Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Sta hedonizam tacno podrazumeva?
Mozemo reci da je to ugadjanje samom sebi. E sad, razlicitim ljudima prijaju razlicite stvari. Stoga, iako deluje paradoksalno moze se reci da je i duhovnost neka vrsta hedonizma, jer ljudi koji su okrenuti duhovnom, a ne materijalnom u sebi nose osecaj pobednika i ispravnosti, jer su se izdigli iznad fizickog uzitka (za razliku od "bludnog okruzenja"), a to nosi odredjenu egoisticnu satisfakciju tj. uzitak. Na kraju se sve svodi na hedonizam, jer jedna krajnost vodi drugoj. Takodje, mislim da je stavljanje materijalizma i hedonizma u isti koncept pogreno...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by blabla-baby
Originally posted by MinaHarker
Mislim da ce se svi sloziti da, ukoliko nema bar minimalno uslova za normalan zivot, ljubav nece preci granice povremenog vidjanja. Koliko god ona velika bila (opet, smatram budalama pretezno zene koje ostave ono sto imaju kod kuce i odu da zive u gorim uslovima kod muzeva)
Zaista tuzno rezonovanje. A donekle si i sama sebe demantovala pomenuvshi te zene koje odlaze da zive u gorim uslovima. Ovo zvuci skroz parazitski i gotovanski. Zivot na srebrnom posluzavniku. Obezbedi sve sto mi treba a ja cu lezati i cekati u hladu. Zar nisi cula za zajednicku borbu, trud da se bolje stekne zajednickim radom...
I opet je pitanje sta je kome dovoljno za srecu...
Ne znam zasto svi ljudi za materijalizam smatraju zelju (i ostvarivanje) da se ima apsolutno SVE sto se u mozgu stvori.
Meni je to uvek bilo - zadovoljavanje potreba. Svako ih ima, makar one najbazicnije, glad i zedj. A njih ne zadovoljava ni duhovnost, ni ideali, ni ljubav, zaljubljenost, naklonost etc. To su ti, pomenuti, minimalni uslovi.
Hedonizam je druga stvar i o tome se da raspravljati, sta za koga predstavlja zadovoljstvo.
Hedonista moze biti covek koji uziva u tome da svako jutro pije kafu na terasi.
Isto tako, hedonista je i onaj koji tu kafu ispija na svojoj jahti.
Svako ima svoju cenu zadovoljstva i srece, ali tesko da me iko moze ubediti da ne postoji i donja crvena granica (kao sto se u tekstu na pocetku tvrdi da ne postoji gornja crvena granica za hedoniste, vec zauvek teze samo vecem i boljem) gde se zavrsava puka egzistenicija i pocinje - udovoljavanje.
By Çâðê_DUP
ja sam hedonista u dusi i jako tesko bi mi palo kad bih se porodila bez epiduralne anestezije. Ne samo zbog bola nego zbog nemogucnosti da pod bolovima percipiram koliko je to zadovoljstvo. :beba:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by MinaHarker
Meni je to uvek bilo - zadovoljavanje potreba. Svako ih ima, makar one najbazicnije, glad i zedj. A njih ne zadovoljava ni duhovnost, ni ideali, ni ljubav, zaljubljenost, naklonost etc. To su ti, pomenuti, minimalni uslovi.

Svako ima svoju cenu zadovoljstva i srece, ali tesko da me iko moze ubediti da ne postoji i donja crvena granica (kao sto se u tekstu na pocetku tvrdi da ne postoji gornja crvena granica za hedoniste, vec zauvek teze samo vecem i boljem) gde se zavrsava puka egzistenicija i pocinje - udovoljavanje.
Pa glad i zedj mozes zadovoljiti i ako zivis otrgnut od bilo kakvog vida civilizacije. Beres sumske plodove, pijes kapi rose skupljenih u casicama cveca...idila :sweet:

a donja granica? :neznam: za svakog je drugacija.
"Veliki masturbator" filozofije kaze da istinsku srecu mozemo osetiti samo ako odbacimo okove drustva i vratimo se nasoj istinskoj, zivotinjskoj prirodi. Ziveo u buretu, isao skoro go, urinirao na javnim mestima, odbacio sva materijalna dobra i opet bio srecan.

S toga drugovi i drugarice - zivimo ko psi. Sad i odmah. Spavajmo tamo gde nas san stigne, jedimo sta nadjemo. :drkanje: kad nam se prohte. Pokazimo :dvaprsta: onom ko nas nervira. :piski: po onom ko nas uvredi. Bez stresa i anksioznosti i prosvetljenje je tu :giggle:
Korisnikov avatar
By drladylove
Smatram da smo svi mi hedonisti.Ma sta radili uvek nam je krajnji cilj licno zadovoljstvo.Ako se zagledamo duboko u svoju sustinu mozemo shvatiti da je svako nase delo, ma koliko ne izgledalo tako, izvrseno radi licnog zadovoljstva.Sva dobrocinstva su skrivena teznja da se dobro dobrim vraca,da zasluzimo vecni zivot ili zahvalnost nekog kome pomazemo.Pritom ne moramo direktno dobiti pohvale dovoljno je da nas podsvest bude zadovoljna nasim postupcima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!