Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By stefanmanzel
nadam se,al sa 27 treba da se ozenim,po meni prodje zivot tada!
Korisnikov avatar
By Azdaja
ozenis sa devojkom? a volis mladice?!
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by stefanmanzel
Kakvi ste bili u mojim godinama(19),kada ste prihvatili i zavoleli sebe?Je li moze ovako?
Ja sam potpuno prihvatio sebe kao gay-a upravo u tvojim godinama... Tada su me prihvatili i svi ostali koji su me prihvatili... Roditelji, brat, prijatelji i par poznanika... Od tada imam problem samo sa ljudskom gluposhcu i neinformisanoshcu, ali ona uvek ide od ljudi koji mi nisu bitni...
Okruzi se ljudima koji te prihvataju takvim kakav jesi i to ce ti dati snage da razmishljash mnogo pozitivnije...
Biti gay je najgore onda kada ne prihvatash sebe kao takvog... Ali to ne vazi samo za homosexualnost... Biti lekar je uzasno dokle god ne volish medicinu... ;)
Korisnikov avatar
By Madonna
ne razumem
Korisnikov avatar
By BellyButton
@shut
nisi upoznat sa koncepcijom konformizma? chudno...
Korisnikov avatar
By greek_lover
po meni, tebi sada sledi :shamar:

:botox:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ne stidim se svoje seksualne orijentacije..kao sto se ne stidim sto imam dve ruke, dve noge...kao i svi drugi. Tako sam se rodio i umrecu takav..ne mogu to da promenim.
A neprijatno mi je samo kad me diskriminisu...
Korisnikov avatar
By ok_decko
izgleda da ovde jedino ja patim zbog toga sto sam gay!
ajde da preformulisem pitanje!
Kakvi ste bili u mojim godinama(19),kada ste prihvatili i zavoleli sebe?Je li moze ovako?
U tvojim godinama... pa od 16te do 19te sam bio u fazi totalnog poricanja. I onda sam se zaljubio. Pa neko vreme hodao ulicom sa osecajem kao da mi na glavi sljasti neonka na kojoj pise - peder! peder! ljubio se s deckom! Do 20te prevazisao sve to, prihvatio i zavoleo samog sebe. Opusti se samo, sve dodje na svoje :kiss:
Korisnikov avatar
By ok_decko
sooooooooo childish :drama:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by greek_lover
po meni, tebi sada sledi :shamar:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by BellyButton
@shut
pa objasni.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@stefanmanzel
Biti gay nije lako u Srbiji, ali bas zbog toga daje ti neku volju da istrajes, cini te vitalnijim.
Ljubav izmedju dva muskarca je (ili zene) ima neku posebnost, mozda bas zbog toga jer je "zabranjena".

Ne moras da se zenis, unesrecio bi i sebe i zenu i decu, a nekima zivot pocinje tek od 30te!
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by shut
Originally posted by BellyButton
@shut
pa objasni.
Pa, dechko je od tate (svog i drugih tata) prihvatio mishljenje da treba da se ozeni do 27. godine. Svi tako rade pa je zakljuchio da treba i on...
Nemoj da me zavlachish, siguran sam da si odmah ukapirao o chemu pricham...

