Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By argentum_inf
nista od toga nije u redu,ali ja samo zakopavam..svejedno koji je nacin,svako ko se rodio-umrece..
Korisnikov avatar
By Mage
Pokušao sam jednom da se ubijem, no nisam imao hrabrosti da "povučem obarač" da tako kažem. Od tada smišljam manje nasilne metode samoubistva kojih se ne plašim toliko :awesome:

Da li je okolina kriva za smrt samoubice? I da i ne. Okolina stvara atmosferu u kojoj egzistiramo i ukoliko je ona isuviše nepovoljna dolazi do patnje, bola i na kraju smrti. Da li to znači da je okolina kriva, ili je u pitanju lična priroda samoubice? ja više mislim da je u pitanju interakcija okoline i pojedinca. Ne postoji prava krivica, jer svi smo mi zapravo samo lutke na koncima koje povlače sile iznad nas samih.

Krivica podrazumeva slobodu izbora koja ne postoji.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Hm, možda na to treba gledati kao na ono "silovao sam je jer me je izazivala".
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage

Da li je okolina kriva za smrt samoubice? I da i ne. Okolina stvara atmosferu u kojoj egzistiramo i ukoliko je ona isuviše nepovoljna dolazi do patnje, bola i na kraju smrti. Da li to znači da je okolina kriva, ili je u pitanju lična priroda samoubice? ja više mislim da je u pitanju interakcija okoline i pojedinca. Ne postoji prava krivica, jer svi smo mi zapravo samo lutke na koncima koje povlače sile iznad nas samih.
ne slazem se.
Krivica podrazumeva slobodu izbora koja ne postoji.
Ovde se slazem, ali na nacin koji je predubok da bi smo sad ti i ja gulili pricu.

..

poJenta: cimo bih te dok mi se ne smuci, ali ovo internet dopisivanje.......blah.

n Joy.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Delete

Svako samoubistvo je zapravo ubistvo. Osim sto ubijes sebe, ubijes i misljenje nekog o sebi, ubijes i sliku sebe u ocima nekog drugog.

ne slazem se!

moj prijatelj se ubio u 22god, imao je divnu porodicu, s njegovom sestom sam isla u osnovnu i dan danas smo dobre drugarice. divan decko, studirao je medicinu, bio odbojkas....zaljubio se, ostavila ga je riba i tad je nastao pakao... da ne duziiiim

pricao je telefonom sa ex devojkom, kad je ukapirao da nikad vise nece moci da je vrati u toku razgovora se upucao, bas u srce... :(

btw sta sam htela reci, nije ubio sliku sebe u mojim ocima...bio mi je prijatelj, volela sam ga... RAZUMEM i znam da njegova porodica to nikad nece preboleti, ali isto tako znam kako je kad herc "zaboli"... jednostavno nije mogao da predje preko toga huh

jednog dana, s druge strane cemo opet vatati leptirice...:kragi:
Korisnikov avatar
By Dina

Pokušao sam jednom da se ubijem, no nisam imao hrabrosti da "povučem obarač" da tako kažem. Od tada smišljam manje nasilne metode samoubistva kojih se ne plašim toliko :awesome:
...
A zar ne bi bilo bolje da tu energiju koju koristis za razmisljanja o samoubistvu preusmeris na to da se tih razmisljanja oslobodis? :)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dina

