Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mariofix
Koji "njihov" Bog?
Bog je univerzalan.
Mir s tobom.
Opet, hriscani tvrde da je njihov Bog univerzalan. A ostale religije, pa i agnosticizam? Raspravljali smo o tome, i ispalo je da nismo bas toliko 'bezbozni' kao sto bi neki primetili, vec da svako ima svoje vidjenje boga. Isto vazi i za witchie... Bog nije obavezn matori prdonja koji jedva ceka da ga opsujes pa da te progoni gorucim prostranstvima pakla. Moze da bude samo individualni dozivljaj dobrog. Mali izmisljeni prijatelj. Sila koja vuce napred... Cak i boga koga nema.... u nesto verujemo, a od nas zavisi kako to nesto nazivamo i kako ga osecamo.
Korisnikov avatar
By 2kune
Bog je jedan veeeelikiiii imaðinari frend... A biiig tedi bear... :sweet:

Slika
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by tramp
vidis meni to tri nikad nije bilo jasno?
trojstvo boginje, tri principa, boginja devica, boginja majka i boginja starica... tri aspekta sveta i sazrevanja uma, pretocheni u materijalni opis zene
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by MinaHarker
Koji "njihov" Bog?
Bog je univerzalan.
Mir s tobom.
Opet, hriscani tvrde da je njihov Bog univerzalan. A ostale religije, pa i agnosticizam? Raspravljali smo o tome, i ispalo je da nismo bas toliko 'bezbozni' kao sto bi neki primetili, vec da svako ima svoje vidjenje boga. Isto vazi i za witchie... Bog nije obavezn matori prdonja koji jedva ceka da ga opsujes pa da te progoni gorucim prostranstvima pakla. Moze da bude samo individualni dozivljaj dobrog. Mali izmisljeni prijatelj. Sila koja vuce napred... Cak i boga koga nema.... u nesto verujemo, a od nas zavisi kako to nesto nazivamo i kako ga osecamo.
svi smo mi bogovi na obuci,
apsolutna energija koja je jedina i nedvojiva jeste :haos, entitet koji je postojao prvi-a, ali daleko je ona/on od boga, bogovi tom entitetu dodju kao nama amebe, ali evolucijom koja je inicirana karma mi se udaljavamo od haosa, postajemo drugachiji, svoji, menjamo se, da bi posle poono godina i sami postali haos, itd...
By Mariofix
Da li bi jednog dana kada obolite od , daleko bilo,karcinoma ili ostanete doživotno hendikepirani i dalje tvrditi da Boga nema?
Razmislite samo o tome kako sve što sad vidite i što mislite da jeste može da se promeni u jednom deli?u sekunde.
Razmislite da li je išta u našim rukama kako mislimo da jeste?

Znajte da su najve?i umovi nauke bili vernici.
Einstain : Što više izu?avam prirodu sve mi je jasnije da Bog postoji.
Steven Hoking: Samo Bog je mogao da stvori ovakav univerum.
Isak Newton: Gravitaciona sila je produkt samog Boga.
........................

Samo oni koji nisu iskusili snagu vere mogu da negiraju postojanje stvaraoca.
Korisnikov avatar
By 2kune
Drugovi i drugarice, vaša socijalisti?ka misao i klasna svijest ponovo su upale u kapitalisti?ku dekadenciju i prozapadne sumnje!
Zar nitko ne primje?uje osnovne životne ?injenice u ovoj debati o opijumu za narod?
Navode?i misli vrhunskih znanstvenika po pitanju vjere u boga niste nimalo bliže razumjevanju fenomenologije psovanja.
Ne psuje boga onaj tko u njega ne vjeruje, ve? onaj tko u njega vjeruje.
Pravi ?ovjek, drug i psova? vjeruje da je bog stvorio svijet i baš zato mu se i najebe majke kad psuje. :dj:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by SouthSide
Sta znaci bogohulnik?

