Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Gost
Originally posted by gari
U stvari, u svim ovim postavkama, Bog je u gubitku. To jest, nisu tvoje nego Ernesta Sabata. Sad, da li ovaj to nabroji svoje mane ili mane Boga pitanje je sad. Zašto bi Bog morao da u svakom trenutku objašnjava svojim kreaturama šta mu je cilj?

Zato sto je milosrdan :D

+nisu to "kreature" vec bozija deca radjena po oblicju njegovom, sto znaci da bi u tom slucaju i on bio kreatura, sve mi nesto na to i mirise, sumnjiv je meni taj bog, a verujem i da je sam sebi sumnjiv ....

Da li umetnik mora svakom posetiocu izložbe slika detaljno da objašnjava, ili pisac da prepri?ava ?itaocu šta je hteo da kaže? Ne verujem.
Da, mora, ako zeli da njegova knjiga (slika) bude voljena (voljena zato sto je razumevana, u suprotnom bi autor mogao kao bog da se igra sam u svom vrtu, te njegova slika uopste ne bi ni stigla na tu izlozbu, get the point? stoga ako zeli da bude izlozen, mora da bude razumljiv, stoga i voljen), mada nemoguce u onoj meri u kojoj bog narcis zeli da bude voljen i da mu to iznova biva dokazivano, a da pritom ne daje ni prc! bar metafizike nade da uopste postoji, dakle, sve tako opovrgava postojanje nekakvog dobrostivog boga, da citalac zahteva makar malu fusnotu kako bi ga shvatio ozbiljno i bio milosrdan kao on.

U suprotnom je sve jako podla zamka, niska i nedostojna takvog entiteta kao sto je bog. Naime, posto je svemoguc i svevidec, bog je znao da ce Adam i Eva da pojedu jabuku (izem ti tak'u kaznu zbog jedne jabuke, ali mozda je i bolje, u raju je tako dosadno), a ako je zeleo da TIMSHEL (to mozes), opet je znao da ce on i pokleknuti, jer je svevidec. Uzasno podmuklo.

Tako je Bog ostao bez coveka bez koga je bespomocan, kao Narcis bez svog odraza ...

A za Ernesta Sabata, no comment, aj' procitaj njegovu trilogiju + neke esejisticke tekstove, pa da nastavimo diskusiju, okej?

moja fusnota: A mozda je Eva pojela zmiju, pa su zene postale takve kucke (pardon zmije) ili je napravila tajni dil sa zmijom da se kresu bez Adama (zmijsko miropomazanije-cime pobijam incestuoznost Biblije)-necu ja da budem u srodstvu sa tamo nekim Josifom, da su ga bar braca prodala kako treba, no za sitne novce i sta je uradio. Nista! Napravio teren za Mojsija, koji opet nije uradio nista. samo je Joshua video obecanu zemlju.
Dalje, Mozda je Adamu kurac izrastao kao kompenzacija za izvadjeno rebro? Sto znaci da je kurac pre toga bio u Evi? Mogucnosti su mnogobrojne, nesagledive, svevidece, svepostojece kao bozje iskopano oko .... sta li mu je kompenzacija za to? Mucenje nadom? Kakav narcis ... hvala bogu da ne postoji.

:opatica:
By Goldentouch
Biblija je jedan kupus preliven krvlju i prosto je gadno chitati je sa svim onim klanjima, ubistvima, zhrtvovanjima i ucenjivanjima, dogovaranjima i domunjdjavanjima. knjiga ne govori ni o kakvom nachinu da se prevazidju osnovne problematichne emocije i mentalna stanja, o zakonu uzroka u posledice govori se tek uzgred onim kako sejesh tako zhanjesh, ali opet nekonzistentno jer tu je molim lepo jedan bog ljutko koji na kraju odluchuje svojom voljom o isHodu stvari.
Nekonzistento, ne provereno, sintetichko i shtivo puno smecha.
Adam i Eva, ma daj molim te, ja ne verujem u tracheve koje chujem danas a kamo li u neki koji je smishljen pre vishe hiljada godina!

