Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By *STATUS*
Иако је на неколико видних места истакнут натпис "НАЈСТРОЖИЈЕ ЗАБРАЊЕНО ФОТОГРАФИСАЊЕ"
нисам одолео прозору и морао сам да овековечим ту лепоту..... Опрости св. Петко....

Slika

Slika

Slika
By RACABG
shut kupio sam ti bojice, flomastere, vostane i blok broj 5 (komada 4 )pa da se dogovorimo kako da preuzmes poklon.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by *STATUS*
Да видимо ваше утиске о храму Светог Саве...
moj utisak je da ta glupost zauzima atraktivnu lokaciju u beogradu i da je korisnije i pametnije da se tu nalazi opera koju nemamo. a crkava i hramova je po srbiji pun kurac.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Mars

Moje crkve su prvo Svetog Marka...

:wow:

Jos jedna koincidencija... :hug:

Samo, ja obozavam crkvu Sv. Marka pre svega u arkitektonskom smislu, ne bude se u meni religiozna osecanja kad mi se nadje u vidokrugu. :giggle: Divim se njenom eksterijeru... :)

Sto se Hrama tice, kada je vec toliiiiiko dugo gradjen, kada je vec toliko novca ulozeno, kada je postojala pretenzija da se "uclani u klub simbola Beograda", nije trebalo stedeti na fasadi - upropastila je vekovni trud nasih graditelja (uz pauze u izgradnji, razume se)! :nazalost: :(

Onaj sljasteci WC-mermer je sramotan... :nokti:

Inace, mnogo mi se vise dopada prvobitno resenje (sada vise ne umem da navedem arhitektu), od pre 100 godina, koje je bilo napusteno. Iskopao sam 'davno na netu skicu... :)
By Kragi
Slika

by Mihajlo Mitrovic :bale: arhitektonski naraFno

a ovako npr izgleda jedna džamija u Kelnu

Slika

:bale: :bale: :bale:

Kad vec pricamo o arhitekturi verskih objekata :D
Korisnikov avatar
By HARP
Meni ipak dušu ima crkvica pored hrama.
Valjda što hram još nije završen unutra, ne znam...

Samo da rezimiramo, vrata pravoslavne crkve su otvorena za sve, ja to jako poštujem. Ljudi koji kažu drugačije su to izmislili :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
I meni su fascinantniji drugi objekti, poput ovog sto je KgCS3 postovao.

A Hram ce se srusiti u duplo kracem vremenskom periodu, nego sto je trajala njegova izgradnja. ako ne i pre!

Jbt, kako je samo jadno, hram se gradi vise od 100 godina, i nesto ne vidim kraj tome, ikada!
Kao prvo i osnovno, cemu uopste takva akcija ukoliko je ocigledno da narod nema sredstava!
Jebem ti ja tu crkvu (instituciju).

Sigurno su mogli manji hram, jer sama lokacija odaje dovoljno poshte Sv. Savi.
Ali manji hram ne bi omogucio vece pranje novaca... :shtap:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by RACABG
shut kupio sam ti bojice, flomastere, vostane i blok broj 5 (komada 4 )pa da se dogovorimo kako da preuzmes poklon.
Joj kako me ovo raznežilo nekako. Kako jednostavne a lepe stvari.

Blago Šutu.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by sing&dunum
Inace, mnogo mi se vise dopada prvobitno resenje (sada vise ne umem da navedem arhitektu), od pre 100 godina, koje je bilo napusteno. Iskopao sam 'davno na netu skicu... :)
Valjda "gračanički stil", kao i Sv. Marka.

:mazi:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Dirrty
Jbt, kako je samo jadno, hram se gradi vise od 100 godina, i nesto ne vidim kraj tome, ikada!
gradi se (malo) manje od 100 godina
ali je sramota u svakom sluchaju
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam ubedjen da se gradi od 1905. ili tako nesto...
U svakom slucaju, apsolutno nepriustivo za nas, i po meni vrlo nepotrebno!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by KgCS3
Slika

ova slika ne prikazuje 'ram svetoga vasilija u punom sjaju; što bi se u narodu reklo - it doesn't do it justice.
nije ufaćen mini tržni centar, sa sve mesarom, u okviru crkvene porte. :evil:

btw, mesara radi i tokom vaskršnjeg posta, vid'la ja.
:kobasicijada:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Slika

a ovako npr izgleda jedna džamija u Kelnu

Slika

:bale: :bale: :bale:

Kad vec pricamo o arhitekturi verskih objekata :D
Vidim da si veliki postovalac rada i dela M. Mitrovica. :B

Zato je tvoj i moj hram u kojem se "klanjamo" - Genex kula... :yay: :hug:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Mars
Valjda "gračanički stil", kao i Sv. Marka.

:mazi:

Mhm. :hug:

S tim sto je Hram i "u originalu" bio koliko-toliko slicnih dimenzija kao i postojeci. Mozda nesto skromniji. Apetit je vremenom narastao... :giggle:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Sprinter
moj utisak je da ta glupost zauzima atraktivnu lokaciju u beogradu i da je korisnije i pametnije da se tu nalazi opera koju nemamo. a crkava i hramova je po srbiji pun kurac.
ili da su ponovo izgradili glavnu postu kod zeleznicke kakva je bila pre 2 sv. rata, gde sada na njenom mestu stoji onaj krs od soc realizma.
Slika
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja ali obozavam arhitekturu soc reazlizma, tako da se necu sloziti sa tobom.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by antibiotic
ili da su ponovo izgradili glavnu postu kod zeleznicke kakva je bila pre 2 sv. rata, gde sada na njenom mestu stoji onaj krs od soc realizma.
Slika

Obozavam ovu zgradu! :love:

Sa slika, naravno... :( :( :(

Jedini velelepni primerak nacionalnog stila u arhitekturi, tzv. "moravski stil"... Ostale zgrade, prezivele bombardovanje i rusenje od strane posleratne vlasti nisu ni izbliza tako grandiozne...

