Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By IceBerg
auf po pitanju higijenu su bash medju prvima... tj na osnovu naredbi i propisa... kult vode je jako bitan u islamu a zanimljivi su higijenski propisi kod muslimana propisani za muskarce i za zene!!!

pranje ruku im je obaveza, verski ritual

pranje zuba im je verom naredjeno

pranje tela mimum jednom u sedmici

koriscenje parfema im je obaveza

skracivanje noktiju je obaveza jednom u semdici

pranje posle vodom posle velike nuzde obaveza i posle male ukoliko ej potrebno

na garderobo ne smiju nikada da imaju tragove necistoce ukoliko zele d aobavljaju molitvu (can ni kap urina na donjem vesu, krv isl. kao ni na mestu gde je obavljaju)

skidaju obucu kad ulaze u kucu (cak i kao gosti)

obrezivanje je obavezno za mushkrace cak josh kao deca, iz higijenskih razloga

obavezno je skidanje dlaka ispod pazuha jednom u sedmici za oba pola

obavezno je skidanje dlaka sa stidnih mesta jednom u mesecu za oba pola (nacin nije preciziran i dozvoljavaju se sva sredstva, brijanje, depilacija itd)

cak u verskim textovima ukoliko covek u roku od cetrdeste dana ne praktiju ove stvari iz licne higijena bez velikog opravdanja prestaje biti muslima, i biva izbacen iz verske zajednice, dok se ne ocisti ne pokaje i ponovo primi islam!!!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by IceBerg
obavezno je skidanje dlaka ispod pazuha jednom u sedmici za oba pola

obavezno je skidanje dlaka sa stidnih mesta jednom u mesecu za oba pola (nacin nije preciziran i dozvoljavaju se sva sredstva, brijanje, depilacija itd)
stvarno?!?
Korisnikov avatar
By Tomek
Ko kaze da ovde ne moze nesto novo da se sazna? Nisam znao pola od gore navedenog...

''

Inace, ovo je jordanska kraljica...
Korisnikov avatar
By IceBerg
pa to su propisi o higijeni u islamskoj religiji, pracizirani i definisani sakralnim textovima... a za njih su sakralni textovi
1. kuran
2.suna ili praksa i izreke i zivot muhameda
3.idzma ili ono oko cega se slaze vecina ucenjaka, teologa, svestenika a shto s eopet mora bazirati na prva dva
By alexandermagic
Pročitao sam časni Kur'an.
Fascinirala me je njegova impresivna jednostavnost.
Korisnikov avatar
By Zibro
mene je vise puta iznenadila sopstvena tupost nobavestenost i neznanje o drugim verama i kulturama, pogotovu u kontaktu sa Jevrejima i Indusima

Jednostano smo ucaureni i niko nam nista ne govori , na ulici nasa deca jos uvik vicu "jao vidi mama crnac" a neznanje je sjajna podloga za najrazlicitije zablude , strah i mrznju.

Svi moji kontakti sa muslimanima bili su vise nego lepo iskustvo , ovi tekstovi su me definitivno naucili nesto novo . verujem da cu nastaviti da se informisem iz drugih izvora

ono sto bi neko mogao da napise jeste
kakav je stav islama prema homosexualnosti , sa jedne strane tu su kazne smrcu u pojedinim zemlja a sa druge strane price da homosexuanost vise prihvacena pa i price da ima vise homosexualaca madju muslimanima zablude? istine ? ?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by alexandermagic
Pročitao sam časni Kur'an.
Fascinirala me je njegova impresivna jednostavnost.
Nego jel istina da ako se prochita jedan stih iz Kurana 100 puta da ce se pojaiti djin, ponuditi ispunjenje jedne zelja za tvoju dushu?
:smeh:
Korisnikov avatar
By IceBerg
jako zanimljivo pitanje ZIBRO :)

natera me da skinem prasinu sa nekih knjiga... jer posedujem dosta zavidnu kolicinu verskih naslova, o svim religijama a koja nije bash dostupna svakome (da se pohvalim) od nekih 700 naslova... :D

ni u jendoj religiji nema direktne osude homoseksualizma na nacin na koji se danas to plasira!!!