...
A zar ne bi bilo bolje da tu energiju koju koristis za razmisljanja o samoubistvu preusmeris na to da se tih razmisljanja oslobodis? :)
Pa trudim se... Dosta sam ja napredovao od tada ;) Sećam se da sam jedno vreme non stop razmišljao o smrti, ali sam vremenom naučio da se kontrolišem. Sada više nemam želju da se ubijem (sem ponekad kad mi padne mrak na oči), ali često razmišljam o metodi samoubistva koju bi koristio kada bi moj život iz nekog razloga postao nepodnošljiv. Nije baš zdravo znam, ali eto tako je... Nekako se osećam sigurno kada znam da u svakom trenutko mogu prekinuti svoj život i poštedeti sebe patnje i bola. Mada za sada nemam razlog da to uradim, nikad se ne zna...
Korisnikov avatar
By Dina
Slicno sam i ja nekad - kao tinejdzerka jednom sam pokusala samoubistvo a godinama posle toga, volela sam da mi to stoji kao moguce "resenje"... Tek poslednjih godina nasla sam toliko bitne ciljeve zbog kojih samoubistvo ne moze da mi stoji ni kao mogucnost... Ipak, ne mislim da je moja psiha bas postala neka druga, ne mislim da je sklonost nestala, ali ako se odlozi do prirodne smrti sasvim je dovoljan period apstinencije ;) Meni su ove teme na forumu takodje pomogle, bar da pricam i vidim iskustva i razmisljanja drugih ljudi... I to je bitno, cini mi se da se ubiju cesto oni koji ne pricaju - cesto kazu da je bila neka vesela osoba, samo se smejala, salila, pruzala pomoc i cap... izvrsila samoubistvo, njoj niko nije mogao da pomogne. Ima i ovde nekoliko tema u Filozofiji a i nekoliko u Zdravlju. Posebno je simpaticna jedna u Zdravlju gde smo se javljali svi mi koji smo nekad pokusali samoubistvo, bilo je kao na onom skupu anonimnih alkoholicara - Ja sam Dina i ja sam samoubica :lol:
Korisnikov avatar
By Mage
Upravo ;)

Znam isto da to ne bi mogao da uradim ljudima koje volim jer znam da bi ih to UNIŠTILO. Pogotovo moju sestru pred kojom je ceo život, a ionako je uskraćena za mnogo toga ili moj dečko koga neizmerno volim. Trenutno samoubistvo razmatram samo kao opciju u slučaju neke teške bolesti ili nesreće.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by Myself

Da li je samoubistvo uvek samoubistvo?
Da li je ucenjivac koji je doveo do samoubistva ucenjene osobe ubica i da li je to ubistvo? Da li su roditelji ili prijatelji, muzevi, zene ili rodbina ubice samoubica?

Nadam se da ste shvatili.

P.S. Pocela sam da razmisljam o ovome jer sam citala neke postove u Kaficu, a povodom samoubistva dvoje mladih ljudi.
Za samoubistvo odgovoran je samoubica, ali razni faktori koji uključuju druge ljude mogu doprineti tom samoubistvu.

Kod mene važi ona "ko se rodio da bude jeban, njemu gaće same spadaju".
Moj život je sistemski otežavan raznim faktorima (pisao sam o tome, ne bih da ponavljam).
Odlučio sam da prekinem svoj život. Ne vidim nikakav smisao života, ne u mom slučaju. Kao za inat otegle su se neke obaveze koje moram da obavim, tako da moram čekati još mesec dana u najboljem slučaju.
By Speculum Columbae
Originally posted by poslednjalatica

Da li je ucenjivac koji je doveo do samoubistva ucenjene osobe ubica i da li je to ubistvo? Da li su roditelji ili prijatelji, muzevi, zene ili rodbina ubice samoubica?

P.S. Pocela sam da razmisljam o ovome jer sam citala neke postove u Kaficu, a povodom samoubistva dvoje mladih ljudi.
Za samoubistvo odgovoran je samoubica, ali razni faktori koji uključuju druge ljude mogu doprineti tom samoubistvu.

Moj život je sistemski otežavan raznim faktorima (pisao sam o tome, ne bih da ponavljam).
Odlučio sam da prekinem svoj život. Ne vidim nikakav smisao života, ne u mom slučaju. Kao za inat otegle su se neke obaveze koje moram da obavim, tako da moram čekati još mesec dana u najboljem slučaju.
A da, ipak pokušaš da sačekaš - možda naiđe neko vredan čekanja.
Nikada se ne zna šta će ti doneti sutra.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica

Reci mi razlog
Sigurno si pokušao da se ubiješ iz nekih blentavih razloga, tipa: "ostavio me dečko" ili "previsok mi račun za gas".
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Reci mi razlog
Sigurno si pokušao da se ubiješ iz nekih blentavih razloga, tipa: "ostavio me dečko" ili "previsok mi račun za gas".
zasto mislis da samo ti imas valjane razloge?
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by Morpheus

