Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Možda bi se moć mogla okarakterisati i kao sposobnost pojedinca da svoje okruženje prilagođava sebi, a ne obrnuto.
Korisnikov avatar
By maka
to je vec moc manipulacije.
Korisnikov avatar
By tintily
Ok moc moze biti razlicita i u razlicita vremena i uslovima pa i na razlicitim poljima je bilo i jeste razlicito ono sto se naziva njome. I uglavnom je vezivana i veze se za ljude koji su pokorili citave narode , za one koji su naneli neopisivo zlo , za one koji su na stetu drugih dosli do velikih para a onda u ovom iskvarenom svetu poremecenih vrednovanja uspeli da kupe svasta i svakoga.
Ja se izvinjavam sto pljujem po covecanstvu i onome sto je ono stvorilo. Kod zivotinja , pa i u ranom stadijumu postojanja nas kao vrste , najmocniji su bili i jesu one jedinke koje mogu da prribave hranu za ostale, koje su izdrzljivvije, jace ... A mi smo dosli do toga da je moc srazmerna necijoj pohlepi, nebriznosti....a gde su tu ljudski kvaliteti? Ok da se razumemo , nemam ja nista protiv da neko ako je sposoban nametne sebe i svoju volju ali neka ostane covek!
Ljudi koji su imali moc , onu pravu , najvecu i imaju je bar u mojim ocima su umetnici (pisci, kompozitori, slikari, vajari...) i naucnici ( biolozi, hemicari, fizicari, geolozi...) oni ljudi koji su stvorili velike stvari, koji su nesebicno , radoznali , zeljni znanja , kreativni uticali na ostatak sveta stvarajuci u njemu glad za znanjem , za umetnoscu. I nek zvuci otrcano da je znanje moc- ali ono to jeste.
Da volela bih da imam moc , ali takvu vrstu moci.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by tintily

I nek zvuci otrcano da je znanje moc- ali ono to jeste.
Pa znanje i jeste moć, ako umeš da ga primeniš ;)

Slažem se sa tobom da je čovečanstvo iskvareno, ali kako idem stariji sve više shvatam da od dobrote nema selameta i da ako hoćeš da preživiš i obezbediš sebi bolju budućnost moraš biti sebičan i nemilosrdan. Tužno jeste, ali verujem da je u životu ipak bolje biti robovlasnik nego rob. Prava moć, kao što su neki i rekli, zapravo ne postoji, ali mislim da životni komfor koji ide sa određenim pozicijama u društvu možemo smatrati najboljom aproksimacijom. Naravno, moć je i u finansijama...

Svejedno je isto spomenuo i moć uma koja je definitivno po meni jedna od najvećih oblika moći.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Znanje samo po sebi nije moć, već monopol nad njim.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Wilhelmina

Mislim da apsolutna moc ne postoji.

No, naravno, svi smo skloni da je vidimo na ovaj ili onaj nacin. I da je zelimo.
REcimo da je to za mene sloboda i nezavisnost u normalnim granicama. Ne bih slobodu da mogu da se izvucem sa ubistvom, ali bih onu koja bi mi omogucila da ostvarim zacrtane planove na svoj nacin.
Mislim da moc kvari samo one koji su nezreli i nespremni da prihvate odgovornosti koje ta moc namece.
Slažem se ovim postom.
I, da dodam. Moć počiva na skupu superiornosti: emotivna, materijalna, intelektualna...
Težim moći, ali ne da se, kako neko ovde reče, bahatim, već da mogu da živim onako kako želim.
By dukkehjem
Meni sloboda nije ispunjavanje sopstvenih hirova nego oslobodjenost od istih.

"Znanje je orudje, a ne cilj", Tolstoj

Ako je sloboda kakvu sam opisao moc, onda tezim moci, ali mislim da je tesko dostizna...
Korisnikov avatar
By Mage
Ranije sam mislio da je znanje samo po sebi bezvredno ukoliko se ne može upotrebiti, ali znanje menja svest-a svest je ceo naš univerzum tako da čak i neupotrebljivo znanje (ako tako nešto postoji) samo po sebi ima neku moć.
Korisnikov avatar
By 2kune
moć je ljudska izmišljotina... to su samo neke relacije koje su ljudi odlučili percipirati nauštrb drugih... praktičan čovjek tu će imenicu zamjeniti istokorijenskim glagolom, ali samo ako mu zaista ustreba...
By Kala
Originally posted by maka

