Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Pripadnik ste koje religije?

Hriscanske pravoslavne
26
31%
Hriscanske katolicke
5
6%
Islamske
6
7%
Jevrejske
2
2%
Budisticke
1
1%
Budisticke
1
1%
Druge nenavedene
12
14%
Verujem samo u neobjasnjivu Visu silu
13
15%
Verujem iskljucivo u naucno dokazane cinjenice
19
22%
Korisnikov avatar
By sarajevoxx
Islamske

mada,ne mogu tvrditi da sam nesto religiozna :shrug:
Korisnikov avatar
By hefestion
pravoslavne religije, ali nisam nesto religiozan puno. nebitno je ko je koje religije, i pomalo me nervira to vracanje religiji. komunizam iako je bio totalitarni rezim, imao je jednu dobru stvar a to je stavljanje religije u drugi plan
By Çâðê_DUP
Ako sam ateista, uopšte ne smatram da mi je sve dozvoljeno, što je predrasuda o ateistima koju plasiraju glupi ljudi. Ne treba mi bog da bih bila čovek /u onom smislu kako ja shvatam pojam ljudskosti, vrline i plemenitosti/. Opet, bilo bi lepo da ga ima, nemam ništa protiv :) Za mene je dobar čovek svetac. Crkvu, kao insituciju sa sve lažnim vernicima na gomili, prezirem.
Inače, pogledajte Pasolinijev film "Jevanđelje po Mateju". Genijalan je, a u Isusovom učenju se itekako pronalazim i prihvatam ga kao pametnog čoveka. Sem što ne verujem da je sišao sa nebesa i da je sin božiji i ostale trice i kučine, tu se razilazimo ja i sveti spisi. Više ga doživljavam kao hipika :panker:
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Nisem nobene.

Najbližje sta mi Krščanska in Protestantska - Anglikanska (Prekmurje v Sloveniji).
Korisnikov avatar
By Minie
nisam krstena...verujem u hriscanstvno. Ne gledam na podelu pravoslavna/katolicka
Korisnikov avatar
By starsailor
ne bih mogla da glasam za hriscansku pravoslavnu, (mada sam krstena) jer sa godinama sam napavila neku moju, mix religiiju...verujem u Isusa i prvobitno hriscanstvo, verujem u druide, postujem i mozda praktikujem wiccu, verujem u rune...i jos puno toga , tako da ja sam :lood:
Korisnikov avatar
By Minie
verujem u Boga...
dubljim proucavanjem istorije se sve vise udaljavam od prvobitnog misljenja.. :cekam:
By XanaX
thinking of returning to judaism...

was my faith in teh first place, so maybe...
Korisnikov avatar
By Vespertine
Budizam sam po sebi nije religija, vec filozofija... Ima duhovna uchenja ali ne i religijske osnove niti dogme, a Buda se ne smatra svecem, prorokom ili bozhanskim bicem,vec mudracom, koji je bio uchitelj budizma...

This pool sucks ass and Mmiki should try to research topics he wants to conceive :P

Ont: Krshteni sam pravoslavac, ali sam poklonik budistichkih uchenja
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Originally posted by Vespertine
Budizam sam po sebi nije religija, vec filozofija... Ima duhovna uchenja ali ne i religijske osnove niti dogme, a Buda se ne smatra svecem, prorokom ili bozhanskim bicem,vec mudracom, koji je bio uchitelj budizma...

This pool sucks ass and Mmiki should try to research topics he wants to conceive :P

pa svaka religija je filozofija.ali da,u budizmu ne postoji pojam boga,i najmanje je iracionalan,so..

ja sam krshten.
ja sam pravoslavni srbin :sladoled: haha
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by polarlicht4.1
Nijedan od ponuđenih odgovora. :cigareta:
:cigareta:

stvarno, sta znaci ova poslednja opcija? ako verujem da se svemir siri, ili da ce sutra biti lepo vreme, ili da je nemoralno lagati, ili da postoje vanzemaljci, onda mora da sam pripadnike neke religije? nja-a, ne moze. :canttouchthis:

edit:

ova opcija ladno ima 10 glasova :uplasen:
Korisnikov avatar
By Modesty

Žao mi je što te moram ispravit,budizam spada u 4 svjetske priznate religije a ostale tri su:Kršćanstvo,Islam i Judeizam.

Ja pripadam općenito Kršćanskoj crkvi i svim onim podgrupama koji priznaju Krista za Boga.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Samo mala ispravka - Klasichni theravada budizam je osnovno Budino uchenje koje nema nikakva religijska obelezhja i to je budizam u najchistijem obliku, a mahajana je budizam koji je poprimio religijske primese iz hinduizma i onaj koji se smatra religijom
Korisnikov avatar
By Modesty
Čije je "reinkarnacije" vjerovanje i je li to vjerski element? To je jedna od stvari.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Poshto sad nemam vremena, samo cu da ti kazhem da cu se posvetiti objashnjenju ove dve stavke chim budem nashao malo vremena za tipkanje, mozhda chak vecheras, ali ne na ovom topicu, mislim da pravimo off? U medjuvremenu potrazhi ttopic koji je mozhda vishe povezana sa nashom temom razgovora i pusti mi na u2u gde da nastavim objashnjenje...
Korisnikov avatar
By Modesty
Ok,mene uvijek zanimaju drugčija ili nova saznanja
Korisnikov avatar
By IceBerg
islamska... al ne znam otkud fobija od bilo koje religije medju nasom populaciom!
Korisnikov avatar
By Modesty
Rimo-Katolkinja ali poštujem sve ostale religije jer je Bog jedan i to što vjerujem u Boga nema nikakve veze sa nacionalnošću.Osječam se kao građanka planete zemlje.
By жњ

:up:

Ne volim se izjasnjavati niti klasifikovati po ovom pitanju. Ne pripadam nijednoj religiji. Volela sam za sebe reci da sam agnostik, a volim i dan danas. Negde u medjuvremenu sam pocela traziti odgovore na neka svoja pitanja. Imam neka svoja shvatanja i zapazanja, a ona koja proizilaze iz budizma su se ispostavila najpribliznija njima. U pocetku mi je bilo cudno da nesto takvo postoji vec 2500 godina, cak i vise ako uzmem u obzir i ostale istocnjacke spiritualne sisteme iz kojih korene vuce i sam budizam, a u kojima sam spoznala neke tragove. Zato me toliko i privuklo. Plus ako se doda benefit meditacije... hm... i vise mi je nego zanimljivo. Ako izuzmemo cinjenicu da se mesa za sada nisam odrekla (nit` skoro planiram... jadna mi karma :lol: ), moze se reci da sam praktikant.

I iako se budizam klasifikuje kao religija, ja ga tako ne dozivljavam. :peace:

Korisnikov avatar
By m..
tumaram izmedju agnostika i ateiste, ovisno o raspolozenju i kontextu.

inace u nasledju imam:
-pravoslavce
-muslimane
-katolike
-protestante
-jevreje
-grcke pravoslavce

i ko zna sta jos, za ovo sve znam pouzdano.

mozda ce zvucati cudno, ali ja sam sklonija pronalazenju slicnosti nego razlika medju razlicitim religijama.
By saigo
Ne pripadam nijednoj religiji...

Zbunjuje me opcija "Verujem iskljucivo u naucno dokazane cinjenice" jer se u naucno dokazane cinjenice ne veruje. One se znaju.
By iWanna
Ateist/a. Jel zna neko sta je pravilno ateist ili ateista?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!