Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Urke, celi off o crkvenom ne/placanju poreza je nastao iz tvoje tvrdnje da je u Srbiji crkva oslobodjena poreza zbog jugoslavokomunistichkog vremena kad je bila navodno oshtecivana.
ja na to rekoh da to nije povezano jer i na Zapadu evo u Americi koji nikad nisu imali komunizam na vlasti, crkva (bilo koja) je opet odvajkada bila oslobodjena poreza i josh uvek je.
onda ti prichash o izvorima prihoda i zaduzbina za crkvu i kako mora da ih ima. to je drugo pitanje i njen problem shta mora/shta ne mora da ima. pa mi onda prichash neke, izvini, bapske priche o svodovima hramova i sala i shta to kao dokazuje....
mislim, hello. :nesiguran:

a ono shto se pita dr_shortbus, pitam se i ja. jedan predlog: eto u BL ima crkava koliko hoce pa ne bi bilo zgoreg da se lepo uputi u koju crkvu i da trazi odgovor od njih. valjda su ti crkveni sluzbenici koji imaju odgovor (ili, laz?) na to njegovo pitanje. jer, ni ja ne'am pojma a koliko vidim josh niko drugi od forumasha./ica nije odgovorio, takodje.

i, kakve sve to veze ima s "gej Biblijom"? :neznam:
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
1) Nisam ja započeo priču o porezu nego je neko zamerio što crkva ne plaća porez te sam ja razjasnio zašto je to tako.

2) Neko je pitao otkuda crkvi imovina te sam i to objasnio.

3) Dokazao sam da crkva plaća porez na zapadu...

Hvala! :D
Korisnikov avatar
By Tungi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520568#p2520568]UrkeJAZZ napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520069#p2520069]Tungi napisao:[/url]Nije postojanje religije i njenog stanovišta prema gejevima problem, problem je u gejevima koji ne mogu da se otrgnu činjenici da biblija nije gay friendly i da Isus nije gay friendly (to što se nigde u Novom zavetu ne spominje homoseksualnost ne mora da znači i da je prihvatljiva), a još su mi ljigaviji, skoro kao i branioci i čuvari crkvene-religijske dogme pederi koji ne veruju u boga, a ne razlikuju se ništa bitnije od ovih prvih. Otud razne interpretacije, i to još od nereligioznih ljudi. Tešili se tako i pre hiljada godina oni koji su je i pisali, sada se kojekakvim interpretacijama teše i oni koji ne veruju u boga. Zar je ta knjižica toliko bitna da bih ja svoj život podredio njenom kodeksu? I zar moram da se držim bilo kojih načela, životnih, univerzalnih, koji postoje i postajali su i pre te knjige, a koji samo zato što su sakupljeni na papiru kao nekakvom relevantnom stupcu čovekove moralne egzistencije, moraju da se i poštuju? Razlike u suštini i nema između ove izvorne/autentične i tzv. gay biblije (ako je sa stvarnom konfrontacijskom intencijom i valjanim argumentima pisana protivU autentične), uporište ima među nesigurnima i slabima.
Suština Biblije nije u "moralnoj egzistenciji" nego u večnom životu - ontologiji!

Između ostalog.
Korisnikov avatar
By No_Stress
Tungi obozavam tvoje post-ove ovde. Objasnio si. Nisam mogao da citiram, jer bih citirao jedno 10 puta :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
a zbog cega je veciti zivot primarna stvar , a moral sekundarna?

zbog cega ste hriscani-pravoslavci, a ne budisti ili nesto trece?

da li cemo mi ateisti posle smrti otici u pakao?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520433#p2520433]Tungi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520308#p2520308]Vel boy napisao:[/url]ko reche da jeste? i tachno kakve veze ima ta tvoja rechenica iznad s.... bilo chim shto jer npr. vecheras recheno? ja :neznam: znash li ti?