Mastam o Srbiji, kao bogatom drustvu, koje na mestu ponovo izgradjenih zgrada posle razaranja u II svetskom ratu, obnavlja njihov prvobitni izgled, predratni (kao sto Nemci uveliko rade, u Berlinu npr.)... A sve zbog ove lepotice... :D
By Ulix
Hram Sv. Save mi je ružan i bezličan i ne vidim ništa lepo na njemu.

Od beogradskih crkava, sviđa mi se crkvica pored hrama, hram Sv. Marka i ovo, zato što je nekako duboko anti-crkveno:
Slika

By polarlicht4.1
Nemam zbog čega da se divim nekakvim zgradurinama koje su stavljene u službu heteropatrijarhata. :tetka:
Korisnikov avatar
By antibiotic
ja ali obozavam arhitekturu soc reazlizma, tako da se necu sloziti sa tobom.
Slazem se. Soc realizam ima svoju istorijsku vrednost. Generalno sam protiv rusenja istih. Svako vreme nosi nesto svoje i bilo bi tipicno za nas da raskstavajuci sa skorom prosloscu i idealima rusimo staro da bi gradili novo!

Medjutim, ova zgrade je bila prava lepotica! I umesto da su je opet podigli (a mogli su) resili su da je sruse i izgrade nesto novo- modernije. Steta.
Mastam o Srbiji, kao bogatom drustvu, koje na mestu ponovo izgradjenih zgrada posle razaranja u II svetskom ratu, obnavlja njihov prvobitni izgled, predratni (kao sto Nemci uveliko rade, u Berlinu npr.)... A sve zbog ove lepotice... :D
I meni se svidja ta ideja. Samo sto to mnooooogo kosta :(
Ali izgraditi SAMO one zgrade koje su bile srusene (ne moraju biti na istoj lokaciji) i identicne kakve su nekad bile.
Gledao sam na satelitu, negde u Ukrajni, cini mi se, izgradili su jedno celo naselje u arh. stilovima iz 19og veka i pocetka 20og. Pravi pravati KICH (blago receno).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim da uopste nije u redu sto si to slikao.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
hajde bona, mogao je i ono "status" da zalepi posred djeve marije, ali nije. vidiš kako ga je fino i bogougodno metnuo u ugao (mada, veličina fonta does rise some suspicions...). :molise:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
I meni se svidja ta ideja. Samo sto to mnooooogo kosta :(
Ali izgraditi SAMO one zgrade koje su bile srusene (ne moraju biti na istoj lokaciji) i identicne kakve su nekad bile.
Gledao sam na satelitu, negde u Ukrajni, cini mi se, izgradili su jedno celo naselje u arh. stilovima iz 19og veka i pocetka 20og. Pravi pravati KICH (blago receno).

:nazalost:

Znam da to mnoooooooooogo kosta, ali ocigledno da nije nemoguce. Nemci to rade. Znaci, samo da se strpimo da budemo ki Nemci, i eto nam stare zgrade Glavne poste... :D :D :D

Mislim da ima smisla jedino da budu izgradjene na mestu gde su i bile, to se moze podvesti pod revitalizaciju zgrada. Izgradnja nekadasnjih zgrada na novoj lokaciji je potpuno bespotrebno, i KICH "do bola"! :odbij:

Ko zna, mozda je jednog dana i ugledamo... :tamoamo:
By Ulix
E od svih zgrada, jedna koju ne želim da vidim obnovljenu je Korunovićeva pošta. Fuj. :durenje:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Ulix
E od svih zgrada, jedna koju ne želim da vidim obnovljenu je Korunovićeva pošta. Fuj. :durenje:

:shok: :shok: :shok:

:shamar:

:durenje:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne osecam hram Svetog Save jos uvek.

Sto se arhitekture tice, podseca najvise na Plavu dzamiju u Istanbulu, imitaciju crkve svete Sofije.

Meni se najvise dopadaju Mileseva, Gracanica i Decani.

Inace, meni je zalosno sto se po Srbiji masovno grade crkve, a ne grade se skole. Non-stop prikazuju djake pesake koji nemaju vodu u skoli, prevoz itd. Isto tako, ne vidim da crkva daje prihode za skole ili bolnice.
Korisnikov avatar
By Sunce
Dobra tema. Crkve.
Hram S.S je , koliko je meni poznato, najveci pravoslavni hram na balkanu (ako ne uzmemo u obzir aju sofiju koja je dzamija).

Crkve pripadaju svima, ne dozvolimo da one budu samo stvar hetero-religiozne vecine.
Aja Sofija nije dzamija. Nije vise ni crkva ni dzamija, sada je muzej.
By Ulix

Suviše volem modernizam i soc. arhitekturu da bi mi se sviđalo nešto onako kitnjasto.

Prvo obnoviti zgradu generalštaba, a posle kičeraj. :sudija:
Korisnikov avatar
By sing&dunum

Suviše volem modernizam i soc. arhitekturu da bi mi se sviđalo nešto onako kitnjasto.

Prvo obnoviti zgradu generalštaba, a posle kičeraj. :sudija:

:durenje: :durenje: :durenje:

:giggle:

ALi, "kiceraj"... :roll: :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!