Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Vanzemaljci

da, definitivno
37
76%
ne znam... možda
10
20%
ne verujem
2
4%
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by krpica

hahahah :lol: ma oni su tu ..svuda oko nas ..
Da,da. Bio ja, u Arizoni...tamo gde sleću redovno.

Ima sličica, privezaka, nalepnica, lutkica na svakoj benzinskoj pumpi....

:yes:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja bih voleo da me kloniraju, mada ukoliko budem kremiran, neće imati materijala za to :rida:

Ali možda je tako bolje, ko zna iz kog razloga bi nas klonirali.
Ako je za experimente, robovanje... možda je bolje tako.
Korisnikov avatar
By Galadriel
mislim da se pitanje o vanzemaljcima odnosilo na hipoteticku verovatnocu i to da li ti mozes da zamislis, pojmis kolike su nesracunljivo kolosalne dimenzije i mogucnosti da se svasta ponovi, stvori, rodi, nastane u svemiru, tj. da li zelis da verujes da je verovatnoca ogromna da jos negde postoje civilizacije sto je l' te nema nikakve veze sa sletanjem zelenih u kombinezonima po Arizoni :P
Korisnikov avatar
By Galadriel
smislu za humor, ovo je Arwen, Arwen ono je bio smisao za humor :kesa:
:cobanica:

:D :D :D
Korisnikov avatar
By 2kune
paaa... ako postoji bog, nadam se da bar on nije sa zemlje, jebiga... :kopanos:
Korisnikov avatar
By Mage
Možda su nas oni i napravili? :misli:
Korisnikov avatar
By Mage
Inače sada sam gledao neku baš zanimljivu emisiju o paradoksu vezanom za postojanje vanzemaljskog života.

Naime, naučnici smatraju da bi život trebalo da je čak dosta čest u univerzumu, s obzirom da samo u našoj galaksiji bi trebalo da postoji bar 10000 planeta na kojima bi mogao nastati život sličan onom na Zemlji. Ovo je zbog ogromnog broja zvezda u našoj galaksiji. Takođe smatraju da bi vanzemaljci imali sličnu biohemiju kao i mi jer su jedinjenja od kojih je izgrađen život vrlo "česta" u svemiru. Posmatrajući i neke fenomene evolucije života na Zemlji smatraju da bi vanzemaljski život imao čak i sličnu anatomiju!

Pošto su mnogi zvezdani sistemi mnogo stariji od Zemlje, to znači da bi evolucija tamo imala ogromnu prednost i da bi vanzemljska rasa bila supernapredna. Čovečanstvo je čak sada recimo na ivici ogromne tehnološke revolucije i za koju deceniju će verovatno imati mogućnost da napravi superinteligentne kompjutere koji će moći sami sebe da unapređuju, takozvana "Singularnost". Uz ovako nagli skok tehnologije, veruje se da će cela galaksija biti kolonizovana i da će vrveti od "života" (koji će biti na bazi Si a ne C).

Prateći ovu logiku i uzeći u obzir činjenicu da ima planeta na kojima se sve to moglo desiti još u dalekoj prošlosti, zašto naša galaksija nije već sada kolonizovana? :misli:

Gde je taj silni život? Do sada nije nađen ni jedan trag života van Zemlje. Možda je život zaista toliko retka pojava da je nastao samo na Zemlji i nigde drugde u galaksiji... Baš me interesuje šta će dalja istraživanja otkriti :B
Korisnikov avatar
By svejedno
nematerijalni oblici postojanja?

Bica prilagodjena za zivot na planeti koja nije ni slicna nasoj?

..

Bica prilagodjena na zivot i bez planete?

etc.

..

Na stranu - bakterije, milioni neinteligentnih formi zivota za koje je dokazano da postoje cak i na kometama....etc.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mage

Dakle... Šta mislite: da li postoji život van planete zemlje? :alien:
Ma ne postoji ni na planeti Zemlji. Ovo je sve jedna iluzija.

Off: skinuh ovih dana 3rd Rock from the Sun i slatko im se smejem.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by svejedno

nematerijalni oblici postojanja?