Pa zapravo ima.. Jer, crkva koja je protiv gejeva i gejevi kojima treba potvrda crkve kako bi uživali u svojoj slobodi su u istoj ravni.
ne bih ja rekao da ja(govorim u svoje ime) trazim potvrdu od crkve, ja sam prepoznao odredjene dobre stvari koje dolaze iz nje i koje se ne kose sa mojim najranijim prepoznavanjem onoga sto je dobro za mene na putu ka onome cemu tezim.
Inace Crkva nikome ne moze dati slobodu jer svako ju je dobio svojim rodjenjem.Crkva te moze samo poduciti kako da je ocuvas.
To je mozda i najbitnije kako za ovaj zivot tako i za ono sto dolazi posle njega.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520568#p2520568]UrkeJAZZ napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2520069#p2520069]Tungi napisao:[/url]Nije postojanje religije i njenog stanovišta prema gejevima problem, problem je u gejevima koji ne mogu da se otrgnu činjenici da biblija nije gay friendly i da Isus nije gay friendly (to što se nigde u Novom zavetu ne spominje homoseksualnost ne mora da znači i da je prihvatljiva), a još su mi ljigaviji, skoro kao i branioci i čuvari crkvene-religijske dogme pederi koji ne veruju u boga, a ne razlikuju se ništa bitnije od ovih prvih. Otud razne interpretacije, i to još od nereligioznih ljudi. Tešili se tako i pre hiljada godina oni koji su je i pisali, sada se kojekakvim interpretacijama teše i oni koji ne veruju u boga. Zar je ta knjižica toliko bitna da bih ja svoj život podredio njenom kodeksu? I zar moram da se držim bilo kojih načela, životnih, univerzalnih, koji postoje i postajali su i pre te knjige, a koji samo zato što su sakupljeni na papiru kao nekakvom relevantnom stupcu čovekove moralne egzistencije, moraju da se i poštuju? Razlike u suštini i nema između ove izvorne/autentične i tzv. gay biblije (ako je sa stvarnom konfrontacijskom intencijom i valjanim argumentima pisana protivU autentične), uporište ima među nesigurnima i slabima.
Suština Biblije nije u "moralnoj egzistenciji" nego u večnom životu - ontologiji!
Ja mislim da su te dve stvari povezane.
"Pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore; jer kad neznabošci ne imajući zakona sami od sebe čine što je po zakonu, oni zakona ne imajući sami su sebi zakon: oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovijem što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli među sobom tuže se ili pravdaju." (Rimljanima 2:13-15)
postoje Boziji zakoni i Boziji zakoni napisani rukom coveka nadahnutim Bogom.Bog je napisao svoj zakon, taj zakon ninakoji nacin ne uzima slobodu coveku ali isto tako sprecava da covek uzme slobodu drugome coveku sto je veoma bitno u izgradnji onoga sto mi zovemo moral.

@Tungi
je napisao

Zar je ta knjižica toliko bitna da bih ja svoj život podredio njenom kodeksu? I zar moram da se držim bilo kojih načela, životnih, univerzalnih, koji postoje i postajali su i pre te knjige, a koji samo zato što su sakupljeni na papiru kao nekakvom relevantnom stupcu čovekove moralne egzistencije, moraju da se i poštuju?

Pa ne moras ti ni raditi nista u zivotu pa opet radis da bi recimo otputovao video,i saznao nesto novo.Postoje ljudi koji zele da napreduju i oni koji to ne zele.Da je Bog hteo da covek ne napreduje dao bi mu svest majmuna a ne svest po ugledu na sebe.Kada kazem napredovanje to se ne odnosi na moc i novac.
Ljudi zapravo zive ekvivalentno onome koliko su u stanju da prodru unutar sebe.Zato je neko srecan u kamenoj kuci a neko nesrecan u 20 vila.Ja uvek zagovaram dovoljno za zivot.
........

i na kraju Dzej :D

@Velboy
je napisao

meni jedino u vezi barnija i smeta shto moracesh priznati puno popuje i hoce da i svi ostali imaju pristupe kao njegove, dakle, iskljuchivost.....