:whatever:
Korisnikov avatar
By svejedno
'Only a fool listens to roomers' said Morpheus.
'Only a fool ignores them' answered Woden.
Korisnikov avatar
By gari
Ne možemo o?ekivati od Višeg Bi?a da ga u svakom trenutku razumemo, kao što ne možemo o?ekivati od mrava da shvate ?oveka koji im nehotice razori mravinjak. Stari Zavet treba odvojiti od Novog, jer se tek u Novom Zavetu sa Bogom mirimo sa samim sobom i drugima oko nas pa i samim Bogom. Bog tu poziva na ljubav i milosrðe u svakom slovu, te se potpuno razlikuje od Starog Zaveta gde Bog stalno preti a bogami i ubiva povremeno.
Postojanje Boga se ne može osporiti nikako a ne može se ni dokazati osim kroz vidljive manisfestacije Njegovog postojanja koje neko vidi a neko ne želi da vidi.

:regan: :wink2: :sveca:
By Gost
Ne možemo o?ekivati od Višeg Bi?a da ga u svakom trenutku razumemo, kao što ne možemo o?ekivati od mrava da shvate ?oveka koji im nehotice razori mravinjak.
Ono sto ne razumemo, ne mozemo voleti, sto znaci da se vernici zapravo boje boga i zato ga postuju. Bog je samim tim, jako usamljen i cesto i samom djavolu dokazuje da je voljen (prica o Jobu)

Bog hotimice razara mravinjake, jer je to deo njegovog velikog plana za iskupljenje. Kakav bi bio smisao iskupljenja da nema greha? Kakav bi bio smisao postojanja boga da nema greha? Bog je ironik, cinik i njemu je besmisleno dosadno ... bolje bi bilo za njega da ne postoji ....

Iskreno verujem da ni kod boga, a ni kod coveka ne postoji zlocin iz nehata ...

Tacno je da se nepostojanje boga ne moze dokazati, a ne moze ni ovo drugo, znaci bitno je da li verujes u nesto sto je zdravom razumu neprihvatljivo. Ja ne mogu da verujem u nesto sto ne mogu ne samo da vidim, vec ni da osetim, a ne vidim ni da se bog (i sve u paketu s njim)manifestuje na bilo koji nacin na kugli ovozemaljskoj. Mozda vernici imaju neku natprirodnu moc i bog im se ukazuje na ovaj ili na onaj nacin, mnogo bogova seta po ludnicama ovog nasega sveta, ne sporim, cak im pomalo i zavidim ....
By Ulix
Originally posted by Angelina777
Ono sto ne razumemo, ne mozemo voleti, sto znaci da se vernici zapravo boje boga i zato ga postuju.
Prvo, odakle ti da ne mozes voleti nesto sto ne razumes?
I drugo: kako to da se vernici boje boga (te ga zato postuju) sledi iz onog prvog sto si napisala?
By Çâðê_DUP
Originally posted by Kiborg
:hail: :hail: :hail:
Dragi sugradjanine, mogli bismo ti i ja da odemo na neku kaficu, kad smo vec tu, da raspravljamo o bogu, teoriji emanacije i aposteriori umu koji je ubacio svog apriori partnera u taksi i nakon dobrog seksa rekao mu laku noc.

