Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
i ja saaam onda genije :eya: :praznoglavi: :eya:

u sledeci zivot zelim bez mozga, smara mee :nazalost:
Korisnikov avatar
By gari
Ovde ti mozak i ne treba Eyo-dušo. Samo dupe...S oproštenjem...
:temperatura:
Korisnikov avatar
By EYA
Istoriju ?oveka na zemlji, od samog njegovog po?etka, prate mnoge ?udne pojave, koje su nerešive ne samo za obi?an razum starog primitivca nego i za najviše filosofske umove u istoriji ?ove?anstva. Prvi problem koji se name?e umu ?ove?ijem jeste o?igledno prisustvo stradanja u svetu i, uporedo s tim, jasno izražena nejednakost u sudbama ljudi. Od po?etka je bilo ljudi, premda su svi podložni stradanjima, koji su u životu izgledali sre?niji ili nesre?niji nego ostali. Oduvek je bilo lepih i ružnih, bolesnih i zdravih, umno razvijenih i duševno zaostalih, i tome sli?no. Pored stradanja i nevolja koje su ljudi pokušavali da otklone od sebe, i donekle uspevali u tome, makar i privremeno, da ih ?ime oradoste i ublaže, postojala je jedna univerzalna pojava kojoj se niko od ljudi nije mogao odupreti, premda nikada nisu prestali da se bore sa njom najraznovrsnijim sredstvima. Taj nepobedivi i najja?i neprijatelj ?oveka bila je smrt Protiv nje su ljudi oduvek bili nemo?ni jer nisu shvatali njenu suštinu, kao ni suštinu samog života i postojanja uopšte. Smrt je toliko univerzalna da se prostire ne samo na sve ljude nego i na sva bi?a na zemlji, pa ?ak, kako kaže jedan poznati nau?nik, i na nebeska tela, jer i "zvezde nastaju, razvijaju se i propadaju, baš kao i živa bi?a" ........

U?enje o metempsihozi i reinkarnaciji sa hriš?anskog gledišta
Korisnikov avatar
By gari
Da, ali se i ponovo raðaju. Da nema smrti ne bi bilo ni života. Sve se meðusobno prožima, sve ima svoj uzrok i posledicu, a to koja je svrha našeg života /bitisanja/ na Zemlji niko još nije mogao da objasni. Pa ni smrt...Ostaje nam samo da verujemo da su materija i energija neuništive i da niko ne odlazi zauvek ve? se samo dešavaju promene stanja. Možemo da ih nazovemo i reinkarnacijom, vaskrsavanjem...kako ho?eš. Ne verujem da je ?ovek stvoren samo da bi jeo, s... i spavao.
:maska:
Korisnikov avatar
By EYA
covek je samo jedna od manifestacija sveopste kreativnosti jedinstvene sile... isto smo sto i kamen, neka zvezda, isto sto i cvet il pcela... sve umire - sve se radja tj sve se neprekidno menja i kreira i tako cini mnostvo razlicitosti, a sve je uvek u sustini isto - iluzija

