Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
na ovu temu imam reći ovoliko

totalno mi ne smeta srpska zastava da bi se oko toga prepirao s patriJotama.
u srpskom narodu mi smeta uglavnom i manje-više sve ono isto ili slično što mi smeta i kod većine svih drugih naroda istočne polovine Evrope.
kamo sreće, KAMO SREĆE, da su Srbi i većina drugih naroda istočne polovine Evrope ista stvar kao Danci, Francuzi, Španci...., oj, barni.
u vezi Amerike, specifično, barni jeste donekle u pravu, Amerika paradoksalno podseća na istočnu polovinu Evrope, samo na specifično američki način, ali verujem da je to jasno i Viktoru. jer, s obzirom koliko se ta zemlja odavno predstavlja liderom (savremenog) zapadnog sveta i samopostavlja za svetskog redarstvenika, čovek bi mislio da je u Americi sve, što je ljudski moguće više, odavno ravnomerno usavršeno. kad tamo, svega i svačega, a najmanje ravnomernosti i takve ljudske usavršenosti, još uvek. međutim, pošto to sve veoma zavisi od toga koja i kakva je vladajuća politika u npr. Americi, moram reći da odjebavanjem bushizma i dolaskom Demokrata na vlast, veći su izgledi da se i Amerika približi, u proseku, društveno boljim zemljama poput suseda joj Kanade i/ili u Evropi Danskoj, Francuskoj, Španiji....
Kamo sreće da je isti slučaj i sa Srbijom i ostalim zemljama ex-Yu gde Srbi domicilno žive.....

e, ako sam zbog mog iznad napisanog viđenja šire slike, i ja "autošovinista", joj, kako me zabole.... :kolo:

edit: pojašnjenje pojma - istočna polovina Evrope - tačno one zemlje i društva koje/a su samo zamenile/a duževremensko birokratoboljševičko jednoumlje duževremenskim religijozističkim birokratofolknacišovinističkim, bilo da su geografski u istočnoj, jugoistočnoj, severoistočnoj ili centralnoj Evropi. naročito se to odnosi na Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Letoniju, Srbiju, BiH, Makedoniju, Albaniju, Kosovo, Crnu Goru (za koju se određena doza optimizma nazire), Moldaviju (za koju se određena doza optimizma nazire), te Jermeniju, Gruziju, Azerbejdžan (ukoliko ove poslednje tri uračunamo ikako u Evropu jer su više Evroazija u punom i pravom smislu).
nešto manje se to odnosi, no, ipak, donekle odnosi i na Hrvatsku (koja je u najnovije vreme uspela da krene nabolje te se srećom pretežno otrgla iz ove kategorije), Mađarsku (koja se u najnovije vreme nažalost strovalila u ovu kategoriju tj. pogoršala), Rumuniju i Bugarsku (koje nestabilno variraju obe bolje-gore-gore-bolje duže vremena).

u istoj grupi su bile ili jedno vreme ili donedavno i sve druge zemlje i društva južno od Finske i istočno od Nemačke, Austrije i Italije, ali više, bilo od nešto duževremenskije ili od nešto kraćevremenskije, relativno rečeno, nisu.

ne uključujem u pojam - istočna polovina Evrope - Grčku jer Grčka je imala poprilično drugojačiji društveno politički istorijski tok od - istočne polovine Evrope - iako je geografski sasvim jugoistočnoevropska.
ne uključujem u pojam - istočna polovina Evrope - ni Tursku jer je više Evroazija u punom i pravom smislu i jer je imala i ona opet poprilično drugojačiji društvenopolitički istorijski tok od - istočne polovine Evrope - sve i kad bi se Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju uračunalo u - istočnu polovinu Evrope- .
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557826#p2557826]Vel boy napisao:[/url]
totalno mi ne smeta srpska zastava da bi se oko toga prepirao s patriJotama.
.
nije stvar da li smeta, vec je stvar boljeg ukusa, estetike, senzibiliteta..., sto se, naravno, na kraju zavrsilo vredjanjem na ideoloskoj osnovi, iako u to polje nisam ni hteo da ulazim.

