Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By alexandermagic
Awww, Kiwi kao i ja, ima sestru i zeta u Italiji. :hyper: :skačeuambis:

OnT: Sve je moguće, sve je moguće... A što ne bi bilo?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Lepa Krepa

jes moguce i zna biti jako neprijatno. narochito kad ti se desi par takvih fejk budjenja u nizu, pa te uhvati panika da'sh d'umresh trapped u snu.
da. Mislim da mi je to najnepriatnije iskustvo u zivotu.

Ali, sa druge strane, bas cesto provalim da sanjam, ili nakon budjenja shvatim da je san bio mnogo lep, pa zaspim nanovo i navigiram desavanja u snu kako zelim. E, to je savrsenstvo.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Cesto u toku sna shvatim da sanjam, previse slatko da bi bilo istinito. :lol:
Pre deset godina sam imala neki cudan san, ne secam se o cemu ali znam da je bio cudan, osetim da sanjam i taman da se probudim ali ne mogu i ne mogu, nisam mogla da se pomaknem, kao paralisana, vristala sam u sebi. :nerd: Nesto najodvratnije na svetu.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Svake noci sanjam, i uvek sanjam nesto vrlo neprijatno, tako da sam se izvezbala da raspoznajem sta je san, a sta ne. Znam da je san, ali mi je i dalje jako strasno to sto sanjam da chak i placem, vichem, hodam po kuci itd.

E daaaaaa, najgore su mi nocne more kada me nesto napada,juri, a ja ne mogu da se maknem, kada hocu da vrstim i vristim iz sveg glasa, a cuje se jedva shapat. :strah:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
posto mi je vecina ruznih snova ista, prepoznajem da je san i uspem da se probudim/mrdnem u neku drugu pricu

al samo kad je taj odredjeni scenario

evo sinoc sam sanjala kako sam u drustvu sa jednom skroz :sweet: malom, pricamo mi, zezamo se, al naravno ja nista ne uradim :retard: cak ni u snu :retard: i na kraju se pojavi njen decko :retard:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Okej, ova noc je bila pogubna: sanjala sam da je oko mene citava frakcija moje porodice i... da ne objasnjavam, oni mene uglavnom napusavaju zbog neke devojke, i meni to znatno tesko pada, i u jednom trenutku pogledam na displej telefona da vidim koliko je sati, vidim potpuno drugaciju fotografiju na njemu (neki sat koji pokazuje ponoc), i u tom trenutku se budim izbezumljena, drhteci, i- na podu. Jebote.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Kada su morbidni snovi onda se probudim, ne nastavljam da sanjam.

Ali često mi se događa, kako znam da menjam stanove, domove i krevete i (ne svaki DAN, ali prečesto za moj ukus i NE zato što spavam po raznoraznim kućama -.- ) da se probudim i kontam da se nalazim u tuđoj kući, te minutu kontam na kojoj strani je zid, koliki je širok krevet i gde sam ja to zaboga.

Kod ovih snova morbidnih se probudim i to je dobro, ali su mi najviše izluđujući snovi gde pokušavam nešto da držim konstantno, tipa da zamislim neki iks i da mi se on u mislima NE pomera. I ja non-stop pokušavam da ga ostavim tako i da se ne pomeri ni malo, ali mi to ne uspeva, i ko za inat krene da se kreće i onda se razbudim i nerviram se zašto ne mogu da ga držim u jednoj poziciji.. :luda:

Sanjao sam u srednjoj, a pre toga gledao Čari (gde jedna riba može da zamrzne vreme), kako se vraćaju na velikom odmoru svi đaci iz prodavnice gde većina kupuje sendviče, a između te prodavnice i srednje škole je benzinska pumpa. I ja tako najedanput shvatim da će ta pumpa eksplodirati, zamrznem vreme, i počnem jednog po jednog đaka da nosim u bezbednost sve do poslednjeg kada sam shvatio da će se sve ponovo odmrznuti i da nemam puno vremena. U tom trenutku pokušavam da se požurim, ali postajem sve sporiji do onog trenutka kada eksplodira benzinska i osetim silinu udara i toplotu na leđima i tada se probudim.
Ali ono što je najinteresantnije jeste da sam osećao vrelinu na svojim leđima dobrih pet minuta kasnije.
By str00ja
A što se ne spoje teme, ja sam pisao u onoj drugoj... :gubitnik:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
naravno da je moguce...ja sam skoro uvek svestan toga da sanjam. Radi se samo o tome da je u pojedinim slucajevima aktivnost mozga mnogo veca tokom sna nego inace, stoga i svest o tome sta se desava.
Korisnikov avatar
By bothways
Pa da, cesto sam svestan da sam u snu. I ma koliko ruzan ili cudan san bio, nikad mi ne padne na pamet da ga napustim. Zasto bih? To je samo san. :) A ako je jos i morbidan ili cudan ili zanimljiv, eto nesto bolje od filma za moju zanimaciju :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Ili sam sasvim svesna da sanjam, ili bar malkice.
Ili bude "o boze nadam se da sanjam. Mora da sanjam. Jeste, ja sanjam"