Mislim da svaki problem ima resenje za koje naravno smatram da nije samoubistvo.
Grešiš i to debelo!
Neko ko pati od neizlečive bolesti, recimo kancera koji metastazira, ili neko kome je životni fundament uništen (što kasnije generiše depresiju, socijalnu fobiju i ostale psihičke probleme i nemogućnost da se podigneš sa dna - jer si ispao iz životnog koloseka), dakle taj sigurno ne može da reši svoj problem na drugi način osim suicidom, alkoholom ili narkoticima. Može da čeka prirodnu smrt, samo što će onda više da boli.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by Vetur úlfur

Reci mi razlog
zasto mislis da samo ti imas valjane razloge?
Nisam rekao da samo ja imam valjane razloge.
Korisnikov avatar
By svejedno

Reci mi razlog
Ma sigurno.

..

Jbt, sto su ljudi....ma.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica

Mitovi i činjenice o samoubojstvu

Postoje različite zablude o samoubojstvu, koje su netočne.

MIT 1.
Ljudi koji govore o samoubojstvu neće ga nikad počiniti.
Kada netko govori da će se ubiti obično to ne učini. Osobe koje spominju samoubojstvo zapravo samo žele privući pažnju. Od 10 osoba koje počine samoubojstvo, osam ih je nekome reklo što će učiniti. Često se, međutim, takva priznanja - najčešće zbog straha - ignoriraju ili ne shvaćaju ozbiljno.
Prijetnje samoubojstvom treba UVIJEK shvatiti najozbiljnije, kao da će osoba zaista to i učiniti. Ako time želi privući pažnju to znači da joj je pažnja zaista potrebna. Dati tu pažnju i shvatiti osobu ozbiljno, može spasiti njezin život.
ČINJENICA: Ljudi koji pokušaju, ili učine samoubojstvo prethodno jasno i direktno pričaju o tome, ili iskazuju želju da budu mrtvi.
ČINJENICA: To je poziv za pomoć koju treba pružiti osobi.

MIT 2.
Kad mlada osoba izvrši samoubojstvo to je obično plod impulzivnog ponašanja
ČINJENICA: Za većinu mladih osoba koje su pokušale ili izvršile samoubojstvo utvrđeno je kako su duže vrijeme razmišljale o tome

MIT 3.
Razgovor o samoubojstvu je opasan i potiče na njegovo izvršenje. Razgovor o samoubojstvu samo će potaknuti osobu da samoubojstvo i počini.
ČINJENICA: Potpuno suprotno. Ne razgovarati o samoubojstvu znači odustati od pokušaja da se ono spriječi. Razgovor o toj temi znači brigu za probleme određenog pojedinca.
Razgovor o samoubojstvu pokazuje da razumijete ozbiljnost situacije i da brinete. Nikako ne znači da osobi "dajete ideju", već joj pokazujete da ste otvoreni čuti sve, koliko god bilo teško.

MIT 4.
Ljudi koji imaju suicidalne namjere snažni su u nakani da umru. Osobe koje su počinile samoubojstvo su željele umrijeti. Ako je osoba odlučila počiniti samoubojstvo nemoguće ju je u tome spriječiti.
Većina osoba koje su počinile samoubojstvo je htjela da bol prestane - a to je nešto posve drugačije od toga da život prestane. Samoubojstvo osoba vidi kao rješenje nerješivog problema koji donosi neizdrživu bol. Pomoć u rješavanju problema i smanjenju boli je ono što osobi treba. Samoubojstvo je moguće spriječiti, upravo zbog toga što je ono reakcija osobe na neizdrživu situaciju ili nerješivi problem. Pomoć stručnjaka, ali i članova obitelji i bliskih osoba, je u tome da osobu shvate ozbiljno i pomognu joj da prebrodi krizu i nađe zadovoljavajuća rješenja. Ponekad sama osoba ne može pronaći rješenje, ali ono, u nekom obliku, uvijek postoji.