u kojim momentima ja tebi izgledam iskljuciv, aj mi navedi?
sto se tice popovanja, smatram da dosta toga znam i umem i delim to sa onima koji zele to ali nikada ja nisam uslovio nikoga odavde da mora biti kao i ja da bi ja sa njim bilo sta.
moral najpre treba korektnije precizirati - kakav je licemerni "moral" - baziran na heteroseksizmu i homofobiji shto na veliku zalost preovladjuje u crkvi ovakvoj kakva je- i to je problem, za razliku od univerzalnog ljudskog morala i etike koji nisu bazirani na ekskluzivitetu jedne seks. orijentacije/rodnog identiteta nad drugom/drugim i koji jeste bitan.
dakle, onaj prvi "moral" ne samo da nije/ne bi trebao bitan (a po crkvi ovakvoj kakva je, jeste presudno bitan) vec se s tim "moralom" treba uhvatiti u kritichni koshtac (a crkva ovakva kakva je ga bash iskljuchivo promovishe a nek'moli da dozvoljava da se analizuje i kritikuje... ), dok ovaj drugi stvarni moral i etika ne samo da nisu nebitni vec su vrlo bitni, nakon ontologije, u veri.

@barni, zapocheo si forumsku karijeru napadima na gej Prajd izvrcuci smisao i znachenje istog te perzistirash na sluzbeno-crkvenjarskom nachinu tumachenja stvari. meni dovoljno da kazem da popujesh.
no, ja nisam protiv pluralizma mishljenja i stavova sve dok je u granicama neugrozavanja drugih.

konachno i najvaznije od svega ova "gej Biblija" upravo samo to i jeste- pluralizam u hrishcanstvu.
rekao sam svoje misljenje da je prajd ovakav kakav jeste nekoristan obrazlozio na 22 strane zasto i sada to isto mislim
ja nisam zagovarao zabranu prajda i bacao kamenje na one koji ga podrzavaju i idu na njega, ukazao sam zasto mislim da to ne valja

bice da je iskljucivost nesto drugo,
na primer kad se hejtuju oni propadnici LGBT zajednice koji ne idu na prajd niti ga podrzavaju...kada se ne autuju drustvu pojedinci po pravilu kako je to propisano LGBT zakonom , sve mora da bude iskljucivo po nekakvim pravilima koje su doneli pojedinci naglasavajuci kako su oni hrabri.
druze moj to je iskljucivost a Barni takav nije ni u najavi
Korisnikov avatar
By Tungi
A ne smatraš da je 'tvoje' društvo, hrišćansko, religiozno, stvorilo takvu atmosferu, gde ne smeš da se outuješ, niti da vodiš svoj život onako kako ti zeliš, jer je protivan crkvi i religiji, bogu...? Dakle, šta je problem outovanja drugima, odnosno neoutovanja.. Stid, strah od osude..? I od čega potiču ta dva ako ne od činjenice da živimo u religioznom društvu, pa smo otud svi mi i religiozni i nereligiozni 'podređeni' toj stigmi.
By barni
ne znam odakle da pocnem...a pisao sam bezbroj puta sve ovo

autovati se nije ni malo jednostavno ako ti je stalo do ljudi oko tebe, roditelja, brace, sestara, prijatelja...itd...ti mozes reci da je tvoj zivot tvoja stvar ali zasto onda trazis od drugih da te prihvate?
onome kome je stalo do drugih ljudi oko sebe uvek ce naci model po kome ce ga njegova sredina prihvatiti bezuslovno na kraju.
Onaj ko ne haje za druge ljude i njihova osecanja dozivotno ce optuzivati druge da su neljudi.
Neki dan sam napomenuo da pisem jedan tekst...bice reci i o ovome...Sveto pismo je ZIVA knjiga i ne moze se obracati coveku srednjega veka na nacin kako se obraca coveku 21 veka.
Ja sam uveren da ce se kad tad desiti promene u njoj.
Verujem u sve jednu rec Svetog pisma isto kao sto verujem da sam u 21 veku bio zaljubljen u muskarca na nacin kako nikada nisam voleo nikoga zivog,
No moral koji je delo Bozijih ruku ne sme biti nikada promenjen jer ce nas odvesti korak u nazad...on se tice naseg odnosa prema ljudima oko nas, roditeljima, supruznicima, deci, unutrasnjem miru i pravoj slobodi uma kad je oslobodjen svakoga tereta.
Korisnikov avatar
By UrkeJAZZ
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521428#p2521428]antibiotic napisao:[/url]a zbog cega je veciti zivot primarna stvar , a moral sekundarna?

zbog cega ste hriscani-pravoslavci, a ne budisti ili nesto trece?

da li cemo mi ateisti posle smrti otici u pakao?
Barni dobro kaže - sve je povezano, naravno.