sakralni spisi govore o sodomi i momori i Lotu, koji je bio Abrahamov bratanic a muslimani ga nazivaju Lut... to je prvi slucaj da se u istoriji covecanstva pominju na takav nacin homoseksualci... ali Bog kaznjava lotov narod zbog greha koji cine, a najveci greh koji su cinili je bio taj shto nisu verovali i postovali Boga i Lota od drugih greha oni lazu, varaju, pljackaju karavane i oni su homoseksualci... jeste da se u svetim spisima kaze da cine *ruzno delo opceci sa muskarcima, to je odvratan cin* ali to nije bio niti jedini niti glavni razlog za kaznu!!!

u isl. verovanju mislim da je to regulisano na bazi privatnosti... da bog kaznajva lotv narod zato sto je to javno radio... da je to radio umereno i potajno ne bi bilo frke :)

predvidjena kazna za homoseksualizam ukoliko se javno priznaje i javno vrse radnje je kamenovanje do smrti... ukoliko ne... nikome nista i to ostaje izmedju pojedinca i boga... cak su muhamedu doveli mladica kojeg za kojeg su tvrdili da je homosexualac i svi su skocili da ga osude i kamenuju a muhamed je rekao... ostavite ga na miru i ozenite ga (jos veca kazna :P )

u 1001 noci ima dosta prica sa gay konotacijom gde je glavni bagdadski ucenjak, muftija, tj sudija u islamu za vreme halife bio zatecen sa golobradim mladicima kako orgija uz vinu... ponicinio je greh i hteli su ga osuditi na sta je halifa rekao da je on najpametniji covek svoga doba i da nece dati naredbu da ga osude!

kod svih religija je kaznjivo delo, homosexualizam, ukoliko se istakne zastava... u koliko covek je i zivi normalno bez transparenata i sl. sve je u najboljem redu, cak sta vise u islamu je kanjiv i sma cin sumnje i osude bez argumenata i spijuniranje i uhodjenje... tako da se nikom ne isplati da uhodi i sumnja u drugoga i optuzuje bez dokaza...

dans se od svega ovoga pravi bauk i td... ali u pravim spisima, izvornim nema puno frke i panike!!!

cin sexa medju istim polovima je greh iodvratno delo i kaze se da ce se zbog toga goreti u paklu s jedne strane... a s druge strane ima precutno odobravanje i stil da Bog je taj koji stvara i odredjuje a biti homosexualac nije stvar licnog izbora pa zashto bi Bog kaznio nekoga za neshto zashta je bio predodredjen ili pak ako je Bog Savrsen otkud to da u njegovom stvaranju ima greshka... sto znaci da nema greske i da je to bozija volja i ko zna zashto je to dobro... i zashto da bog kazni za svoju gresku!!!

kod arapa je rasprostranjeno ali ima razlike da ako si aktivan to je ok ako si pasivan to je greh!!!

svi sultani i halife su manje vise uvek bili okruzeni mladim momcima... i to je javna tajna... ali je brak obavezan za nastavak vrste pa se sa brakom prekida i ta praksa kod obicnih ljudi, dok dobrodrzeci mogu sbi priustiti to i u braku!!!

glupo je generalizovati stvari time shto medju jendom verom, naciom isl ima vise homosexualaca nego mejdu drugim i mislim da je to sve relativno!!!

