Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Šta za marinadu? Da li se lemon pepper slaže sa sokom od pomorandže? Da li umuljati i sok od grejpa u to ili ga ostaviti za pasiranje? Šta sa ona dva paradajza? Da li su još sveža? I zašto su mi ostavili jebenu mini bundevu, šta da radim s njom? Da je izrezbarim? :drama:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Svi smo filozofi dok ne počnemo da plaćamo račune.
Korisnikov avatar
By Mage
Dobro zboriš Galadriel...

@Banano baš si se poetično izrazio :gotika:
Korisnikov avatar
By Dina
Razmisljam ali sto rece Svejedno ne muce me ta pitanja... Meni je vise muka od nekih prakticnih stvari, npr mrzim kupovinu, mada volim da imam nove stvari :D Duhovne stvari me nikad ne umore tako kao te fizicke, ali ojacavanjem duha daju se lakse podneti i preziveti...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Sve vise i vise, to dolazi s godinama.. :maji:
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by simarrgL*

ne bas, verujem da smo ovde bez razloga.

cesce se zapitam kako je univerzum nastao i da li je beskonacan, ako nije - koliki je onda? i tako..
Ja na to gledam kao jedno pitanje.

Nastanak univerzuma, njegova dimenzija/velicina itd. su bili na pocetku (ili ne?), pre nastanka svega ostalog, ukljucujuci i solarni sistem i formiranje zemlje i, mnogo kasnije, nastanka zivota, a tek onda i coveka. To jest, hronoloski posmatrano, "svrha zivota" je dosta mlado pitanje u poredjenju sa drugima. :) Ali opet, smatram to sve jednim pitanjem, jer je jedno neminovno prethodilo drugom. :D
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Mage

Pitanja kao što su: Ko/šta sam ja? Zašto sam ovde? Zašto sam svestan? Zašto osećam? Koja je moja svrha? Da li uopšte imam svrhu? Da li život i postojanje imaju neku svrhu...? :)
mene ovo nasmejalo, a odg na temu je više ne
Korisnikov avatar
By Srklet
mene muci sta drugi smatraju velikim pitanjima koja ih muce. :D
By Ulix
Midž*, ne mogu reći da nekad skuvam kafu, posadim se na terasu i sednem da razmišljam o tome zašto sam ovde, mada sam prošle nedelje u jednom trenutku zveknuo knjigu na pod i zapitao se "o zašto baš ja moram da učim ove gluposti?", ali to je bila pre frustracija nego filozofija. ;)

Ali nije da se tim pitanjima ne bavim na jedan posredan način. Koliko god da se ljudi sprdaju u ovoj temi, svi teže da, na neki manje banalan, indirektan način daju odgovor na ta pitanja. Postoji mnogo načina. Umetnost, na primer.

Evo šta kaže Danilo Kiš u knjizi intervjua Gorki talog iskustva:

A tom današnjem čoveku, koji veruje slepo u sva čuda nauke, sve je odjednom postalo jasno, nema više problema na ovom svetu ili ih bar neće biti sutra, i njemu je svejedno, kao što je svakom dobrom Hrišćaninu svejedno što su se ribe umnožile u znaku hristovskog čuda samo jedan jedini put, pa mu je svejedno što uz optimistička nagađanja futurologa o našoj svetloj budućnosti stojimo i dan-danas u potpunom mraku što se tiče bitnih pitanja čovekovih: Odakle smo? Ko smo? Kuda idemo?

*Copyright by *deni*
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Banana

@Banano baš si se poetično izrazio :gotika:
Mage, a jesi li se zapitao: zasto covek postavlja sebi ta pitanja, zasto ga nekad muce?
Jesam! To je ono što me još više intrigira od samih pitanja... Zašto postavljati pitanja na koja (verovatno) nema odgovora? I još bolje pitanje zašto bi me to uopšte psihički mučilo?