Dakle, ako npr. voliš sve ljude kao Boga i kao sebe samoga (ontologija-postojanje koje se zasniva na ljubavi), nećeš moći da učiniš ništa nažao nikome (etika, moral).

Budizam je filozofski sistem, Buda je bio filozof koga su njegovi učenici proglasili za boga. I on je bio ateista, moglo bi se reći. Hristos je ustao iz mrtvih, dakle, pobedio je smrt i pokazao nama kako to da uradimo...

Ateistima će se najverovatnije suditi po opštem ljudskom moralu koji je usađen u čovečanstvo, osnosno po količini ljubavi koju su imali za druge. Ali će ostati trag svakako ako im je evanđelje propovedano sa ljubavlju a oni su odbili da se krste itd. Neće svi u raju imati baš isti stan - neko će biti u apartmanu a neko u garsonjeri :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Eh, znaci patrijarhu i na onom svetu luksuzni apartman, a meni vecito garsonjera :(
Pa gde tu ima boga?

Ima nas koji ne zele da zive veciti zivot ni u ovom ni na onom svetu, ali zele da zive po nekim etickim principima u ovom zivotu, bez nagrade i bez spasenja. Ako zelim da postupam eticki pravedno prema ljudima to ne cinim zbog obecanog mesta u raju. Ako ce ateistima biti sudjeno po opstem ljudskom moralu i kolicini ljubavi , tako ce valjda isto biti i sa onima koji veruju u boga, jer verovanje i/ili strah od boga ne iskljuciju cinjenje zla. To bi prakticno znacilo - verovao, ne verovao isto ti se 'vata.

I dalje ne kapiram sto bi neko preferirao pravoslavlje samo zato sto je rodjen u zemlji ili porodici gde je to zvanicna religija?
@barni, gej Prajd u Srbiji zemljama ex-Yu i istochnoj polovini Evrope je najpristojnije, odavno, odavno potrebno javno okupljanje miting gej ljudi kojima je Zakon napokon to garantovao da ima da se odrzava i da bude bezbedan. nekoristan ili koristan, ono jeste simbol prava javnog i bezbednog okupljanja gej ljudi, svugde je tako bilo. ako svaka grupacija ljudi, koja kao i gejevi nikog ne ugrozava, moze da se javno okupi i bezbedno to prodje, zashto ne bi mogli/ne bi trebali i srpski gejevi, korisno ili beskorisno?
a da opet ne podsecam da u Srbiji nazalost zapravo one grupacije koje ugrozavaju druge rutinski i bahato se javno okupljaju, niko im nishta..... dakle u Srbiji je naopako.

slazem se da ne mora svaki gej ni podrzati ni prisustvovati gej Prajdu, ali udruziti se s antigejima da se panjka i minira gej Prajd (ne kazem da to ti radish), je neoprostivo. a, opet, kazem svaki gej moze da ima ovaj ili onaj sud o gej Prajdu.

u autovanju drugima nije stvar o svidjanju/ne svidjanju a ni o (ne)prihvatanju vec o POSHTOVANJU i TOLERANCIJI. srpsko drushtvo i ostala ex-Yu drushtva kao i ostala istochnoevropska drushtva moraju konachno da nauche da poshtuju razlichitosti i da vrednuju toleranciju.
u vezi morala koji je deo Bozjih ruku, slazem se, ali ne moze se zasnivati na iskljuchivom heteroseksizmu i homofobiji (a to zvanichne crkve, na veliku zalost, rade).

