Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by blenta

dva puta iniciran
jednom u grand masonsku lozu ohaja u usa
drugi put u rotari klub ohaja

ne samo da se izjasnjavam kao hardkor skepticni racionalni sekularni humanist neg otvoreno hiper religiozne smatram ne mnogo mozgom obdarenima

ergo, nebitno je tvoje verovanje, zelje, htenja, sranja
bitna je njihova procena tvoje buduce korisnosti
Sigurno je bitna prakticna strana onog koji se prima.
U svakom slucaju to je i ritualno drustvo a ne udruzenje privrednika, a glavni ritual se vrti oko stvoritelja i ideje da je fizicko postojanje ljudi samo deo celokupnog bivstvovanja.. itd itd itd...
Rotari klub je ipak nesto drugo, tu verujem da prolazi sve i svasta.

U svakom slucaju offtopic

Za Darvinovo vreme su se pravila prijema i sami rituali sigurno postovali vise nego sada.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by unic0rn

Rotari klub je ipak nesto drugo, tu verujem da prolazi sve i svasta.

uh da. u ns su katastrofa. ima prepaljenih klinaca koji bi da organizuju takmicenje skutera na vodi. retardi.
Korisnikov avatar
By smaug
Ni Adam ni majmun....
Si ti citala (ijednu) teoriju evolucije ili 'nako samo pises slova na jekranu radi...?
By LeDeNa_
Sad razmisljam o Erich Von Danikenu

Da, pisem slova ;)
Korisnikov avatar
By smaug
A mos slobodno da razmisljas i o Darvinu o istom trosku.
Pises slova slova dekoracije radi jerbo ona u tvojoj izvjedbi ovde ne znace mnogo...
Al ako...
Lepo ti ide.
By LeDeNa_
Originally posted by smaug

Pises slova slova dekoracije radi jerbo ona u tvojoj izvjedbi ovde ne znace mnogo...
Al ako...
Lepo ti ide.
O Darvinu sam pisala...Ne razumem zasto me napadas.Ako imas sta reci, kazi...Ako ne, nemoj se meni obracati..

Pozdrav
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by LeDeNa_

Al ako...
Lepo ti ide.
O Darvinu sam pisala...Ne razumem zasto me napadas.Ako imas sta reci, kazi...Ako ne, nemoj se meni obracati..

Pozdrav
Ama ne napadam te. Ti si pitala sta mislimo o temi koju si ti postavila. Right?
Samo kazem da pises gluposti.
Rekla sam sta sam imala. Dakle ne moze da bude Adam ili majmun.
Ko tvrdi da smo nastali od majmuna ako vec neko tvrdi da smo nastali od Adama?
Dakle to sam te pitala.
A nisam tvrdila da nismo postali ni od majmuna ni od Adama zato smo smo u biti vanzemaljskog porekla...
By LeDeNa_
A nisam tvrdila da nismo postali ni od majmuna ni od Adama zato smo smo u biti vanzemaljskog porekla...
Kako znas sta na koji nacin treba protumaciti? Konkretno,prica o izgnanstvu iz Raja i nastanku coveka i zene.

p.s.

Rekla sam ti da razmisljam o Daenikenu.Neki kazu da su nas vanzemaljci doneli (aham).Daeniken ne smatra da su nas izvanzemaljci doneli(ili ispravnije ekstraterestrijalci) on smatra da su ljudi vec postojali na planeti.A ovi su dosli u potrazi za zlatom jer je njihov maticni planet bio unisten zbog klimatskih promena a zlato im je sluzilo za ublazavanje tih klimatskih promena.I onda primitivni ljudi su im u pocetku sluzili kao robovi odnosno radna snaga.Ali u jednom trenutku izvanzemaljci stvaraju novi zivot.Mesavinu njih samih i nas(navodni dokaz je lobanja zvezdanog decaka).I od tog trenutka se evoluvija krece u novom smeru odnosno mi polako napredujemo a posebno jer su nam ostavili odredjene tehnike odnosno rudarstvo ratarstvo itd...
A sto se tice Boga i Biblije.Bibliju definitivno treba citati izmedju redova.