:u2u: please :)
By Çâðê_DUP
Originally posted by Ulix
Ono sto ne razumemo, ne mozemo voleti, sto znaci da se vernici zapravo boje boga i zato ga postuju.
Prvo, odakle ti da ne mozes voleti nesto sto ne razumes?
I drugo: kako to da se vernici boje boga (te ga zato postuju) sledi iz onog prvog sto si napisala?
Smatram da samo ukoliko se iskustvo i zapazanje spoje sa psiholoskim i filozofskim vrednostima, mogucno je razumeti tvorevinu razumevanje=ljubav

Istina je da su razumevanje i ljubav monade koje nemaju prozore kroz koje bi nesto moglo tek tako da udje i da izadje, ali ja sam vec prilicno daleko od panpsihicke koncepcije monadologa (Lajbnic mi je stran, pamtim ga iz Gimnazije, po zlu i zdarvome razumu, nakon cega ostaje otvoren put ka skepticizmu. Da skratim, oni koji ne razumeju najpre ce morati da se sa tog aspekta upuste u rasprave sa bogom onog trenutka kad se njihove monumentalne sheme sruse bozjim neuspehom. Ne mozes voleti nekoga (I think)za koga si zakacen nekom verskom indoktrinologijom, ma koliko vere (nikako razumevanja u veri) bilo u tvom srcu. Bog je isuvise veliki narcis da bi dopustio da bude samo voljen, a ne i prihvacen (podseca me na frojdovu igracku)

Ako se venici boje boga, ne razumevajuci ga, sputani na prinudnu ljubav, ostaje im strah umesto razumevanja, kao npr kad bi lutali besmisleno ulicama pakla, nekim cudom susrecu boga (ko zna gde, mozda se i zapio u prvoj krcmi), gubi ga iz vida sve dok ga na kraju, ponovo ne pronadje, nastoji da ga upozna (razume) i na kraju, bog postaje svaciji ljubavnik.

Sve dok se ne uspostavi veza izmdju te dve infinitezimale-razumevanje=ljubav, vernik i nevernik nece imati mira. Ostaje mu samo strah ...od nepoznatog.

:svetac:
Korisnikov avatar
By gari
Nikako ne razumem zašto misliš da je vernicima Bog nešto nepoznato ?ega bi trebalo da se plaše. Bog je sam po sebi ljubav i dobrota tako da svako ose?a u sebi taj deo Boga /tj samu ljubav/. To je ono što nas tera da volimo i one koje bi trebalo da mrzimo jer shvatamo koliko pate ljudi koji su sposobni da ?ine samo zlo. Vernik nije neko zato što je to nau?io ve? se vera sti?e i prihvata ose?anjem ljubavi prema Bogu /kao suštini/ i drugim ljudima pa i svemu što nas okružuje.

:meda: :brada: :saint2:
By Gost
Nikako ne razumem zašto misliš da je vernicima Bog nešto nepoznato ?ega bi trebalo da se plaše.
........... zavitlacu Sizifa sa sve kamenom ...

Bog je sam po sebi ljubav i dobrota tako da svako ose?a u sebi taj deo Boga /tj samu ljubav/.

Ljubav drugih (kroz Boga) je pomalo odvratna, ne cini li se nekom da je tako?

To je ono što nas tera da volimo i one koje bi trebalo da mrzimo jer shvatamo koliko pate ljudi koji su sposobni da ?ine samo zlo.

Hiljade godina marljivog poliranja da bi se formirao ovaj opus ....
Vernik nije neko zato što je to nau?io ve? se vera sti?e i prihvata ose?anjem ljubavi prema Bogu /kao suštini/ i drugim ljudima pa i svemu što nas okružuje.
Nije potrebno ni reci, ovo je jedini postojeci deo simfonijskog svetog pisma ....

Aleluja!

:sise:
Korisnikov avatar
By gari
Trudim se, ali nikako da shvatim šta tebi ovde nije jasno? Postojanje Boga je vidljivo u svakom treptaju lista, kapi vode, radosti koju ose?amo dok živimo...Ne razumem cinizam koji tako žustro koristiš. Da li si ikada pokušala da zamisliš da Bog postoji /bez negacije/?

