Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by LeDeNa_

Isus je bio toliko uspesan u tome sto je radio zato sto je propovedao narodu obicnim, narodskim jezikom, koji je svako mogao da shvati. Propovdao je o stvarima koje su ljudima ulazile u uho, jer su bile ispricane na nacin shvatljiv i prihvatljiv svima, bile su zasnovane na svakodnevnom zivotu i bile su prepune primera iz njihove okoline, i terale su ljude da o njima razmisljaju i prihvataju ih kao nesto sto im je menjalo zivot.
Slažem se... Slično je postupio i Hitler i ne može se reći da je bio neuspješan... :awesome:
By LeDeNa_
Originally posted by 2kune

Isus je bio toliko uspesan u tome sto je radio zato sto je propovedao narodu obicnim, narodskim jezikom, koji je svako mogao da shvati. Propovdao je o stvarima koje su ljudima ulazile u uho, jer su bile ispricane na nacin shvatljiv i prihvatljiv svima, bile su zasnovane na svakodnevnom zivotu i bile su prepune primera iz njihove okoline, i terale su ljude da o njima razmisljaju i prihvataju ih kao nesto sto im je menjalo zivot.
Slažem se... Slično je postupio i Hitler i ne može se reći da je bio neuspješan... :awesome:
Ma daj molim te...necu komentarisati.
By Behemoth
Bog je jedino biće koje, da bi vladalo, nije čak potrebno ni da postoji
Bodler
Korisnikov avatar
By Paparazzi
hocete da kazete da ipak postoji neki tamo veliki brat koji igra jedan dzinovski sims?? :shok2:
Korisnikov avatar
By poslednjalatica
Kada bi bilo koji čovjek koji vjeruje u Allaha i sve njegove uspješne i neuspješne prethodnike uspio barem djelomično dobiti predstavu o veličinama u čitavom Svemiru i o omjeru veličine naše planete sa svime ostalim što nas okružuje, morao bi se zapitati odakle religijama i njihovim pristalicama arogantnost, drskost i pravo da sebe postave u centar čitavog Univerzuma.

Odakle im pravo da ovu planetu beskonačno malih i praktično zanemarivih dimenzija smatraju jedinom planetom na kojoj postoji život? Odakle im pravo da bez ikakvog znanja i razumijevanja Svemira tvrde da je zapravo taj čitav Svemir tu samo zbog nas? Koliko treba biti bezobrazan, sebičan, egocentričan pa vjerovati i živjeti prema ovim očajnim i maloumnim idejama? Priložena slika lijevo zapravo predstavlja suštinu čitave priče. Da li bi iko gradio zgradu od ogromnog broja spratova i gotovo pa beskonačno mnogo prostora da bi u njoj držao samo jedan bilo kakav beznačajni predmet? Upravo ovako možemo zamisliti rad navodnog Boga. Najveći primjer neracionalnosti od kako postoji čovječanstvo je upravo primjer Boga i njegovog stvaranja svega. Svete knjige nam nude priču po kojoj je Bog jednak period vremena trebao za stvaranje Zemlje i nebesa. Ako pod pojmom "nebesa" zaista podrazumijevamo sve van naše planete, podatak da je Bog jednako dugo stvarao Zemlju i bilione puta veći i bilione puta složeniji Kosmos, dobijamo izuzetno smiješnu, ali i još više žalosnu priču u koju vjeruje više od polovice ljudske populacije. I da bi stvar bila gora, moramo postaviti pitanje koji je bio razlog za stvaranje ovoliko beskorisnog prostora van planete Zemlje ako je već centar svih zbivanja samo na njoj? Zašto je Bog stvorio Svemir ovako golemih razmjera? Zašto je bio tako neracionalan u svom stvaranju? Zašto je uzaludno trošio vrijeme? Odgovor koji vjernici često daju je taj da bi nama svima pokazao kolika je njegova moć! Vrlo neočekivan i nadasve maštovit odgovor. Ali zaista, samo idiotska ljudska mašta može Boga u isto vrijeme predstaviti kao nekoga ko je stvorio Kosmos ovako zastrašujućih razmjera da bi se "folirao", a u isto vrijeme taj isti Bog ne može imati dijete jer nema žene.

''
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by poslednjalatica

http://nemaboga.blogger.ba

Vernici su budale
Post ti je divan....SRAMOTA!

Nebtno da li je neko ili ja vernik ali ovo napisati...

Kako je divno videti ovako nesto i bez svojih reci izbaciti link...

