- 05 Feb 2010, 18:45
Ponekad je i meni padalo na pamet da su "glasovi" koje šizofreničari čuju poreklom iz nekog drugog "univerzuma" sa kojim njihov um ostvari kontakt. Recimo, mojoj kevi su glasovi govorili da sam ja gay i pre nego što sam joj ja to saopštio. Tada zaista nije imala razloga da pomišlja na to i mogu vam reći da sam se baš skenjao kada mi je rekla šta joj glasovi govore
No, ljudski um je veoma komplikovan i vrlo je moguće da je ona to negde potsvesno znala ili pomišljala. Dovoljno je da shvatimo da za svaku našu senzaciju i doživljaj postoji odgovarajuća neurološka osnova i eto objašnjenja: nešto u mozgu otišlo po zlu i odjednom se cela stvarnost menja. Nekako mi je to logičnije nego da zaista postoje duhovi i ko zna šta...
mada naravno, to ne znači da sam u pravu.

No, ljudski um je veoma komplikovan i vrlo je moguće da je ona to negde potsvesno znala ili pomišljala. Dovoljno je da shvatimo da za svaku našu senzaciju i doživljaj postoji odgovarajuća neurološka osnova i eto objašnjenja: nešto u mozgu otišlo po zlu i odjednom se cela stvarnost menja. Nekako mi je to logičnije nego da zaista postoje duhovi i ko zna šta...
mada naravno, to ne znači da sam u pravu.