u javnosti nije prihvaceno ali u tajnosti je sve to ok i nema niko nishta protiv toga dokle god je tajno!!!
Korisnikov avatar
By Modesty
e ovako,vrlo zanimljiva diskusija.
Pošto ja čvrsto vjerujem da će nam prvenstveno biti suđeno prema čistoći naših srca i misli,prema dobrim djelima....jer bilo bi apsurdno da je drugačije,onda taj Bog ne bi bio pravedan,jer nam je svima poznato da ima jako mnogo vjernika u svim religijama koji ispunjavaju zakone ali u srcu ne nose mir..ili su zavidni ili mrze ili nisu tolerantni islično tome.kako će onda oni ući u raj? Po meni teško.
čak sam negdje i čitala da će prije uži u raj neko ko nije upoznat sa vjerom(stjecajem okolnosti9 dakle ne prati sve propise ali je duša od čovjeka i njegova djela su ispravna,dobra,plemenita.
Bog nije đelat,nego naš nebeski otac.
da se sad vratim na homoseksualizam.
ja sam npr gay i vjerujem u Boga...stotine puta sam u svojim molitvama rekla,ako ću goriti samo zbog toga u paklu,neka gorim..u svemu ostalom se trudim biti dobra,plemenita,pomažem kome god mogu,dajem milostinju,idem u crkvu,poštujem i volim ljude.......na zemlji ne postoje besgrešni što ne znači da se trebamo previše opustiti,mi koji vjerujemo u Boga...ako smo već rođeni ovakvi kakvi jesmo,ja barem za sebe znam da sam ovakva rođena i ako je to moj skoro pa jedini grijeh,vjerujem da će mi ga Bog oprostiti.
Korisnikov avatar
By deran
jako zanimljivo pitanje ZIBRO :)

natera me da skinem prasinu sa nekih knjiga... ..................................nema niko nishta protiv toga dokle god je tajno!!!
I meni prijaju tvoji,a i ostali tekstovi,IceBerg:salut:

Ali,evo jedne male primedbe-i nije samo moja-zašto ne koristiš izraz homoseksualnost,umesto homeseksualizam-ipak nismo bolesni :)
Korisnikov avatar
By IceBerg
DERAN: *Ali,evo jedne male primedbe-i nije samo moja-zašto ne koristiš izraz homoseksualnost,umesto homeseksualizam-ipak nismo bolesni *

PRIMEDBA NA MESTU :) ALI NIJE NAMERNO KAO STO ZNAS!!!

ako budesh citao sve moje postove, ne bitno gde, naici cesh na milion gresaka kada je u pitanju red slova, pa cak i red reci, pa i gramaticke i ostale greske... i svestan sma toga, ali svakI post pisem u dahu bez razmisljanja, i ne mogu prstima d apratim misli :) jednostavno sam nepismen... kad treba pisati bilo sta na papir... bolje se snalazim u Govornistvu!!!

P.S. MORAM NAUCITI DA PREKONTROLISEM POST PRE PASTOVANJA
Korisnikov avatar
By deran
Ma znam da nije namerno,i ne zameram ni na čem drugom,al ova prosto PARA uši:...Samo malo vežbe:kiss:

Sorry na offu:)
Korisnikov avatar
By Modesty
Ajme,nisam ni ja znala za tu razliku,homoseksualnost i homoseksualizam.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Modesty

Naravno IceBerg da akcenat treba stavljati na sličnosti,što ja u svom životu i praktiziciram u svakom segmentu.
Razlike koje postoje među našim religijama su mahom nastale od ljudi a ljudi su grešni.
Sjetih se još jednog detalja(a biće ih još) vi prije klanjanja,uzimanja kurana i ostali sl. stvari se perete,dok se mi kršćani trebamo prekrižiti...suština je ista:očišćenje.
Vi to sibolično izvodite pranje vodom(sapirete prljavo) a mi znakom križa simbolično sprećavamo vraga da ne prlja svetinju.

Ja "praktiziciram" da izguglam sve vezano za verske obichaje, da budem spremna za ne daj Bozhe! :uplasen:

:google:

Ali, chitajucji pojedine "informacije" nametne mi se pitanje...da li se zaista svaki greh mozhe "sprati" odlazhenjem u crkvu/dzamiju i molbom za oproshtaj? Ochishcjenje... Kako da ne. :potapsava: Samo vi deco varajte, ubijajte, lazhite i kradite. Onaj gore cje vam sve oprostit`!
Ubijesh choveka, onaj gore ti KAO oprosti. Ukradesh...opet isto. Prevarish...i to cje ti oprostiti! Zvuchi mi totalno :praznoglavi: !