na zalost ovde se slazem s tungijevim provokativnim pitanjima a na koje gle barni je ili izbegao da odgovori ili nemushto.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521600#p2521600]antibiotic napisao:[/url]I dalje ne kapiram sto bi neko preferirao pravoslavlje samo zato sto je rodjen u zemlji ili porodici gde je to zvanicna religija?
dobro i zanimljivo pitanje. no ne mislim da je narochito deo teme, vishe off.

druga strana jednoverske kontinuacije je efekat oznachavanja tj. labeling od strane inoverne a jednoverne okoline koja etiketira npr. one rodjene u pravoslavnom bekgraundu kao automatski pravoslavne, bez obzira da li se taj pojedinac ili ti pojedinci tako izjashnjava/ju ili oseca/ju.
to je vrlo prisutno na prostorima zemalja ex-Yu gde npr. Srbin/Srpkinja u npr. ent. FBiH (BiH) biva automatski etiketirana kao pravoslavni/a od strane hrvatskih-boshnjachkih administracija tamo koji i svoje narode tako opsesivno etiketiraju Hrvat/Hrvatica- rimokatolici, Boshnjak/Boshnjakinja - muslimani. isto tako je u ent. RS gde srpske administracije svoj narod opsesivno etiketiraju analogno a ostale analogno onom kako su Srbi etiketirani od Nesrba u ent. FBiH.
znachi, ima i taj inoverni, inonacionalni faktor automatskog etiketiranja koji je tipichno prisutan u vecini zemalja ex-Yu koji dodatno gura pojedinca jedne nacije ili vere ka istoj.
Razumijem da razumno ljudsko biće vjeruje u postojanje "BOGA". Ali da vjeruje u gomilu gluposti(nimalo oštra riječ) koje religije propagiraju, e to neću razumjeti ni da živim 500 godina. Pa kako nešto može biti ispravno samo zato što to neko drugi kaže ili zato što piše u nekoj knjizi "sumnjivog porjekla", a upravo su većina religijskih spisa i knjiga tog "sumnjivog porjekla". A pod tim podrazumijevam da su uglavnom pisane za drugo vrijeme, nekada i prostor, hiljade puta su prepisivane, dopisivane i prepravljane kako je kada i kome odgovaralo. U većini slučajeva se ne zna ni ko ih je pisao. O crkvi da i ne govorim, o njezinom postanku, razlozima, tragu i posljedicama koje je ostavila kroz istoriju.

Crkvene institucije nisu ništa drugo nego produžena ruka politike. To su uvijek bile i ostale. A još licemjernije je to što se kriju pod krinkom religije.

Ako već vjerujem, ne treba mi ništa drugo osim Boga i vjere. Ne trebaju mi ni sveštenik, ni crkva, ni Biblija ni bilo koja druga religijska knjiga. Vjera i duhovnost se ne uče iz knjiga. Ništa od navedenog mi ne treba da bih volio sebe i druge, da bih bio pošten, iskren, pravedan! Da bih činio dobra djela ne treba to da mi kažu ni sveštenik, ni neka knjiga!

I još nešto, a mislim da je to jako važno jer je opipljiv primjer iz stvarnog života. Posmatrajući svijet oko sebe samo sam potvrdio ono što znam, mislim i osjećam. Ljudi u neposrednoj blizini, komšije npr., "veliki i čestiti pravoslavci", slave slavu, krste se i prizivaju Boga na svakom koraku, idu nedeljom u crkvu. Čak sam čuo od komšinice da joj je pop zgodan pa zato ide češće u crkvu. :lol: Iza leđa jedni drugima najgore psovke izgovaraju. Boro i Đuro protiv Ostoje, Ostoja i Boro protiv Đure a Ostoja i Đuro protiv Bore. Samo se gleda kako će se nekome veća pakost napraviti i kako će svako za sebe što veću materijalnu korist obezbjediti. Što je najgore, ni sveštena lica nisu ništa bolja, možda čak i gora. Sve se svelo novac i materijalizam.
Niko iz moje porodice nije neki vjernik(pravoslavac). Ja čak nisam ni kršten. I drago mi je zbog toga jer smatram da je to još jedna glupost sa nepreglednog spiska gluposti "pravoslavlja". Zar nije grijeh krstiti dijete koje još uvijek ne zna ni šta je religija ni Bog?!
Ali moji roditelji nikada nisu imali taj obrazac ponašanja koji primjećujem u svojoj okolini. Tako su vaspitali i svoju djecu. Ako ovo što vidim oko sebe znači biti religiozan, veliki vjernik, veliki pravoslavac, ljudina, e onda ja to nikada neću biti, jer jednostavno svaki atom moga uma, srca i duše mi govori da to nije ispravno!

