Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li ste krsteni?

Da
54
59%
Ne
37
41%
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da... sa 10 godina...

Iskreno, ne znam zasto tad, ako do tad nisu...

Ali bilo kako bilo, tad mi je zvucalo ok.
Sada bi mi verovatno bilo svejedno.

Steta sto nisu ostavili tu odluku na meni, kada odrastem... da sam odlucim u kom trenutku cu se krstiti (citaj "u kom trenutku ce mi biti oprosteni svi gresi" :lukavi: )
Korisnikov avatar
By greek_lover
Krsten, sa 22, moja odluka!
:alexis:

Krstenje je proteklo u muvanju popa koji me je krstio i kume u minicu :smeh:
Kum i ja smo setali u krug sa svecom u datom trenutku :lol:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by mmiki

U mom odeljenju samo jedna moja drugarica i ja nismo krsteni sto me dovodi do zakljucka da je krstenje odavno postalo vise svetovni nego sveti obred, kao i slave.
Ajde molim te pokusaj da objasnis kako cinjenica da samo vas dvije niste krstene cini krstenje vise svetovnim obredom? :smug:

on topic - nisam krsten, zato jos nisam osjetio da sam spreman za takav korak. Ako jednog dana shvatim da zelim, krsticu se.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Paki
Jesam.
Niko me nije pitao želim li.
Imao sam jednu godinu.
Doš'o pop u bakinu i dekinu kuću, odlučili oni i mama da me krste, pa ga zvali. Krili se od mog oca.

... I sad da pitam, ako neko možda zna... Može li se odkrstiti nekako ? :meduza:
Možeš da se otkrstiš. Ja sam na jednoj sahrani čuo da je pop rekao ako neko promeni religiju da on za pravoslavnu crkvu postaje nevernik .. pa samim tim i krštenje verovatno više nije validno. Pređi u budiste :D

OnTopic:
Jesam. Kažu da se moja mama potrudila da sve napravi na nivou i da je moje krštenje bilo proslava koja se pamtila i prepričavala u familiji godinama. Moja tetka (koja je inače i moja krštena kuma) je plakala na mom krštenju jer je bilo prelepo, svi su bili obučeni u belo i novo a popovi su igrom slučaja tad dobili nove odore ...

Samo mi ni dan danas nije jasno kako je ona kao katolkinja mogla meni da bude krštena kuma u pravoslavnoj crkvi ...
Korisnikov avatar
By horus.
jesam... kad sam bio mali beba... :sweet:

anihau, da je bila na meni odluka, nikada se ne bih krstio zato sto sam agnostik i ceo taj hriscanski koncept koji obuhvata neku interakciju izmedju vernika i crkve mi je jako iritirajuc...

ali svakako postujem one kojima je to bitno...
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by mmiki
Smatrate li (vase) krstenje vaznim? Zasto?
Da li bi ste se krstili ako niste, osecate li potrebu?
Nisam se krstila. U mojoj religiji nema krstenja.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Birthday_girl
PRIPADNOSTI (bilo koje vrste) - noup, noup i noup
dozvoli,pripadas ne-krstima! :P
Korisnikov avatar
By AngraMaina
prisustvovao sam jedared raspravi izmedju grcke ateisticke gej tetke s jedne strane stola, i srpskog studenta teologije (al-ortodoksifi-al-dzamahirija), s druge - a ja u sredini.rascvrkutana tetka je pitala srpsku bogoslovku (debelog vrata i niskog cela) upravo to: da li moze da se "otkrsti" (ksevaftistei). a srpska bogomoljka udari u dramu: kakav je to nacin, pravoslavac, kako te nije sramota, najlepsa vera, djavolja rabota, grcka cuvar pravoslavlja i drm zvrc. uzruja se covek, krenuo da lupa po stolu, mal ova nasa gej pametnica ne popi batine. jedva sam ih smirio.

i tako sam prisustvovao simbolicnom sukobu kraja XX i pocetka XXI veka - ratu izmedju radikalnog sekularizma i verskog fundamentalizma.