Narocito su popizdeli kada sam krenuo sa paralelama svastike i "4 C"...
Korisnikov avatar
By Vel boy
shvatam ja tebe.
od patriJota ništa novo, s njima se diskusija o estetici ne može voditi. oni su zombiji njihove ideologije. pričamo o narodu i sistemu gde sasvim nepokajani i zainaćeni terorista vacić i nakon četverogodišnjeg razvlačenja nazovi sudskog procesa biva skoro potpuno pomilovan te tako skoro direktno ohrabren. putinizam, aljbinkurtizam, lukašenkizam, erdoganizam, morsizam na srpski način.
i, onda nam barni besedi kako je to sve ista stvar kao Danci, Francuzi, Španci.....
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557705#p2557705]Jheronim van Aken napisao:[/url]Rečima pokojnog Adolfa Hitlera:
"Žao mi je samo što nikako ne mogu da pojedem koliko bih sada želeo da povratim"
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557693#p2557693]blenta napisao:[/url]meni od starta nije jasno zasto neko gaji emotivna osecanja prema parcetu zemlje uopste
shodno tome debilana su mi i ti sto se uvijaju u srpsku zastavu
ali i britansku i americku

a ponajvise ovi sto misle da ako se neko uvije u srpsku da je seljak a u uk da je kul
kao i ovi sto misli da je kulje uvijati se i slikati sa srpskom jer to nesto kao znaci

nadalje mi je potpuna nepoznanica kako je neko ponosan sto je d'izvines
sto je 'z-picke isp'o na odredjenoj teritoriji

jer to se obicno prenese i na odnos sa ljudima
i na kraju sa tom 'zastavom' prelepljenom preko ociju trazis misao u glavi ....nema nista
Thenk you blenta for life
To ja nikome ne mogu da objasnim: pogrešno shvatanje patriotizma. Kako možemo reći da volimo svoj narod kada nam većina tog istog naroda pojedinačno ide na živce i nervira nas? Dakle - kada na jednom mestu okupimo grupu ljudi koji nam idu na živce, tada tu grupu možemo nazvati narodom i onda je volimo.
Mrzeti neki narod je podjednako glupo kao i voleti ga.Ja volim dva Hrvata, jednog prezirem a ostale ne poznajem.
Ja se s vama dvojicom načelno slažem, ali to je nekako lakši dio priče. U konačnici, moraš se nekako postaviti prema okolini u kojoj si se našao. I pri tome nisam siguran da je taj neki progresivni autizam spram ideje "nacije", gdje se to odbacuje kao ideološko praznovjerje, baš najkorisniji. Uvijek mi se činilo pametnijim prihvatiti patriotski diskurs, ali konstantno redefinirati što to znači biti patriot i inzistirati na tome, nego konstantno izražavati indignaciju što jedan (velik) dio populacije voljno pristaje na homogenizirajuće efekte jedne organizacijske strukture. To izuzimanje sebe iz političkog simboličkog poretka, tako što ga proglasiš nevažećim, ima predvidljiv efekt: ukidanje dijaloga, getoiziranje u neki intelektualno-građanski bubble u kojem uživamo u međusobnom zgražanju kako su svi van tog balončića od sapunice idioti,, što mase, u doticaju s takvim stavovima, percipiraju kao dociranje s kule od slonovače.

Fikcija ili ne, nacija je trentuačno jedna od dominantnih organizacijskih struktura na planetu. Stav "ma to je sve glupo i besmisleno" ni na koji način ne umanjuje operativnost te fikcije. A bojim se da je ista priča s religijom.
Korisnikov avatar
By 2kune
A bojim se da je ista priča s religijom.
Nažalost il na sreću, nije. Religija je samo jedan od vanjskih označitelja nacionalne pripadnosti, puka etnografska značkica na reveru svemoćne nacije, ne postoji više sama za sebe. Osim, naravno, u islamu gdje je vjerski identitet postao osnov za stvaranje jedne čudnovate nadnacionalne nacije.
Korisnikov avatar
By blenta
laereme, nem' pojma
nije da sam seo pa porazmislio te dosao na ideju da mi je ideja nacije ideolosko praznoverje
nego sam za vreme svogg malog bednog zivota ziveo u 7 drzava 2+ godine
i jednostavno ne osecam da pripadam samo jednoj
niti da me jedna definira, niti se imalo uklapam tamo gde mi zive roditelji
shodno tome ne vezujem se za parcad zemlje (vise za ljude i/ili kulturu ali to je mobilnije od teritorija)
i kad je neko ponosan samo na samu cinjenicu sto je rodjen ili zivi negde to mi je nekako...
isto kao potpisivanje stotine onlajn peticija za koje niko ne mari sem glupaka kojima se zivot svodi na potpisaivanje istih :)