Pozdrav!
Sad bih ja kao vernik, trebao da pisem tuzbu za vredjanje i podnesem je zastitniku za ljudska prava jer je korisnik sa nikom poslednjalatica namerni i sa predumisljajem uvredio mene kao vernika
Korisnikov avatar
By Incubus
Evoluirao sam, od sada sam antiteista.
Ali simpatična mi je ta različitost, i da volim Božić (oba datuma), Bajram, Pashu ... Iako sam ne slavim praznike fašističkih organizacija.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a i za taj sok mi je svejedno...jebemliga...lagala bih da kazem da nije
Korisnikov avatar
By mili86
uvek si tako 'ladna da to cak pocinje da mi se svidja... :kissass:
Korisnikov avatar
By huamua
nisam vernik.
imam svoje mišljenje i ideju o veri i da kažem nekom božanstvu
ali nikako to nije otrganizovana i institucionalizovana religija
By Guion Nerville
Naidjoh na ovo kauzalno rasclanjivanje mogucnosti egzistencije; kako se cini, a suprotno uobicajenoj potrebi ili ucitavanju - kao najbolja (po ljudsku vrstu) se ispostavlja varijanta da on i ne postoji (odnosno, da je neprisutan).

".....Zatim bih razmisljao o smislu zivota, o nasim sopstvenim poplavama i potresima. Tako sam razradio niz teorija, jer mi se pomisao da nama upravlja neki svemoguci, sveprisutni i dobrostivi bog cinila tako suprotna svemu da cak nisam ni verovao u mogucnost da je neko ozbiljno shvata. Negde u to vreme, kada sam postao clan pljackaske bande, razradio sam sledece mogucnosti:

1. Bog ne postoji.
2. Bog postoji i on je obican nitkov.
3. Bog postoji, ali ponekad spava; njegovi kosmari su nas zivot.
4. Bog postoji, ali povremeno ima nastupe ludila; ti nastupi su nas zivot.
5. Bog nije sveprisutan i ne moze biti svugde. Ponekad je odsutan. U drugim svetovima? U drugim stvarima?
6. Bog je obican sinji kukavac, suocen s problemom suvise slozenim, koji prevazilazi njegove snage. Bori se s materijom, kao umetnik sa svojim delom. Katkad mu podje za rukom da bude Goja, ali je uglavnom jad i beda.
7. Bog je porazen, pre pocetka Istorije, u boju s Knezom Tame. Pretvoren u navodnog djavola, Bog je uveliko izgubio od ugleda, jer mu se pripisuje da je stvorio ovaj kukavni svet."
Korisnikov avatar
By Srklet
ne mislim da bog postoji, ali i da postoji - so what? ona bih valjda organizirao nekakav pokret otpora ili terorističku ćeliju te vršio napade na boga. ^^
Korisnikov avatar
By Madonna
išao sam unazad evo sad sam na str ŠEST i hteo sam jedno 30 postova da citiram i vratim jer su epic ali evo vratiću ovo :giggle:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1564420#p1564420]MDNA napisao:[/url]
Originally posted by Gayboy15
Zato što je stvorio MUŠKO I ŽENSKO,i neznam kako da se nosim sa homoseksualnošću,jer ne želim da prkosim Bogu,neznam kako se on odnosi prema tome.
Vidim ja da sam ja zalutao među bezbožnike i bezdušnike.Najveći grijeh je odricanje od Boga.
:up:
Originally posted by Gayboy15
SRAMOTA!!!
:up: :up:

:sudija:
Korisnikov avatar
By Madonna
ne radi edit. ''well, we don't KNOW if it did ''
Korisnikov avatar
By Madonna
I'm fine with neobjasnjive stvari, plasim ih se ali ne objasnjavam ih glupostima kao sto je bog npr.
Korisnikov avatar
By 2kune
Beogradski Omnipotentni Gradonačelnik
B.O.G.
:opatica:
Korisnikov avatar
By Macan86
ja sam bog mojim simsovima :D...Ja sam ih sklepao,ja ih šetam na daljinski,huškam ih da se međusobno svađaju...nisam ih još primetio da na neki način pokazuju njihovu vereu u mene,al mislim da je to pitanje vremena,pošto sam provalio kako se dodaju pare a da ne mora da se radi i svima sam preko noći nabudžio vile :lol:
(stvarno,el ima neki mod za sims4 da ti se klanjaju,to bi bilo kul :D )
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!