Većina ljudi će mi sad reći da sam glup, da sam nezreo, da se bakćem nepotrebnim glupostima bla bla bla... Heard it all before :nokti: Ja sam to što jesam i osećam potrebu da znam neke stvari i poprilično sam radoznao po prirodi. Dodaj svemu tome moju ljubav prema fundamentalnim naukama i tendenciju da stalno preispitujem sebe i ono što radim i mislim i vala!

Nekima nije potrebno da razumeju... Ili već razumeju onoliko koliko im je potrebno da funkcionišu bez većih problema... Ali ja nisam jedan od njih. Meni je potrebno da razumem... da nađem sebe i svoje mesto.
Korisnikov avatar
By Dina
Sto bi uopste pitanje moralo da ima odgovor? Meni su cak ti odgovori koji su jasni uvek sumnjivi... dati su verovatno da osobi bude lakse, ali meni od takvih odgovora nije lakse ;) Oblast neznanja je uvek veca od oblasti znanja i za nas licno i za covecanstvo uopste. I cim smo na cvrstom tlu tj mislimo da znamo, to samo znaci da mnogo ne znamo... Ali to sto jasnih odgovora nema mislim da ne treba da plasi nego pruza mogucnost za saznanje, za traganje...
Korisnikov avatar
By inga
Nekada je to bilo pitanje, ali sada je više konstatacija:

A koj' ću k**** ja ovde!?
Korisnikov avatar
By Mage
Dina, uvek me oduševe tvoji postovi :up:

Uvek je lepo čuti mišljenje jedne zrele, tolerantne i inteligentne osobe :)

Ni meni odgovori koji su isuviše jasni ne ulivaju puno poverenja. Ako čovek hoće da napreduje, mora se stalno preispitivati, a to ponekad znači dovoditi celo naše biće, život i motive pod znak pitanja. Postavljati pitanja je ponekad važnije od davanja konkretnih odgovora.

Kako ide ona izreka... "kao i svaki dobar savet, to uopšte nije bilo od pomoći." ;)
Korisnikov avatar
By Hton
nekada malo. ne verujem u predestiniranost, ali verujem u sklonost koja moze da dovede do ispunjenja svrha koje sami gradimo. ali najbolje je ne razmisljajuci o tome. nije nam dato da razumemo. :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

Pitanja kao što su: Ko/šta sam ja? Zašto sam ovde? Zašto sam svestan? Zašto osećam? Koja je moja svrha? Da li uopšte imam svrhu? Da li život i postojanje imaju neku svrhu...? :)

Ne morate nužno da date mišljenje ili se zadubljujete u analizu tih pitanja, samo me interesuje da li vas nekada muče to je sve? :peace:
Nisu me mučila ali nisam imao unutrašnji mir dok nisam dobio odgovore na ista.
I tačno je ono što je zapisano " Krišnu je nemoguće dostići intelektom."

Na kraju su odgovori mnogo jednostavniji nego što je moguće zamisliti.
Korisnikov avatar
By Mage
Kako si ti došao do odgovora?
Korisnikov avatar
By idiotcide
Kako u 7 dana pročitati tri knjige koje su ti dosadne i ne želiš ih čitati, a moraš? Ili, kako se navesti da ti se sviđaju, pa da ne žališ protraćeno vrijeme?

I live my life one day at a time. :D
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Slika

"...When to the new eyes of thee
All things by immortal power,
Near or far,
Hiddenly
To each other linkèd are,
That thou canst not stir a flower
Without troubling of a star..."
By Guion Nerville

@Banano baš si se poeticno izrazio :gotika:
Mage, a jesi li se zapitao: zasto covek postavlja sebi ta pitanja, zasto ga nekad muce?
Jesam! To je ono što me još više intrigira od samih pitanja... Zašto postavljati pitanja na koja (verovatno) nema odgovora? I još bolje pitanje zašto bi me to uopšte psihicki mucilo?