Kada smo kod islama kao vere...zhivim u multi-kulti drushtvu i svakodnevno posmatram pojave kao shto su opijanja, jedenje svinjskih proizvoda ALI zhene tih istih koji piju alkohol moraju pod zar! One tegle kese kad se ide u kupovinu, on dva koraka ispred sa rukama u dzepovima. Kada dolaze gosti zhene sede u jednoj prostoriji, a domacjica sluzhi muzha i mushke goste u drugoj prostoriji. U mushkoj prostoriji zhena nikako ne sme da sedne pored muzha. :ua: I prevarih se grdno kada pomislih da je to "obichaj" starijih "sugradjana". To je "obichaj" kod 80% marokanaca npr. Nebitno da ´l mladi il´ stari...(Ovde govorim o ljudima koji su vodjeni islamom!)
Shta zhelim recji? Ne razumem dvostruka merila. Ne razumem kako samo uspeju da izvuku iskljuchivo one detalje kurana (biblije) koji njima odgovaraju, a ostalog se ne pridrzhavaju.
Druga nejasna "pojava" jeste...kuran kazhe da dobar musliman sme da ima onoliko zhena koliko financijski mozhe da "podnese". Znachi...svaka od tih zhena MORA da ima krov nad glavom, obilje hrane i prema SVAKOJ mora da se ponasha isto.
E sad...gledajucji svoje poznanike...oni se itekako pridrzhavaju dela "imati shto vishe zhena"...s tim shto ih imaju samo za kres! :roll:
Da li su to dobri vernici?

(I ne, nemojte mi sada recji da sam se u ´vatila za jedan primer. Nisam! )

To be continued.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Modesty
e ovako,vrlo zanimljiva diskusija.
Pošto ja čvrsto vjerujem da će nam prvenstveno biti suđeno prema čistoći naših srca i misli,prema dobrim djelima....jer bilo bi apsurdno da je drugačije,onda taj Bog ne bi bio pravedan,jer nam je svima poznato da ima jako mnogo vjernika u svim religijama koji ispunjavaju zakone ali u srcu ne nose mir..ili su zavidni ili mrze ili nisu tolerantni islično tome.kako će onda oni ući u raj? Po meni teško.
Ko cje po tvom ucji u raj?

Mislim da cje meni Bog sve da oprosti jer nisam upoznata sa religijom i njegovim propovedima! :yay:

Uopshteno...da li na ovom svetu postoji i jedna osoba koja je 100% chista?! Po meni...teshko! :)
Korisnikov avatar
By IceBerg
ma sve to stoji val... ali ni ja ni modesti nismo zadirali u tematiku real life!!!

mislim da smo i ona i ja pricali o onome sto pise u spisima...

naravno da se ne pridrzavaju ver ei verskih propisa i to je de fakto...

ali nigde nisma naisao u islamu da zena mora da pokrije lice, niti da bude tlacena a ipak jeste... nigde ne pise da smesh d aubijash a ljudi se ubijaju...

a to da li c ebog da oprosti ili nece... malko mi je funny... otkud neko to moze da zna...
Korisnikov avatar
By Val
Ali, ali...islam valjda kao i sve druge verske "zajednice" jesu Real! Teshko je teoretisati o nechemu shto je "zhivo".
Korisnikov avatar
By IceBerg
yup... tachno... ali smo ovde pricali o islamu i njegovim textovima... a najmanji problem je da pricamo o real islamu koji je samo u knjigama jer sami muslimani danas ne poznaju islam i stide se ili druga grupa koja ga izopacava i koristi u licne interese itd itd
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val
Ali, ali...islam valjda kao i sve druge verske "zajednice" jesu Real! Teshko je teoretisati o nechemu shto je "zhivo".

Da se samocitiram. Ice, teshko je ostati iskljuchivo pri textu i teoriji kada je bilo koja vera u pitanju, jer svi znamo kako bi trebalo biti. Ali takodje znamo kako jeste! Tako da... :smirk:

Da li vam se nekada uchinilo da bash oni koji propovedaju veru jesu ljudi koji se najmanje pridrzhavaju pravila? Da ne kazhem...oni koji su najmanje "chisti" pred Bogom. Mozhda je to samo jedan od nachina kako sebi olakshavaju bivstvovanje, a ujedno i savest?
:neznam:
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne sudi jer će ti biti suđeno.