Jedino sto mogu da "kontrolisem" je-"e sada bi bilo lepo da bude tako i tako" i onda bude kurac, jer ja onda samo zamisljam dok spavam to sto bi bilo lepo, a ne sanjam to.
I kad god nesto lepo eroticno treba da bude, ja jebeno postanem svesna i onda ja hocu to ovako il onako i onda ne bude jebeno nista!
Ako sam sanjala 10 seksova za ovih 30 dina, jebesmisunce. :(
Bla.
Korisnikov avatar
By maka
obicno sam svesna da sanjam. desavalo mi se i da sanjam nesto sto mi prija,a svesna sam da je san i onda sam takodje svesna da ne zelim da se probudim vec pokusavam da produzim san. desavalo mi se i da sanjam nesto sto mi jako prija pa se probudim i padnem u depru :giggle:

elem,uglavnom sam svesna da sanjam.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Da, desava se... mada ne bas cesto, bar meni. Ne znam kako bih objasnila. :nerd:
Sanjam nesto i u nekom trenutku pomislim da to ne moze biti stvarno i da verovatno sanjam. I to uglavnom kada je nesto lose u pitanju.
Korisnikov avatar
By pochi
Par puta sam shvatila da sanjam i isto tako nisam mogla da se probudim. Uzasan osecaj.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nekoliko puta mi se dešavalo, obično kada su loši snovi u pitanju... ali nisam umeo da se probudim.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Moguće je.
To su tkzv. lucidni snovi.

Skoro svako moje iskustvo lucidnog sanjanja počinje na isti način, ponovnim uspavljivanjem nakon prvog jutarnjeg buđenja. Kad sanjam deo sna je normalan, nisam svestan realnosti, ali onda ide onaj trenutak kad tačno znam da nije realnost, setim se stvarnosti i tad se uglavnom budim, iako bih voleo nastaviti sanjati i "odigrati" neku situaciju. Nemam kontrolu nad tim...

Daklem, mogu da kontrolišem buđenje i svestan sam da sanjam...
:)
By Guion Nerville
Mogao sam to kao mali, sad ne pamtim ili me san zavlaci. Ne secam se tacno, mozda sam sanjao, da je bila neka emisija na televiziji u ljudima lucidnim sanjacima koji imaju tehnike lucidnog sanjanja, istrazivanja snova i tim putem otkrivaju stvari o svojoj licnosti.

A gde je slika u uvodnom postu? :rida:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie

To su bili recimo dosadno-neprijatni snovi, ne baš strašni, npr. da sam u autobusu u Hrvatskoj i da mi je odjednom nestala torba i onda pola sata idem okolo i tražim a svi me zamajavaju stvaranjem dodatnih zapleta i to se razvlači i razvlači, više se smorim nego što se iznerviram...
blago ti se... tebi su to samo snovi... :sigh:
Korisnikov avatar
By gossip
deshavalo mi se da shvatim sa sanjam...ali se ubrzo i probudim...
isto tako mi se deshavalo i da sanjam neki lep san i da pozelim da se san nastavi i kada se vratim u krevet on se nastavi :D
isto tako mi se deshavalo da desavanja iz spoljasnosti imaju uticaj na san...tipa sestri ispadne nesto...i onda se to manifestuje u snu... xD
isto tako mi se deshavalo da se utripujem da se nesto stvarno desilo...a ustvari sam sanjao...
svasta sam prosao sa snovima :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pre neki dan sam sanjao neki glupavi san.
Jedino čega se sećam jeste sveprisutna nelagodnost iako se ništa bitno nije dešavalo.

Pred kraj sna sam se našao na podu, gledajući ka hodniku iz koga mi se približavala neka čudna figura.
Na trenutak sam bacio pogled na zid, i ugledao sam zidnu lampu u mojoj sobi, i tada sam postao svestan da sam u krevetu i da je to samo san, te sam sebe naterao da se probudim i uspeo sam.