Bica prilagodjena za zivot na planeti koja nije ni slicna nasoj?
I ja sam tako ranije razmišljao dok nisam saznao da su jedinjenja od kojih je izgrađen život na Zemlji prisutna u svemiru. Nijedan element sem ugljenika nema elektronsku konfiguraciju koja podržava toliko širok spektar jedinjenja. Rađena su neka istraživanja sa silicijumovim jedinjenjima ali su ona dosta nestabilna i nisu toliko širokog spektra struktura kao ugljenikova.

No, možda pri drugačijim vrednostima temperature, pritiska i rastvarača Si jedinjenja postaju stabilna i sposobna da podrže život? :misli: Kao što je jedan moj drug rekao: "Ko zna, možda se kupaju u živi" :lol:

Bica prilagodjena na zivot i bez planete?

etc.
Jedina bića koja bi bila sposobna za ovako nešto ne bi bila organske prirode (na bazi ugljenika) jer su uslovi u svemiru toliko nepovoljni za bilo kakav život da je tako nešto skoro pa nemoguće. E sada, ko zna... svemir je čudno mesto :misli:

Veštačka inteligencija bi mogla opstati u svemiru ali bi morala jako dobro poznavati uslove koji tamo vladaju i bila u stanju da se zaštiti od potencijalnih pretnji kao što su elektromagnetne oluje, radijacija itd.

Na stranu - bakterije, milioni neinteligentnih formi zivota za koje je dokazano da postoje cak i na kometama....etc.
Ne, zapravo nikada nije nađen nijedan dokaz vanzemaljskog života (makar ne u javnosti). Nađeni su otisci u stenama koji liče na bakterije i neka organska jedinjenja (aminokiseline, baze itd.) ali to i dalje ne znači da su bakterije u pitanju. U javnosti nema ni jedan konkretan dokaz o postojanju vanzemaljskog života.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mars

Dakle... Šta mislite: da li postoji život van planete zemlje? :alien:
Ma ne postoji ni na planeti Zemlji. Ovo je sve jedna iluzija.

Inače ima naučnika koji veruju da je ceo naš univerzum jedna kompjuterska simulacija. Razlog je što su prirodne konstante kao što je npr. gravitaciona toliko fino podešene za nastanak kompleksnosti i života da čak i promena na stotoj decimali čini život nemogućim! Drugo objašnjenje je postojanje multiverzuma, odnosno skupa svih univerzuma od kojih je svaki drugačiji-ima različite fizičke zakone i konstante.
Korisnikov avatar
By mrgud
ima i naucnika koji veruju da ceo srednji vek nije postojao, a ima ih koji veruju da ni mi ne postojimo.
ali, 'marsovci su sleteli na rakovicu, pomislili da je to javni wc, olaksali se, i otisli', pa ti vidi!
Korisnikov avatar
By green.confidant
ja mislim da mi na ovom stadijumu razvitka i kao jedinke i kao vrsta, odnosno civilizacija nismo u stanju da shvatimo pojam univerzuma uopšte, a kamoli još i tu neki vanzemljaci... Stoga, bi ja na primer da se nalazim na vrhu države uradio sve u svojoj moći da zataškam bilo kakav dokaz da postoji neka druga civilizacija na nekoj drugoj planeti, taman posla ako je još naprednija, i to sve zarad očuvanja javnog mira i reda... :chilling: Pa mi je skroz logično što nigde u svetu zvanična vlast nije potvrdila postojanje vanzemljaka i letećih tacni... :colorado:

Inače ima ona teroija da vanzemljaci postoje već na Mesecu, da ne moramo da tražimo dalje... bio je čak i dokumentarac o tome da su astrunauti Apolo programa jako često imali sustrete sa ... uostalom malo googlujte ...
A i to je jako čudno, ceo Apolo program i istraživanje meseca je jako brzno napušteno, i odjednom su usmerili pažnju na Mars... :carica:
Korisnikov avatar
By Mars
Ma ne moramo da idemo čak do astrunauta sa Apola - Laza je pun takvih koji će da ti kažu da stalno imaju susrete sa vanzemaljcima...
Korisnikov avatar
By 2kune
ja imadem susreta sa izvanzemaljcima svako ljeto... sve neki gosti od izvan zemlje... :kosa:
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Ja sam uvek mislio da su mene vanzemaljci doveli na zemlju, jer sam uvek bio drugaciji od ostalih. :D I bas mi je drago sto se neko setio da stavi i ovu temu jer volim s vremena na vreme da cujem nesto o kosmosu i naucnoj f.
Svemir je jaaako veliki. Mislim da je covek do sada otkrio tek 0,000001% svemira. Mislim da postoje neke dimenzije i paralelni svetovi, univerzumi za sebe i da tamo postoji zivot, slican ili razlicit nasem. Dakle verujem da postoje vanzemaljci.