:volinevoli:
Korisnikov avatar
By gari
Jeste, ali ?obek nije baš isto što i kamen, ve?i je uticaj ?oveka s obzirom da je prošao karmi?ki krug i dospeo u priliku da se oslobodi daljih reinkarnacija. Sve ima svoju svrhu, a da li je sve ovo samo iluzija ne možemo sa sigurnoš?u znati zato što su nam ?ula nesavršena. Ne zna se da li ?ovek sanja da je leptir ili leptir sanja da je ?ovek...Iluzija...San...Probuðenje...
:budilnik:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by gari
Jeste, ali ?obek nije baš isto što i kamen, ve?i je uticaj ?oveka s obzirom da je prošao karmi?ki krug i dospeo u priliku da se oslobodi daljih reinkarnacija. Sve ima svoju svrhu, a da li je sve ovo samo iluzija ne možemo sa sigurnoš?u znati zato što su nam ?ula nesavršena. Ne zna se da li ?ovek sanja da je leptir ili leptir sanja da je ?ovek...Iluzija...San...Probuðenje...
:budilnik:
Osim ako si prosje?an graðanin potroša?kog društva. :meda:
Korisnikov avatar
By gari
Nisam, ja sam natprose?an negraðanin /obespravljen/ kvazi-potroša?kog društva /imam samo za prostu reprodukciju/ društva koje ne zna gde mu je dupe a gde glava. I voleo bih da sam kamen pa da me neko baci u dubinu mora da ništa više ne vidim i ne ?ujem od ovog laprdanja na TV-u i radiju itd. Mnogo sam besan /nema vakcine za besnilo, sad je aktuelan pti?ji grip/.
:elektro:
Korisnikov avatar
By EYA
ko kaze da kamen nista ne cuje i ne vidi ?
ako merimo nasim sluhom i vidom, onda da.
ali dokazi da kamen ne oseca i da za njega vreme ne tece malo drugacije od ljudskog, i da se on u toj svojoj vremenskoj dimenziji ne krece kao sto ljudi gamizu po zemlji ?
Korisnikov avatar
By 2kune
Kamen je najve?i eksponent potroša?kog društva jer i za vlastito pokretanje pasivno iš?e gravitaciju koju pla?a kešom u inerciji.
Korisnikov avatar
By gari
Pa dobro, hajde da se onda svi pretvorimo u kamen, kao ona Lotova žena koja se okrenula da vidi kako gori Sodoma i Gomora. Ionako bi neki hteli sve da nas spale /onako kolektivno kao u Aušvicu/ ili da nas pretvore u "šoder" pa da nas ugrade u neku novu nebesku Srbiju bez prljavih pedera...
:salut:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ni medj zgorenim šoderom ni pravice... Netko je u stanju sagoriti kao sun?ev ishod, a opet, iza nekog ostane samo pi?kin dim... :vatroslava:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by 2kune
a opet, iza nekog ostane samo pi?kin dim... :vatroslava:
svojevremeno je bio aktualan vic:

zasto je stane dolanc isao na sahranu indiri gandi ?
da vidi pickin dim :smug:
Korisnikov avatar
By 2kune
Yap. A ima i onaj:
Šta je to aerobik? Stane Dolanc u avionu. :giggle:

OT: Baš nešto gledam jedan interesantan film na HRT2... Umro ?ovjek i rodio se ko pas... ?ak malo i li?i na garija... Još nije gotovo pa ne bi bilo u redi pri?ati sadržaj, ali interesantno je snimljeno kako se razum postepeno budi u psu dok se duša prisje?a prošlog života... :vestica:
Korisnikov avatar
By gari
Jao 2 ribe, ja po?injem da se brinem za tvoje psihi?ko zdravlje! Po?eo si da me viðaš i preko HRT2? To nije bezazleno. Ako aludiraš na moj razum, kod mene se odavno probudio a avatar je moj pas /ku?kica/ koja se zove Dženifer, ja je kra?e zovem Dženi. Vrlo je inteligentna /na gazdu/ i da može pustio bih je na Forum da piše postove umesto mene, ali ima šapice umesto prsti?a pa ne može...U svakom slu?aju, preporu?ujem ti "Haldol" ako je psihoza /to su prvi simptomi-vizuelne i audio halucinacije/. Nadam se da ?u se i ja u budu?em životu reinkarnirati kao pas jer ovde i psi bolje žive od ljudi /naro?ito ako su psi nekog tajkuna/.
:njanja:
Korisnikov avatar
By EYA
nije, nije. i ja sam gedala taj film, dok nisam zadremala na onu scenu dok je on jadan vezan po kazni, a lije kisa i ta kisa, kap, po kap, i ja samo klaaap :drama:
Korisnikov avatar
By gari
Jeste, jeste 2 ribe, ja sam povremeno psihoti?an, znam simptome, to je to-živ mi ti, tebe mi...Slobodno drmni dva-tri komada sve dok ti se ni izgubi slika Žu?e sa TV ekrana HRT2...Ili ugasi TV...
:temperatura:
Korisnikov avatar
By EYA
gari, nadji si drugi zivot, jednostavnije receno, reinkarniraj se , ba !