:) ;) :cigareta:
By Gost
Trudim se, ali nikako da shvatim šta tebi ovde nije jasno? Postojanje Boga je vidljivo u svakom treptaju lista, kapi vode, radosti koju ose?amo dok živimo...Ne razumem cinizam koji tako žustro koristiš. Da li si ikada pokušala da zamisliš da Bog postoji /bez negacije/?

:) ;) :cigareta:
Ne ... ne ... evo, bez cinizma, ono sto je vidljivo nije postojanje boga u svakom treptaju lista, kapi rose i radosti koju .....pardoniram, zapala mi testenina u grlo .... (nakasljava se), elem, ono sto je vidljivo jeste: treptaj lista i kap vode, jako dobro, naucno objasnjena pojava!

Ne obracaj paznju na cinizam, glupi, odbrambeni refleks ....

Jesam, pokusavala sam, nisam mogla kao duhovno bice da tako lako izbacim taj platonski otrov iz svoga sistema i da stavim povez preko ociju, zamisljala sam dok ne postadoh potpuno metamorficna, dok od mene n isu pocele da opadaju dugacke trule ljuspe moga oktopodskog tela, ali bog je uvekoliko uspeo svojim "delima" da kastrira moju mastu, izmislio je ratove, izmislio bolestine, izmislio milione bica koji se prozdiru medjusobno svaki bozji dan, imislio je duboko uvrnut noz u dubinama svakog saosecanja, pozajmio je gordost iz svih dobrih knjiga i ustolicio ih kao greh, zanemarujuci da je umetnost ista ta pozajmica, ali sa kamatom, sasejao je sustinu i posledicu svoje kreacije na jabuke i zito (mozda i jabukovacu)elem kako bi to gledao i zabavljao se na nebesima, ususkan na oblaku dok se ravnodusnost, ali i likovanje cede sa njegove bele brade kao voda iz kade. Usta su mu otvorena, a cela zemlja kao smezurano djubre se uliva u njihj, cedeci se ( iskreno, bog mi lici na Nerona) i titran od strane bogobojazljivih andjela, nasmejani logaritmi, leprsaju krilima i smeju se. bah!...
U takvog boga ne zelim da verujem, suvise postujem ideju samoga boga, onoga koji vec nije medju zivima u intrakosmickim koitusima drugih, palih bogova. Ako boga i ima, sve je to neiskorisceno, umrlo. Otislo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Bog je "izmislio" i ljubav.

Dualnost, angelina.

Ima je u nama, mikrokosmosu, ima je i u makrokosmosu.

Zapravo, mrzi me da duze elaboriram.
By Çâðê_DUP
Originally posted by svejedno

Dualnost, angelina.

Ljubav su izmislili ljudi, isto kao i muziku, slikarstvo, boje ... bog je napravio ovaj svet za zivotinje, pa pogledajte prirodu, sve je nekako uredjeno za zivotinje, tek je covek evolucijom razuma izmislio nove tvorevine (sve ono plemenito i uzviseno i tako se izdigao iz onog sto mu je bog (priroda) namenio/la/lo

(objasnicu detaljnije kad mi mozak vrate sa remonta, ugradjuju mu silikone)

:carica:
Korisnikov avatar
By gari
Nikako da shvatim zašto je Bog kriv za sve ono loše što nam se dešava? Bog je nama svesnim bi?ima ostavio slobodnu volju da se opredelimo izmeðu dobra i zla. Otuda ratovi i sve ostalo za šta ti optuži Boga da ih izazva. Svakome je dato da izabere izmeðu ljubavi i mržnje, pa tako ne može neko kriviti Boga ako je izabrao mržnju. Ponekada je mnogo lakše mrzeti, to ose?anje je tako prosto. Ljubav pak zahteva mnogo napora, opraštanja, zavaravanja, pa ponekada i laganja samoga sebe...Dakle, šta biraš?

:svetac: :kissing: :brada:
By Gost
Nikako da shvatim zašto je Bog kriv za sve ono loše što nam se dešava?
Neka ti bog objasni, jer ja ne mogu vise ....
Korisnikov avatar
By svejedno

Dualnost, angelina.