a to sto ja mislim da je nesto glupo ne utice na "operativnost tih fikcija" mi isto tako nije bitno
trudim se biti okruzen ljudima koje ne smatram moroncinama
(ne neintelignetnima ili manje pametnim, sto nije prestup, nego moroncinama)
Korisnikov avatar
By Vel boy
mali off,
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557968#p2557968]blenta napisao:[/url] ...
isto kao potpisivanje stotine onlajn peticija za koje niko ne mari sem glupaka kojima se zivot svodi na potpisaivanje istih :)
ju, što bih ja voleo da znam ko su ti glupaci kojima se, ni manje ni više nego, život svodi na potpisivanje stotine onlajn peticija :) . ako im se, ni manje ni više nego ŽIVOT (ej, bre, život ceo) :wow: , bilo to figurativno ili bukvalno, svodi na potpisivanje istih, i ja mislim da su glupaci. ali, KO su ti glupaci kojima se, ni manje ni više nego, život svodi na potpisivanje stotine onlajn peticija, I wanna know :lol:
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557968#p2557968]blenta napisao:[/url]laereme, nem' pojma
nije da sam seo pa porazmislio te dosao na ideju da mi je ideja nacije ideolosko praznoverje
shodno tome ne vezujem se za parcad zemlje (vise za ljude i/ili kulturu ali to je mobilnije od teritorija)
i kad je neko ponosan samo na samu cinjenicu sto je rodjen ili zivi negde to mi je nekako...

a to sto ja mislim da je nesto glupo ne utice na "operativnost tih fikcija" mi isto tako nije bitno
A najtragičnije od svega toga je što se ti luzeri uglavnom ponose nečim što nije njihova zasluga.
Oni se, naime ponose time što je njihova majka odlučila da se kresne baš sa pripadnikom njihovog, a ne nekog drugog naroda.
Bravo mama!
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557920#p2557920]Vel boy napisao:[/url]shvatam ja tebe.
od patriJota ništa novo, s njima se diskusija o estetici ne može voditi. oni su zombiji njihove ideologije.
zapravo, nasao sam se na mestu gde je estetika glavna tema (arhitektura, i ostalo), sve bude krasno, ali onda neko otvori temu "grb srbije" i onda... vidis gde si se zapravo nasao tj. medju kakvima i ne mozes da verujes.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557968#p2557968]blenta napisao:[/url]l ne osecam da pripadam samo jednoj (naciji)
Verovatno imas slicno iskustvo da te ljudi po belom svetu cesto pitaju "odakle si?" (misleci pritom na zemlju tvog porekla, rodjenja, ili cak nacionalnost roditelja) kako bi te bolje upoznali ili 'instant' definisali... sad, iako je ovo mozda pogresno, iza toga ne mora da stoji neka losa namera, i mene cesto interesuje odakle je neko i ljudi o tome obicno rado govore (posebno ako jos uvek nema pravih tema za razgovor).

