Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400440#p2400440]mega therion napisao:[/url]predlazem Robert-a Graves-a i njegovu knjigu o the White Goddess. Poenta je da su ljudi u periodu matrijarhata ziveli u jedinstvu sa prirodom, a kasnije su odbacili istu. Ljudi su na pocetku slavili darkness, water, eternity a potom su iste te stvari stavili u negativan kontekst.. Da ne tupim sad previse... Ko to procita, sve ce mu se samo pojasniti. P.S. Nije ovo knjiga o demonima, a u iste licno ne verujem.
uz dužno poštovanje prema autoru, Robert Grejvs je davno prevaziđen, a često i vrlo proizvoljan.
Korisnikov avatar
By mega therion
nzm, to mi je bilo stivo za ispit koje me je oduvalo skroz naskroz. :) tj, delovi toga.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400422#p2400422]Orlando the Lady napisao:[/url]
sta bi to bio moj ,,jasno definisan okvir"?
radi jasno definisane prakse, izučavanja te vrste djela jer te zanima jezik i stil, linkivtika, istorija, pshihologija, radi zabave... tako nešto.

čitanje "radi obavještenosti" mislim da nema neke koristi u tvom slučaju (kao što reče a. a nagovještava d. - može biti kontraproduktivno). te knjige često su teatralne i pune stvari zbog kojih se čovjek osjeća nemoćno (npr. tvrdnja da će praktikant tek nakon 5 godina intenzivnih vježbi uspjeti da uradi neku sitnicu, ili, ako se usudi da uradi nešto i uspije mu/joj biće strašnih negativnih posljedica).

okultno se zasniva na umješnosti praktikanta da svjesno promijeni svoje stanje uma, makar ja to tako vidim. kad ritual (npr.) počne, stvara se posebna atmosfera, uradi se što treba, i zatim se ritual zatvara. zatvaranjem se svijest vraća u "normalan" svijet. ono što nekom ne treba jeste to neko međustanje u kojem je sve moguće i sve stvarno (kod neokultista izaziva nelagodu, a kod okultista nečesto i ludilo).

za problem koji si navela postoji, opet, IMHO, 2 rješenja: da ga riješi neko ko je u stanju ući u "istu ravan problema" i "istjerati entitet" (sveštenik, okultista, grupni ritual...) iz prostora i uma. drugo rješenje je "shvatanje" da entitet ne postoji - što uostalom i tvrdi najjača aktuelna škola magije (nauka).
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ma neeeeeeeeee, ja sam ti odgovorila: da ne poludim od straha/ u strahu
Korisnikov avatar
By bern
strahom se hrane mnoge ale :hamlet:
Korisnikov avatar
By Herald
Ako je vezan za kucu, samo treba da ne ulazis u istu da te ne bi probio. A koliko vidim vec jeste. Ili te probija. Ne znam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!