:whatever:

-
bogohuljenje = blasfemija
Korisnikov avatar
By spliff
probajte da zamenite boga suncem, ocem ili vecc nechim....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da li bi jednog dana kada obolite od , daleko bilo,karcinoma ili ostanete doživotno hendikepirani i dalje tvrditi da Boga nema?
Opet pocinjes da vrtis tu pricu, maxorio
A da probamo da prevrtimo plocu i upitamo se kako to da i vernici dobijaju rak i kako to da i medju dekama u mantijama ima pedofila kojima je glava jos uvek na ramenima?
By Mariofix
Originally posted by MinaHarker
Opet pocinjes da vrtis tu pricu, maxorio
A da probamo da prevrtimo plocu i upitamo se kako to da i vernici dobijaju rak i kako to da i medju dekama u mantijama ima pedofila kojima je glava jos uvek na ramenima?
Prvo, te deke u mantiji nisu vernici ,jer da jesu pridržavali bi se 10. božijih zapovesti.

Drugo, nikada nisam rekao da ?ovek koji veruje ne nailazi na patnje u životu. Na protiv, njegov put od tada postaje mnogo trnovitiji jer ðavo ga još više sputava i dovodi u iskušenja.
Govorim o tome da ?ovek svaku muku može lakše da prebrodi ako ima ?vrstu veru u Boga.
Korisnikov avatar
By unic0rn
A kada bi imao veru u sebe umesto u Boga od koga cheka da mu padne pecheno pile svaku muku bi mnogo lakshe reshio.

No ljudima je lakshe da se povode za vishom silom i chekaju dar s neba nego da urade neshto za sebe.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn
pecheno pile
:curka:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Slika
Hmmm... kunašu, mene taj na tvojoj slici poprili?no plaši... jesi li siguran da je frend? :puzzle:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie
Hmmm... kunašu, mene taj na tvojoj slici poprili?no plaši... jesi li siguran da je frend? :puzzle:
Ma ?ini ti se... A vidi mu nježnost u o?ima! :love:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by jukie
Originally posted by 2kune
Slika
potseca me na vodju Luciferijanske Crkve iz mladjih dana:mario:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Nate Leved? Ma skroz su identichni :P
Korisnikov avatar
By KiWi
Jako retko psujem, a kada psujem, psujem osobu kojoj se obra?am a ne Boga .. hvala Bogu pa u mojoj okolini nema ljudi koji imaju naviku da psuju Boga...
Korisnikov avatar
By gari
Što se ti?e psovanja Boga, to mu u našem narodu doðe kao neka tradicija. Pa mi i svoju decu psujemo i to u nezgodno mesto, pa ništa. Naro?ito je omiljena psovka "J... ti dete Božje". To mu doðe više kao tepanje, jer naš narod kad psuje, psuje na nau?noj bazi i psuje baš onako sa erotskim uživanjem, ve? zamišljaju?i realizovanu psovku. Verujem da se Bog ve? navikao na to, a verujem da su i sami Bogovi u svom gnevu psovali, samo što to nije zabeleženo, ne bi bilo fino da Bogovi psuju / a loše deluje i na stado/. Dakle, iako psujemo Boga to ?inimo jer ga volimo.
:bye:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mislite...ne psujte Boga!
Mir s vama!
Kakav Bog? Nema Bog nista sa ovim. Da Boga ima, ne bi dozvolio ovakav zivot ! :pljuje:
nono !!!!
:pljuje: ZIVOT !!!????
''
:pljuje: :pljuje: :pljuje: :pljuje:
Korisnikov avatar
By Insorcer
"I never really hated a one true god
But the God of the people I hated" ..reche Warner neke prilike, a ja podrzah svesrdno :evilgrin:

Da, psujem Boga (ovog koga ljudi izmislishe) svakom svojom mishlju i akcijom!
Korisnikov avatar
By Modesty
pa ja bas zato sto nisam religiozna i ne psujem boga sta ima da psujem u sta ne verujem da postoji

ko da kazem jebo te leteci cilim :roflmao:
Bravo tramp.....naime,postoji nauka koja se bavi naučnim dokazima postojanja Boga i zove se Aplogetika.
u toj knjizi sam pročitala jednu lijepu anegdotu sa jednim Engleskim sveštenikom:
Ide ti taj isti sveštenik ulicom obučen u civilno odjelo i prolazi pored mladiće koje je popravljao kola i na sav glas sočno psovao Boga.zaustavi se sveštenik i pita maladića:vjeruješ li u Boga?A ovaj mu odgovara uz psovku istog,naravno da ne vjerujem,mrzim ga!