Ne postoji apsolutna moc. Svi smo mi samo pijuni na ovom svetu,moc danas najvise predstavlja broj nula na tvom racunu. A novac je sloboda.
Pare Pare, svi bi Pare... scena iz Tesne Koze kad Nikola Simic pocne manicno da baca novac iz tanse pune para...on je na kuhinjskom stolu i dopizd.... mu kako svi kukaju da im treba neka kinta

MONEY MONEY MONEY MONEYYYYYY!
By Kala
Moc je privlacna, moc je psiho hrana... zapusava rupe... Moc dajemo i oduzimamo ljubavnicima...
Moc je slatka i opasna! Moc je negativna i pozitivna u politici i drustvu!
Princip zadovoljstva.. svako nezadovoljstvo se leci novim zadovoljstvom.. moc moc
Korisnikov avatar
By Allkey
Ja želim biti iznenadan i neočekivan, kao što jesam ponekad.
To je moć.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Naterati drugog da radi po tvojoj volji, cak i ako je suprotno njegovim zeljama i njegovoj koristi...

Moc moze biti novac, moc moze biti sex, moc moze biti znanje... samo ako se upotrebe na odgovarajuci nacin...

:bubbles:
Korisnikov avatar
By Milos92
Originally posted by Dirrty

Naterati drugog da radi po tvojoj volji, cak i ako je suprotno njegovim zeljama i njegovoj koristi...

Upravo tako. Moc je, po meni, pre svega intelektualna dominacija nad ostalima i sposobnost da se stvori odnos nadredjen-podredjeni.
Mislim da svi mi tezimo toj "moci", i da svi imamo potrebu da ostvarimo dominaciju bilo kog tipa. To nam je u prirodi.
By Speculum Columbae
Originally posted by Milos92

Upravo tako. Moc je, po meni, pre svega intelektualna dominacija nad ostalima i sposobnost da se stvori odnos nadredjen-podredjeni.
Mislim da svi mi tezimo toj "moci", i da svi imamo potrebu da ostvarimo dominaciju bilo kog tipa. To nam je u prirodi.
Ja mislim da je moć upravo nešto suprotno - moći da nateraš nekoga...čak i suprotno njegovim željama i koristi i to ne učiniti, već postupiti ispravno.
Korisnikov avatar
By Milos92
Originally posted by Eugene de Rastignac

Ja mislim da je moć upravo nešto suprotno - moći da nateraš nekoga...čak i suprotno njegovim željama i koristi i to ne učiniti, već postupiti ispravno.
Pa to bi mozda bilo neko eticko shvatanje moci.
Mada, nisam bas siguran da se to moze tako nazvati.
Moc je nesto vezano za dominaciju i superiornost, a ne za ispravnost postupaka.
Korisnikov avatar
By Milos92
eticko shvatanje moci

[/quote]

Nemam snage.

[/quote]

Ne mislim to bukvalno.
Samo sam hteo da kazem da je tvoje shvatanje moci prilicno "eticko"!
I to, po meni, apsolutno nije moc i nema nikakve veze s' tim!
Korisnikov avatar
By Milos92
eticko shvatanje moci

Nemam snage.
Ne mislim to bukvalno.
Samo sam hteo da kazem da je tvoje shvatanje moci prilicno "eticko"!
I to, po meni, apsolutno nije moc i nema nikakve veze s' tim!

[/quote]

Takvo viđenje moći pravi Hitlere.

[/quote]

Pa ne slazem se bas s' tim.
Teznja i zelja za intelektualnom dominacijom ne mora da znaci i zelja za vladanjem, a narocito ne zelja za vladanjem nad celim svetom.
Hitler je bio izuzetno kompleksna lecnost i za "pravljenje Hitlera" potreban je i niz drugih karakternih osobina pored zelje za dominacijom.
Korisnikov avatar
By svejedno

Moc je nesto vezano za dominaciju i superiornost, a ne za ispravnost postupaka.
MOC je mnogo dublja stvar.

..

Dominacija & superiornost su...hm. Moc na NAJNIZEM nivou.

..

Jedna od najvecih moci je kontrola sebe, KONTROLA MOCI.

..

(umeti) Moci kontrolisati moci, xe.

Reci su bozanska stvar ,)

..

Prosto pokazivanje moci u smislu dominacije je....izmedju ostalog, rasipanje iste. I glupost.

pS. Ne ulazim u etiku ovde, uopste.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Moc je kontrola moci? To je rekurzivno :P I nije konkretno.

Slazem se sa milosem.
Korisnikov avatar
By svejedno
Zaista mislis da je moc NEKONTROLA iste?

...

Zaista?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne, ako ne mozes da kontrolises moc onda nisi dovoljno dominantan i superioran.
Korisnikov avatar
By svejedno
Onda je moc upravo i kontrola moci, zar ne?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!