a ja sam krsten, da. cak sam jednom bio i kum tj. ja sam nekog krstio. i pritom sam bio zaboravio krstenicu, genije. reko', sta cemo sad? a popa ce: "nema veze, vidi ti se iz ociju da si krsten".

neki su rekli da mi iz ociju viri nesto drugo, ali opet lepo od gosn pope sto je obred sproveo bez insistiranja na papirologiji.

daklem za ove koji pitaju da li mogu da se otkrste - ne vidim u cemu je problem da neko bude krsten a da ne veruje? da se mozda ne bojite da se ne istopite od svete vodice?

onako, kao u carobnjaku iz oza - shshshshshsh...

:)
Korisnikov avatar
By Modesty
Krstila sam se samoinicijativno u 19godini.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Da. Bila sam beba, nisam mogla da se branim.

Da nisam, ne bih se krstila.
Korisnikov avatar
By Manon
krstena sam kao beba i moja cerka je krstena kao beba. To je u tradiciji moje familije i ne mislim da tu tradiciju treba da menjam
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by hlaefdige
na primer, sacekati 33. godinu kao Isus...ko doceka....
To li ti cekas... :die:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Krstena sam.
Svoje krstenje smatram vaznim.
Zao mi je sto sam krstena kao devojcica, te nisam sa ovakvom svescu mogla da odlucujem o jednoj svetoj tajni.
Korisnikov avatar
By starky
Krstena sam u 6 mesecu svog zivota.

Divne su mi slike...:sunce:
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by the1whowished
Krstena sam.
Svoje krstenje smatram vaznim.
Zao mi je sto sam krstena kao devojcica, te nisam sa ovakvom svescu mogla da odlucujem o jednoj svetoj tajni.
konacno neko :hug:

da, jesam krstena i ne bih promenila to
Korisnikov avatar
By Sunce
Krsten sam. Sam sam odlucio da se krstim.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Krshtenena :kolo: Jeste da sam kao beba,ali ne bih to menjala:)
Korisnikov avatar
By Blady
jesam... kada sam bila mala..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Delete
Originally posted by hlaefdige
na primer, sacekati 33. godinu kao Isus...ko doceka....
To li ti cekas... :die:

ne...ne mislim da se krstim...ne verujem u boga, niti crkvu posebno postujem...ali imam dovoljno svesti da je postujem toliko da se ne krstim...prosto, bilo bi skroz licemerno sa moje strane
Korisnikov avatar
By Hton
krsten sam kao beba, ali i da nisam sam bih odlucio da se krstim...
By ...Sitnicava...
Totalno je glupo to sto se ljudi krste mahom kao bebe. Krstena sam i tu cinjenicu poistovecujem sa vaznoscu znanja o tome da imam crnu kosu.
Korisnikov avatar
By Island
Originally posted by Paki
Jesam.
Niko me nije pitao želim li.
Imao sam jednu godinu.
Doš'o pop u bakinu i dekinu kuću, odlučili oni i mama da me krste, pa ga zvali. Krili se od mog oca.

... I sad da pitam, ako neko možda zna... Može li se odkrstiti nekako ? :meduza:
ista situacija, kod dede... samo mozda sa nekih tri godine, u ilegali
Korisnikov avatar
By deran
Nisam i neću-nisam vernik:)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Manon
krstena sam kao beba i moja cerka je krstena kao beba. To je u tradiciji moje familije i ne mislim da tu tradiciju treba da menjam
Kod mene ce se tradicija promeniti ako bude bilo dece ;) Ja sam krstena kao mala, imala sam sest godina i odlucila sam sama da se krstim. Nisam se pokajala... Ali danas je uobicajeno da se krste bebe pa sam ja vec potencijalne kumove obavestila da kad/ako bude dece nema krstenja (zbog druge strane, ne zbog mene). Zanimljive su mi reakcije ljudi, kao da im kazem nesto najneverovatnije moguce, kako samo to mogu da dopustim, valjda cemo to ipak promeniti, kako da nam deca budu nekrstena itd.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!