Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Aaaa, pa roditelji su dovoljno bogati da finansiraju studije u inostranstvu, to je ogromna, npr. Mislim sa druge strane jesam stranac, čuje se akcenat, nemam nesmetano pravo rada trenutno, ali sa druge strane, ja mislim da jedini način kada takve stvari mogu da utiču na tebe jeste u formativnim godinama, kada nisam imao problema, tako da ni to mi nije neki disadvantage. Uzimao sam časove klavijatura, npr. Mislim generalno sam sve za šta sam bio zainteresovan mogao da ostvarim. Kuća puna knjiga je ostala posle mene, roditelji ne vole da čitaju, to mi je usadio brat. :lol:

Ne pada mi ništa novo na pamet, stvarno nisam puno promislio.

Ali ovo za samopouzdanje to si u pravu. To nije podrazumevajuća osnova za sve i oooogroman je deo privilegije...
Korisnikov avatar
By Srklet
which reminds me of na jedan moj obračun s blagajnicom u billi još dok je haider bio živ. moguće je da sam već pisao o tome :nesiguran:

stojimo frend i ja u redu za kasu i pričamo hrvatski. kad smo došli na red ona krene naše stvari, nakon što očita cijenu, skoro pa bacati dalje. i onda promrmlja: hier wird deutsch gesprochen. kako smo joj onda fino jebali sve po spisku na njemačkom, pravi buržujčići - ona je obična treš kasirka, mi smo za nju obrigkeit i neka slobodno svoje nazi stavove zadrži za sebe.
u toj je situaciji, zanimljivo, naš klasni privilegij totalno nadmašio njezin privilegij državljanstva. vjerojatno je jadna žena od tada još vatrenije mrzila auslaendere. :lol:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
-Imam mozak koji koristim.
-Nisam medju onima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.
-Radim (i imam mogucnosti za to) na svojim snovima/zeljama koji/e se ispunjuju s vremena na vreme.
-Imam oba ziva roditelja koji su za (skoro sve) uz mene.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429550#p2429550]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429532#p2429532]KorvinOdAmbera napisao:[/url]
Šta sam ja doživeo da mi ljudi govore. :drama:
trenutak u kojem sam ja odlučio da ne želim živjeti u beču se desio na kasi u billi. bio sam s frendom koji je studirao na TU i pričali smo hrvatski dok smo čekali u redu. kad smo došli na red, prodavačica (onaj tipični primjerak austrijskog lumpenproletarijata s oksidiranom kosom, kojemu je DJ Oetzi vrhunac muzike) je naše artikle počela vrlo grubo bacati preko blagajne, gledajući nas vrlo neprijateljski. mi smo bili zbunjeni sve dok hajderovka nije rekla 'hier wird deutsch gesprochen'. e, onda smo joj jebali mater na njemačkom.
imali smo i super buržujski moment kada smo joj rekli da mi ovdje završavamo faks, a ona je glupa neobrazovana kasirka.
long story short, austrians are fucking nazis. give me germans every day of the week.

Ali vredi se ponoviti... :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Kao polu srpkinja spadam u grupu "nebeskog naroda"

Treba li mi veca privilegija od toga?
Korisnikov avatar
By antibiotic
sada kada su izbeglice i migranti na granicama ocito je zbog cega se trebati osecati privilegovanim.
s druge strane, plasim se da ce "privilegovani" postati druga rec za "blago nama", neki cudan osecaj samozadovoljstva i utehe ako ste beli i drzavljanin EU ili USA, recimo. Nije tako tesko priznati privilegiju kao sto izgleda.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731384#p2731384]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731377#p2731377]Anhedonie napisao:[/url]puno stvari

npr, dlakavost/bradatost i gradja (izgledam "muzevnije", samim tim sam privilegovan u odnosu na "fem" momke koji bi mogli dobiti batine samo zbog izgleda)
krupnije sam gradje (opet ista situacija, pre ce neko sitniji da bude napadnut)
muskog pola
inteligencija
imao sam snage da se outujem
idu mi prirodne nauke, posebno programiranje, i imao sam tu srecu da sam se vrlo rano opredelio za to (da nije ovakva situacija u srbiji ovo ne bi bila privilegija)

itd itd ima kolko osh
zapravo, ako mene pitas, bas nije. nikom ne bih pozeleo da bude ja.
Korisnikov avatar
By Vel boy
s obzirom da mi je tematsko pitanje N/A, samo bih se složio s ovim,
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731225#p2731225]7Hz napisao:[/url]
Valjda je visoka inteligencija i osjetljivost na nepravdu najveće prokletstvo u današnjem društvu koje je dizajnirano da najstrože kazni razmišljanje vlastitom glavom...
i kratko rekao glede hoodieja i rasa, da i pored čestog anticrnačkog rasizma, sve u Americi zna vrlo ovisiti gdje, kada, ko, kako...pa i do reverse rasizma.....
By Ulix
Ako zanemarim ove standardne, bezmalo podrazumevane privilegije (beo, muškarac, itd. - Anhe je sve to pobrojao) smatram privilegijom to što sam odrastao u porodici gde sam ceo svoj život morao da govorim na dva jezika, gde sam imao na raspolaganju zaista impresivnu biblioteku, priliku da budem izložen kvalitetnoj muzici, jednom dosta dobro definisanom etičkom sistemu zahvaljući kom nisam imao problema da prihvatim svoju seksualnost, a ni da ona bude prihvaćena na nivou na kom mi je to potrebno, itd. Dobio sam dobro i široko obrazovanje, ceo paket, gimnazija, sto godina muzičke škole, školovao se praktično isključivo na stipendijama i budžetima, itd. Privilegija je i to što baba ima mađarsko državljanstvo. :lol:

Na neki način ja i odsustvo privilegija smatram privilegijama zbog dobrih stvari koje iz toga proistekle. Recimo, finansijski nikada nisam bio privilegovan, i od srednje škole sam se trudio da zarađujem da bih se lakše školovao. Da nisam upisao fakultet na budžet, verovatno da ne bih mogao uopšte da studiram. Koliko god da je to bilo teško, naučio sam da se pobrinem za sebe i da se snađem, a mislim da sam zbog finansijskih poteškoća imao i akademskih koristi - fakultet sam završo u roku, u životu ispit nisam preneo u narednu godinu, jer sam znao da školarinu platiti ne mogu. Tako da je to pitanje privilegija pomalo mač sa dve oštrice. Da sam imao finansijsku sigurnost, sasvim moguće da bih studirao sto godina, znajući sebe, a i bio bih nepodnošljivo derište.
:)

U ovom trenutku, privilegija je što finansijski ne zavisim od politike, rodbine, partije ili drugih veza i vezica, pa mi to daje vrlo komotan prostor da serem kome hoću i da se svojim poslom bavim onako kako smatram da treba, a i da živim svoj život onako kako želim.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731629#p2731629]Ulix napisao:[/url]

Na neki način ja i odsustvo privilegija smatram privilegijama zbog dobrih stvari koje iz toga proistekle. Recimo, finansijski nikada nisam bio privilegovan, i od srednje škole sam se trudio da zarađujem da bih se lakše školovao.
Da. Vjerujem da se na taj način vrlo rano nauče neke životne lekcije i steknu radne navike.
Kad bih mogla promijeniti jednu stvar u svom životu, onda bi to bilo potpuno ukidanje financijske pomoći od trenutka kad sam bila sama sposobna zarađivati. Dugoročno se taj financijski priljev nije pokazao privilegijom.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ni meni
najmanje sam prokrastinirao i zapravo sam vise zaradjivao kad nisam imao
Korisnikov avatar
By bas bleu
privilegija: bela si i dobro govoris jezik sto znaci da te u imigracionom tretiraju skroz drugacije od ostalih nijansi. ne moras da cekas deset sati kao, na primer, trudnica sa malim detetom koja je znacajno tamnija i ne barata engleskim najbolje. najodvratnije.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731871#p2731871]bas bleu napisao:[/url]privilegija: bela si i dobro govoris jezik sto znaci da te u imigracionom tretiraju skroz drugacije od ostalih nijansi. ne moras da cekas deset sati kao, na primer, trudnica sa malim detetom koja je znacajno tamnija i ne barata engleskim najbolje. najodvratnije.
npr. imam pravo da pojedem krofnu u supermarketu a da mi na kasi ne naplate, za razliku od crnkinje u lošijoj odeći od mene.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
По томе што сам рођен кад сам рођен (и гдје сам рођен) и што самим тим могу уживати и слободно читати, гледати и слушати дјела највећих умова који су газили овом планетом. Е сад, одређени простор и одређено вријеме дају и другу страну медаље, а то је далеко од било какве привилегије. Уопште узев, већина ствари које бих набројао имају ту неку дихотомију, па бих на крају можда ипак рекао да је то оно свакидашње: жив сам и релативно здрав.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
poenta privilegija nije da li si ti zaista bolji ili gori vec da li imas specijalan tretman od strane drugih ljudi zbog nekih svojih osobina.
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732795#p2732795]Anhedonie napisao:[/url]poenta privilegija nije da li si ti zaista bolji ili gori vec da li imas specijalan tretman od strane drugih ljudi zbog nekih svojih osobina.
dakle nisi procitao deo "NE SMATRAM SEBE SPECIJALNOM PAHULJICOM" therefore ne treba mi specialan tretman,nisam retardiran ili vec nesposoban da se o sebi brinem...
potrudi se da procitas ceo post pa tek onda odgovori,ako vec zelis da mi solis pamet na forumu
Korisnikov avatar
By Anhedonie
privilegovan si, recimo, u odnosu na bilo kog roma, samim tim sto, npr, da se desi situacija gde tebi i nekom romu treba krv da bi preziveli a samo jedno pakovanje krvi moze da se iskoristi, veca je verovatnoca da ce je dati tebi nego njemu.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732803#p2732803]Anhedonie napisao:[/url]privilegovan si, recimo, u odnosu na bilo kog roma, samim tim sto, npr, da se desi situacija gde tebi i nekom romu treba krv da bi preziveli a samo jedno pakovanje krvi moze da se iskoristi, veca je verovatnoca da ce je dati tebi nego njemu.
Zwenki apropo Roma:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2680194#p2680194]Zvonki napisao:[/url]Pa da sve je to meni isto,pederi puse kite a nisu gay,narkoman se fiksa a ne uzima trodon,a ciga vozi mercedez a zivi u kontejneru
Ne troši reči...
Korisnikov avatar
By Zvonki
Kortvine ajd ne kaki keve ti...napisao sta sam napisao pa mozes da crknes...
Ahne mene ne treba uporedjivati sa drugima,ja se ne takmicim sa drugim ljudima,a ako vec hoces da me uporedjujes onda nemamo sta da pricamo ovde pa cak ni uzivo....
Korisnikov avatar
By Madonna
Jel me lozite da pokusavate zvonkiju da objasnite temu... Ili ste u fazonu lets see where this goes just for laughs ili ste ga ozbiljno precenili
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ヽ(◉◡◔)ノ ja sam zwenki wheeeee ヽ(◉◡◔)ノ
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!