Vecina ljudi ce mi sad reci da sam glup, da sam nezreo, da se bakcem nepotrebnim glupostima bla bla bla... Heard it all before :nokti: Ja sam to što jesam i osecam potrebu da znam neke stvari i poprilicno sam radoznao po prirodi. Dodaj svemu tome moju ljubav prema fundamentalnim naukama i tendenciju da stalno preispitujem sebe i ono što radim i mislim i vala!

Nekima nije potrebno da razumeju... Ili vec razumeju onoliko koliko im je potrebno da funkcionišu bez vecih problema... Ali ja nisam jedan od njih. Meni je potrebno da razumem... da nadem sebe i svoje mesto.
Sjajni umovi su posvetili neprocenjivo vreme pokusavajuci da odgonetnu ta pitanja.

Mislim da je vestina, gotovo umetnost, biti u miru sa sobom pred nepoznavanjem odgovora na njih, ali ujedno ih ne potcenjivati i ne prestati pitati se.

Ziveti sa misterijom, i najzad dopustiti sebi biti njen deo (npr. pitanje "ko sam ja")

Pronaci srednju liniju, ne izgubiti pamet negirajuci nepoznatost, ali ni dusu predavsi je Mefistofelu zarad sveg znanja.

Piti mozda kafu, kao npr. Uliks na terasi, gledati u nepoznato, ne odvracati pogled, ali i ne izgubiti se u njemu, osmatrati oblike sto se stvaraju i nestaju kao strucak toplog mirisa iz te kafe, osmehnuti se.

Brojutro :colorado:

Rekao si potreba da razumem: otkuda ona dolazi? Sta donosi razumevanje? Izmedju nerazumevanja i razumevanja goji se crv pretpostavki, larva raste i katkad oslobodi iz caure kao leptir; kada covek pomisli da je otkrio tajnu komad straha se otkine iz sarenog dezena i zaleprsa krilima. Ali beskrajno je to tkanje. Covek ima bazicni urodjen strah zbog toliko nepoznanica, otudjenje svetu. Hoce da osmisli jednacinu u kojoj je on sam resenje. Identifikuje se sa svojim mislima, a koje zapravo, ko zna otkud dolaze, da li su misli nasih roditelja, dece napolju, nocnih saputanja, nasih mucitelja i spasitelja, mozda im nekad ne treba verovati previse. Mnogi kazu da je krajnja spoznaja neizreciva.

U skladu sa trenutnim raspolozenjem: :astral2:

da bi pronasao sebe, treba prethodno da izgubis sebe.

ne znam ko je autor, cuo sam je vise puta...

P.S.

Na onaj spisak pitanja bih pored "Zasto smo ovde" dodao i npr. "Da li smo ovde?" :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Mage
Hvala banano na ovako lepom odgovoru :)
Korisnikov avatar
By bern
Ne otkad imam redovan seks.

Šalim se, bude trenutaka ali sve manje, i neko su ti trenuci "na svom mjestu". Kao tinejdžer i donekle adolescent više sam vremena provodio razišljajući o životu nego živeći ga.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ont: Ne!

Skapirao sam da mi mozak nije doneo nista dobro u zivotu. Poceo sam da radim na ekstremnom zaglupljivanju slusajuci turbo folk po ceo dan, ne bi li ubio sve svoje sive celije, na isti nacin na koji thai boxeri ubijaju svoje nerve udarajuci bambusovo stablo.Sve od Arvine Sabic pa do Mia-e!

Ocu da budem plitki jednocelijski entitet i da dozivim nervni slom ukoliko mi se isfleka moja Lui Viton torbica. :vatroslava:

Po mogucstvu, zeleo bih da nadjem nekog sponzora-muflona. Svi znamo razliku izmedju penisa i kurca.

Voleo bih da mogu da menjam svoj mozak sa procenjenim IQom od 130 (pre par god) sa nekim shimpanzom ili mravojedom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!