@stefanmanzel
Sreco, mozda neko od tebe ochekuje ovo i ono ali se ti koncentrishi na ono shto TI od sebe ochekujesh...
Kissez
By stefanmanzel
zao mi je...ja sve vas razumijem...
al ipak planiram da se ozenim,mozda ne do 27,al do 30 sigurno!
tj.nadam se da cu da se ozenim,a mozda cu i da se ubijem,ko zna(ozbiljan sam)!
ziveti u porodici koja na sve nacine odbacuje homoseksualce,u drustvu koje im se ruga i smeje,i gradu u kome sam zivio je strasno tesko!
sada sam se preselio u bg,al opet sam za sobom povukao porodicu i oca koji ce mi uvek visiti za vratom i pricati kako treba da se zenim,bla,bla,bla...i sta treba?-Da mu kazem sta sam i ostanem sam,napusten od svih,ili da rizikujem da se ubije zbog sina jedinca...nemoguce u ovakvim uslovima!
ili cu se ozeniti,ili cu se ubiti kada dodje vreme za to,i kraj!
Korisnikov avatar
By ok_decko
ziveti u porodici koja na sve nacine odbacuje homoseksualce,u drustvu koje im se ruga i smeje,i gradu u kome sam zivio je strasno tesko!
sada sam se preselio u bg,al opet sam za sobom povukao porodicu i oca koji ce mi uvek visiti za vratom i pricati kako treba da se zenim,bla,bla,bla...i sta treba?-Da mu kazem sta sam i ostanem sam,napusten od svih,ili da rizikujem da se ubije zbog sina jedinca...nemoguce u ovakvim uslovima!
e, aj da pricamo o tome opet za jedno 5 godina? m? :namig2:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Relativno brzo ce ti sve ovo shto ovde pishesh izgledati smeshno... Ne bash svi, ali veeeliki broj gayeva prozivi slichne situacije i sudbinu...
Za pochetak:
http://www.gay-serbia.com/coming-out/so ... /index.jsp
Korisnikov avatar
By haemoglobin
a da odbacis malo jebene heteroseksualne normative i ocev uticaj od sebe? jbte pricas kao klinac!! :doh:
By stefanmanzel
ma,cini ti se!
evo recu ti da sam bio u jednoj,nazovimo tako,vezi sa jednim doktorom,koji je ozenjen i ima djecu,a gay je...ponavljam,gay,a ne bi...njegova teorija je kako se bez porodice ne moze,i kako se i kao takav mozes ostvariti u zivotu...u pocetku mi je bilo malo cudno,nakon sto mi je rekao da se trebam ozeniti,al....sta je,tu je...
By RuznaGlupaZla
...njegova teorija je ...
ok, njegova
Korisnikov avatar
By Sing
ma,cini ti se!
evo recu ti da sam bio u jednoj,nazovimo tako,vezi sa jednim doktorom,koji je ozenjen i ima djecu,a gay je...ponavljam,gay,a ne bi...njegova teorija je kako se bez porodice ne moze,i kako se i kao takav mozes ostvariti u zivotu...u pocetku mi je bilo malo cudno,nakon sto mi je rekao da se trebam ozeniti,al....sta je,tu je...

:psiholog:
To je ipak NJEGOV zivot.
Ti nemoj da kopiras njegov zivot.
Procitaj ponovo sta su ti ljudi napisali. Ja znam da ti to sve razumes, prema tome, nadji u sebi odgovor na pitanje sta ti zelis da TVOJ zivot bude, i pocni da ga zivis. I onda ces doci do toga gde ces voleti i sebe i svoj zivot. Zaboravi na drustvo, roditelje, komsije itd - oni vec zive svoje zivote. Gledaj kako najbolje mozes svoj zivot da sredis. :vogue:
Korisnikov avatar
By Kokoban
Dok sam sebe ne prihvatis, sa svim manama i vrlinama koje posedujes - nema pomoci. Strasno zvuci ta tvoja dvojba: ozeniti se ili ubiti se?

Ne kazem da svi moramo biti aktivisti. Odabares put koji je za tebe laksi, odnosno onaj koji tebe zadovoljava - sto i jeste najvaznija stvar. Bre ako mislis da je tvoj vrhunac ozeniti se, glumiti heteroseksualca, ok - samo napred.

Licno, da mislim da je to moguce i sam bi isao tim putem. Krenimo od najbanalnije stvari. Muvao sam devojke dok sam bio u tvojoj fazi i setim se tih muka kada dodje do sexsualnog odnosa... mlohava kita, pa se malo digne, pa mlohava i zamislim tako celi zovot glumi da ti je napeto nesto sto nije?

Trenutno sam srecan, u dugoj vezi. Volim sebe i njega - zivim po svom.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ok, vezan si za porodicu, odnosno oca zbog finansijske podrske jer jos uvek nisi zavrsio fakultet.
Kad zavrsis fakultet, osamostalis se, i pritom sazris u svakom smislu, verujem da ces drugacije gledati na sve(t).

Uostalom, ne vidim poentu gledanje ochevog zivota kao nesto vrednije od tvog.
Valjda je on napravio tebe, valjda on treba da brine za tebe i o tebi.

Ja jesam za postovanje i ljubav prema porodici i prijateljima, i ljudima koji to zasluzuju, ali svakako da prvenstveno gledam svoje dobro... i ne mogu da stavljam tudje zelje i potrebe ispred mojih, pogotovu ako su u potpunoj suprotnosti!

Na sve to treba dodati i rizik/neizvesnost savremenog zivota... covek vise ne zna ni sta ce sutra biti... dakle o tome ne treba previse ni da razmislja, a kamoli da planira za narednih 10 godina :iskolacen:

Priblizno smo godiste, ja sam svega 2 godine stariji... dakle, poslusaj me!
Upravo sam te 2 godine izgubio (bacio!) zato sto sam previse razmisljao "a sta posle, a sta posle", umesto "a sta sad!" (jer je upravo to SAD sad i najbitnije!)... i nisam sebi dozvolio da uradim pojedine stvari koje sam trebao, mogao, zeleo!
Ali eto, naucih nesto, te ih cinim sada.