I jako mi je neshvatljivo zasto Pentagon jos uvek ne zeli da obelodani sta se to desilo u Meksiku pocetkom 20.veka posle cega je par godina nakon toga usledila hiperubrzana industrijalizacija i razvoj tehnologije, kao i pojava atomske bombe?! Navodno je pao leteci tanjir, i nekoliko ljudi koji su tada radili tamo pre par godina je o tome progovorilo, ali zasto Pentagon to jos uvek demantuje? Ipak je 21.vek :apprentice:
Korisnikov avatar
By 2kune
a u pičku milu materinu! još samo fali da i oni postoje... ko će jebote dobit njihove vize? :isus:
Korisnikov avatar
By tintily
:)
moram i ja nesto da recem. Pogresno je polaziti od pretpostavke da zivot postoji samo kao ovakav kakav je nama poznat . Setimo se samo kako se planeta Zemlja iz table za riziko transformisala u loptu za ragbi.
Uzeti i bare br 1 cetiri zabe i po dve staviti u bare br 2 i 3 koje imaju apsolutno jednake fizicke i hem uslove... posle mnogo mnogo mnogo godina ukoliko ne dodje do katastrofe koja bi izazvala izumiranje svih zaba iz bara , shvatili biste da u te tri bare imate tri varijeteta one pocetne zabe ili tri stvari koje bi bilo tesko povezati s istim pretkom na prvi pogled . Sustina je da koliko god da postoje planete slicne nasoj , sa uslovima koji su u nekom trenutku bili ili jesu ili imaju sansu da budu kao oni kada je nastao nama poznat zivot, pre je moguce da astane potpuno razlicit oblik zivota nego slican ili isti.
I na nasoj planeti iznova ljudi nailaze na potpuno nove, neobjasnjive , do tada ne pominjane oblike zivota .
Sto vise naucimo kroz zivot postajemo vise ograniceni. Klincima treba dati da se bave naukom ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Rekao bih da pronalazak života zavisi od poimanja života, odnosno supstanci koje ga čine, i uslova potrebnih za njegovo postojanje.

Ljudi se vode sopstvenim iskustvom, na osnovu koga stvaraju zakone i predviđanja.

A ko može sa potpunom sigurnošću tvrditi da neka bića ne mogu živeti u uslovima nezamislivim za nas, odnosno da se sastoje od jedinjenja koje mi smatramo neživim.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by tintily

:)
moram i ja nesto da recem. Pogresno je polaziti od pretpostavke da zivot postoji samo kao ovakav kakav je nama poznat . Setimo se samo kako se planeta Zemlja iz table za riziko transformisala u loptu za ragbi.
Uzeti i bare br 1 cetiri zabe i po dve staviti u bare br 2 i 3 koje imaju apsolutno jednake fizicke i hem uslove... posle mnogo mnogo mnogo godina ukoliko ne dodje do katastrofe koja bi izazvala izumiranje svih zaba iz bara , shvatili biste da u te tri bare imate tri varijeteta one pocetne zabe ili tri stvari koje bi bilo tesko povezati s istim pretkom na prvi pogled . Sustina je da koliko god da postoje planete slicne nasoj , sa uslovima koji su u nekom trenutku bili ili jesu ili imaju sansu da budu kao oni kada je nastao nama poznat zivot, pre je moguce da astane potpuno razlicit oblik zivota nego slican ili isti.
I na nasoj planeti iznova ljudi nailaze na potpuno nove, neobjasnjive , do tada ne pominjane oblike zivota .
Sto vise naucimo kroz zivot postajemo vise ograniceni. Klincima treba dati da se bave naukom ;)
:doh: i šta će sad jadan jukie napisat? kako možeš biti takva... :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Mage
@Dirrty i tintily: Ja imam podeljeno mišljenje što se tiče prirode vanzemaljskog života. Sa jedne strane mislim da život po defoltu prati evuluciju koja je veoma slična onoj na Zemlji. Evo 2 primera zašto:
1. Molekuli od kojih je izgrađen život (na bazi C) su prisutni i u vasioni (aminokiseline, lipidi itd.) i često padaju na Zemlju sa kometama. Pored toga, organski molekuli (na bazi C) imaju ogromnu kompleksnost i diverzitet, što je preduslov za život. Molekuli na bazi Si i nekih drugih elemenata nemaju toliki diverzitet i kompleksnost kao oni na bazi C i nisu nikada nađeni u svemiru, niti pali na Zemlju sa kometama.
2. Neke evolutivne karakteristike, kao što su npr. oči su nastale nezavisno kod različitih vrsta čiji je zajednički predak bio slep! Čovek i hobotnica imaju skoro pa identičnu strukturu oka, čak su i molekuli koji učestvuju u fotrecepciji isti, a zajednički predak nije imao oči! Slučajnost? Ne bih baš rekao...