Izvadi prvo brvno iz oka svog pa onda gledaj trun u oku brata svog.

Za čovjeka ne postoji veća kazna od duboke grižnje savjesti koja izjeda iznutra...Bog je milostiv i onaj koji se STVARNO pokaje,koga savjest izjeda duboko,sigurno taj grijeh neće počiniti više a kažnjen je već sam svojom savješću.zašto mu onda i bpog ne bi oprostio.

Bog-Alah je prije svega pravedan a ne dželat .
Korisnikov avatar
By Val
:ozbiljan: Pravedan kazhesh? Zato li uzima tolike nevine, mlade zhivote sebi i to svakodnevno?
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Val
:ozbiljan: Pravedan kazhesh? Zato li uzima tolike nevine, mlade zhivote sebi i to svakodnevno?
treba religiji daleko više poznavati da bi se shvatile te stvari,odgovori postoje vrlo konkretni ali ja nemam volje ni snage(sjebana mi ruka) da sad objašnjavam.

između ostalog,to je najklasičnije ateističko pitanje.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
To je i moje pitanje, iako nisam ateista.
ON: Citala sam izvode iz Kurana casnog. Veoma lirski su intonirane recenice.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by the1whowished
To je i moje pitanje, iako nisam ateista.
ON: Citala sam izvode iz Kurana casnog. Veoma lirski su intonirane recenice.
Drago mi je da nisi ateista ali na ovo pitanje ti ne mogu odgovoriti na ovoj temi..udaljili bi se a kao što rekoh i ruka me boli.
Pođi samo od toga da nas je Bog stvorio kao apsolutno slobodne osobe a ne kao marionete kojima on upravalja a upravo bi takvi bili kada bi on svojom "silom" sprečavao sva zla na svijetu...ta zla čine ljudi svojom slobodnom voljom.
A u slučaju da se nekima vjernima desi nešto strašno i pitamo se čime su to oni zaslužili,za one koju vjeruju u Boga,prvo što će pomisliti (ane izdati ga povjerenjem u svojoj duši) je da je to zbog nekog višeg dobra....nekad neko nevin strada i time je možda spašen od velikog zla koje bi ga zadesilo na zemlji...to je vjera...vjerovat i onda kad je teško i kad ne razumiješ.
A između ostalog,što je za nekog ko vjeruje 60-70-90 godina života na zemlji naspram vječnosti.
By XanaX
Moram priznati da nemam dovoljno vremena posvetititi se čitavom threadu, sori, ali ovo što je napisao Ice Berg, potaknulo me je da ipak reagiram s nekoliko napomena...
pa u islamskim textovima postoje nevernici, koji ne priznaju postojanje Boga koji je Svemocni Vladar i Odrzavatelj... idolopoklonici koji se mole kipicima i bogicima (budizam, hinduizam i sl) sledbenici knjige (jevreji i hriscani) koji imaju poseban status u islamu i vernici (muslimani, koji s epokoravaju bogu)

islam smatra judaizam i hriscanstvo Bozanskim religijama i nebeskim religijama i objavljenim religijama i veruju u sve izaslanike od adam do muhameda menja njima je i musa/mojsije isus/isa i i uce i govore o cednosti marije bogorodice/merjem cak se i poglavlje u kuranu naziva Marija!

po islamskom verovanju sve te tri religije u abrahamske religijereligije ibrahimovog poroda! do abrahama po islamu je bila jedna vere ali od abrahama dolazi do deljenja! i to d aima puno slicnosti pogotovo u hieropovjesti (istoriji proroka i dogadjaja) svi ce potvrditi a kod muslimana je to znak da su sve tri religije potekle od istog izvora Jednog Boga!

razlika je jedino u poimanju i svatanju Boga, Bogosluzenja i pravnim propisima i propisi koji su vezani za zivot (uredjenje drzave, organizacija, dozvole i zabrane itd.)
Istina je da muslimani drže kršćane i Židove - vjernicima - sljedbenicima Božje objave, ali se u te vjere ubraja i zoroastrizam, pa čak, kod nekim muslimana i hinduizam (Vede kao Božja objava). No, to su ipak "spekulacije" nešto liberalnijih klerika, pa je sigurnije držati se abrahamskih vjera kao vjera "knjige".