Onda ti izgovoris magicnu rec "Serbia" i tu je vec stvorena neka slika sa manje-vise predrasuda.
U nekom momentu zelis da to znaci nesto vise nego sto znaci (ili manje, s obzirom na asocijacije na rat i agresiju), zelis da je nekim ljudima u toj Srbiji isto lepo i normalno, da su ljudi obrazovani, a ulice ciste, isto kao sto zelis i drugima zemljama, ali zemlji 'svog porekla' ili odrastanja ili maticnog jezika ipak zelis nesto vise iz razloga koje ne moram da nabrajam... mislim da ovo nema puno veze ni sa patriotizmom, ni sa vezivanjem za parce zemlje, vec sa zeljom (idejom?) da neke stvari nesto drugo znace, nesto sto nije 'moronski', bez obzira da li zivis u Srbiji ili van nje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, davno rekoh, vrlo često biva da kolikogod npr. ja ili npr. neki drugi progresivni mundijalistički kozmopolitski Srbin ne govorili, ne osećali ili krili da sam/mo srpske nacije kao datosti van moje ili naše kontrole, u glavama, očima, rečima, delima.... inonacionalnih, inorasnih itd.... bivamo lejbelovani kao Srbi, hteli ne hteli, bilo iz totalno bezazlenih objektivnih podrazumevanja socijalnih konstrukata zvanih nacije, etniciteti, rase.... , bilo iz poznatih šovinističkih generalizacija generalnih srbomrzaca (ova druga kategorija je očito problem, ona prva očito nije nikakav problem). ona druga kategorija je bila prisutna, srećom ne nužno većinski, od devedesetih naovamo (istina naovamo tj. kasnije sve manje) u Hrvatskoj, BiH (većinski hrvatski i bošnjački delovi) te još uvek nažalost perzistira na albanskom Kosovu.
svugde drugde u regionu exYu te Balkana, znatno manje.
u inostranstvu, bilo celom Zapadu, istoku, severu ili jugu, skoro baš nimalo. ja se u Americi, evo skoro punih 16 godina sam ovde, ne sećam da me je iko ikada krivo tretirao što sam eto autovanog srpskog etnonacionalnog porekla, dok u većinski hrvatskom i bošnjačkom delu BiH te u Hrvatskoj, jeste bilo toga, mada, samo od strane zle i/ili primitivne ali glasne i aktivne hrvatsko-bošnjačke ološi, NE od većine običnih razumnih Hrvata i Bošnjaka.

dakle, za srbende, srbenduše, velikosrbe, neočetnike, šešeljevco-koštuničinovco-dveraše-vacićevce-dodikovce-rkaradžićevce-mladićevce-amfilohijevce itd....., mi smo "autošovinisti, otpadnici, izdajice, ustaše, antisrbi, evrokomunisti.......", a za srbendo-srbendušo-velikosrbo- neočetniko-šešeljevco-koštuničinovco-dveraško-vacićevsko-dodikovsko-rkaradžićevsko-mladićevo-amfilohijeve mentalne društvenopolitičke pandane iz reda hrvatskog, bošnjačkog i albanskog naroda, mi smo "četnici, velikosrbi, jugoslavisti, cigani..." samo i jedino zato što imamo za datost socijalni konstrukt pripadnosti srpskoj naciji, sasvim bez obzira da li smo ili koliko smo progresivni, kozmopolitski, tolerantni, mundijalistički Srbi.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558009#p2558009]antibiotic napisao:[/url]
Verovatno imas slicno iskustvo da te ljudi po belom svetu cesto pitaju "odakle si?" (misleci pritom na zemlju tvog porekla, rodjenja, ili cak nacionalnost roditelja) kako bi te bolje upoznali ili 'instant' definisali... sad, iako je ovo mozda pogresno, iza toga ne mora da stoji neka losa namera, i mene cesto interesuje odakle je neko i ljudi o tome obicno rado govore (posebno ako jos uvek nema pravih tema za razgovor).
ne zapravo, u svim mestima gde sam ziveo pa cak i bio u poseti nemam to iskustvo
samo i jedino u skandinaviji

gde te pitaju na keca pre zdravo e odakle si*
*idiotskija verzija glasi "ko si ti" jer prevedu bikvalno sa danskog hvem der
sto na engleskom zvuci cudacki i borderline neukusno

incidentno danska je isto zemlja u kojoj sam video naj sovinizam za zivota,
otvoren, institucionalizovan, sistematski
ne znam dal je povezano i ima neke veze ili su samo sto ti kazes znatizeljni

elem zbog onoga sto sam ranije rekao kako se osecam glede toga
a kako nisam ranije svako malo pitan to / zapravo uopste
u pocetku me je takvo pitanje na keca zbunjivalo

