postovima jer ja za razliku od tebe jesam hriš?anin pa ti sve unapred opraštam...Uzalud se trudiš...
:teletabisi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Kada bahaist izjavi da je hriš?anin te Svetu goru okarakterizira sušnom i ?etinaskom, ja u tome ne mogu ne vidjeti ruku iluminata... :drama:
Korisnikov avatar
By gari
Ne drami 2 ribe, ja i ne znam šta zna?i bahaist, nau?io si da se Sveta Gora piše sa velikim S, Atos jeste sa malo pija?e vode /osim ako kao i sve ribe ne piješ morsku vodu/ i preovlaðuje ?etinarsko rastinje. Iluminati su još jedan od privida koje imaš, nisi popio leki?...
:njanja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!