Jbt, koliko god da smo razliciti, ili makar mislimo/zelimo da jesmo, toliko su nam pojedini tripovi i gluposti slicne!
O ubistvu i planiranju (ne o zenidbi doduse) sam se upravo tripovao sa 19 god... :drama:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Kokoban
...Odabares put koji je za tebe laksi, odnosno onaj koji tebe zadovoljava - sto i jeste najvaznija stvar...
:up:
Korisnikov avatar
By Srklet
s 19 godina sam, kao i skoro sva djeca i guess, imao mnogo prigovora na svoje roditelje. u medjuvremenu se to promijenilo, ponajvise zahvaljujuci roditeljima mnogih drugih ljudi. :D

jer, realno gledajuci, ja imam super roditelje. kada sam se outao, bilo je drama naravno, ali sam unaprijed znao da me nece izbaciti iz kuce, da mi nece prestati financirati faks i sl. iako mi je to tada dosta tesko palo, cijela se prica svela na malo vise histerije, vristanja, pokoju suzu, prazne prijetnje i suptilne ili vrlo direltne uvrede, ali se rijesilo u okviru jednog ljeta.

sample dialogue:
mama (koja je inace doktorica, da apsurd bude veci): sutra idemo kod psihijatra (njen kolega s faksa, btw :lol: ) da on vidi sta je s tim sto ti jesi (tada nije jos mogla izgovoriti homoseksualac/gej/peder :D )...
ja: nema sanse da idem kod psihijatra zato sto sam gay.
mama: ti ces zavrsiti u ludnici!
ja: mozda, ali ne zbog pederluka, nego zbog tebe!

zasto sve ovo pisem? well, doista me cude ti bizarni roditelji koji svoju djecu muce s time kada se trebaju vjencati, koji faks trebaju upisati, koji posao trebaju raditi itd.... a jos vise me cude djeca koja sve to vjecno trpe... mene su moji odgojili da budem samosvjestan, samostalan, da imam svoje misljenje i da se ne prilagodjavam svakom sranju... i istim principima sam se vodio oko svojeg seksualnog identiteta, ponasao sam se bas onako kako su me roditelji odgojili (mozda su i zazalili onda, ali je bilo kasno :lol: )... tako da mi nikada nije bilo nesto jako tesko, depresivno i dramaticno sto sam peder... zapravo, kada sam s 19 godina slucajno nabasao na 'notes on camp' susan sontag - i kada mi se poceo otvarati jedan cijeli genijalni svijet kojega najvjerojatnije ne bih bio svjestan dan sam str8 - osjecao sam se super. nakon toga je citanje 'seksualnih lica' camille paglia jos vise napumpalo moj peder-ego. :D

doduse, studirao sam tada u beču i homofobije kao realne pojave sam postao svjestan mnogo kasnije nego sebe kao pedera... trebalo mi je da dodjem zivjeti u zagreb pa da prvi put dozivim gay bashing :lol:

uglavnom, nije da imam neki veliki savjet osim - budi ono što jesi. tako ces biti mnogo manje nesretan u odnosu na sve druge moguce opcije. :)

p.s.
taj doktor kojega spominjes, on je ocito poremecen. takve freakove treba izbjegavati.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by mitrandir
Samo kad sam sa prijateljima.
:smeh:
Korisnikov avatar
By blabla54380
uzgred stefanmanzel jos si ti u adolescenciji, ne ponasamo se svi isto ali oko 24 godine, u najgorem slucaju, ces sklopiti sve kockice i tada ce ti biti smesno (kao i svima nama) kakve misli su ti se provlacile kroz glavu u 19-tim godinama :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Potpuno prihvatio sebe jos u vrticu:smeh:,shvativsi da je ljubav prema drugu sto sedi pored mene,veoma ozbiljna:lol:
Korisnikov avatar
By Mage
izgleda da ovde jedino ja patim zbog toga sto sam gay!
ajde da preformulisem pitanje!
Iskreno da ti kažem lahnulo mi je kada sam skontao da sam gay (sa 19 god :) ). Do tada sam bio strašno nesrećan i zbunjen jer sam pokušavao da budem nešto što nisam. Najsrećniji smo kada dozvolimo sebi da budemo ono što jesmo, pa makar i po cenu svega ostalog :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!