Ljubav su izmislili ljudi, isto kao i muziku, slikarstvo, boje ... bog je napravio ovaj svet za zivotinje, pa pogledajte prirodu, sve je nekako uredjeno za zivotinje, tek je covek evolucijom razuma izmislio nove tvorevine (sve ono plemenito i uzviseno i tako se izdigao iz onog sto mu je bog (priroda) namenio/la/lo

(objasnicu detaljnije kad mi mozak vrate sa remonta, ugradjuju mu silikone)

:carica:
Ovo sam hteo da ti odgovorim, al sam zaboravio.

Ljubav je osecaj, ne spada u domen izmisljenog.

Muziku i slikarstvo su stvorili ljudi..

Boje nisu.

Sto se prirode tice, sve je nekako uredjeno da je chovek maximalno iskoristi.
Korisnikov avatar
By gari
Eh, ljubav su izmislili ljudi??? Valjda i sex? Životinje su nas ?ekale da po?nu da se razmnožavaju? Sve valjda po?inje sa ?ovekom? Tja, pro?itaj malo šta si napisala-pa padni u nesvest...

:hail: :neznam: :napitak:
By Çâðê_DUP
[/quote]Ljubav je osecaj, ne spada u domen izmisljenog.[/quote]

A ja bih pre rekla da je ljubav transdukcija signala dve srodne celularne komponente (zaljubljeni par) koja se ponavlja monomerima razlicitih sekvenci. Ljubav je hibridni deo stereohemije mnogih biomolekula, dve naizmenicne biohemije, vrsi se standardnim biohemijskim procesima u mozgu, vrsi se na automatskom analizatoru mozga hitachi 902 (Roche-Boehringer) i registruje se na spektrofonometru biosystems i plamenom fotometru seac fp 20 .... A da nije izmisljeno, nije svakako ....
Muziku i slikarstvo su stvorili ljudi..
:yes:
Boje nisu.
Nije ni bog. Svaki hemicar (ja se ne razumem bas) ce ti objasniti da boje ne postoje, a da sve sto vidimo predstavlja vidljivi deo spektra.
Sto se prirode tice, sve je nekako uredjeno da je chovek maximalno iskoristi.
Da, narocito da zoba psenicu (valjda je zato Kain ubio Avelja), da jede travuljine sa bubasvabama, da se vere po drvecu i da se gustra po pecinama, vrtacama i uvalama sa lukom i strelom u tobolcu .... a mozda i da opere zube muljem iz Nila ....
Korisnikov avatar
By svejedno
Studiram slikarstvo, te znam dosta o bojama & percepciji.

A ljubav zovi kako hoces, al da nije izmisljena, nije.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da, narocito da zoba psenicu (valjda je zato Kain ubio Avelja), da jede travuljine sa bubasvabama, da se vere po drvecu i da se gustra po pecinama, vrtacama i uvalama sa lukom i strelom u tobolcu .... a mozda i da opere zube muljem iz Nila ....
A mozda i da ovlada elektricitetom & magnetizmom, da iskoristi nuklearnu energiju...priroda na raspolaganju.
By Çâðê_DUP
Studiram slikarstvo, te znam dosta o bojama & percepciji
Studiram filoloski, pa znam dosta o Senbergovom dodekafonicnom sistemu ....

