Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Pre par godina u Ukrajini je je se pojavio covek koji je tvrdio da je od Boga poslat i navodno je lecio ljude...
Interesantno je da je imao puno sledbenika i da su se neki ljudi ozbiljno primili...
Ta prica je zavrsena tako sto je gosin Prorok otisao u zoo vrt, upao u kavez sa medvedima (ili lavovima, nisam siguran) i poslednje sto je izgovorio je bilo "Ne brinite! Mene ce Bog zastiti!", naravno Bog nije reagovao, ali medvedi jesu (ili lavovi).
Kako bi ste vi reagovali da vam se na vratima pojavi covek koji za sebe kaze da je Boziji sin, ili cak sam Bog i da mu treba vasa pomoc?
U danasnje vreme skepticizma cak i kada bi se pojavio Isus Hrist i poceo da pripoveda o Bogu i o pogresnom putu covecanstva, verujem da bi brzo bio hospitalizovan.
Sta vi mislite o ovome?
By polarlicht4.1
Originally posted by horus.
Kako bi ste vi reagovali da vam se na vratima pojavi covek koji za sebe kaze da je Boziji sin, ili cak sam Bog i da mu treba vasa pomoc?
Zašto bi tražio moju pomoć ako je Bog? Zar sam ja Bog samog Boga?
Korisnikov avatar
By horus.
To je bilo hipoteticko pitanje... :)
Ail hajde, ne mora biti Bog, vec Boziji izaslanik koji iz nekog cudnog razloga smatra da si ti jedina osoba koja mu moze pomoci...
Korisnikov avatar
By Allkey
:noob:

Zatvorio bih mu vrata.

Da pokuca ponovo, pozvao bih muriju.

Majkemi.

Ima zhenske, ima sve. :rotflmao:

Izuzetno glupa tema :D
Korisnikov avatar
By HARP
Oni koji experimentisu i prave show od takvih stvari, tako i zavrse...

Bog... HA!
Dobra fora...
Kada bi visa sila dosla na zemlju, to je znak da treba sve da nestane...
By polarlicht4.1
Ali u čemu bih mu mogao pomoći? Ako je Božji izaslanik, Bog mu je već odredio sudbinu i sve mu je zacrtano tako da je moje odbijanje proviđenje uračunalo. Ako je dotični sam Bog, onda je, po definiciji, omnipotentan te mu ne treba moja pomoć.

No, sve hipotetičke situacije na stranu, u Boga ne verujem pa bih zaključio da je u pitanju candid camera, slatko se nasmejao i zatvorio vrata. :) Sem ako nije došao sa isključivom namerom da mi pripoveda o Reči Božjoj. Onda bih ga uputio na komšije. Neka oni pate, ionako su nesnosni.
Korisnikov avatar
By horus.
Ovde se radi o povlacenju paralele izmedju ljudi nekada i ljudi sada.
Naravno da ce po difoltu, osoba koja ne veruje u Boga da odreaguje u fazonu "Yeah, right...". Mene zanima kako bi reagovali vernici, jer oni nisu iskljucivi...
By polarlicht4.1
Mene zanima kako bi reagovali vernici, jer oni nisu iskljucivi...
To ne bih znao. Valjda će ti neko od njih odgovoriti.
Korisnikov avatar
By KiWi
Mislim da će čovek pravog Božjeg izaslanika moći da oseti. Sveki čovek, vernik ili nevernik, bilo koje vere. Ipak, ni tada velike organizacije (crkve) neće prihvatiti njega kao pravog, kao što Pia nisu prihvatili u italiji (maltene do njegove smrti) ...
Korisnikov avatar
By ns.happy
a da vam pokuca jedan cudak u crnom, sa bradom do kolena, sav izmucen, zakrvavljenih ociju i kaze ''ja sam bozji covek, potrebna mi je tvoja pomoc'' kako bi odreagovali? (a pred vama stoji patrijarh pavle npr)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ns.happy
a da vam pokuca jedan cudak u crnom, sa bradom do kolena, sav izmucen, zakrvavljenih ociju i kaze ''ja sam bozji covek, potrebna mi je tvoja pomoc'' kako bi odreagovali? (a pred vama stoji patrijarh pavle npr)
vrištao bih i cičao kao sedmakinja
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
:smeh: :up: ovo bi vec shvatio kao pravo cudo...otkud mu tolka snaga da bas do mojih vrata dodje.