Bio je čudan osećaj, taj momenat buđenja... kao da sam sanjao sa otvorenim očima, polusvestan jer je moj položaj na kraju sna oslikavao moj položaj u krevetu, kao i zidna lampa na mom vidiku.

To me podseti na jedan san od pre nekoliko meseci.
U snu sam valjda dobio batine pri pokušaju silovanja, od kojih sam osećao jake telesne bolove tokom čitavog sna.
Kada sam se probudio, ispostavilo se da su bolovi stvarni jer sam se nalazio u vrlo čudnom, do tada nikada viđenom položaju na stomaku u kome sam uganuo ceo gornji deo tela.
Korisnikov avatar
By acid drop
^ meni se desilo nešto slično. sanjala sam da sam htela da se bijem sa nekim, baš sam bila agresivna, božsačuvaj.
i nikako nisam mogla da zamahnem pesnicom kako valja, sve nešto.. neki sloumoušn.. baš sam se pomučila. da bih se na kraju probudila ležeći na jednoj ruci (ili obe, ne sećam se baš).

da su mi ruke bile slobodne, verovatno bih 'nokautirala' zid.
By Swanheart
ne volim lucidne snove :rida:
jer nikad ne sanjam lepe snove nego sve bre neki kosmari i to tako godinama, jedno vreme sam se plasila da zaspim zbog tih snova :sigh:

mali off.
jednom sam u neko kretenskom snu sanjala da zabadam nekog glavom i jelte posto spavam do zida ustala gledala u zid 2 minuta i zakovala chelendrom u zid :doh:
Korisnikov avatar
By VikiVetar
Meni se dešavalo da sanjam nešto lijepo i da se u jednom trenutku probudim i shvatim da je sve bio samo san. Nakon toga pokušam ponovo da zaspim i da se vratim u san, ali to nije to, sve se svodi na maštanje u polusnu. Najgore od svega je to što se uvijek probudim u najljepšem trenutku sna...
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Heartkiller

Kad sanjam deo sna je normalan, nisam svestan realnosti, ali onda ide onaj trenutak kad tačno znam da nije realnost, setim se stvarnosti i tad se uglavnom budim, iako bih voleo nastaviti sanjati i "odigrati" neku situaciju. Nemam kontrolu nad tim...

Daklem, mogu da kontrolišem buđenje i svestan sam da sanjam...
:)
Nema šanse da sam izaberem šta ću da sanjam (voleo bih to), ali u okviru datog sna sam svestan da sanjam, donosim odluke i uvek biram neka govnarska rešenja. Tako su neki dripci počeli da me maltretiraju na parkingu dok sam čekao nekoga i umesto da se upustim u to kao što bih u stvarnosti, ja odem u knjižaru po neku nepostojeću Ekovu knjigu i vratim se kad su ovi već otišli. :cool:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Volim lucidne snove, keeping tracks in dream diary :luda:
Jendom sam na kratko uspeo da kontolisem sta sanjam
ali to je brzo (usred ushicenja) rezultovalo vracanjem u javu :sigh:
Nah, pokusacemo sa astralnom projekcijom :)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
tumačenje snova, strukture nesvesnog i predsvenog, Sigmund ili Sanjalica - pitanje je sad...
Naravno da je moguće biti svestan u snu. Samo je potrebno znanje. Znanje koje je potrebno za sanjanje temelji se na važnosti. Sanjaču mora biti važno da želi da sanja da bi održao san.
Čudne figure ili likovi rodbine i poznatih u snu su neorganska bića, koja kradu energiju od ljudi. Osnovni trik za postati svestan u snu je naći svoje ruke u snu. Za kretanje u snu je potrebna energija. Do energije se jedino može doći narušavanjem rutine u svakodnevnom životu. Za sanjanje se mora organizovati. Prvi princip sanjanja je "spokojstvo".
Postoji dosta literature o sanjanju.
Čovek mora shvatiti da je san isto što i java. Stvar je u naviknutoj orijentaciji putem socijalizacije.
Sanjač kada sanja on putuje svojim energetskim telom. Neorganska bića su bezoblični entiteti koji mogu obmanuti svakog. Ti neorganci su veoma dobro organizovani i mogu ih nazvati ratnicima svoje vrste.
Drugi trik u snu je naći ogledalo u snu.
U ovom za ruke i ogledalo stvarno ima nečega.
Znam da u SAD postoji čak i institut za proučavanje snova, a posebna pažnja je posvećena tom lucidnom snu.
Jednom ili dva puta u životu sam uspio lucidno da sanjam. :astral2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!