MIT 5.
Svako samoubojstvo se može spriječiti.
Bez obzira što pokušamo pomoći, ponekad ne postoji način da se samoubojstvo spriječi. To je rijetko, ali događa se.
ČINJENICA: Većina suicidalnih osoba je neodlučna hoće li nastaviti živjeti ili ne (što prevenciju čini mogućom).

MIT 6.
Samoubojstvo dolazi bez upozorenja, događa se bez najave.
Većina osoba koje počine samoubojstvo daje mnoge znakove upozorenja prije nego što se ubije.
ČINJENICA: Suicidalne osobe obično daju mnogo znakova o svojim namjerama.

MIT 7.
Većina ljudi koji razmišljaju o samoubojstvu su mentalno bolesni.
Neke osobe koje počine samoubojstvo jesu psihički bolesne, ali to nije uvjet. Ono što je zajedničko osobama koje su pokušale počiniti ili su počinile samoubojstvo je to da su vrlo nesretne.
ČINJENICA: Iako su suicidalne osobe duboko nesretne, nisu nužno i psihički bolesne

MIT 8.
Neuspjeli pokušaj samoubojstva ne treba uzimati za ozbiljno.
ČINJENICA: Četiri od pet osoba pokušalo je samoubojstvo bar jednom prije toga. Neuspjeli pokušaj samoubojstva treba uzeti vrlo ozbiljno i takvoj osobi treba pružiti pomoć

MIT 9.
Kada se osoba počne osjećati bolje nakon što je željela ili što je pokušala počiniti samoubojstvo, rizik od slijedećih pokušaja je prošao.
Većina samoubojstava se dogodi upravo onda kada osoba ima dovoljno snage da može, ono o čemu je razmišljala, sprovesti u djelo. To je zbog toga što osoba kada je jako utučena, razmišlja o samoubojstvu, ali nema snage ideju sprovesti u djelo. Čim se stanje malo popravi, ostaje ideja, kojoj se pridružuje i snaga.

MIT 10.
Vjerovanje da je samoubojstvo uobičajenije među bogatima ili među siromašnima.
ČINJENICA: Samoubojstvo je je zastupljeno proporcionalno, unutar svih razina i skupina zajednice

MIT11.
Samoubojstvo je genetički određeno i nasljedno Osobe koje jednom postanu suicidalne bit će takve cijeli život
ČINJENICA: Pojedinci koji razmišljaju o samoubojstvu uglavnom su suicidalni jedan određeni period života

http://www.suicidi.info/
Sve je tačno osim stavke 4. u kojoj se kaže: Većina osoba koje su počinile samoubojstvo je htjela da bol prestane - a to je nešto posve drugačije od toga da život prestane.

Istina je drugačija. Ne radi se samo o bolu, već zaista sam svestan da želim kraj života. Znam šta znači kraj života => nema nazad, to je kraj svesti i postojanja! Dakle ja ŽELIM da mi život PRESTANE. Ja ću svakako umreti, da li sa 19/20/50/60/80/90/100 ili 110 godina. Svakako ću nestati. Sa koliko god godina da završim život, stotinku posle toga biće mi sve jedno da li sam živeo 20 ili 100 godina - jer jednostavno više me neće biti. Nisam religiozan i ne verujem u duše, vaskrsnuće, reinkarnacije, duhove. Zaista sam svestan činjenice da je to kraj.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by svejedno

Reci mi razlog
Ma sigurno.

..

Jbt, sto su ljudi....ma.
Sa mnom ne možeš tako da razgovaraš, nisam za zajebanciju i takav način diskusije. Ako želiš da se nadmudruješ, podbadaš, vređaš ili lečiš sujetu na bilo koji drugi način, imaš gomilu trolersko-četerskih tema van ovog podforuma.
Zaobiđi me, najiskrenije te molim.

U svakom slučaju, tebe nisam ništa pitao.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by svejedno

Reci mi razlog
Ma sigurno.

..

Jbt, sto su ljudi....ma.
Sa mnom ne možeš tako da razgovaraš, nisam za zajebanciju i takav način diskusije. Ako želiš da se nadmudruješ, podbadaš, vređaš ili lečiš sujetu na bilo koji drugi način, imaš gomilu trolersko-četerskih tema van ovog podforuma.
Zaobiđi me, najiskrenije te molim.
a?