A na ono odozgore...

nije taj tip usamljeni slucaj. Malo malo pa se nadje neki takav ludak :isus: wanna be :(

kad bi se pojavio pred mojim vratima?...
prva reakcija - :kakodane: uz tresak vrata
ako je on bas uporan a ja dokon i apatican - trazio bih da izvede neko biblijsko cudo (po slobodnom izboru) pa nek me odusevi.
ako je on bas uporan a ja bas nesto :evil: - trazio bih da poleti sa neke zgrade pa sta bude.
ako je on uporan a ja super raspolozen - :chestram: :isus: idemo da spasavamo svet...pa i ako nije bozji izaslanik, super je fora ;)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan nije od onih koji ce odbiti nepoznatu osobu a kojoj je iskreno potrebna pomoc. Merkur kao zashtitnik putnika moze biti dosta zajeban kada okrene ledja. A Merkur je ipak bog koji ima materijalno telo.

Inache Morgan nije od onih koji veruju u bozije izaslanike i sinove.
Svi ljudi potichu od boga, prosjaci, ubice, nisu nishta gori od Isusa, Bude, Muhameda...Jer su ljudi samo razlichita lica jednog istog boga.

Kada chovek postane savrshen, njemu nisu potrebne ochi, niti noge da bi hodao, jer nema shta da vidi osim sebe i gde da hoda, nisu mu potrebni ni hrana niti voda. Ushi mu nisu potrebne jer nema shta vishe da slusha. Postaje savrshen, a savrshena pojava bilo kog aspekta boga (avatara) je isuvishe chista da bi doshla na ovaj nezreo svet.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ma to je Sotona što je došao da me zavodi i kuša, kakav crni bog? :rock:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
" 'os, da jedes nesto? 'ajd malo....'ajd, 'ajd, pa idi"
Korisnikov avatar
By EYA
svi su ljudi boziji sinovi i kceri, te jedni drugima braca i sestre :grouphug:
sve muke koje nas muce tokom onog sto zivotom nazivamo, poticu upravo iz nepoznavanja te istine, iz iluzije da smo jedinke otudjene od drugih, prirode i samog Boga.
dajemo samo ako ocekujemo da nam se vrati, slusamo samo ako i sami trazimo paznju, cenimo samo one koji nas cene, a znanjem se kitimo kao ptice perjem... plasimo se svega, jer sebe ne poznajemo!
By ~ Le Saint X ~
Vrlo sam simnjicav prema svima koji zvone na vrata, a ne znam ih...

A ja nisam vernik u tom smislu, te ne bih mogao da dam odgovor...
By polarlicht4.1
Originally posted by blabla-baby
ako je on bas uporan a ja dokon i apatican - trazio bih da izvede neko biblijsko cudo (po slobodnom izboru) pa nek me odusevi.
Ovo "po slobodnom izboru" ti ništa ne valja. Sećaš se kad je Mojsije oslobađao Jevreje iz Egipta pa kad je Bog u dosluhu sa njim slao skakavce, popolave, sušu, bolesti...? Dakle, ako ti je već do biblijskih čuda, bolje sam izaberi. Da sam na tvom mestu, terao bih ga da promeni vodu u rum-kolu. :spin:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Jooooooooooooj... :smeh: :smeh: :smeh:

ontopic:
Ne znam sta bih radio.
Mislicu o tome kad mi se neko obrati tom recenicom.
Korisnikov avatar
By Zoe
Mene zanima kako bi reagovali vernici, jer oni nisu iskljucivi...

Bullshit, oni jesu iskljucivi! :eevil:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Pa nije dok ne stigne do Oprah.E posle jos samo da ga kanonizuju i eto ti "Bozijeg coveka".
Salu na stranu.Mislim da kad bi se sad pojavio Isus skeptici bi ga razapeli.Licno nisam ljubitelj skeptika.Covek koji govori NE na svaku temu i teoriju samo zato sto mu se ne poklapaju kockice u mozgu.Jednostavno meni to nije covek koji moze da napreduje.Dok god postoje ljudi koji vole zivot i pogled u daljinu,ja cu biti zadovoljan.I sto se mene tice mogu da ih zovem i mesijama ,i idolima,bozijim ljudima itd.Imena su nebitna,samo samo dela. :pionir:
Korisnikov avatar
By Pipin
Sisao? Pa sad... sa sisanjem bi se dalo odreagovati na razne načine.
By Sixto
Kad sidje mene pitajte, ja cu znati dal treba koru leba da mu date il da se prostrete pred njim!

Slika
Korisnikov avatar
By horus.
Ako ga pre toga ne pojedu lavovi. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Morgan Le Faye
Morgan nije od onih koji ce odbiti nepoznatu osobu a kojoj je iskreno potrebna pomoc.

Verovali, ne verovali, ovo je pravi odgovor.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!