p.s.Ja sam vas pitala sta mislite o ovoj temi...Sto se mene tice pisite sta god hocete..Ne moram ja kao autor teme da odgovaram svakome ko mi postavi pitanje :)

Pozdrav
Korisnikov avatar
By mitrandir
Svi smo mi izvanzemaljskog porekla. U našim telima su atomi koji su možda nekad bili sastavni deo neke komete, meteora, zvezda.
Korisnikov avatar
By smaug
Kako znas sta na koji nacin treba protumaciti? Konkretno,prica o izgnanstvu iz Raja i nastanku coveka i zene.

p.s.

Rekla sam ti da razmisljam o Daenikenu.Neki kazu da su nas vanzemaljci doneli (aham).Daeniken ne smatra da su nas izvanzemaljci doneli(ili ispravnije ekstraterestrijalci) on smatra da su ljudi vec postojali na planeti.A ovi su dosli u potrazi za zlatom jer je njihov maticni planet bio unisten zbog klimatskih promena a zlato im je sluzilo za ublazavanje tih klimatskih promena.I onda primitivni ljudi su im u pocetku sluzili kao robovi odnosno radna snaga.Ali u jednom trenutku izvanzemaljci stvaraju novi zivot.Mesavinu njih samih i nas(navodni dokaz je lobanja zvezdanog decaka).I od tog trenutka se evoluvija krece u novom smeru odnosno mi polako napredujemo a posebno jer su nam ostavili odredjene tehnike odnosno rudarstvo ratarstvo itd...
A sto se tice Boga i Biblije.Bibliju definitivno treba citati izmedju redova.[B/]

p.s.Ja sam vas pitala sta mislite o ovoj temi...Sto se mene tice pisite sta god hocete..Ne moram ja kao autor teme da odgovaram svakome ko mi postavi pitanje :)

Pozdrav

Eto vidis da znam sta na koji nacin treba protumaciti...
Al izvini ako je tvoj odgovor na moje pitanje trebalo protumaciti: Idem sad u bakaluk pa kad se vratim s Radom cu da popijem na miru kafu. I da popricam o receptu za salcice....

Samo da znas da si u pravu.
Ja sam budaletina sto sve i svasta i svakoga ozbiljno shvatam.... I sto mislim da vecina ljudi ima dodirnih tacaka sa sopstvenim mozgom...

Nego nisi mi odgovorila na pitanje ko kaze da smo postali od majmuna?
By LeDeNa_

Samo da znas da si u pravu.
Ja sam budaletina sto sve i svasta i svakoga ozbiljno shvatam.... I sto mislim da vecina ljudi ima dodirnih tacaka sa sopstvenim mozgom...

Nego nisi mi odgovorila na pitanje ko kaze da smo postali od majmuna?
Ja nisam nista lose mislila o tebi i nisam rekla da si budaletina....

Ne znam ja ko kaze da smo postali od majmuna...Postavila sam temu da procitam sta vi mislite.

Izvini ako sam te uvredila, a mislim da nisam.

:)
Korisnikov avatar
By 2kune

Postoji li Bog?
Da li je crkva zaista odana veri?
Ako da,zasto Papa nosi prada cipele? Meni je logicnije da seta bos...
Koliko je uopste pri danasnjoj nauci moguce poverovati u pricu o rebru?
Ili treba citati selektivno?
I zasto je to tako skakljiva tema?
To je stvar vjere.
Kako koja. Postoje crkve i crkve... A postoje i velike crkve u kojima ima ama baš svega.
Ne nosi. Nosi još skuplje. Nije logično da šeta bos jer u Italiji znade biti hladno i kišovito.
Nije moguće. Teorija evolucije nepobitno je dokazana stvar.
Ne. Valja razumijevati alegorijski.
Pa i nije više toliko škakljiva... Uglavnom... Još je škakljiva samo za neke fundamentalističke pravoslavne i protestantske crkve i za neke pojedinačne kretene katolike koji ne poznaju teologiju vlastite vjere. (Pretpostavljam da govorimo o kršćanskom vjerskom krugu, naravno.)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Majmun.