:kiss:
Korisnikov avatar
By gari
Jok more, našao sam smisao života u Forumu. Ovde se ose?am kao 2 ribe u morskoj vodi. Ako se reinkarniram, opet ?u na Forum, ovde je prosto DIVNO!!!
:tuc:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by gari
Niko ništa ne izmišlja, sve je ve? izmišljeno. Onaj ko se reinkarnira nije više ista individua i ne se?a se svojih prošlih života, dakle nije više ono bivstvovanje,
:zeva:
Nema to veze.
Retko ko od nas se?a se i svog detinjstva, a što budeš stariji to ce? se manje secati mladosti (neko ima sklerozu pa se ne seti skoro niceg)
To što se neceg secaš ili ne secaš ne znaci da nisi ono isto ,,bivstvovanje''.
Na kraju krajeva ne secamo se ni naših snova, jer u snovima koristima Beta svest, a na javi Alfa.
Secao se ili ne secao mnogo je bitno imati NOMINATIV.
Imaš svoje JA i sada i onda, a secanje i nije od presutnog zna?aja.
Korisnikov avatar
By Loni
Neke mene muci nešto drugo.

Zamislimo da se svi reinkarniramo kroz vekove.
Neko cesce, neko drugi redje.
Tokom života spiritus nam napreduje, postaje sve bolji i bolji,
genijalniji i genijalniji.
Ali desi se nešto nepridvidjeno.
SMAK PLANETE ZEMLJE

Šta ce tada biti s našim dušama?
Ne možemo više da se reinkarniramo u ljude jer ih na planeti više i nema.
Da li cemo morati, bez obzira koliko nam duše u tom momentu, bile razvijene, ponovo da prelazimo celu evoluciju.
Dakle milion godina da trošimo, reinkarnirajuci se iz amebe u bicara, iz bicara u ribu, iz ribe u majmuna i svi zajedno da unapredjujemo evoluciju, da bismo za neku miliijardu ponovo došli do evolutivnog stepena, koji su nam duše zaslužile.

Ili cemo u momentu smaka sveta (gde ce preživeti samo najprostije životne forme) prestati da se reinkarniramo jer bi za naše duše bila degradacija ulazak u najprostije forme, ili cemo svi masovno da odlebdimo na neku drugu planetu i reinkarnišemo se
u tamošnja bica, na višem nivou?

Šta bi u tom slucaju bilo s nama?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by unic0rn
josh jedan nachin da ljudi koji ne mogu da se pomire sa chinjenicom da ce da umru, istrule i zauvek nestanu, izmisljaju kako ce ziveti i dalje a da to ipak ne bude Raj/Pakao..
Potpuno isto gledam na ovu tematiku.

Jedna pesma, jedna zelja, Marsovo dupe
http://www.rts.co.yu/
Korisnikov avatar
By gari
Naravno da bi u slu?aju nestanka planete na kojoj se nalazimo naše duše reinkarnirane ili u fazi rasta i razvoja bile jednostavno dislocirane na drugo mesto u svemiru, jer nismo mi jedina inteligentna bi?a /ako smo inteligentna/ nego u vasioni postoje bilioni formi života na nižem i mnogo višem nivou nego što smo mi. Bilo bi smešno da budemo toliko egocentri?ni da mislimo da smo mi jedina životna forma koja je dostigla neki nivo i da osim nas ne postoji niko drugi. Osim toga Bog ta?no zna kada ?e naša planeta nestati i zna šta ?e sa našim dušama. Dixi..
:angel:
Korisnikov avatar
By Mage
Ja se iskreno nadam da nema reinkarnacije niti života posle smrti... Samo mi fali da još jednom moram da se rodim i sve ispočetka!

Daj bože da posle smrti nema ničeg i da jednostavno prestanem da postojim... Dosta mi je i ovaj jedan život da se sa njim nosim, a kamo li beskonačno. Nadam se da ću makar kad umrem imati mira.
By barni
Jedna zena je rekla mom drugu da smo on i ja bili neki rusi, pijanice u prethodnom zivotu.

Mada nista ja o tome ne znam, niti me nesto vuce u Rusiju da odem.
Ne osecam tu bliskost.
Koliko me vuce ovaj juzni deo Azije, kao drugi dom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!