I najveća nesreća je što su ljudi slijepi. Sve se vidi i sve se zna ali niko ne želi da vidi i zna. Ljudi bez pogovora samo slijede neke riječi, traže neki spas, neku nadoknadu za nešto. A većina ih ne zna ni kuda idu, ni šta žele, ni šta traže.
Sveštena lica vjernike često nazivaju stadom-velika istina i velika ironija malih ljudskih života.
^ sve se u nachelu slazem!
e, sad, Biblija. o tome i jeste tema. Bibliju treba spasiti od bahatih, licemjernih, heteroseksistichkih, homofobichnih rijechi i praksi zvanichne crkve, njenih takvih sveshtenika, tih neukih i sitnodushnih Djura, Bora, Ostoja ....
Biblija, koje jeste sumnjivog porijekla, bila i dopisivana i prepisivana i prepravljana, je ipak knjiga judeo-hrishcanske vjere i, ipak, ima dijelove koji jesu od Boga kao ljubav, pravednost i poshtenje za sve ljude koji ne ugrozavaju nikog. u kontekstu teme, vrijedi Bibliju spasiti homofobichne smutnje koju su unijeli oni koji su je u onoj davnini (ili ne bash onakvoj davnini?) dopisivali, prepravljali....
autori gej Biblije su vec uchinili neshto za one kojima se obracaju tj. gej i/ili gej-razumijevajuce vjernike.
borba za ako nishta drugo a ono pluralizam unutar monoteistichkih vjera je, hvala Bogu, vec zapochela i radi shto treba! long overdue!!! :)
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521526#p2521526]Tungi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521505#p2521505]barni napisao:[/url]
No moral koji je delo Bozijih ruku ne sme biti nikada promenjen jer ce nas odvesti korak u nazad...

Ne lezi sa muškarcem kao sa ženom, gadno je? Prihvataš i slažeš se sa tim?
to je iz trece Mojsijeve knjige, to su Mojsijeve reci nadahnute Bogom, rekao sam vec da ja pravim razliku izmedju onoga sto je Bozije i onoga sto je nadahnuto Bogom, pokusao sam u postu gore objasniti zasto je bitno da se Sveto pismo posmatra kao nesto ZIVO, to je upravo zbog sadrzaja koji su delo ljudi odredjenog vremena nadahnutih Bogom.U Svetom pismu je kristalno jasno sta je Bozije delo i moral koji zagovaram odnosi se iskljucivo na taj deo.Kada kazem Bog mislim i na Hrista.
.....
nego