..

Ja s tobom nisam ni razgovarao.

..

A mogu da razgovaram s kim zelim na koji god nacin zelim.

..

Druga je stvar sto nemam potrebu da se nadmudrujem, podbadam i sl, poput nekoga ko nekome kaze 'pokusao si da se ubijes zbog racuna za struju...sigurno'.

I sto me ti licno ne interesujes nimalo.

..

No, evo ti jos ovoliko: nicega ti svestan nisi, pa ni cinjenice da se 'svejedno' pise zajedno.

..

out.
Korisnikov avatar
By Dina

Reci mi razlog
Bas ti je grubo ovo obracanje.

Koliko ja znam Magea samo po pisanju na forumu bas ga zivot nije mazio i sigurno od tolikog tereta mogao je pomisliti nekad da je i samoubistvo resenje. Mada ne mora ni teret biti razlog za necije samoubistvo vec ko zna sta...

I ti blentavi razlozi koje navodis mogu nekom biti neblentavi. Znam bas jedan slucaj kad je mladic dosao do bivseg decka i dok je taj bivsi otisao da mu donese sok - ubio se. Svi smo mi razlicite licnosti i mozda je nekom dovoljan razlog nesrecna ljubav a nekom bolest sto ti navodis a nekom nesto trece dok neko opet cetvrti ni u jednoj od tih situacija ne bi pocinio samoubistvo.

Nadam se da ces ipak promeniti odluku kad prodje taj rok od mesec dana koji si sebi dao.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

Ne,vec hoce da kaze :"ma kakvi tvoji problemi,minorni su naspram mojih.."
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
@svejedno
Nisam čitao šta si napisao u postu iznad Dininog, samo sam video da si nešto napisao. Odnosno oglušio si se na moju molbu da mi se ne obraćaš. Ništa te nisam pitao, ako on hoće da mi kaže razloge - kazaće mi, ako neće - neće mi kazati. Ne vidim potrebu čemu tvoje javljanje. Okani se mene i mojih postova, poslednji put te najljubaznije molim. Sa mnom se tako ne može razgovarati!

Reci mi razlog
Bas ti je grubo ovo obracanje.

Koliko ja znam Magea samo po pisanju na forumu bas ga zivot nije mazio i sigurno od tolikog tereta mogao je pomisliti nekad da je i samoubistvo resenje. Mada ne mora ni teret biti razlog za necije samoubistvo vec ko zna sta...

I ti blentavi razlozi koje navodis mogu nekom biti neblentavi. Znam bas jedan slucaj kad je taj mladic dosao do bivseg decka i dok je taj bivsi otisao da mu donese sok - ubio se. Svi smo mi razlicite licnosti i mozda je nekom dovoljan razlog nesrecna ljubav a nekom bolest sto ti navodis a nekom nesto trece dok neko opet cetvrti ni u jednoj od tih situacija ne bi pocinio samoubistvo.

Nadam se da ces ipak promeniti odluku kad prodje taj rok od mesec dana koji si sebi dao.
Da Dina, vrlo je moguće da grešim. Možda razlog "ostavio me dečko" nije blentav. Ali u klasifikaciji razloga (hajde tako da nazovem) sigurno su najteži razlozi: 1. neizlečiva fizička bolest, 2. velika porodična tragedija i 3. psihički problemi sa životnom rupom na bilo kom polju.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by Dante

Hvala ti puno na želji da me ohrabriš

Čekam čekam i čekam svih ovih godina... Malene su šanse da se za sledećih mesec dana rapidno popravi situacija na bolje.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Originally posted by Tungi

:lol:

Ne,vec hoce da kaze :"ma kakvi tvoji problemi,minorni su naspram mojih.."
To mi uopšte nije bila namera. Ali kada si već rekao, smem da se kladim da su moji mnogo veći, na sreću. Voleo bih da je tako. Ne bih voleo da iko ima probleme kao ja ili probleme veće od mojih.