i nije to lose pitanje, niti je tajna, niti je osetljivo pitanje
no zbog onoga sto sam ranije napisa'
kad me neko pita to isto mi je kao da me je pitao "e a sta si u horoskopu?"
necu se uvrediti niti uznemiriti, ali cu ga/je smatrati za malo ogranicenog/u
:prc:
Korisnikov avatar
By Srklet
dosta toga ovisi i o stavu. vise puta sam imao priliku svjedociti kako se ljudi iz istocne i juzne europe samoponizavaju pred onima sa zapada, koji se onda po defoltu postavljaju kao bolji.
primjerice, kad sam prosle godine bio u washingtonu, novinari iz istocne europe i afrike su gledali u amerikance kao u otjelovljene bogove, postavljajuci pitanja u stilu 'how can america help us yadda yadda'. s druge strane, kolege iz turske, indije i juzne amerike, te moja malenkost, nismo imali taj problem nego smo sve redom u state departmentu ispitivali o bradleyju manningu; nije da smo dobili za odgovor vise od 'no comment', ali to je logicno prvo pitanje koje se mora postaviti.
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557693#p2557693]blenta napisao:[/url]meni od starta nije jasno zasto neko gaji emotivna osecanja prema parcetu zemlje uopste
shodno tome debilana su mi i ti sto se uvijaju u srpsku zastavu
ali i britansku i americku (a da im to ista i imalo znaci u zivotu)

a ponajvise ti sto misle da ako se neko uvije u srpsku da je seljak a uvije li se u uk,us,... da je kul
posledicno i ti sto misle da je kulje uvijati se i slikati sa srpskom jer to nesto kao znaci

nadalje mi je potpuna nepoznanica kako je neko ponosan sto je d'izvines
'z-picke isp'o na odredjenoj teritoriji

... to se obicno prenese i na odnos sa ljudima
i na kraju sa tom 'zastavom' prelepljenom preko ociju trazis misao u glavi ....nema nista

:lood:

edit:
nadjite si nesto drugo u zivotu vredno ponosa
:hand:
E baš tako. :up:
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557968#p2557968]blenta napisao:[/url]laereme, nem' pojma

pa sto ne pises onda na nekom gej forumu amerike ili neke od tih 7 zamalja u kojima si ziveo...

precenio si ti blento sebe, mnogo si nazidao...srusice se i ono sto vredi kod tebe
Korisnikov avatar
By antibiotic
to sta je blenta nazidao u svom zivotu je samo njegova stvar, barni uzdrzi se od licnih insinuacija, ako moze...
Korisnikov avatar
By blenta
a otkud ti znas da ne pisem?
i ukoliko ne bi pisao jel bi to nesto znacilo?
ako znaci sto ti pises ovde? sto ne pises na forumu gej podmlatka spc? :awesome:

ne shvatam ni kako sam to sebe precenio u prici da mi je ideja
snaznih identifikacija sa nacijom bezvezna
ne samo srbijanska nego i americka i svaka druga

zapravo meni nije jasno uopste nista sta si ti hteo reci meni u tom postu

edit:
*si imao na umu masoneriju barni? :awesome: :flasher: :awesome:
By space_oddity
Mislim da je hteo reći da se ti, makar podsvesno, snažno identifikuješ sa srpstvom, jer pišeš baš na gej srbija forumu, a ne npr. gej danska.
:smeh:
Korisnikov avatar
By blenta
forum gej medicinara u SAD koji se loze na ftm persone koje zive u dijaspori
i vuku korene sa latinske amerike ali opet se ne identifikuju snazno sa domicilnim drzavnim tvorevinama
a citali su nicea, kafku i fukoa i zele da ih probusi srpski nomadski studenac
koji pritom vice cuti kurvo dok te karam

:sveca:
Korisnikov avatar
By blenta
mene je sad zapravo sramota
sto sam procitao vase odgovore, kliknuo dole,
i istipkao ovo za cca 7 sekundi bez da sam zastao na tren
:facepalm:

edit:
sa sve lapom koji ima dansku tastaturu pa desnu trecinu bukvalno nagadjam sta je sta
:smeh:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Bitno je imati ciljeve u životu i znati ih taksativno i plakativno nabrojati!

Mada ti ni forumi ne idu od ruke, kada ne vidiš 1 novih poruka desno. :D
Korisnikov avatar
By blenta
pa eto
vec mi se rusi sve sto sam nazidao
cek sa'cu da te smeknem
:pervert:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!