Također, istina je da se u islamu tj. prema Kur'anu, prorocima drže svi proroci Starog zavjeta / Tore uključivo s Adamom, a također, prorokom se smatra i Isus, i vjeruje se u njegovo bezgrešno začeće (stoga i jako dugački dio o Mariji, kao majci djevici). Gotovo najviše se spominje Moše / Mojsije, i Božja objava preko njega, ali Muhamed ima ipak "zaseban status" on je prorok, ali zadnji ("pečat proroka") i i ako čovjek (kao i ostali proroci, dakle, nema "bogočovjeka") ipak je bezgrešan.

Ako se ide kroz povijest religija, onda je "jasno" da je Muhamed (ako je postojao) svoju objavu zasnovao na prethodnim učenjima judaizma i kršćanstva. No, islam ("islam" na arapskom znači "podređenje, štovanje") "sebe" nikako ne smatra nasljednikom ili nekim završnim dijelom "abrahamske priče"; prema islamu ljudi su (i još uvijek) vjerovali u različite bogove, no jedini je "pravi" Bog, Allah, i islam uči kako je to Bog kojeg su Koraiši (arapsko pleme iz kojeg potječe Muhamed) štovali u Meki.

Na arapskom poluotoku, u vrijeme pojave islama, živjeli su i Židovi i kršćani, no, vjera Židova u Jahvu, kao jedinog Boga, i vjera kršćana u Isusa kao sina Božjeg, ne smatraju se "ispravnim", već "korumpiranim"; niti je Jahve (onaj, iz judaizma) ili kršćanski Bog "isti" za sve. Zapravo, prije pojave islama, jedini pravovjerci, prema islamskom učenju, bili su hanifi, sljedbenici zasebne, također abrahamovske, tradicije...

I na kraju, zanimljivo je upoznavati se s razl. običajima i vjerovanjima muslimana, no ono što nisam uočio ovdje (možda griješim) jest da nitko nije naglasio kako je islam apsolutno monoteistična religija, čak i više od etnocentrističnog judaizma ili kršćanstva (sa skrivenim "hemiteističnim konceptom), s vjerom u potpunu predestinaciju čovjeka (ali ne u protestanstkom smislu) i personalni indentitet Boga...
Korisnikov avatar
By Modesty
Morala sam dva puta izčitati tvoj post i opet mi neke stvari nisu jesna:jedna od tih je,odakle ti ti to(za Muhameda9 ako je uopće postoja???
Njega jednako kao proroka priznaje i cijelo kršanstvo i drugo(mada ima još toga nejasnog) kako to misliš da niko nije naglasio da je islam monoteistička religija,zar za tim ima potrebe ako se njihovo vjerovanje zasniva na ubjeđenju da je bog jedan?
A i vrlo je diskutabilno to što si napisao da je islam ili kako si već napisao,muhamed"prepisao" vjeru od Židova i kršćana?
Po čemu je on onda prorok,tom izjavom si direktno negirao ono zbog čega i je postao prorokom,odnosno njegovo prosvjetljenje(kad mu se Bog objavio)
By alexandermagic
Ovaj XanaX-ov post je sjajan.

Originally posted by V I V I S E C T

Nego jel istina da ako se prochita jedan stih iz Kurana 100 puta da ce se pojaiti djin, ponuditi ispunjenje jedne zelja za tvoju dushu?
Jedan imam mi je pričao o upotrebi dijelova iz Kur'ana u određene svrhe. Meni paganu. :giggle:
Možda na tvoje pitanje odgovor ima neki sihirbaz. :lukavi:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja sam slushao mnoge priche o hodzama koje su lechile ljude, chak mi je koreograf svojevremeno prichao o tome kako mu je neki hodza u Prizrenu na njegove ochi vadio zivu iz tela.
Mnogo je vremena proshlo od tada, ali, koliko se secam, neko mi je isprichao kako oni imaju posebnu obuku i u te, chini mi se magijske svrhe.

