Originally posted by jukie
Originally posted by O b o z a v a m T e !
koliko ljudi ovde uopste ima predstavu sta znaci biti Vestac odnosno, Magicar, odnosno, Mag, odnosno, da ne nabrajam...
Sad ?e ovo da ti zvu?i strašno neozbiljno, ali za mene je svaka fizika magija, jer u nju mogu jedino da verujem a ne da je shvatam razumom... ništa je ne razumem... talasi, ?estice, sile, polja. Ja razmišljam na mnogo prakti?nijem makroskopskom nivou. Kao kada u "Jednakost rituala" objašnjavaju razliku izmedju ?arobnjaka i veštica po tome kakvom se magijom bave. Mislim da bih samo tako prošao kao mladjahna diskvorldska veštica (malo glavologije tj.primenjene psihologije, malo poznavanja koja je koja travka, još me i štreca glava pre velikih dogadjaja, i-haj) ... Ina?e znam nekoliko biologinja koje ?itaju sve u vezi sa lekovitim travama, pa preko tih knjiga idu na trave u mitologiji raznih naroda, pa onda idu na knjige o šamanizmu, itd itd. Mislim da jako spretno uspevaju da balansiraju na korak od okultnog a da se baš ne bave okultnim.
I otkud veza izmedju toga ( occult, magick, hermetizam, i sl. ) sa gay / lesb motivacijom?
Mislim da je, ovde kod nas u Srbiji, u suštini stvar u odbacivanju "tradicionalne patrijarhalne hriš?ansko pravoslavne" kulture iz razloga što ona ne podržava gejeve, bar zvani?no i bar u poslednjih par vekova (ovo pominjem za slu?aj da neko krene da pri?a o onom bratimljenju). Onda kada se jednom odbaci ta kultura, ljudima ostaje rupa u religijsko-verskom smislu koju moraju nekako da popune, a bar po?etne faze magicka izgledaju vrlo privla?no, hipi i tako to. Onda se krene odatle pa gde se stigne.

!!
Daleko od toga da je ishta shto si rekao neozbiljno

Voleo bih da mogu da pishem josh, ali nekako, nemam zhelju da se offiram na javnim forumima ovog tipa.. samo preko u2u ili nekog drugog, privatnijeg metoda..
... Ne kazhe se za dzabe za neke stvari da su "Metafizika"....
Elem, ja sam odrastao u dual faith porodici, shto bi znachilo - pravoslavlje sa jachim aspektima slovenskog paganizma (ja sam do nekog pochetka puberteta ovo okrenuo i obrnuo u paganizam sa slabijim aspektima pravoslavlja).. Iako mi se Egipat motao u glavi svo to vreme (u petoj godini sam trazhio od majke da mi kupi Ankh), o njemu sam diskutovao sa majkom na nekoj povrshnoj bazi, da bi se tek posle i zainteresovao..
Kako me je spiritualnost privlachila oduvek, od majke sam uchio kako se meditira i opushta telo i um... Kasnije sam uvideo da postoje i dublji (kao i vishi) aspekti nas samih, ali sam da bi ih razumeo, morao da chitam u knjigama.. Hvala bogu pa imam ogromnu kucjnu biblioteku
Kasnije sam ljubav ka Egiptu i Sumeriji produbio kroz arheologiju i tako pocheo da se zanimam za neke stvari, a kako takodje volim i folklor i etnologiju, produbio sam znanje o slovenskom paganizmu i njihovim praksama...
Zaista imam mnogo MetaInteresovanja... Veshticharstvo (ali ne vikansko), kristali, Rune, **MetaUM**, egipatska/sumerijska i arabska magika, astral, vishe forme vampirizma i transpersonizacije, itd..