Dakle, studiras slikarstvo i znas dosta o vidljivom delu spektra i percepciji istog, ne sporim, samo kazem da to veze nema sa bogom (po mome misljenju), inace ne bi studirao slikarstvo, vec bi ti se bog sam prokazao, a studije ti ne bi bile ni potrebne.
A ljubav zovi kako hoces, al da nije izmisljena, nije.
Rekla sam i ja da nije izmisljena, samo je dobro osmisljena ....
By Çâðê_DUP
A mozda i da ovlada elektricitetom & magnetizmom, da iskoristi nuklearnu energiju...priroda na raspolaganju.
Tako je, koriscenjem energije Sunca, vetra, geotermalnih voda, biomase (bioloski razgradive materije nastale u poljoprivredi, stocarstvu i sa tim vezanoj industriji, kao i bioloski razgradivi deo industrijskog i gradskog otpada), produkti covekovog uma koji su doveli do zagadjenja celokupne zivotne sredine-ozbiljno ugrozava covekovu okolinu, dovodi do porasta kanceroznih i drugih oboljenja, da ne elaboriram dalje, mrzi me.

Onda je bog-priroda rak rana na srcu covecanstva, i viceversa(pitanje je koliko je deo prirode ili njen otudjeni deo) Licno mislim da je sve na zemlji vanzemaljskog porekla, pa i covek. Bog s tim nema nikakve veze i ne bih da mesamo babe i zabe-prirodu i boga da ne bi ulazili u neku filozofiju (zanavek neodgonetnutu) kako smo mi uopste nastali i kuda idemo ....
Korisnikov avatar
By svejedno
E, al uzivam u raspravama s tobom. Iskreno.
Bez sarkazma & tripova.

Off: Vidi.. Sta pokrece choveka, elektromagnetni impulsi u mozgu koji se samo iskljuce jednog dana?

Da. Ali to ne spori njihovu velicanstvenost. Niti da choveka pokrece jedna sila zvana SVEST, koju imaju i zivotinje, na nizem razvoju, naravno.

Jel ti toliko neverovatno da postoji svest veca od nase, kao sto je nasa veca od zivotinjske?
Meni je neverovatnije da ne postoji.

Jer samo svest je ono sto pokrece. A to je jedna nevidljiva sila, ljudskim ocima, je li.

Ili da postoji chak svest celokupnog univerzuma?

Na konto Boga.

Posto odosmo od prvog greha :)
By Gost
Eh, ljubav su izmislili ljudi??? Valjda i sex? Životinje su nas ?ekale da po?nu da se razmnožavaju? Sve valjda po?inje sa ?ovekom? Tja, pro?itaj malo šta si napisala-pa padni u nesvest...

:hail: :neznam: :napitak:
@ gari Ako su zivotinje izmislile seks, onda cu ti samo reci da postoji nesto sto se zove evolucija- postepena promena zivih bica koja se dogadja tokom dugog perioda vremena - miliona i desetina miliona godina. Do evolucije zivih bica dolazi usled njihove stalne borbe za hranu, teritorije i partnere za parenje. Iako neka ziva bica mogu pripadati istoj zivotinjskoj vrsti, ona se medusobno ipak razlikuju. Tako se i ja evolucijom razlikujem od zivotinje, a ti nastavi da igras u svom stadu, vuk ti je za ledjima ...

Kako bi se razlikovali od zivotinja, ljudi su izmislili (osmislili), valjda zato sto se razlikuju od zivotinja, ljubav, slikarstvo, muziku i boje.

@svejedno-cudi me da se slazes da su ljudi izmislili skilarstvo, a boje nisu? Zelis li reci da su boje bozijeg porekla, a da su ljudi od toga napravili filozofiju iliti nauku (umetnost)?

@gari
Prirodnom selekcijom zivih bica, verujem da ces svoju mudrost, gari, preneti na svoje dlakave potomke ....
Korisnikov avatar
By svejedno
Bojama su ljudi (kao i ljubavi) dali ime & iskoristili pigmente za slikarstvo, ali cvet je i pre toga emitovao boju koja se odbija od njega.