Sa druge strane, mislim da je možda ipak moguć život koji je totalno drugačiji od ovog na Zemlji. Ako su uslovi drugačiji (temperatura, pritisak, zračenje...), možda je i hemija drugačija pa samim tim neki molekuli koji nisu pogodni za život pri zemaljskim uslovima, ovde postaju pogodni... Ko zna.

Istina je negde tamo :alien:
Korisnikov avatar
By svejedno

@Dirrty i tintily: Ja imam podeljeno mišljenje što se tiče prirode vanzemaljskog života. Sa jedne strane mislim da život po defoltu prati evuluciju koja je veoma slična onoj na Zemlji. Evo 2 primera zašto:
1. Molekuli od kojih je izgrađen život (na bazi C) su prisutni i u vasioni (aminokiseline, lipidi itd.) i često padaju na Zemlju sa kometama. Pored toga, organski molekuli (na bazi C) imaju ogromnu kompleksnost i diverzitet, što je preduslov za život. Molekuli na bazi Si i nekih drugih elemenata nemaju toliki diverzitet i kompleksnost kao oni na bazi C i nisu nikada nađeni u svemiru, niti pali na Zemlju sa kometama.
2. Neke evolutivne karakteristike, kao što su npr. oči su nastale nezavisno kod različitih vrsta čiji je zajednički predak bio slep! Čovek i hobotnica imaju skoro pa identičnu strukturu oka, čak su i molekuli koji učestvuju u fotrecepciji isti, a zajednički predak nije imao oči! Slučajnost? Ne bih baš rekao...
1. To su molekuli od kojih je izgradjen zivot NA ZEMLJI. Sve sto smatras preduslovom za zivot, MORAS ograniciti frazom 'zivot na Zemlji'.

I kada kazes vasiona, trebalo bi da se ogranicis frazom 'poznata vasiona/po onome sto znamo'.

..

2. Ima toliko razlicitih ociju, pa i vrsta bez istih. Na zemlji imas i insekte, npr. Evolucija je cudo, doduse. Kao sto su pojedina morska stvorenja prilagodjena za zivot u dubinama sa pritiskom koji bi smrvio i nase najcvrsce podmornice.

^Drugim recima, mislim da je 'zivot' sposoban da se prilagodi na SVE.
Sa druge strane, mislim da je možda ipak moguć život koji je totalno drugačiji od ovog na Zemlji. Ako su uslovi drugačiji (temperatura, pritisak, zračenje...), možda je i hemija drugačija pa samim tim neki molekuli koji nisu pogodni za život pri zemaljskim uslovima, ovde postaju pogodni... Ko zna.

Istina je negde tamo :alien:
Dakako jeste ,)

pS. Druga su stvar eventualna bica kojima mozda nije potrebno fizicko telo ,)
Korisnikov avatar
By Mage

2. Ima toliko razlicitih ociju, pa i vrsta bez istih. Na zemlji imas i insekte, npr. Evolucija je cudo, doduse. Kao sto su pojedina morska stvorenja prilagodjena za zivot u dubinama sa pritiskom koji bi smrvio i nase najcvrsce podmornice.

^Drugim recima, mislim da je 'zivot' sposoban da se prilagodi na SVE.
)
Da, ali kako onda objašnjavaš da su dve vrste, nezavisno jedna od druge, razvile skoro pa identičnu strukturu oka? Zapanjio bi se kada bi ti objasnio koliko je oko hobotnice i čoveka slično...

I ne, zapravo postoje svega par vrsta očiju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!