Kako se možemo obraćati ili još gore mrziti nekoga za koga smatramo da ne postoji???

Ukratko rećeno,Apologetika na vrlo jednostavne načine pokazuje da svaki čovjek u sebi ima "zasađenu " klicu vjere i da ateizam kao potpuno nevjerovanje u nadbiće ili višu silu (Boga) ne postoji nego postoji samo pozitivan ili negativan odnos prema Bogu.
By ^OveRtoneS HunteR
Da li bi jednog dana kada obolite od , daleko bilo,karcinoma ili ostanete do�ivotno hendikepirani i dalje tvrditi da Boga nema?
:radosnice:

:giljotina:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Armand
reche Warner neke prilike, a ja podrzah svesrdno :evilgrin:
... Brian Warner...
Covek poznatiji kao Marylin Manson...
Korisnikov avatar
By Modesty
Neka viša sila koja je stvorila svijet i univerzum definitivno mora postojati ako baš nećete da vjerujete u Boga koji je jedan jedini...pa zvali ga mi Got,Allah i Bog osim ako neko ne želi vjerovat da je nastao od majmuna ili planktona a i njih ko stvori???
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by allexa37
Neka viša sila koja je stvorila svijet i univerzum definitivno mora postojati ako baš nećete da vjerujete u Boga koji je jedan jedini...pa zvali ga mi Got,Allah i Bog osim ako neko ne želi vjerovat da je nastao od majmuna ili planktona a i njih ko stvori???
Citaj temu pre nego sto odgovoris.
Ne radi se o filozofiranju nego psovanju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by allexa37
pa ja bas zato sto nisam religiozna i ne psujem boga sta ima da psujem u sta ne verujem da postoji

ko da kazem jebo te leteci cilim :roflmao:
Bravo tramp.....naime,postoji nauka koja se bavi naučnim dokazima postojanja Boga i zove se Aplogetika.
u toj knjizi sam pročitala jednu lijepu anegdotu sa jednim Engleskim sveštenikom:
Ide ti taj isti sveštenik ulicom obučen u civilno odjelo i prolazi pored mladiće koje je popravljao kola i na sav glas sočno psovao Boga.zaustavi se sveštenik i pita maladića:vjeruješ li u Boga?A ovaj mu odgovara uz psovku istog,naravno da ne vjerujem,mrzim ga!

Kako se možemo obraćati ili još gore mrziti nekoga za koga smatramo da ne postoji???

Ukratko rećeno,Apologetika na vrlo jednostavne načine pokazuje da svaki čovjek u sebi ima "zasađenu " klicu vjere i da ateizam kao potpuno nevjerovanje u nadbiće ili višu silu (Boga) ne postoji nego postoji samo pozitivan ili negativan odnos prema Bogu.
jel ova lepa anegdota jedan od tih jednostavnih načina? mislim, jel' im tako izgledaju svi "dokazi" ili ima i nečega što liči na naučno dokazivanje?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
bog je izmishljotina koja je stovrena zbog racionalizacije ljudskih strahova, a upotrebljuje se za stvaranje neverovatnog profita i propagiranje licemerija
zashto to ne psovati?
By pipinveliki
Originally posted by Mr.Ja
zashto to ne psovati?
eimen to that

hey man to you :sweet:
Korisnikov avatar
By svejedno
Hmmm.. licno nemam naviku da psujem Boga..

..ako psujem, i to sa namerom da nekome saopstim nesto nelepo, psujem doticnu osobu.

..

Sto se same psovke tice..

Kada razmislim, moguce je da to ima veze i sa turcima, odn. periodom kada je Srbija bila pod O. carstvom, jer rekao bih da je original psovke: "Yebem ti TVOG Boga"..

..moguce da je poteklo iz obracanja turcima, onako, iza ledja..

...

Prosto mi palo na pamet, dokono razmisljanje, no nije nemoguce..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!