Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by Ulixmea culpa, , mea maxima culpa.*Originally posted by fencysmurfIspravka za Fencysmurfa:
da, my point exactlly*.
zato sam i pitao kako izgleda potvrda![]()
----
prevod za paulija
my point exactlly - eng. - upravo ono sto zelim reci
Pravilno se pise: my point exactly.
Jedno l.
![]()
Originally posted by KupperSveta tajna miropomazaNJA (ne miropomazaNIJA) se obavlja zajedno sa sv.tajnom krstenja. U samom cinu, odmah po krstenju, novokrstenoga svestenik pomazuje svetim mirom* po celu, grudima, ocima, obrazima, ustima, rukama i nogama uz reci: Pecat dara Duha Svetoga.
@Alexandrus Magnus - dopada mi se kako si, koristeci malo reci, sasvom jasno i dobro pojasnio kako izgleda miropomazanije.
Originally posted by Alexandrus MagnusDa, moja greska - moropomazanje.Originally posted by KupperSveta tajna miropomazaNJA (ne miropomazaNIJA) se obavlja zajedno sa sv.tajnom krstenja. U samom cinu, odmah po krstenju, novokrstenoga svestenik pomazuje svetim mirom* po celu, grudima, ocima, obrazima, ustima, rukama i nogama uz reci: Pecat dara Duha Svetoga.
@Alexandrus Magnus - dopada mi se kako si, koristeci malo reci, sasvom jasno i dobro pojasnio kako izgleda miropomazanije.
Sto se tice pricesca u pravoslavnoj crkvi, svako ko posti 4 velika posta i svaku sredu i petak, moze se pricestiti na svakoj liturgiji u toku godine, naravno ako je spreman (o tome sta znaci biti spreman za pricesce, drugom prilikom.
*posebnim uljem koje pripremaju svi episkopi jedne pomesne crkve, kod nas se to radi u patrijarsiskoj kapeli u bg. Cin mirovarenija (pripreme sv. mira traje 4 dana, od velikog ponedeljka do velikog cetvrtka, dakle, nedelja koja predhodi Vaskrsu) kod nas je obavljen dva puta od drugog svetskog rata, drugi put 1995. god
Originally posted by Mars.... na njegov zahtev, e da ne bi pravio problem nad sopstvenim rupama u obrazovanju ....
A cemu to opsesivno prevodjenje Pauliju??
Originally posted by Kupper
A pricesce - pa vidis, ja se svake godine pricestim za Uskrs a postim samo dve nedelje pre. Secam se da mi je jedne godine pop rekao da je dovoljno i nedelju dana (moze i na ulju)...Znam sta bi trebalo ali praksa je drugacija.
Originally posted by Alexandrus MagnusSto se dogodilo mojim prijateljima pre cetiri godine.
....muskarac i zena koji zive zajedno, a nisu u crkvenom braku, su u stvari u konkubinatu i njima sledi epitimija (zabrana pricesca) od 5 godina.
Originally posted by Kupperpa logicno je da teolog bude potkovan time, jelte
Epitimija????? Moram da zapamtim jer nisam cuo ranije a i nisam toliko potkovan kao ti.
Originally posted by ZibroNije ni cudo sto mnogi krivo shvataju hriscanstvo kad postoje osobe kao sto je ta tvoja komsinica. Takve osobe nisu vernici vec fanatici. Uzas!
moji nisu hteli da me krste , zbog toga se svakodnevno zgrazavala jedna nasa pobozna komsinica , i tako jednog dana kada ju je moja majka zamolila da joj pricuva dete
( tj cetvorogodisnjeg mene ) dok se ne vrati sa pijace ... komsinica me zgrabila , odvela u crkvu i krstila ... keva je po povratku kuci nasla poruku , dete je na krstenju vracamo se brzo !!!!! i eto tako sam ja krstena dusa , steta sto sam bio isuvise mali a komsinica tj kuma se odselila pre nego sto je i malo poboznosti uspelo da predje na mene
Originally posted by TotJa se izvinjavam ako sam negde pogresila i nehotice povredila necija verska osecanja, ali imala sam najbolje namere.
Daliborka, buduci da nisi otisla na gay.hr. gde je vecina u predispoziciji da prima Sv. Sakramente ovde je trebalo da postaviš pitanje o Svetim tajnama. Tek kada Sveti otac dodje u Srbiju i dodatno otopli odnose izmedju crkava moglo bi se posttaviti pitanje na ovakav nacin ali ni tada ne jer je to u suprotnosti sa intimnoscu koji ti cinovi podrazumevaju, bar za mene.
Tako ti mogu reci Daliborka da si ovaj put nevidjeno neoriginalna i da kradeš tuða(ve? viðena) proseravanja, pa ti ja u Whitsonian stilu porucujem(a i Sloba je voleo da porucuje svima izuzev Miri): proseravaj se bar originalno!
Originally posted by UlixImao sam mogucnost da biram i od svega ponudjenog sam izabrao da ne izaberem ama bas nista...mislim se, koji ce mi sve toOriginally posted by KupperJa nisam mogao da biram.
Da, sto se krstenja tice imao sam srecu da sam mogao sam tu odluku da donesem.
![]()
Originally posted by M M and IPa ni ja ne bih izabrao da me krste, koji ce mi to kad sam celog zivota bio ateista.Originally posted by UlixImao sam mogucnost da biram i od svega ponudjenog sam izabrao da ne izaberem ama bas nista...mislim se, koji ce mi sve toOriginally posted by KupperJa nisam mogao da biram.
Da, sto se krstenja tice imao sam srecu da sam mogao sam tu odluku da donesem.
![]()
![]()
Originally posted by elasticasto jel ti mislis da vencanje nije sveti sakrament?
Nista od navedene liste i nemam ni nameru nista da realizujem od toga.Neka,hvala.Samo da pitam teta Daliborku od kad je zenidba deo Svetih Sakramenata?Ma daj tetka ne lupaj i molim te skloni sedmu tacku sa liste.Bljak!![]()
![]()
Originally posted by Phoenixa ako decko bude musliman?
Ništa, ali hoću da se ja i moj dečko venčamo u nekoj velikoj beogradskoj crkvi. Možda u Hramu Svetog Save.
Ne zezam se.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!