Ne znam jeste li primetili da u zadnje 2 godine parovi koji dugo nisu imali dece dobili su dete prosle ili ove godine, bez pomoci lekara, mnogi su “neplanirano” dobili prinovu.Do pre 3 godine a unazad 10tak godina u porastu je bio broj parova koji nisu mogli imati dete prirodnim putem, neki cak ni vestackom oplodnjom.Ovo je fenomen za neku drugu pricu ali posluzice mi kao uvod u ovu.
Recimo, 3000ta godina posle Hrista, pretpostavimo da ce Hriscanstvo opstati kao religija jer unazad 2000 godina ono se samo sirilo.Pretpostavimo da se za 1000 godinu ljudi mozda nece moci reprodukovati seksualnim odnosom.U Britaniji je pre par godina kod jednog deteta uocena promena DNK lanca, prvi otkriveni slucaj tog tipa, moze i nesto tako da se desi.Recimo da moze doci do nemogucnosti oplodnje jajne celije unutar materice iz odredjenih razloga, ph disbalans, neki virus… vec danas imamo ceste slucaje prevremeno rodjenih beba, sve I svasta je moguce.U takvim uslovima zacece bi se vrsilo u nekakvoj nazovimo “surogat masini”.Imali bi smo i dalje bracne zajednice, bioloske roditelje, decu ali sta cemo sa seksom?Seksualni nagon hetero parova ostaje nepromenjen, da li bi onda sa stanovista Hriscanstva takav odnos bio gresan i protivprirodan ako ne daje reprodukciju?Gde bi smo onda videli razliku izmedju heteroseksualnog i homoseksualnog odnosa?Neko ce reci u samom cinu seksa, no i heteropopulacija upraznjava oralni i analni seks, to nikako ne bi mogao biti argument.Argument ne bi mogao biti ni Bog je stvorio Adama i Evu da se reprodukuju a ne 2 muskarca, jer i dalje bi reprodukcija zavisila od zene i muskarca.
Uzmimo drugi primer. Za 1000 godina cela populacija ljudi izgubi zelju za seksom i reprodukcija je moguca opet samo putem “surogat masina”.I dalje bi smo imali neki vid deljenja intime sa istim ili suprotnim polom nesto sto bi bilo deo onoga sto nazivamo ljubav izmedju dva ljudska bica.
Kada pogledamo toliko napred neke odgovore mozemo dobiti danas, a pitanja danas bi bila Hriscanstvu gde je granica kada intima dva muskarca postaje greh?Je li to poljubac?Da li bi danasnji muskarac bio gresan ako bi ceo zivot proveo sa drugim muskarcem u ljubavi samo drzeci se za ruke, ili je i to greh?Sta je ustvari greh u odnosu dva muskarca ili dve zene?
I dugo me muci pitanje, zasto nije greh nemanje seksualnog nagona prema suprotnom polu a jeste greh imanje prema istom kad u oba slucaja priroda Boga nije zadovoljena?
i naravno kiss onima koji su dosli do kraja :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521858#p2521858]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521526#p2521526]Tungi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521505#p2521505]barni napisao:[/url]
No moral koji je delo Bozijih ruku ne sme biti nikada promenjen jer ce nas odvesti korak u nazad...

Ne lezi sa muškarcem kao sa ženom, gadno je? Prihvataš i slažeš se sa tim?
to je iz trece Mojsijeve knjige, to su Mojsijeve reci nadahnute Bogom,
ne bih rekao Mojsijeve ni Bozije, vec leviticus. ko je i zashto pisao leviticus, josh nije utvrdjeno.....
I ja sam došao do kraja! :) Hvala za poljubac! :D

Odlična pitanja postavljaš; razumem u kom pravcu idu tvoje misli i slažem se s tobom (u odgovorima koji uglavnom prirodno i prećutno očigledno slede iz pitanja).

Što se krštenja dece tiče, ona se krštavaju na osnovu vere roditelja i kuma; inače, to nikako ne suzbija slobodu te ličnosti jer ona uopšte ne mora da živi hrišćanski i na taj načni aktualizuje svoje krštenje. Zapravo, ono ništa ne vredi ako se ne potvrdi životom u crkvi...

Što se tiče "nametnutog" pravoslavlja rođenjem, pa niko ne sputava vernike da oni istražuju druge religije, da usvajaju nova znanja, koriste praksu nekih drugih vera itd. Svako ima slobodu to da radi.
Ja znam primer izuzetno inteligentnog čoveka koji je dugo lutao i tražio se po drugim religijama; maltene sve isprobao i na kraju se vratio pravoslavlju... :)
Korisnikov avatar
By Tungi
I ja znam onog jadnog, iz Jagodine, valjda, koga po ko zna koji put batinaju i urezuju mu na glavu krst, zato što je u hinduizmu. Evo i ja da se izjasnim sad kao katolik, stotinu njih će me zaskočiti sa 'a šta su ti roditelji?!..' Prosto kao i onaj Pavle što je rekao 'Srbin nepravoslavac ne biva'. Nema baš neke veze sa prethodnim postom, al bih samo naglasio da mi je pravoslavlje od svih hrišćanskih izdanaka najgore i najnetolerantnije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!