Zna li neko neshto i na tu temu?
Korisnikov avatar
By Val

Verujem da postoje pojedinci koji poseduju "magichne mocji". Ali da bash svaki hodza mozhe nemogucje, ne verujem!

Korisnikov avatar
By IceBerg
uf previse stvari odjedno :) ne mogu da pratim korak :)

pa razlika u islamskom monoteizmu od ostalih je taj shto kod muslimana Bog (Allah na arapskom znaci Bog) je Bog svih svetova i svega stvorenoga vidljivog i ne vidljivog a ne samo bog muslimana! nema sudruga, pomocnika nije prikazan nicim, osim,on se sam prikaziju kreacijom!!! kod jevreja je Jahve bog jevreja i samo njihov i niciji... a u hriscanstvu postoji trojedini bog ili ti sveto trojstvo na celu cega je Bog! to o monoteizmu, i muslimani ne prikazuju ni boga niti proroke slikovno niti vajano upravo da se izbegne idolotarija (nadam se da se razumemo)

muhamed je istoriska licnost i priznaje ga i istorija i filozofija i sociologija i ostale nauke, da je postoja kao licnost i to je neosporno... ali po predajama koje su istinite on je bio NEPISMEN... NIJE UMEO NI DA CITA NI DA PISE!!! Znao je da posotje druge religije ali nikad ni sa jednom nije bio upoznat do te mere da bi mogao da prepisuje neshto od bilo koga, njegovo fokusiranje je bilo oslobadjanje tadashnjih arapa i covecanstva od idola, a on kao dete nikad nije obozavao ni jednog od arapskih bogova.

muhamed za muslimane nije nista bitniji od isusa ili mojsija ili abrahama... cak muslimani veruju i ocekuju pojavu mesije, pomazanika, isusa pred smak sveta isto kao i hriscani, on je samo jedan u nizu i on je samo zapecatio ciklus religija, objava i prorocanstva... ako cemo o cudotvornosti isus je bio veci cudotvorac od muhameda, mogao je da ozivi mrve, po islamu a muhamed nije! ali muhamed je po islamskom verovanju dosao da udari pecat da potvrdi sve shto je bilo pre njega i da donese nove zakone i norme ponasanja za celo covecanstvo do dana sudnjega...

dakle muslimani nemaju svog boga i muhamed nije prorok samo za muslimane po islamskom ucenju!!! bog je bog svima u svako vreme i muhamed je prorok covecanstva jer je upravo objedinio sve ono sto je bilo pre njega... ponavljam po islamskom ucenju!!!

raj u islamu nije samo rezervisan za muslimane niti pakao samo za nemuslimane!!! stime u vezi da ode u raj ima pravo svako ljudsko bice i da bude ubacen u pakao i glupo je izlavljivati, da ce samo muslimani u raj, jer bog nigde ne kaze to u islamskim knjigama - nego kaze vernici... a verovanje je u islamu intimna stvar izmadju boga i osobe i nigde se ne garantuje da ce samo oni koji se pridrzavaju normi koje je propisao islam uci u raj, cak se kaze da ce takvi prvi biti baceni u pakao

a o tim nekom nadnaravnim mocima pojedinih ljudi... naravno nisu svi imami u islamu takvi i to nema veze sa mocima i cudotvorstvom... postoji materija unutar islamske nauke koja je skrivena i nije dostupna svima... i onaj ko zeli da se bavi time moze nauciti... ima u tome istine ali danas iz mojih saznanja i iskustava kod vecine su maloverzacije... a svaki njihov verski lider poznaje odredjene metode i neke stvarcice po tom pitanju, samo je pitanje da li neko zeli da se zadubi u tu metafiziku ili ne!!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!