Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Rekao bih da je sličnost jedino u nazivu, odnosno ciljnoj grupi.

Bio je svestan da u datom momentu prete socijalistički pokreti, a da je najbolja, tačnije neophodna podrška za preuzimanje vlasti, upravo ta ogromna masa nezadovoljnih radnika.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Ne, Hitler je bi ubeđeni nacionalista i rasista. Npr. težak socijalni položaj Nemaca u Austro-Ugarskoj (koju je mrzeo,kao i Habsburgovce) pripisivao je dekadenciji izazvanoj Jevrejskom destrukcijom i ustrojem države u kome je konstruktivan i državotvoran Nemački narod, zarad sujete Habzburgovaca, prinuđen živeti sa neistorijskim slovensko/mađarskim polusvetom. Zato, radnik Nemac nema ništa zajedničko sa radnikom Slovencem, Hrvatom ili Mađarom recimo. Po njemu, na nemačkom prostoru, oni su neosvešteni balast za grbaču Nemca, zarobljeni u sistemu na čijem vrhu parazitira Jevrej - životno zainteresovan za multietničku državu. Ja sam tako shvato Hitlera.

P.S.@Dirrty
Ne moramo biti u braku da bi bili skupa. 'Ajd, venčaćemo se 5 min prije samoubistva. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Odnosi se na forumaša "svejedno" :lol:
Korisnikov avatar
By Allkey
Ovo je super tema, moraću da pogledam taj film, pa javim utiske.
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Skyen

jel neko gledao Occult history of 3. Reich? - dokumantarac iz tri dela. ja pogledala prva dva - iskreno sad se i ne secam sta su lupetali, mada sam vise gledala zbog autenticnih snimaka tog doba, nego zboh njihovih teorija.
Jesam prva dva dela, nikako da nađem vremena da odgledam druga dva. Odličan je! Daje odličan temelj za dalja istraživanja na tu vrlo intrigantnu temu. Okultizam je super.

Uzgred, videh da mnogi komentarišu laički Mein Kampf. Istina je da se dosta informacija navedenih u toj knjizi smatra netačnim ili delimično tačnim, a ako volite proverene činjenice sabrane u jednom delu sa sve navedenim izvorima na kraju (kao na Wikipediji), onda vam preporučujem knjigu "Čovek koji je stvorio Hitlera". Vrlo realistična priča o stvaranju Firera od početka pa do kraja. :)

Btw, dajte engleski naziv za ovaj film ili link ka imdb-u, ne mogu naći.
By XanaX
Meni je pomalo "tragična" ova, svojevrsna "fascinacija" pojedinaca na forumu Hitlerom i njegovim "djelom". K'o da je on sve sam napravio i svakog Židova, Rusa, Poljaka... osobno ubio.

Ta, pomalo mistična priča o Hitleru i okultizmu je sasvim izvan realnog. Pangermanizam ili neogermanizam je i kao vjerski, folklorni, kulturni itd. fenomen postojao prije Hitlera i štoviše, dobro se slagao s tadašnjim stavovima sociologa i psihologa. Svastika od Kanade, preko US, pa Njemačka, i Beč - gdje je "osnovan" ("obnovljen?") njemački poganski neogermanizam.

Priče o astrolozima i napadu na SSSR, ne znam što je bio savjet - napasti kasnije? I ne znam niti sam kada je zapravo najbolje napadati Rusiju - Francuze je zeznula zima, a Njemce - barem tako tvrde suvremeni izvori, ne zima, na koju su bili spremni, već proljeće, kiše i blato posvuda, tako da je cijela mašinerija zaglibila...
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Xanax

Uzevsi u obzir moj zakljucak u tom postu od pre....4 godine, covece...mislim da je zaista svejedno u koje vreme bi se napao SSSr ,)
Korisnikov avatar
By 2kune
CCCP valja napasti kada je mjesec u 5. kući! :sudija:
By XanaX
Mislim da nekima ipak i nije svejedno kada je Hitler napao SSSR. Recimo, Fincima bi sigurno bilo ljepše da je Molotov ostao na diplomaciji, a ne prešao na... usta..., ovaj tenkovsku praksu.

I da, nisam niti skužio da revitalizirao formalinskog reptil ponovno. Ta ideja, Anyways, ne znam, nije baš da volim neke famozne teorije zavjere, no činjenica jest da neke stvari zaista ne mogu biti jednostavno objašnjene.

Blackadder to dobro demonstrira na primjeru uzroka WW1.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xHJDyAnL ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by XanaX

Mislim da nekima ipak i nije svejedno kada je Hitler napao SSSR. Recimo, Fincima bi sigurno bilo ljepše da je Molotov ostao na diplomaciji, a ne prešao na... usta..., ovaj tenkovsku praksu.

I da, nisam niti skužio da revitalizirao formalinskog reptil ponovno. Ta ideja, Anyways, ne znam, nije baš da volim neke famozne teorije zavjere, no činjenica jest da neke stvari zaista ne mogu biti jednostavno objašnjene.

Blackadder to dobro demonstrira na primjeru uzroka WW1.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xHJDyAnL ... re=related[/youtube]
Svakako nekima nije...recimo..raznim nemcima..i rusima.

I mnogima koji danas ne bi znali kako da nazovu 'explodirajuci koktel' ,)

..

Ma koliko obozavao Blackadder seriju, mislim da je Izzard sve to objasnio bolje:

''

,)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!