Boja je postojala i pre imena za nju, kao i ljubav, odnosno osecaji.
By Çâðê_DUP
Ili da postoji cak svest celokupnog Univerzuma?
Podjednako udaljeni od atoma i od zvezda, mozemo obuhvatiti kako ono sto je veoma malo tako i ono sto je nezamislivo veliko. Tragajuci za korenima i sudbinom Univerzuma, mi govorimo o postojanju Boga... ili odsustvu Boga. Otiskujemo se u traganje za odgovorom na znamenito Ajnstajnovo pitanje o tome da li je Bog imao bilo kakav izbor pri stvaranju Univerzuma. Mi pokusavamo da otkrijemo "Boziji um", ali dolazimo do neocekivanog zakljucka - Vasiona bez granica u prostoru, bez pocetka ili kraja u vremenu, i bez iceg sto bi Tvorac tu radio.

Jednostavno, ne verujem u postojanje bilo cega sto nisam videla svojim ocima. Ali, sa stanovista teologiae summarum iz srednjega veka, mozemo da diskutujemo ako se ja svesno ogradim od svog ateizma i zamislim da bog zaista postoji ....
By Çâðê_DUP
Bojama su ljudi (kao i ljubavi) dali ime & iskoristili pigmente za slikarstvo, ali cvet je i pre toga emitovao boju koja se odbija od njega.

Boja je postojala i pre imena za nju, kao i ljubav, odnosno osecaji.
Boje imaju direktan i snazan uticaj na ljude. U velikoj meri od njih zavise nase akcije i reakcije. Svetlije boje npr. proizvode vise emocionalni odziv. Kada je BLACKFRIAR most u Londonu ofarban u zeleno za 34% smanjili su se samoubila?ki skokovi sa tog mosta.

Ljudsko oko moze da vidi oko 7 miliona boja. Kada se nase oci krecu od jedne boje do druge, one se adaptiraju prema promeni boja. U zavisnosti od te adaptacije registrujemo tkz. vizuelni efekat.

Sve oko nas koristi svetlost, ona sama predstavlja jednu formu elektromagnetnog spektra. Elektromagnetni spektar predstavlja kolekciju svih energija organizovanih u razlicite kategorije zasnovane na duzini talasa za svaki tip energije. Svaka forma elektromagnetnog talasa krece se od jednog mesta ka drugom kao talas. Ovi talasi su slicni talasima na vodi, samo sto su mnogo, mnogo manji. Tako ja otprilike zamisljam kako ljudsko uopsten vidi boje-koje u nekom navodno realnom svetu-ne postoje, sem sive.
Korisnikov avatar
By svejedno

Onda je bog-priroda rak rana na srcu covecanstva, i viceversa(pitanje je koliko je deo prirode ili njen otudjeni deo) Licno mislim da je sve na zemlji vanzemaljskog porekla, pa i covek. Bog s tim nema nikakve veze i ne bih da mesamo babe i zabe-prirodu i boga da ne bi ulazili u neku filozofiju (zanavek neodgonetnutu) kako smo mi uopste nastali i kuda idemo ....
Vishe to viceversa.

To. I ja mislim da smo nastali od atlantidjana, a oni od lemurijanaca.
I njih sjebase ratovi :)

Salu na stranu, koliko su jin i jang uravnotezeni, zavisi samo od nas.
Slobodna volja & all.

Odakle smo nastali i gde idemo, necu ni ja da ulazim, uzaludno je.

A primecujem da u sustini slicno gledamo na vidljivi deo univerzuma, da su nam cak i neki stavovi o choveku slicni, pa me cudi kako mozes a priori odbaciti mogucnost Svesti univerzuma i uopste, vece svesti i nematerijalnog postojanja? U smislu opipljivog?

Ja imam neke svoje dokaze, koji su, je li, mozda bas ona cista solipsistika, sto se tice nekih entiteta s kojima se moze komunicirati.

Ali odakle tebi dokazi da to ne postoji?

Ne kapiram kako neko uopste moze biti ubedjeni ateista?

Sta, nema dokaza?

Presude se ne donose na osnovu toga sto dokaza nema.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!