- 11 Sep 2007, 10:13
nemoguce je porediti sa bilo cim drugim. dusa je dusa - nije ni dim, ni stih, ni voda ni svjetlost. Mozda sve to i jos ponesto...
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by жњRodjenja ili zachecja?
niz povezanih impulsa u tvom mozgicu, i to je to. a kad nestane struje to vise nije nista![]()
kao sto nisi bio svestan niceg pre svog rodjenja, neces biti svestan ni nakon smrti. finito. bolno ali istinito. sorry hun![]()
kao cistu svest, a ona nema oblikNekako je.. ljudski da stvari koje nismo videli i opipali stavimo u poznatu nam kategoriju (meduze i slichno). tak da se slazhem sa tobom![]()
Originally posted by horus.Nik ti je Horus, onda pretpostavljam da se razumesh koliko toliko u egipatsku mitologogiju.. Sta je chuvao Sobek/Sebek, shta je radilo pero Ma'at na vagi i shta je Oziris voleo da radi?
Cim je pitanje formulisano "Kako zamisljate dusu" automatski se podrazumeva da dusa postoji. E sad, necu polemisati o tome, jer ne znam da li dusa postoji, ili ne, ali mogu reci da je po meni se moze tumaciti iz 2 ugla:
1.Dusa se moze posmatrati kao monoteisticka komercijalna izmisljotina.
Originally posted by жњNesto uvek mora da pokrece struju..
niz povezanih impulsa u tvom mozgicu, i to je to. a kad nestane struje to vise nije nista![]()
Originally posted by horus.Nik ti je Horus, onda pretpostavljam da se razumesh koliko toliko u egipatsku mitologogiju.. Sta je chuvao Sobek/Sebek, shta je radilo pero Ma'at na vagi i shta je Oziris voleo da radi?
Originally posted by polarlicht4.1Ova ideja pala mi je na pamet kada mi je najbolji drug rekao da je njegova majka razmisljala o abortusu usled ogromnih problema sa trudnocom.
Zanima mene.![]()
Ono shto sam mislio pod postavljenim pitanjem je: Idea o dushi nije monoteistichka izmishljotina. Ideja o dushi predatira monoteizam. Poshto se tifonijanska struja u Egiptu zavrshila, na scenu je stupio, takoreci drugi eon.U pravu si, ali samo donekle. Sam koncept duse je razradjen u monoteizmu, jer se dodaje nova kljucna stavka za dusu, a to je koncept raja i pakla.
Originally posted by horus.Nismo se razumeli. Imam tendenciju da se ne objasnim najbolje. Elem, u monoteizmu, tj hrishcjanstvu konkretno je stavljen akcenat na nagradu koja navodno treba da sledi posle zhivota, ukoliko je individua poshtovala odredjene zapovesti, zhivela po odredjenim normama itd. Koncept dushe je razradjen u monoteizmu radi lakshe kontrole ljudi. Slika pakla je delimichno izvuchena iz:Ono shto sam mislio pod postavljenim pitanjem je: Idea o dushi nije monoteistichka izmishljotina. Ideja o dushi predatira monoteizam. Poshto se tifonijanska struja u Egiptu zavrshila, na scenu je stupio, takoreci drugi eon.U pravu si, ali samo donekle. Sam koncept duse je razradjen u monoteizmu, jer se dodaje nova kljucna stavka za dusu, a to je koncept raja i pakla.
In Norse mythology, Hel (sometimes Anglicized or Latinized as Hela) is the ruler of Hel, the Norse underworld. This word is the root of the English word hell. Hel's hall is named Eliudnir. When Odin became aware of the existence of Loki's children, he banished them to remote places. Hel he cast down to her realm in the underworld and gave her authority over all those in the nine worlds who do not die gloriously in battle but of sickness or of old age..
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!