Ali to ne smanjuje neizvesnost Kosmosa.
By XanaX
Oy helf mir Gotenyu, koliko sam puta o ovome blebetao, ali evo vrag mi ne da mira...

prvo, nisam skužio pitanje, zaista, nisam :)

sad pretpostavljam da je to tema "kreacionističke hipoteze" vs. "darvinizmom inspirirane teorije evolucijske znanosti" to je to?

Samo bih napomenuo: NIGDJE EVOLUCIONIZAM ne tvrdi da je ČOVJEK nastao od MAJMUNA...

ok, to je pitanje taksonomije, ali - meni se čini da kada se tako kaže, ljudi pomisle: aha, gorila, ili bonobo i sad on je kao "evoluirao" u čovjeka - što , po trenutno dominantnoj hipotezi biološke evolucije nije točno.

I samo još nešto:
Originally posted by 2kune
.
Ne nosi. Nosi još skuplje. Nije logično da šeta bos jer u Italiji znade biti hladno i kišovito.
Ok, slažem se, trebaju mu cipele... Ali, zašto je do, ako se ne varam, unazad nekih 80 - 90 godina, papa sjedio na nosiljci koju su nosili kada je izlazio u javnost?
(ovo je čisto zezanje, ok? :)
Originally posted by 2kune
Nije moguće. Teorija evolucije nepobitno je dokazana stvar.
Ne. Valja razumijevati alegorijski.
Ovo sad ozbiljno. "Teorija evolucije" NIJE NEPOBITNO DOKAZANA. Ona je trenutno, model koji najbolje aproksimira naše shvaćanje onog "a kako je to moglo biti i zašto?".

Budući da apsolutna istina ne postoji, ja je prihvaćam, ali o tome je li nepobitno dokazana i točna - jednostavno - ne zamaram se...

Oko alegorija se slažem, ali... spomenuo si kršćanski krug, a ja ću ga proširiti na abrahamski, pa i na religije knjige, dakle i tzv. hinduizam i još zoroastrijance.

Tanakh i Evanđelja (uzimama kao primjer) su definitvno alegorije i treba ih tako shvatiti. Ali, zavraga, ako zaviriš u zoroastrijanstvo - tamo su mitovi - mitovi koji se samo prepisuju , alteriraju i dalje egzistiraju u ovim ostalim "svetim knjigama".

Mitovi kao mitovi nisu problem, nego je problem što mit ne nastaje tako da sad ja napišem "mit" i to je to.

Nešto se ipak stvarno dogodilo i iz toga je nastao mit(ovi). I sad, gl. problem mog odnosa spram kreacionističkih ideja je upravo "što se zbilo i dalo te mitove" i "ima li to možda veze s tzv. teorijom evolucije".
Korisnikov avatar
By antibiotic
Adam i Eva zapravo ne zvuce toliko lose, krajnje romanticno,
jedino sto nam njih jadne i gole nabijaju na nos vec vekovima.

Ako bi birao neku od (di)verzija kreacije onda bi izabrao Tolkinovu :)

"U pocetku bese Eru i bese muzika... a onda su doslii Ainuri.."
:awesome:
Korisnikov avatar
By Mage
Ovo sam video na nekoj temi, samo ne mogu da se setim gde. Vrh! :lol:

Slika
Korisnikov avatar
By Mage
Pa što si je sklonio? :P

Ja sve mislim da je na ovoj temi, ali ne mogu da nađem pa reko negde sam drugde to video... :giggle:

A ne čekaj, dao si link za fejsbook grupu... :nerd: Al' sam danas sav nešto pogubljen :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!