Tungi, i tebi kažem da nisam za takav način vođenja diskusije. Sa mnom tako ne može da se razgovara.
By Speculum Columbae
Originally posted by Dante

Hvala ti puno na želji da me ohrabriš

Čekam čekam i čekam svih ovih godina... Malene su šanse da se za sledećih mesec dana rapidno popravi situacija na bolje.
To nije neko ohrabrenje.
Možeš da ne budeš siguran šta možeš da daš, ali svakako ne možeš da utičeš na ono što dobiješ (i kada dobiješ). Suncu nije lako da izlazi svaki dan.
Korisnikov avatar
By poslednjalatica

Ja znam za slucaj da se covek ubio jer nije mogao da plati a dobavljaci su mu pretili. On se inace nije neosnovano zaduzio nego je neko trebalo da plati njemu pa on tom drugom. A on nije umeo da natera tog kupca da plati nego je izabrao smrt. Ironija je bila da je bio vlasnik butika za igracke i stvari za bebe (znaci nesto sto asocira na radjanje).

Razlog njegovog samoubistva je gubitak statusa.
On bi morao da zatvori butik i proda neku npr. nekretninu kako bi vratio dug.
Verovatno bi njemu bilo strašno da živi u dvosobnom stanu i radi kao ćata u nekom preduzeću, a takav bi mu bio život.
Mislim da se razlog zvani -gubljenje statusa- može dalje klasifikovati na različite stepene.

Nije isto izgubiti jedini stan, jedinu vikendicu i jedini automobil na ruletu, i prokockati jednu od vila na Dedinju.
Ovaj što se ubio jer je prokockao jedini stan, najverovatnije ne bi ubio da je prokockao jednu od pet vila na Dedinju.

Većina ljudi ima neku donju granicu. Ti ljudi kada padnu tu granicu - izvršiće suicid (govorim sad o gubitku statusa).

Recimo da je osoba X na nekoj petoj hipotetičkoj statusnoj skali. Ako osoba X padne na četvrtu skalu, neće je taj pad toliko loše pogoditi. Ako posle toga padne na četvrtu skalu, pogodiće je u jačem intenzitetu. Onda dolazi pad na treću skalu, koju osoba X ne može da podnese - te izvršava suicid.
Korisnikov avatar
By Dina
Poslednjalatice,
mislim da ti polazis od toga da su neresivi problemi uzrok za samoubistvo. Ako uzmemo i to kao merilo slozila bih se sa tobom da postoji neka objektivna skala i da bi se vecina ljudi slozila da je neizleciva bolest teza od ljubavnog rastanka. Ali opet ljudi to objektivno boje svojim subjektivnim, tako da ima ljudi koji umeju da nadju smisao pa i srecu i u uslovima neizlecivih bolesti i teskih stanja kao i onih koji ce na situaciju koju bi vecina ljudi resila odreagovati samoubistvom. A opet... negde su tu zakazali okolni ljudi ako nisu prepoznali osetljivost osobe i da je ono sto je za njih lako resivo za tu osobu mozda neresivo.

Mada ja ne bih kao razlog za samoubistvo navela samo probleme. Npr evo meni to nije nikad bio razlog dok sam razmisljala o samoubistvu i ono kad sam jednom i pokusala. Suvise sam borbena da bih ja rekla - e ja ovu situaciju ne mogu da resim ili izdrzim. Samoubistvo mi je bilo blisko onda kada je spolja bilo sve u redu i kad bi me ljudi uglavnom oznacili kao uspesnu. Glavni razlog je bilo potpuno otudjenje. Posmatrala sam zivot kao neki vecernji izlazak, ako mi tu nije prijatno ja lepo odem kuci. A posto sam htela da napustim ovaj svet a ne postoji mogucnost da odem na drugu planetu i na taj nacin se udaljim onda mi je samoubistvo bilo resenje.

Sem toga zasto bi osoba morala da ima zadovoljstvo kao cilj u zivotu? Moze da se pomiri sa tim da ce joj dalji zivot biti pretezno ispunjen nezadovoljstvom ali moze da postavi kao cilj nesto drugo, npr saznanje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!